X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Asia-HA Znajoma

Wysłany: 18 maja 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny. Bardzo się cieszę, że jestem ostatnia na "czarnej" liście. Oby tak dalej.
    Dziś mija tydzień, jak usłyszałam na usg prenatalnym, że Maluszek nie żyje. Ciężko mi czasem, jak pomyślę, że byłam w ciąży jeszcze tydzień temu o tej porze i cieszyłam się na Maleństwo, a teraz cały świat mi stanął na głowie, ale staram się o tym nie myśleć.
    Miałam zabieg w szpitalu w Zabrzu. Wiem, że są o nim różne opinie, ale ja byłam bardzo zadowolona. Ładnie, czysto, dużo miejsca, personel zachowywał się bardzo odpowiednio do sytuacji. A jedzenie? Nigdy w życiu nie widziałam tak obfitych posiłków w szpitalu, nie dałam rady zjeść całego śniadania, ani całej kolacji. Obiadu nie widziałam, bo zabieg miałam na czczo i w porze popołudniowej. Następnego dnia o 9 rano moi chłopcy odebrali mnie i poszłam do domu.
    Staram się o tym w ogóle nie myśleć i właściwie nie mam też za wiele czasu na to. Dziecko zostawione z tatą na jeden dzień znów zachorowało, więc wymaga dużo opieki. Poza tym uparłam się, że już nie wrócę do poprzedniej pracy, więc załatwiam sobie urlop macierzyński i jednocześnie szukam kolejnej. Byłam już nawet na rozmowie. Pech, osoba która ze mną rozmawiała była w zaawansowanej ciąży. Ale udało mi się zachować twarz i jestem z siebie dumna.
    Jak przez 3 miesiące nie znajdę nowej pracy, to mamy w planie spróbować znów, chociaż przy moich jajnikach szanse na szybką ciążę są marne, więc raczej najpierw zmienię pracę, a wtedy kolejne dzieciątko będzie musiało poczekać.
    Trzymajcie się, rośnijcie i niech Wasze Maleństwa często kopią i jak najmniej Was stresują. Powodzenia.

Amelka [*] 12.05.2016 - 13 tydz.
    tb732n0at8s23due.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia-HA wszystko się ułoży, zaczniesz lepsze nowe życie z nową pracą.
    Wszystko się ułoży, głowa do góry!
    Trzymamy kciuki :)

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • katerineczka Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia silna z ciebie kobietka, trzymam kciuki żeby wszystko się udało! &&&

16udskjo53emf7uv.png74dij44jpribg1eo.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruzia wrote:
    Dlatego uważam, że jak lekarz nie jest pewien to powinien zachować dla siebie swoje przemyślenia :)

Ja byłam w 13t4d i powiedział że nic nie widać bo dziecko jest źle ułożone i pytał czy na prenatalnych lekarz nic nie mówił, bo jakby był chłopak to już by było wtedy widać. Lekarz na prenatalnych nic nie mówił a ja się nie nastawiam, bo wiadomo jeszcze wcześnie i wszystko może się zdarzyć ;)

Kolejną wizytę będę miała w 16t4d - wtedy już chyba będzie większa szansa na dostrzeżenie płci, nawet jak to będzie dziewczynka - jak myślicie? :) Oczywiście pod warunkiem, że dzidziuś się odpowiednio ułoży :P

Wcześniej bardzo chciałam dziewczynkę, ale teraz już mi wszystko jedno, bo to pierwsze dziecko to ważne żeby było zdrowe, przy drugim to już by się chciało do parki hehe :) Ale nie ukrywam, że chciałabym już poznać płeć, bo jak oglądam te słodkie ubranka to z ledwością powstrzymuję się przed kupnem, a powstrzymuję się, bo nie znam płci właśnie :D

Ja byłam tydzień temu i lekarz najpierw mówił, że nogi złączone i nie widać a po chwili że jednak coś widać i nie jest pewny i ze mam do niego do szpitala przyjść na potwierdzenie bo lepszy sprzęt no i ciąża będzie starsza. Mam iść w przyszłym tygodniu wtorek lub środę :)

Ja po cichu liczę na córkę bo może dlatego pewny nie był :P

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • Paju Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia daj nam tu znać jak się uda ponownie :)
    Byle szybko i szczęśliwie do końca :)

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • 0lgam Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, trzymam kciuki byś jak najszybciej znalazła się po fioletowej stronie.

A mi się chyba trymestry pomieszały, drugi z pierwszym :(.
    Chodzę ciągle zmęczona, śpiąca, bez energii i z bólem głowy.
    Na dodatek zaczęłam wymiotować.

2nn3rjjgoahsqho3.png
  • Asiątko Koleżanka

Wysłany: 18 maja 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki dziś już nie plamie A jutro nareszcie czwartek i badania przesiewowe ale też spotkanie z moją lekarka która może powie mi skąd to krwawienie. Mam też pozytywny wynik ANA1 któraś z was miała takie badania wie co z tym zrobić?

Wikusia -24.04.2006(10lat)
    Ignacy-15.11.2010( 6lat)
    Aniłek*-16.06.2015(12tyd)
    Nowe szczęście-27.11.2016( 13t04d)
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana1 jak masz pozytywne to trzeba zrobić Ana2,potem konsultacja.
    Czy ktoras z Was ma zkecenie na badanie AFP? Badanie nieinwazyjne z krwi wtkrywajace wady płodu między 15-20tc.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• anian90 Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas50 wyniki masz dobre i z krwi i z usg to nie czytaj już o żadnych badaniach bo zwariujesz :P

3jvz9vvjg1f8syfg.png
    oar8hgqsyc4p2s3q.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Aniu wiem :-) pozatym czytalam,że ma niskie prawdopodobienstwo i często wynik jest fałszywie dodatni.
    Tak pytam tylko :-)
    U nas dziś ładna pogoda się robi,jakiś spacerek wskazany,popoludniu idę z córka do dentysty,to mniej przyjemne będzie:/

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• anian90 Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo to dobrze że tak tylko :D
    ojj wizyta u dentysty..niefajnie :P ja z siostry córką chodziłam także wiem co to jest..raz sama się popłakałam bo mała się wtuliła we mnie i zapłakana powiedziała "ciocia zabierz mnie stąd" :P

3jvz9vvjg1f8syfg.png
    oar8hgqsyc4p2s3q.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może spróbuje męża wysłać,bo ja to zawsze bardziej przezywam niż córka chyba i słabo mi już na samym wejściu:/ na szczęście mamy tylko pół zęba do zalakowania,bez wiercenia,powinna przeżyć,tylko wczoraj dostala jeszcze taki mega zielony katar,mam nadzieję że przeżyje jakoś.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• Pytająca Koleżanka

Wysłany: 19 maja 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy na USG połówkowe też dobrze wybrać się do lekarza z odpowiednim certyfikatem? Czy ten certyfikat się różni, czy to jest to samo, co w przypadku USG prenatalnego ten certyfikat FMF?

dqprj44jms8c8veb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na połówkowe idę tam gdzie miałam prenatalne. ma bardzo dobry sprzęt oraz certyfikat. a kiedy powinno sie isc do położnej??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 10:09

• kas50 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też idę do tego samego lekarza z certyfikatem.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na połówkowe też najlepiej do certyfikowanego lekarza.To też ważne,dokładne badanie powinno być.
    Ja dzień po USG połówkowym mam jeszcze wizytę u genetyka na omówienie wyniku

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • anian90 Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na połówkowe idę do genetyka, bo muszę zrobić maluchowi jeszcze echo serduszka. Ten dr jest ginekologiem i specjalizuje się w diagnostyce chorób genetycznych. Ale ja to muszę z racji tego NT.

3jvz9vvjg1f8syfg.png
    oar8hgqsyc4p2s3q.png
  • Pytająca Koleżanka

Wysłany: 19 maja 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I też przyłączam się o pytanie o położną. W niektórych miejscach o tym piszą, ale ja prowadzę ciążę prywatnie i nic mi o tym nie wiadomo

dqprj44jms8c8veb.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzieś czytałam, że bodajże od 20-21 tyg.należy się opieka położnej.Ja też chodzą prywatnie,ale jakby była taka możliwość to chętnie bym skorzystała.

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • rudi Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anian90 wrote:
    Ja na połówkowe idę do genetyka, bo muszę zrobić maluchowi jeszcze echo serduszka. Ten dr jest ginekologiem i specjalizuje się w diagnostyce chorób genetycznych. Ale ja to muszę z racji tego NT.

Ja miałam wczesne echo serca przy okazji jak wylądowałam na izbie przyjęć z krwiakiem.
    Taki miły doktor zrobił na moją prośbę a stażyści się uczyli ;)

gyxwtv73y2bcylsz.png
‹‹ 255 256 257 258 259 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ