X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Karola - mama Julci i ... ? Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie nie z usg wynika że to 5 tydzień

01.01.2011 - Aniołek 6 tc :(
    18.05.2012 - Juleczka nasze największe szczęście :)
    19.04.2016- Aniołek 14 tc :(
    Kochamy Was ;)

201205184874.png
  • katerineczka Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michasia super a może zostana 2? Marzenko to jedziemy na jednym wózku damy rade :) Karola u mnie może być podobnie myślę że miałam bardxo pozna owulacje. Napisze w poniedziałek po wizycie.

16udskjo53emf7uv.png74dij44jpribg1eo.png
  • Marzena7772 Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to chyba dobrze??? Skoro na belly masz 7 i 5dni to z usg powinnaś mieć 5/6 tydzień... bo belly oblicza od dnia ost miesiączki..
    Czyli faktycznie owulka się przesunela A pamiętaj że fasolka rośnie z dnia na dzień... najważniejsze, ze jest serce.. czyli jest ok.. bo się rozwija jeżeli z usg to 5 tydzień to super ze już było serce!
    A pamiętam historie mojej siostry poszła w 5 tyg lekarz powiedział że jeszcze ciaxy nie stwierdza... kazał jej przyjść za 3 tygodnie. Okazało się ze mala przez te 3 tygodnie tak urosła że nastąpił wręcz PRZEROST hehe a lekarz już myślał ze to źle rozwijającą się ciąża..

w57v9n739l65d4jw.png
  • Aleks9 Koleżanka

Wysłany: 9 marca 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) I ja do was dołączam.
    Miomao, ja też OM mialam 7 lutego ale wizytę pierwsza mam 18 marca. Mam nadzieje,że obie coś juz zobaczymy.

miomao lubi tę wiadomość

oar83e3kuvvfsi35.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleks9 wrote:
    Cześć dziewczyny :) I ja do was dołączam.
    Miomao, ja też OM mialam 7 lutego ale wizytę pierwsza mam 18 marca. Mam nadzieje,że obie coś juz zobaczymy.

Mam taką nadzieję że wszystko bedzie dobrze, ale jestem strasznie przeziębiona i dostałam antybiotyk którego wole nie brać, martwi mnie to , że może ta choroba źle wpłynąć na dzidzie:(

Wysłany: 9 marca 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! ;)) choroby typu kaszel katar to najczęstsze "objawy ciąży" hihi może dlatego, że kobieta ma osłabiony organizm..
    W każdym bądź razie chodzi mi o to, ze jesteś nie pierwsza i nie ostatnia; ) nie martw się.. nie bierz antybiotyków bez zgody gina.. spróbuj naturalnych metod... cebula..czosnek. .maliny.. miód.. lipa itd ;))miejmy nadzieję, że po tym szybko przejdzie; ))

w57v9n739l65d4jw.png
  • Aleks9 Koleżanka

Wysłany: 9 marca 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak jak pisze Marzena, spróbuj metod naturalnych i nie martw się na zapas :) wszystko będzie dobrze , trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia;)

miomao lubi tę wiadomość

oar83e3kuvvfsi35.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za pocieszenie:)
    Nie mam gorączki wręcz przeciwnie , osłabienie ale jakoś może dam rade i wjdziemy z tego:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że większość z nas jest w niepewności. Wizytę mam dopiero 18 marca. A cały czas panikuje, że jest coś nie tak. Nie wiem jak wytrzymam te 9 dni jeszcze, pewnie polecę na bete. Jeden dzień czuje, że jest wszystko dobrze mam objawy, spałam dużo, zemdliło mnie, a tak jak wczoraj żadnych objawów.

• Aleks9 Koleżanka

Wysłany: 9 marca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja staram się myśleć pozytywnie , na becie nie byłam ani razu bo nie chce się stresować a z objawów mam tylko bolesne, powiększone piersi i czasem brzuch zaboli ale to raczej rzadko.

oar83e3kuvvfsi35.png
  • cortezia Znajoma

Wysłany: 9 marca 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny, będę mama listopadową z obliczeń wynika, że 8 listopada nasze drugie cudo przyjdzie na świta. Byłam u lekarza dość wcześnie bo 1.marca tak się akurat złożyło, gdyż miesiąc wcześniej się umówiłam, test domowy wyszedł pozytywny ale kreseczka była słaba dzień przed wizyta u gin no i nic niebyło widać oprócz wielkiego endometrium, dostałam duphaston tydzień poczekałam zrobiłam beta hcg w poniedziałek wyszła 980,30 w e wtorek znów ginekolog i już był duzy pęcherzy 6,7 mm oraz ciałko żółte w środku. Także jest dobrze jestem dobrej myśli!!! Ja objawy już mam wczoraj byłam tak wykończona, że ledwo doszłam do sypialni, odrzuca mnie od słodyczy i ryb. Mam węch jak wilczyca:) MIOMAO ja od dwóch tygodniu próbuje się pozbyć kaszlu już nie mam siły do niego...

"Dziec­ko to uwi­doczniona miłość. "
    X9r3p1.png
    I3pzp1.png
    jnFbp1.png
  • Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) dzisiaj byłam na powtórce bety, dodatkowo zbadałam też progesteron, wyniki pewnie ok 22.
    Dzisiaj w końcu będę miała troszkę więcej wolnego czasu i przeczytam Was od A do Z :)

U mnie ostatnio jest dziwnie z apetytem, nie wiem czy jest to związane z ciążą czy może z tymi nerwami, radością. Wczoraj nawet nie miałam ochoty tknąć pysznego jabłecznika z bezą. Przez parę dni schudłam ponad 1 kg (niecałe 2 kg będzie).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 09:38

1 IUI X.2015 - :(, 2 IUI XI.2015 :(
    I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
    05.11.2016 Antoś ❤
    20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
    10.11.2018 jest ❤️😃 bracik

• cortezia Znajoma

Wysłany: 9 marca 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia1985 wrote:
    Dzień dobry :) dzisiaj byłam na powtórce bety, dodatkowo zbadałam też progesteron, wyniki pewnie ok 22.
    Dzisiaj w końcu będę miała troszkę więcej wolnego czasu i przeczytam Was od A do Z :)

U mnie ostatnio jest dziwnie z apetytem, nie wiem czy jest to związane z ciążą czy może z tymi nerwami, radością. Wczoraj nawet nie miałam ochoty tknąć pysznego jabłecznika z bezą. Przez parę dni schudłam ponad 1 kg (niecałe 2 kg będzie).

Trzymam kciuki za bete!

Jolcia1985 lubi tę wiadomość

"Dziec­ko to uwi­doczniona miłość. "
    X9r3p1.png
    I3pzp1.png
    jnFbp1.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,u mnie test pokazał 2 kreski na teście;) również mam termin na 6 listopada jednak będę musiała urodzić 2 tyg wcześniej bo nie miałam w ogóle @ dlatego jestem równiez zapisana na pażdziernik ale jesli mnie przyjmiecie byłoby mi miło gdyż moja dzidzia jest na typ samym etapie co wasze;)

cortezia lubi tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png

Wysłany: 9 marca 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    Hej,u mnie test pokazał 2 kreski na teście;) również mam termin na 6 listopada jednak będę musiała urodzić 2 tyg wcześniej bo nie miałam w ogóle @ dlatego jestem równiez zapisana na pażdziernik ale jesli mnie przyjmiecie byłoby mi miło gdyż moja dzidzia jest na typ samym etapie co wasze;)

No jasne, ze Cię przyjmiemy!!!;)) gratuluję;)) piszcie dziewczyny,;)) o czym tylko chcecie;))
    Co do mdłości to mi coraz bardziej doskwieraja.. Ale bez wymiotow..

w57v9n739l65d4jw.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również mam mdłości;( ale ani brzuch ani piersi mnie nie bolą z czego sie cieszę gdyż poprzednie ciążę to była istna masakra.

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cortezia wrote:
    Hey dziewczyny, będę mama listopadową z obliczeń wynika, że 8 listopada nasze drugie cudo przyjdzie na świta. Byłam u lekarza dość wcześnie bo 1.marca tak się akurat złożyło, gdyż miesiąc wcześniej się umówiłam, test domowy wyszedł pozytywny ale kreseczka była słaba dzień przed wizyta u gin no i nic niebyło widać oprócz wielkiego endometrium, dostałam duphaston tydzień poczekałam zrobiłam beta hcg w poniedziałek wyszła 980,30 w e wtorek znów ginekolog i już był duzy pęcherzy 6,7 mm oraz ciałko żółte w środku. Także jest dobrze jestem dobrej myśli!!! Ja objawy już mam wczoraj byłam tak wykończona, że ledwo doszłam do sypialni, odrzuca mnie od słodyczy i ryb. Mam węch jak wilczyca:) MIOMAO ja od dwóch tygodniu próbuje się pozbyć kaszlu już nie mam siły do niego...

Mój lekarz powiedział, że mam paskudne gardło, katar, lekki kaszel i w koło kicham, juz dawno nie byłam taka chora:( i jestem w strachu fakt:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:

Ja według belly friend tez mam termin na 6 listopada:) ale będe u gina na usg 16 marca to może sie dowiem czegoś więcej i bardziej szczegółowo.:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedźcie mi czy bierzecie jakieś witaminy, leki?? Coś Wam lekarz zalecił?
    Jestem bardzo ciekawa, bo ja jeszcze nie byłam na pierwszej wizycie.

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do gina mam iść w poniedziałek 14.03 i mam nadzieje,że coś więcej zobaczę;)

Biore witaminy dla kobiet w ciaży;)

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
‹‹ 25 26 27 28 29 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ