X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Karola - mama Julci i ... ? Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie nie z usg wynika że to 5 tydzień

01.01.2011 - Aniołek 6 tc :(
    18.05.2012 - Juleczka nasze największe szczęście :)
    19.04.2016- Aniołek 14 tc :(
    Kochamy Was ;)

201205184874.png
  • katerineczka Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michasia super a może zostana 2? Marzenko to jedziemy na jednym wózku damy rade :) Karola u mnie może być podobnie myślę że miałam bardxo pozna owulacje. Napisze w poniedziałek po wizycie.

16udskjo53emf7uv.png74dij44jpribg1eo.png
  • Marzena7772 Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to chyba dobrze??? Skoro na belly masz 7 i 5dni to z usg powinnaś mieć 5/6 tydzień... bo belly oblicza od dnia ost miesiączki..
    Czyli faktycznie owulka się przesunela A pamiętaj że fasolka rośnie z dnia na dzień... najważniejsze, ze jest serce.. czyli jest ok.. bo się rozwija jeżeli z usg to 5 tydzień to super ze już było serce!
    A pamiętam historie mojej siostry poszła w 5 tyg lekarz powiedział że jeszcze ciaxy nie stwierdza... kazał jej przyjść za 3 tygodnie. Okazało się ze mala przez te 3 tygodnie tak urosła że nastąpił wręcz PRZEROST hehe a lekarz już myślał ze to źle rozwijającą się ciąża..

w57v9n739l65d4jw.png
  • Aleks9 Koleżanka

Wysłany: 9 marca 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) I ja do was dołączam.
    Miomao, ja też OM mialam 7 lutego ale wizytę pierwsza mam 18 marca. Mam nadzieje,że obie coś juz zobaczymy.

miomao lubi tę wiadomość

oar83e3kuvvfsi35.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleks9 wrote:
    Cześć dziewczyny :) I ja do was dołączam.
    Miomao, ja też OM mialam 7 lutego ale wizytę pierwsza mam 18 marca. Mam nadzieje,że obie coś juz zobaczymy.

Mam taką nadzieję że wszystko bedzie dobrze, ale jestem strasznie przeziębiona i dostałam antybiotyk którego wole nie brać, martwi mnie to , że może ta choroba źle wpłynąć na dzidzie:(

Wysłany: 9 marca 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! ;)) choroby typu kaszel katar to najczęstsze "objawy ciąży" hihi może dlatego, że kobieta ma osłabiony organizm..
    W każdym bądź razie chodzi mi o to, ze jesteś nie pierwsza i nie ostatnia; ) nie martw się.. nie bierz antybiotyków bez zgody gina.. spróbuj naturalnych metod... cebula..czosnek. .maliny.. miód.. lipa itd ;))miejmy nadzieję, że po tym szybko przejdzie; ))

w57v9n739l65d4jw.png
  • Aleks9 Koleżanka

Wysłany: 9 marca 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak jak pisze Marzena, spróbuj metod naturalnych i nie martw się na zapas :) wszystko będzie dobrze , trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia;)

miomao lubi tę wiadomość

oar83e3kuvvfsi35.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za pocieszenie:)
    Nie mam gorączki wręcz przeciwnie , osłabienie ale jakoś może dam rade i wjdziemy z tego:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że większość z nas jest w niepewności. Wizytę mam dopiero 18 marca. A cały czas panikuje, że jest coś nie tak. Nie wiem jak wytrzymam te 9 dni jeszcze, pewnie polecę na bete. Jeden dzień czuje, że jest wszystko dobrze mam objawy, spałam dużo, zemdliło mnie, a tak jak wczoraj żadnych objawów.

• Aleks9 Koleżanka

Wysłany: 9 marca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja staram się myśleć pozytywnie , na becie nie byłam ani razu bo nie chce się stresować a z objawów mam tylko bolesne, powiększone piersi i czasem brzuch zaboli ale to raczej rzadko.

oar83e3kuvvfsi35.png
  • cortezia Znajoma

Wysłany: 9 marca 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny, będę mama listopadową z obliczeń wynika, że 8 listopada nasze drugie cudo przyjdzie na świta. Byłam u lekarza dość wcześnie bo 1.marca tak się akurat złożyło, gdyż miesiąc wcześniej się umówiłam, test domowy wyszedł pozytywny ale kreseczka była słaba dzień przed wizyta u gin no i nic niebyło widać oprócz wielkiego endometrium, dostałam duphaston tydzień poczekałam zrobiłam beta hcg w poniedziałek wyszła 980,30 w e wtorek znów ginekolog i już był duzy pęcherzy 6,7 mm oraz ciałko żółte w środku. Także jest dobrze jestem dobrej myśli!!! Ja objawy już mam wczoraj byłam tak wykończona, że ledwo doszłam do sypialni, odrzuca mnie od słodyczy i ryb. Mam węch jak wilczyca:) MIOMAO ja od dwóch tygodniu próbuje się pozbyć kaszlu już nie mam siły do niego...

"Dziec­ko to uwi­doczniona miłość. "
    X9r3p1.png
    I3pzp1.png
    jnFbp1.png
  • Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) dzisiaj byłam na powtórce bety, dodatkowo zbadałam też progesteron, wyniki pewnie ok 22.
    Dzisiaj w końcu będę miała troszkę więcej wolnego czasu i przeczytam Was od A do Z :)

U mnie ostatnio jest dziwnie z apetytem, nie wiem czy jest to związane z ciążą czy może z tymi nerwami, radością. Wczoraj nawet nie miałam ochoty tknąć pysznego jabłecznika z bezą. Przez parę dni schudłam ponad 1 kg (niecałe 2 kg będzie).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 09:38

1 IUI X.2015 - :(, 2 IUI XI.2015 :(
    I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
    05.11.2016 Antoś ❤
    20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
    10.11.2018 jest ❤️😃 bracik

• cortezia Znajoma

Wysłany: 9 marca 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia1985 wrote:
    Dzień dobry :) dzisiaj byłam na powtórce bety, dodatkowo zbadałam też progesteron, wyniki pewnie ok 22.
    Dzisiaj w końcu będę miała troszkę więcej wolnego czasu i przeczytam Was od A do Z :)

U mnie ostatnio jest dziwnie z apetytem, nie wiem czy jest to związane z ciążą czy może z tymi nerwami, radością. Wczoraj nawet nie miałam ochoty tknąć pysznego jabłecznika z bezą. Przez parę dni schudłam ponad 1 kg (niecałe 2 kg będzie).

Trzymam kciuki za bete!

Jolcia1985 lubi tę wiadomość

"Dziec­ko to uwi­doczniona miłość. "
    X9r3p1.png
    I3pzp1.png
    jnFbp1.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,u mnie test pokazał 2 kreski na teście;) również mam termin na 6 listopada jednak będę musiała urodzić 2 tyg wcześniej bo nie miałam w ogóle @ dlatego jestem równiez zapisana na pażdziernik ale jesli mnie przyjmiecie byłoby mi miło gdyż moja dzidzia jest na typ samym etapie co wasze;)

cortezia lubi tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png

Wysłany: 9 marca 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    Hej,u mnie test pokazał 2 kreski na teście;) również mam termin na 6 listopada jednak będę musiała urodzić 2 tyg wcześniej bo nie miałam w ogóle @ dlatego jestem równiez zapisana na pażdziernik ale jesli mnie przyjmiecie byłoby mi miło gdyż moja dzidzia jest na typ samym etapie co wasze;)

No jasne, ze Cię przyjmiemy!!!;)) gratuluję;)) piszcie dziewczyny,;)) o czym tylko chcecie;))
    Co do mdłości to mi coraz bardziej doskwieraja.. Ale bez wymiotow..

w57v9n739l65d4jw.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również mam mdłości;( ale ani brzuch ani piersi mnie nie bolą z czego sie cieszę gdyż poprzednie ciążę to była istna masakra.

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cortezia wrote:
    Hey dziewczyny, będę mama listopadową z obliczeń wynika, że 8 listopada nasze drugie cudo przyjdzie na świta. Byłam u lekarza dość wcześnie bo 1.marca tak się akurat złożyło, gdyż miesiąc wcześniej się umówiłam, test domowy wyszedł pozytywny ale kreseczka była słaba dzień przed wizyta u gin no i nic niebyło widać oprócz wielkiego endometrium, dostałam duphaston tydzień poczekałam zrobiłam beta hcg w poniedziałek wyszła 980,30 w e wtorek znów ginekolog i już był duzy pęcherzy 6,7 mm oraz ciałko żółte w środku. Także jest dobrze jestem dobrej myśli!!! Ja objawy już mam wczoraj byłam tak wykończona, że ledwo doszłam do sypialni, odrzuca mnie od słodyczy i ryb. Mam węch jak wilczyca:) MIOMAO ja od dwóch tygodniu próbuje się pozbyć kaszlu już nie mam siły do niego...

Mój lekarz powiedział, że mam paskudne gardło, katar, lekki kaszel i w koło kicham, juz dawno nie byłam taka chora:( i jestem w strachu fakt:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:

Ja według belly friend tez mam termin na 6 listopada:) ale będe u gina na usg 16 marca to może sie dowiem czegoś więcej i bardziej szczegółowo.:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedźcie mi czy bierzecie jakieś witaminy, leki?? Coś Wam lekarz zalecił?
    Jestem bardzo ciekawa, bo ja jeszcze nie byłam na pierwszej wizycie.

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do gina mam iść w poniedziałek 14.03 i mam nadzieje,że coś więcej zobaczę;)

Biore witaminy dla kobiet w ciaży;)

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
‹‹ 25 26 27 28 29 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ