Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymaaadzik1207 wrote:azi ja ma 7 miesiecznego synka 2,5 i 4,5 letniego;)) ta ciaza to niespodzianka;))
tez biore femibion;)
miomao zazdroszcze mnie mecza mdlosci;/
No to super niespodzianka:) życzę żebyście rosły ( Trzymam kciuki za dziewczynkę) zdrowo;)
A z tym, że nie mam mdłości to aż zaczynam sie martwić , wiem że to lepiej bo czasem sie ich nie ma, ale niepokoje sie troche też tym, że pobolewał mnie troche brzuch jak na @ a z dnia na dzień wszystko ustało:/
-
miomao wrote:Kurcze a ja tylko kwas foliowy, musze wysłać męża do apteki:)
A te witaminy to jakieś konkretne z polecenia lekarza czy tak po prostu wybrane z apteki?
Mnie zarówno w pierwszej ciąży jak i teraz gin polecał witamimy "mum omega",bo zawiera dha, te stricte ciążowe dopiero od 2giego trym i to nie codziennie, bo zarówno ja jak i moje dziecko za bardzo od nich rośniemy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 12:44
-
BiB wrote:Mnie zarówno w pierwszej ciąży jak i teraz gin polecał witamimy "mum omega",bo zawiera dha, te stricte ciążowe dopiero od 2giego trym i to nie codziennie, bo zarówno ja jak i moje dziecko za bardzo od nich rośniemy.
Właśnie z pierwszą córką ginekolog powiedział mi, że od tych witamin dla matek w ciąży rośnie dziecko jak i matka jak na sterydach kurczaki. takie dał porównanie). -
Marzena7772 wrote:Serio można przytyć z witamin??
Ten mój stary gin. tak mówił i też twierdził, że to naukowo poparte bo się go o to zapytałam czy to tylko tak powiedział obserwując kobiety czy są na to jakieś badania. Ja brałam tylko w pierwszym trymestrze, później już nie, a teraz biorę nie te dla matek ciężarnych tylko tzw pomagające podtrzymać ciąże. Ale jak tylko minie czas tzw zagrożenia przestaje. Ja w pierwszej ciąży przytyłam 11 kg, a córa ważyła 3450 g
-
Hej, coś w tych witaminach jest, też mam takie wrażenie, że po tych witaminach dzieci są strasznie duże, a nadchodzi wiosna, lato potem jesień - więc jest się czym odżywiać i witaminizować, najpierw nowalijki, potem czereśnie, truskawki, mmmm gdyby nie te mdłości i zmienne smaki...
cortezia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMąż wrócił do domu i pani w aptece mu wcisnęła Pharmaton Matruelle. Moze na początku wezme przez kilka dni, bo przez to przeziębienie mało jem, a do tego w ogóle jestem bardzo wybredna.
PICOLLINA, a truskawki powinno sie jesć w ciąży jak one tak uczulają?
-
malutka199922 wrote:Nie wiedziałam że po witamiach można przytyć
Ja juz po wizycie pecherzyk widoczny w macicy o wymiarach 0.41 cm dostałam skierowanie na mocz glukoze morfologie itp
-
Witam wszystkie nowe koleżanki! Super, że tyle Was przybyło. Od wczoraj tu nie zaglądałam i mam tyyyyle do nadrobienia.
Marzena mój gin znów zawsze wylicza wszystko na podstawie om, usg zawsze jest zgodne z tym, nie ma większych rozbieżności.
Miomamo z tym antybiotykiem to bym się poradziła gina, może lepiej zrób sobie crp zanim zaczniesz go stosować. Może nie ma takiej potrzeby a tylko może zaszkodzić. Jeśli chodzi o leki ja biorę tylko dwie tabletki folika, stałych leków nie przyjmuję a gin odradza przyjmowanie sztucznych witamin.
Dziewczyny zróbcie sobie suwaczki to będziemy miały większą orientację, która na jakim jest etapie -
nick nieaktualny
-
miomao wrote:Dziekuję za rade Aher, na razie tak strasznie boli mnie głowa, oko i nos, jak przy migrenie że nie wiem jak sobie mam z tym poradzić(
miomao lubi tę wiadomość