Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
witajcie przez ta późną owulke zamiast w październiku to pewnie bedzie mały listopadowy skorpionik może bedzie prezent dla mojej siostrzenicy która ma ur 14 listopada było by fajne no ale wszystkiego dowiem się za 2 tyg na kolejnej wizycie i wtedy dokładnei mi powie na kiedy termin
Co do mojego tygodnia ciazy to sama nie wiem jak ona to liczyła bo z córką jak byłam u niej w 6ti 2 dniu liczac od dnia @ to juz było widać wiecej no ale jestem dobrej mysli i cierpliwie czekam na 22 marcacortezia lubi tę wiadomość
-
a mam pytanko orietujecie się co oznaczaja skróty na usg bo te co ja mam to nie moge poszykać w necie otóż ja mam na usg tak napisane
FPS -188
D/G - 8/3
GN -25
I/P -1/30
PWR - 60
FRQ - 5-5,5
D - 4,6cm
CRL -2,46mm i tylko to kumam że maluszek ma tyle milimetrów a co z reszta za cholerę nie mogę poszukać w necie
i mam 2 daty porodu 21.10.2016 i 7,11,2016
Pomożecie wiecie co oznaczaja te skróty ? -
Maadzik powiedz mi jak dajesz rade z noszeniem najmlodszego? Moj wazy ponad 9kg i okropnie mi ciezko, sapie jak slonica i wogole nie mam na to sily. Do tego on wcale nie chce mi raczkowac tylko ciagle przy wszysykim wstaje na nozki. Troche wczesnie chyba na to wstawanie i tak go sadzam i nosze i juz wysiadam... a jak Ty sie czujesz?
-
Hej Dziewczyny!
Nieśmiało do Was dołączam. Będzie mi bardzo miło spędzić z Wami najbliższe miesiące
W poniedziałek 7.03 na teście zobaczyłam dwie kreski
Moja wyniki:
7.03: beta: 118,1, progesteron: 14
9.03: beta: 352,8
Beta chyba przyrosła przyzwoicie i to mnie cieszy bo się martwiłam pierwszym wynikiem.
Wczoraj byłam u ginekologa- wiem że za wcześnie na cokolwiek, ale jestem po cp i niski progesteron mam więc postanowiłam iść dla spokojnego sumienia. Dostałam luteinę dopochwowo 2x2 tabletki.
Następną wizytę mam zaplanowana na 22.03 i liczę na to że już coś pięknego zobaczę na usg
Termin porodu wyliczony przez belly mam na 12.11.2016 r.
Dziewczyny, macie jakieś objawy? Bo mnie tylko piersi lekko pobolewają przy dotyku i lekko w brzuchu ciągnie.
-
Staram się go nie nosić,rozkładam kołderkę i na niej leży i się bawi(miśku,grzechotki,autka,książeczki itd) ale zawsze po jedzeniu bo potem chwile się bawi i sam zasypia na podłodze:)u nas jest ten minus że mój jest alergikiem,ma anemie,AZS i jeszcze od listopada choruje(tydzień przerwy) mielismy tylko...więc u nas to troszkę nie za ciekawie wygląda. Jak bardzo chce na rączki to sadzam na kolanka i tule albo kłade obok na łóżku i on się tuli;)) moj znów raczkuje aaaa i tez wstaje ale tylko przy łóżeczku tylko że mu to nie wychodzi i zajmuje się czymś innym.Jeśli chcesz by Ci raczkował to postaraj się tak ja ja robilam kładłam zabawkę jego ulubioną kawałek dalej i musiał do niej przypełzać
-
Karola - mama Julci i ... ? wrote:a mam pytanko orietujecie się co oznaczaja skróty na usg bo te co ja mam to nie moge poszykać w necie otóż ja mam na usg tak napisane
FPS -188
D/G - 8/3
GN -25
I/P -1/30
PWR - 60
FRQ - 5-5,5
D - 4,6cm
CRL -2,46mm i tylko to kumam że maluszek ma tyle milimetrów a co z reszta za cholerę nie mogę poszukać w necie
i mam 2 daty porodu 21.10.2016 i 7,11,2016
Pomożecie wiecie co oznaczaja te skróty ? -
Ellasi wrote:Hej Dziewczyny!
Nieśmiało do Was dołączam. Będzie mi bardzo miło spędzić z Wami najbliższe miesiące
W poniedziałek 7.03 na teście zobaczyłam dwie kreski
Moja wyniki:
7.03: beta: 118,1, progesteron: 14
9.03: beta: 352,8
Beta chyba przyrosła przyzwoicie i to mnie cieszy bo się martwiłam pierwszym wynikiem.
Wczoraj byłam u ginekologa- wiem że za wcześnie na cokolwiek, ale jestem po cp i niski progesteron mam więc postanowiłam iść dla spokojnego sumienia. Dostałam luteinę dopochwowo 2x2 tabletki.
Następną wizytę mam zaplanowana na 22.03 i liczę na to że już coś pięknego zobaczę na usg
Termin porodu wyliczony przez belly mam na 12.11.2016 r.
Dziewczyny, macie jakieś objawy? Bo mnie tylko piersi lekko pobolewają przy dotyku i lekko w brzuchu ciągnie.
Brzuch dalej mi dokucza, a teraz doszły mdlosci -
Dziewczyny mam już wyniki bety trochę się stresowałam, a jak otworzyłam wyniki to lekko byłam w szoku to beta pomyliła mi się z progesteronem.
A więc moje dzisiejsze wyniki to:
beta hcg 211,9 mIU/ml
progesteron 57,46 ng/ml
Jak myślicie, powtórzyć jeszcze bete w piątek? Ciekawe co ginekolog zrobi z tym progesteronem tzn czy zmniejszy dawkę duphastonu czy zostawi bez zmian.1 IUI X.2015 - , 2 IUI XI.2015
I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
05.11.2016 Antoś ❤
20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
10.11.2018 jest ❤️😃 bracik