X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma reguly jak dziecko bedzie sie uczyc. Na pewno moj esiac urodzenia nie ma na to wplywu. Moj maz z grudnia a mial zawsze dobre oceny.
    Moja corka w marcu skonczyla 2 latka a lepiej mowi niz 3 latki. Potrafi liczyc do 10 zna kolory po angielsku. Na nauke to raczej wplywa sam charakter i inteligencja dziecka.

Ja coraz bardziej sklaniam sie ku cc. Nie chce przechodzic po raz kolejny 2w1 a jeszcze teraz jak sie dowiedzialam ze moja kolezanka niezle porozrywana jest to juz szala sie przechyla. Ja jestem bardzo ciasna takze mnie tez by pewnie porozrywalo.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 11:32

Posti77 lubi tę wiadomość

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gdybym nie muala wczesniej cc to tez tylko naturalnie bym chciala rodzic. Po cc ciezko wstac a wczesniej 12 godzin plackiem trzeba lezec. Teraz moge sama zdecydowac o ile nie bedzie wskazan od razu do cc.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie ,wszystko super widziałam język i cały czas sie ruszała ,rośnie równo z terminem waga 408gram

Kagura, Posti77, małamama lubią tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Kagura Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice. wrote:
    Dokładnie, ten rozwój jest bardzo zróżnicowany i to jeszcze w różnych dziedzinach. Jak pracowałam w starszakach to była dziewczynka, która z inteligencja i logicznym myśleniem była do tyłu, ale taniec czy ćwiczenia na równowagę wychodziły jej super. Był chłopczyk bardzo elokwentny, ale nie mógł się skupić na żadnym zadaniu, był też taki, co płynnie czytał, inteligentny niemożliwe, ale miał problem sam się ubrać i emocjonalnie był bardzo do tyłu. Były też w jednej grupie dwie dziewczynki z młodszego rocznika, które miały lepszą gotowość szkolną niż wiele osób z grupy. Nawet mogę tu porównać mnie i brata-ja zaczęłam mówić zanim skończyłam roczek, a brat jak miał trzy lata. Mój drugi brat znów jest też z listopada i już w zerówce płynnie czytał. Także reguły nie ma, zanim pójdą do przedszkola to nadgonią.

Ja znów bardzo nie chce CC. Mam nadzieję że uda się uniknąć. Nie wiem czy po zakosztowaniu macierzyństwa mi się nie pozmienia, ale na razie myślę że chciałabym od razu drugie dziecko. Po cc chyba trzeba czekać... no i jakoś tak wole naturalnie, mam nadzieje że dam radę... ale jeszcze tyle czasu:) gdzie tam koniec roku;) choć nie wątpię, że zleci raz dwa;) wczoraj odebrałam cytologię, wynik 1 czyli ponoć super, szyjka prawidłowa, macica też, żadnych brzydkich wydzielin, prenatalne w porządku i lekarz powiedział że teraz nie ma żadnych wątpliwości że ciąża przebiega prawidłowo;)

Dziewczynki w ogóle trochę szybciej się rozwijają zazwyczaj w pierwszych latach ;). A w wieku szkolnym to już tylko geny, sposób nauczania i ew. cierpliwość rodziców przy zaganianiu dzieciaka do nauki :P. Mój małż ma poważne obawy w związku z potomkiem z końca roku, ale to naprawdę nic nie zmienia. Na początku i tak każde dziecko rozwija się w swoim tempie, a potem łatwo się dostosuje do grupy, przecież dzieciaki mają świetne zdolności adaptacyjne i błyskawicznie przyswajają wiedzę - muszą być tylko odpowiednio zmotywowane :).

A co do cesarki, to moja znajoma rodziła rok po roku i nic jej nie było, więc wszystko zależy od tego, jak organizm to zniesie.
    aphrodita wrote:
    Ja gdybym nie muala wczesniej cc to tez tylko naturalnie bym chciala rodzic. Po cc ciezko wstac a wczesniej 12 godzin plackiem trzeba lezec. Teraz moge sama zdecydowac o ile nie bedzie wskazan od razu do cc.
    Mnie niemal na pewno czeka cesarka, więc czytam i pytam o wszystko, o co się tylko da, bo niewiedza mnie przeraża chyba najbardziej. I z tego, co udało mi się dowiedzieć, to w tej chwili najczęściej pionizuje się po ośmiu godzinach - chyba, że pacjentka źle to znosi, bo jest np. po długim porodzie SN. I często dziewczyny dają radę szybko do siebie dojść po planowanej CC. Także może nie będzie tak źle, aphrodita ;).

AKUxp2.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli jest znieczulenie narkoza to nawet po 6 godzinach kaza wstawac. Nie wiem jak jest teraz ale 2 lata temu po zewnatrzoponowym po 12. Bo jak sie wczesniej glowr podniesie to moga byc dolegliowsci jak np. bole glowy. Ja juz w czasie operacji mialam straszny bol barku. Przez kilka dni tak potem mialam. Nie wiem dlaczego.
    Musze sie wybrac do mojego neurologa czy moge miec znieczulenie w kregoslup. Mam jakies male wypustki na kregach tylko nie pamietam ktorych.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • monikamina Koleżanka

Wysłany: 15 lipca 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam znieczulenie zewnatrzoponowe i pionizowali mnie po 6 godzinach od operacji. Nie bylo nawet tak źle tylko krecilo mi sie w glowie.

2nn3skjov6bvby4s.png zrz63e5ebzu8cjz8.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze sie zmienilo teraz albo wplyw mial na to porod sn przed cesarka lub to ze jak lezalam to byla noc.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie myślałam w ogóle o porodzie :)

Dziewczynki pijecie zapobiegawczo sok z żurawiny? Ja już kończę 1 butle. Boje się bakterii w moczu, zawsze miałam problem z nerkami :/

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • monikamina Koleżanka

Wysłany: 16 lipca 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz zapobiwgawczo zapisał tabletki z zurawina i pokrzywa. Do tej pory nie mialam co prawda problemow ale gin mowi ze to naturalne tabletki i lepiej zapobiegac

• monikamina Koleżanka

Wysłany: 16 lipca 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aphrodita wrote:
    Moze sie zmienilo teraz albo wplyw mial na to porod sn przed cesarka lub to ze jak lezalam to byla noc.
    Zapewne dlatego ze byla noc bo u mnie w szpitalu tez taka zasada jest ze jak 6 godzin mija w nocy to pionizuja dopiero rano

• Wirginia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracając do "wesołych" relacji z teściami, ja dziś od teściowej usłyszałam że imię Mia jej się nie podoba bo nie jest normalne ani polskie i jak tak nazwiemy córkę to nikomu się nie przyzna jak się nazywa wnuczka bo będzie się wstydzić. Któraś przebije?
    Jest mi tylko smutno i przykro.

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirginia - nie masz się czym przejmować. Nie wiem jakie relacje łączą Cię z teściową. Ale mimo wszystko nie sugerowała bym się jej poglądami. Jeśli ma dobre intencje gdy zobaczy Niunie to oszaleje z radości i albo zaakceptuje imię albo znajdzie sobie zdrobnienie które będzie jej pasować i wszyscy szybko zapomnicie o sprawie.

Swoją drogą imię Mia bardzo mi się podoba. ;)

monikamina jakie to tabsy? ;)

Wirginia lubi tę wiadomość

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    C

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2023, 22:53

• małamama Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiorginia, moja własna matka skomentowała wybrane przez nas imię i w ogóle sie tym nie przejmuje. Zaczęła wymyślać swoje starodawne nie wiadono jakie imiona ,to ja ją wyśmiałam i reszta domu :D Mia bardzo ładnie, nawet nie braliśmy takiego pod uwagę, ale my już mamy Ninę:) RTak było u mojego brata, ma syna Alana i babcia powiedziała, że będzie mu mówić z drugiego Wiktor, to oczywiście po dzis dzień ( ma 9 lat) jest kochany Alanek. Także zawsze im przejdzie bo to jest wnuk i kocha sie go bezwarunkowo jak własne dziecko, tak mysle :)
    A powiedzcie mi czy którąś z Was boli brzuch tak jak przy okresie?

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też chyba mamuśce się niezbyt podoba, ale nie skomentowała tego specjalnie. Teściowej niby się podoba, ale kto wie co im w głowach siedzi :) Wiem, że to przykre, ale myślę, że szkoda zdrowia i życia na przejmowanie się teściowymi - przecież to nasze życie i nikt nie będzie dokonywał wyborów za nas :)

Mnie tam bardziej teraz wkurzają wszelkie rady koleżanek :P czasem dostaje takie, że zastanawiam się czy Ci ludzie mają mnie za osobę myślącą czy niepełnosprawną umysłowo.

A i mi wyszły bakterie w moczu - jutro oddaje jeszcze raz i od razu na posiew. Pani w labie uspokajała, ale ginka kazała powtórzyć tylko sterylniej pobrać. Ja już oczywiście nakręcona, bo się internetów naczytałam no i ubolewam, bo jak coś wyjdzie w posiewie to muszę iść do innego gina na konsultacje, bo moja na urlopie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2016, 11:32

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • monikamina Koleżanka

Wysłany: 18 lipca 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posti77 te tablety to Furoxin gin kazal brac 2 razy dziennie. W skladzie zurawina i pokrzywa :)

Posti77 lubi tę wiadomość

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co powiecie mi na taki kombinezon spiworek. Baardzo mi sie podoba ale zastanawiam sie czy nie bedzie za zimny bo widac ,ze gruby to on jakis nie jest no ale z drugiej strony kurde synkowi kupilismy grubszy ze smyka cieply I w zime to pod spodem krotki rekaw bo sie parzyl a ja raczej z dzidziusiem duzo wychodzic nie bede a wgl w wozku bedzie czy foteliku to dodatkowo moge kocykiem okryc czy okryciem z wozka. Co myslicie? Za cienki na zime? Material chyba nie przemakalny choc nie wiem nie pisze tak wnioskuje ,bo sliski widac jest

oto link http://allegro.pl/showitem/description/5751022254.html

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie wazymy już 680g :-)

_polin, Scorpiolenka, małamama lubią tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobilam dzisiaj badania. Jeszcze nie mam wszystkich wynikow ale w moczu mam leukocyty 20-30 a norma 0-5 i erytrocyty swieze kryja pw. Norma 0-5. Bakterie nieliczne. Spitkalyscie sie z takimi wynikami? Moze jutro powtorze plus posiew.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
‹‹ 308 309 310 311 312 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ