Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Długi chłopak
U mnie w rodzinie chyba wszyscy wazyli lekko ponad 3 kg i pięćdziesiąt parę cm długości więc u nas pewnie też będzie podobnie. Z resztą już na tym etapie dzidzia jest mała albo przeciętna. Widzę tu po opisach że Maleństwa niektórych z was są o wiele cięższe na tym samym etapie. -
Tak czytam sobie i zazdroszcze tym ktore narzekaja ze siedza w domu na zwolnieniu i nie wiedza co ze soba zrobic. Ja wam poradzę - napawajcie sie tym stanem, no gdy dzieci przybywa to juz nigdy sie nie zdarzy! Ja przy mojej dwojce nawet nie mam czasu sie zastanawiac ze jestem w ciazy. Gdyby nie pukanie z brzuszka to bym nawet sie nie zorientowala
małamama, Kagura lubią tę wiadomość
-
Picolinia to fakt,ja tez nie mam czasu nawet pomysleć czy cos moge zrobic ,czy nie...ruchy małej to przypomnienie.
Ja sama cały czas z Leonem...ciąża z nim to było błogie lenistwo.
Korzystajcie dziewczyny i odpoczywajcie -szkoda ,ze nie da sie odpocząć na zapas
-
małamama wrote:Wy też macie wizyty co miesiąc? Ja następna mam na 24 sierpnia dopiero, nie wiem jak wytrzymam tyle czasu znów.
Wizyty mam co miesiąc a usg do tej pory tylko 4 razy. Od momentu kiedy czuje ruchy nie panikuje i nie odliczam dni do nast. usg
Co do ciuszków ogólnie mam z 5 sztuk 56,62 i jedno 74 i nic więcej
We wrześniu może się wezmę.
A lenistwa przyszłym mamom pozazdrościć ja pracuje non stop a w weekendy tez nie poleżę ani nie odpocznę. Życie. -
Siemka:)
Zasnełam o 4 o 5 spojrzałam na zegarek i jak zwykle sie nie wyspałam:( ale humor dopisuje bo dziś robie zakupy dla moich chłopaków;) i łóżeczko przygotuje dla malutkiego;)
Proszę mi zmienić imie na Tymka na liście:) gdyż synek 5-letni zmienił imie:P a to on wybiera....
Dziś idę po l4:) gdyż do 26 miałam macierzyński a musiałam wrócić na 1 dzień do pracy żebym miała znów płacone;/ bezsens;/
Miłego dnia dziewczyny:)małamama, Paju lubią tę wiadomość
-
_Polin - zamówiłam. "Mamo Tato co Ty na to? O Opiece, Pielęgnacji i Rozwoju Waszego Maleństwa"
Przeczytam, będę wiedzieć. Na pewno jedna książka nie wyczerpuje całego tematu dlatego zamówię w przyszłości książkę innego autora żeby też poznać inne spojrzenie na rozwój bobasków_polin lubi tę wiadomość
-
Byłam dziś na wizycie u endokrynologa,wyniki ok,ale spytałam czy to,że nie przybyło mi nic na wadze to może być przez hormony tak jak podejrzewa mój gin.Odpowiedział,że mam popsutą wagę ja i mój gin bo on widzi brzuch i to niemożliwe.Normalnie ręce opadają.
-
Cześć dziewczyny!
Czytam was od początku, ale ciągle bałam się dołączyć. Jestem po 3 poronieniach, a obecnie w szczęśliwej już 23 tygodniowej ciąży, termin mam na 15 listopada. Po badaniach połówkowych okazało się że będzie chłopakNa razie toczymy z mężem dyskusje na temat imienia i nie możemy dojść do porozumienia, na szczęście zostało jeszcze dużo czasu.
Na ostatniej wizycie w 23+0 brzdąc ważył 600g. Wyprawki nie mam jeszcze nawet rozpoczętej, planuje zacząć kupować po 30 tygodniu, na razie przeglądam Internet.
Do szkoły rodzenia jesteśmy zapisani dopiero na wrzesień. Będzie to nasze pierwsze dziecko, więc wszystkie informacje są bezcenne.
Jeśli chodzi o książki- ostatnio przeczytałam „Język niemowląt”- zabierałam się do niej 3 razy, i ostatecznie mogę ją polecić- co prawda nie jest o rozwoju, ale o podejściu do niemowląt.
Posti77, małamama, Scorpiolenka, radiszka lubią tę wiadomość
Aniołki [*] [*] [*] Mutacja genu MTHFR
Szczęśliwa Mamusia 2016 i 2018
-
Witam dziewczyny w 26 tygodniu
Jestem na etapie poszukiwań wózka i jestem trochę załamanaW cenie 2000-2500 wydaje mi się, że niczego ciekawego nie ma, najbliższy memu ideałowi jest Mutsy Igo, ale jego cena jest strasznie wysoka
Macie może na oku jakieś ciekawe modele?
Może czymś się zainspiruję
Bo co znajdę jakiś fajny model w dobrej cenie i już wydaje mi się, że to strzał w 10, to zaraz napotkam jakąś niefajną opinię o tym modelu i rezygnuję...
Ruzia
-
Ruzia wydaje mi się, że nie znajdziesz wózka, który ma same pozytywne opinie. Rozumiem, że lepiej poczytać opinie innych rodziców, ale weź pod uwagę, że ludzie są różni i mają różne oczekiwania. Z moich obserwacji wynika też, że dużo przyszłych rodziców wybiera wózki po wyglądzie nie zwracając uwagi na ich specyfikę, a potem wielkie rozczarowania. Dla mnie złoty środek w wyborze wózka to zapoznanie się ze specyfikacją techniczną wózków, które nas interesują a następnie wypróbowanie ich w terenie. Ja miałam okazję wypróbować swój wózek i na trawie i na piachu i na chodniku na targach, gdzie producenci pozwalają zabrać wózio na spacer
Inna sprawa jak dziecko będzie się w nim czuło - tego nigdy nie przewidzisz, żeby nawet wózek miał najlepsze opinie.
U mnie to jest tak, że gdybym nie żałowała kasy kupiłabym stokke, gdyby waga nie była dla mnie ważna kupiłabym maxi cosi, ale po środku tego wszytskiego zakochałam się w x-landerzeWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 15:32
-
Wiem, że nie znajdę wózka idealnego, ale jednak nie chciałabym kupić bubla patrząc jedynie na jego wygląd, dlatego sugeruję się opiniami w internecie
A co jest nie tak z wagą maxi cosi? Są ciężkie? Bo nie przeglądałam jeszcze szczegółowo produktów tej firmy
Dodatkowo mój Olek chyba będzie dużym dzieckiem, tak powiedział lekarz na połówkowym. Więc tym bardziej szukam wózka ze stosunkowo długą gondolą, żeby jednak posłużył dłużej niż 2 miesiąceWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 15:49
Ruzia