Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja może nie zwracam uwagi na porę dnia ale za to na konkretne sytuacje.
Dzidzia daje znać po nocnym siku jak wracam do łóżka. Trzęsie mi brzuchem jak leżę na plecach przed tv, i czasem po posiłkach ale nie zawsze. Mniej więcej 3 serie dziennie.
Ruchy są coraz częstsze ale dopiero dziś po raz pierwszy poczułam ruchy gdy stałam. Bo zawsze na siedząco lub leżąco czułam -
Ja nosze spodnir ciazowe, spodnice mam 2 ciazowe. Reszta spodnic na gumce dlugie lub jedna krotka. Bluzki raczej takie luzniejsze lub tuniki. Sukienki maxi tez swietnie na ciaze sie nadaja.
Mam tez sporo ubran po poprzedniej ciazy miedzy innymi plaszczyk ktory tez sie pewnie przyda.
Musze sobie legginsy kupic i staniki po raz 3 juz wymienic. Piersi teraz mam duzo wieksze niz z corka. -
Ja ze stanikami mam ból głowy. Ale już kupiłam na bazarku bo taniej niż w sieciówkach gdzie zawsze kupowałam. z rozmiaru 80c skoczyłam do 95e
Na razie też mieszczę sie w swoich bluzkach ale nie wiem jak będzie później. Bluzki na allegro min.40 zł gdzie będę potrzebować min 5 to już 200 zł -
W moim szpitalu warunki sa super. 3 sale porodowe z lazienkami, kacik z fotelem. Teraz tez sale dla matek sa po remoncie. Co do ciecia krocza to duzo zalezy od poloznej. Moja nie nacina bez potrzeby. Ja korzystalam z gazu rozwesalajacego. Oxytocyny mi nie dawali. Tylko pecherz przebili. Takze to zalezy tez od poloznej i lekarza na ktorego sie trafi.
-
My już po wizycie wszystko w porzadku i że mną i z Nina, waży nie całe 700 g tylko zapomnialam dokładnej liczby, a nie wzięłam wydruku.
Co do twardnienia i bóli brzucha to mój gin mowi, że to normalne przygotowywanie się macicy do porodu. W późniejszej ciąży takie skurcze mogą być nawet co godzinę. Rano jak po nocy jest pełny pęcherz ponoć jest najbardziej odczuwalny dyskomfort. Gdyby bardzo bolał przy tym brzuch, albo by były inne niepokojące objawy np krwawienie to wtedy szybko do lekarza. Jak brzuch boli miejscami to najprawdopodobniej skurcze Braxtona. Gdyby bolał cały to niepokojące. Tyle sie dowiedziałam w tym temacie, tylko mi to oczywiście tlumaczyl na moim brzuchu pokazując.
Ja też chodzę w ciazowych spodniach ale wszystkie inne mam po prostu większe rozmiary. Teraz jest taki wybór ubrań, że w cale nie trzeba przeplacac za typowo ciążowe.
A mojemu mężowi też mówię że jak zobaczy te oczęta piękne to od razu weźmie na ręce._polin, Scorpiolenka, Kagura lubią tę wiadomość
-
Ja z doswiadczenia wiem ze warto troche nakupowac bodziakow . Przy synku ciagle mi brakowalo a smialamsie z tych co kupowaly po tysiace bodow z tych najmniejszych rozmiarow. Ja bede chciala z 56 ok 10 szt o ile nie wiecej tak samo z 62 potem kilka pajacykow po 3 szt z tych rozmiarow . Kilka par rajtuz I polspiochow tez ok 3-5szt . Spiochy z kaftanikiem tez kupie ale nie duzo moze po dwie pary na rozmiar .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2016, 19:24
-
Ja kupiłam jak na razie rozmiar 62 kilka kompletów tak to nazwę czyli kaftaniki, spiochy, polspiochy i kilka pajacykow. Z rozmiaru 56 mam jak na razie jeden komplecik, kupię bliżej końca resztę bo zobaczę jaka dzidzia będzie duża w brzuchu. Ja będzie malutka to nawet męża już poinstruowalam co ma kupić w jakim rozmiarze w razie czego:)
Wy też macie wizyty co miesiąc? Ja następna mam na 24 sierpnia dopiero, nie wiem jak wytrzymam tyle czasu znów.