X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Paju Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 02:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monikamina widze, że pierwsze dziecko też masz z listopada 2014 :)
    Jak ja :P

Nie byłaś chyba na listopadowkach co?
    Bo nie kojarzę :P

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • Paju Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 02:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posti77 wrote:
    Paju piękny brzuszek <3

Dzięki!
    Ostatnio porównywalam do poprzedniej ciąży.... To tu w 25 miałam taki jak w poprzedniej w 34 (chodź kształt trochę inny))

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • Dada Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiątko jak tam?

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak zapisałam sie do szkoły rodzenia. Niestety na sierpień nie było juz miejsc wiec zacznę we wrześniu w 31tc a skończę miesiąc przed porodem. Wiem że to późno. Ale chyba lepiej późno niż wcale ;)

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posti- u mnie szkoła rodzenia nie funkcjonuje przez wakacje... Dopiero we wrześniu się zaczyna. Wolała bym szybciej

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:-)
    Bella pokazuje ze weszlismy w 3 trymestr;-) 91dni do porodu.

Ja nie mogłam spać to jakas.masakra,krecilam sie strasznie.

Asiatko odzywaj sie.

Posti77 lubi tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kurde mam taki problem ze spaniem od kilku dni I nie wiem czy to wina upalow czy co jest grane z synem tak nie mialam. Przewracam sie z boku na bok jak orka ledwo ledwo ,brzuch nie wygodnie lezy , z dwa razy siku trzeba wstac a do tego ostatnio tez jak obracam sie juz z boku na drugi bok to lapie mnie dziwny bol tak po bokach brzucha nisko jakby wiazadla cholera wie trwa to chwile ale bol az zgina mnie w pol w tym lozku :/ tego tez z synem nie kojarze z 1 ciazy masakra.

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    młodaDama ja mam to samo:(chyba tak upały działają...

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dziewczyny dołączam do Was - też źle śpię, dosypiam dopiero jak mąż do pracy wychodzi :P i mam dokładnie takie same bóle MłodaMama, więc jak jest nas trochę to chyba normalne :)

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • monikamina Koleżanka

Wysłany: 26 lipca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paju nie bylam aktywna na waszym forum listopadowek 2014 ale dzielnie was sledzilam i podczytywalam :) brzuszek u mnie tak samo na chwile obecna mam brzuch jak w 32tygodniu poprzedniej ciazy... :)

2nn3skjov6bvby4s.png zrz63e5ebzu8cjz8.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście śpię dobrze ale wkurza mnie zmuszanie się do spania tylko na lewym boku. To jest po prostu niewykonalne całą noc spać w jednej pozycji.

Zxc - co do szkoły rodzenia czytałam sporo że to dobry moment nic nie zapomnisz ;) Moja koleżanka zaczęła miesiąc przed porodem i bardzo chwali.

zxc lubi tę wiadomość

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • Kagura Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posti, podobno można spokojnie i na prawym spać - demonizują z tym uciskiem na żyły ;).
    Ja też spać nie mogłam dzisiaj. W ogóle mój małż ma arachnofobię i jak zobaczył wczoraj pająka (za którym oczywiście ja musiałam się uganiać...), to już miałam pospane w nocy - co chwilę się rzucał na łóżku, bo mu się wydawało, że coś po nim biega :D. Najgorsze, że zawsze wtedy, kiedy ledwo zdążyłam zasnąć i mnie straszył xD. Nad ranem pobudka na tabletkę i toaletę, a potem koszmary - i to takie, że aż się z takim prawie krzykiem obudziłam, więc masakra. A jak postanowiłam się jeszcze położyć na chwilkę po pierwszym śniadaniu, to zdążyłam przysnąć, a tu wiertata udarowa nad głową - sezon remontowy to jest to... :| Także czuję się trochę jakby mnie ktoś kilka pięter za nogi po schodach przeciągnął (tak mnie głowa boli), a trochę jak zombie, który połknął słonia, bo strasznie spuchłam do tego wszystkiego :P.

Szkołę rodzenia też zaczynam we wrześniu, bo zanim się w ogóle dobiłam do jedynej, która jakoś współgra z męża pracą, to już im się zaczął kurs wakacyjny. Telefon bez szans, a na maila mi odpisali po tygodniu dopiero :O. Nie wiem, czy to mój pech po prostu, czy cała Wawa tak ma...? No nic, mam nadzieję, że zdążymy spokojnie sobie te kursy porobić :).

AKUxp2.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może jakaś pełnia była bo u mnie to samo...

Ja ostatnio szkole rodzenia kończyłam w 37 tc takze spokojnie ;)

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagura a weekendowe kursy nie wchodzą u Was w grę? Są prowadzone np w szpitalu praskim.

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • Kagura Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko z tym, bo mąż często w weekendy pracuje - a dowiaduje się o tym zazwyczaj tego samego dnia rano :/. Łatwiej mu będzie się ogarnąć 2 dni w tygodniu na 19. Też nie zawsze kończy, kiedy powinien, ale jak będzie miał sztywne godziny kursu, to pewnie jakoś da radę to ogarnąć, a w weekendy mamy loterię - uroki pracy w małej firmie :P.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 12:06

AKUxp2.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem. U mnie weekendy też odpadają ze względu na moją i męża prace.
    Swoją drogą wymęczą mnie na pewno te zajęcia. W pracy bite 9 godzin od 8 do 17 potem obiad na 18 i na 19 do szpitala a o 22 w łóżku. Zero życia :P

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • Kagura Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, to jest ból, szczególnie tak pod koniec ciąży, ale może nie będzie tak źle ;). Ja mam pod tym względem lepiej, bo siedzę w domu, ale wolałabym pracować chociaż na część etatu, bo już jajko znoszę...
    Jedno mnie pociesza w tym wszystkim - we wrześniu przynajmniej będzie chłodniej :). Co prawda wolałabym, żeby kursy zaczynały się jakoś wcześniej, ale wtedy z mężem byłoby różnie. Dobrze przynajmniej, że udało mi się coś blisko domu znaleźć, to nie będziemy przez pół miasta wracać - szczególnie, że wcale po 1 trymestrze mi tak do końca senność wieczorna nie przeszła. Najczęściej mnie dopada, jak chcę coś obejrzeć wieczorem - kończy się na oglądaniu powiek od spodu :P.

AKUxp2.png
  • mamusiaaa1 Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagura wrote:
    Pobiegałam dzisiaj trochę za wózkami, ale akurat tego X-landera nie znalazłam nigdzie, więc sprawa otwarta. Za to Chicco Urban Plus jest całkiem spoko :). Nawet teraz z tym moim brzuszyskiem dam radę go jakoś tam podnieść, więc chyba będzie ok jak coś :)

My mamy Chicco Urban Plus :) Bardzo jest lekki jak na wózek głęboko-spacerowy, zwrotny - idealny do miasta, choć ja akurat wyprowadziłam się pod miasto - i też daje rade nawet na spacerkach po lesie :) No i teraz na lato kupiłam sobie nowy Color Pack - mega mi się to podoba, że można zmieniać w taki sposób wygląd wózeczka :)

• Kagura Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak też mi się wydawało, że się sprawdzi :). Jedyne, na co mogłabym ponarzekać tak na sucho, to rozstaw kół - wolałabym, żeby nie przekraczał 60cm, bo niektóre drzwi mamy wąskie, ale jeszcze nie ma tragedii. I urzekła mnie ta gondolo-spacerówka. Przynajmniej kolejna rzecz nie będzie walać się po mieszkaniu :P.

AKUxp2.png
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A lekki moim zdaniem jest tez graco evo. Ktoras widziala?

34bw3e3k9p7xsrt2.png
‹‹ 318 319 320 321 322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ