X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • ketka91 Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

Hej :) z tej strony styczniowka 2016:) ja trochę offtopowo. Ne potrzebuje któraś mamusia wózka? Mam na sprzedaż Expander mondo Black line 2w1 kupiony w Styczniu 2016. Na gwarancji.
    Wklejam poniżej link na olx :)
    http://olx.pl/oferta/wozek-expander-mondo-black-line-2w1-okazja-CID88-IDgvvvz.html

Mama Zosi :)
  • Asiątko Koleżanka

Wysłany: 26 lipca 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki my już w domku skorcze powstrzymane teraz lezymy w domku. Dostałam kroplowki z magnezem i nospe w zastrzyku do tego luteine i globulki dopochwowe. Jak sie będzie rozwierac nadal założą mi szewek.

_polin lubi tę wiadomość

Wikusia -24.04.2006(10lat)
    Ignacy-15.11.2010( 6lat)
    Aniłek*-16.06.2015(12tyd)
    Nowe szczęście-27.11.2016( 13t04d)
  • Kagura Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiątko, całe szczęście, że udało się opanować sytuację :). Leż w takim razie spokojnie i niech maluch nie szaleje za bardzo - tak chociaż ze dwa miesiące :).

Elcia89, widziałam ten Evo, ale jakoś tak mi mniej do gustu przypadł - chociażby koła z mnóstwem jakiś wypustek, które będą zbierać błoto i inne niespodzianki z całej okolicy ;P. Niestety stał wysoko, więc go sobie nie podniosłam, ale mąż mówi, że on specjalnie lżejszy od normalnych wózków według niego nie jest - może ma jakoś gorzej środek ciężkości rozłożony? Jak go poprosiłam, żeby podniósł Chicco i porównał, to powiedział, że sprawia wrażenie lżejszego niż Evo. Wagę ma wg producenta całkiem jak X-lander i Chicco, fajnie by było jakby udało mi się je dorwać w jednym sklepie, to bym sobie zobaczyła, czy są tak samo wyważone.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 16:50

AKUxp2.png
  • mysza90 Debiutantka

Wysłany: 26 lipca 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny, widzę, że się temat rozkręca coraz bardziej :) macie jakieś fajne gotowe listy wyprawkowe? do kiedy planujecie mieć wszystko gotowe? ja narazie mam wózek, sporo ciuszków i meble w drodze :)

85999jcgt69ynqlx.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcialabym na poczatku listopada juz miec wszystko kupione ,poprane ,poukladane I poskladane I czekac sobie. Termin mam na 20 listopada. :)

Wirginia lubi tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • mysza90 Debiutantka

Wysłany: 26 lipca 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja myślałam, żeby koniec września/początek października już mieć gotowe :)
    a jeszcze miałam pytać jak stoicie wagowo na chwilę obecną? ja mam 5 kg do przodu i się zastnawiam jak to wygląda, ale chyba w normie, choć waga zaczęła rosnąć dopiero w 2 trymestrze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 18:16

85999jcgt69ynqlx.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiatko trzymanie kciuków pomaga to zciskamy dalej żeby wszystko było dobrze :)

Ja sobie zrobiłam swoją listę już ją kompletuje bo nigdy nic nie wiadomo, wolę być przygotowana, i zrobić sobie wszystko po swojemu. A do tego finansowo to rozlozylismy i jak do tej pory jest niezle, nie mówię że oszczędzam na dziecku ale postanowiłam nie przeplacac.

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamusiaaa1 wrote:
    My mamy Chicco Urban Plus :) Bardzo jest lekki jak na wózek głęboko-spacerowy, zwrotny - idealny do miasta, choć ja akurat wyprowadziłam się pod miasto - i też daje rade nawet na spacerkach po lesie :) No i teraz na lato kupiłam sobie nowy Color Pack - mega mi się to podoba, że można zmieniać w taki sposób wygląd wózeczka :)

Super, że pozytywną recenzja bo u nas jest nr. 1
    Podoba mi się a w dodatku jest dość mały po złożeniu :) co do mojego samochodu jest wymogiem.

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też 5 kg na plusie :)

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już z 2kg na plus ale mam dużą wagę startową;/
    Ja chce mieć do końca września wszystko kupione a w pazdzierniku popiore a na 25,10 mam termin.

W tym tyg juz zrobimy jakies zakupki;P

Asiątko odpoczywaj niech szkrab siedzi w brzuszku;)

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,które spodziewają się córeczek,mam dużo ubranek po córce,kurteczki,spodnie,sukienki,bluzeczki,w bardzo dobrym stanie,markowe,niezniszczone,chętnie zamienię na ubranka chłopięce. Chętnych zapraszam na priv :-) bądź [email protected]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2016, 06:42

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Posti77 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 6-7kg na plusie :(

Termin mam na 1 tydzień listopada wiec plan mam taki : pod koniec sierpnia zobaczę co będzie mi potrzebne bo w ogóle nie jestem jeszcze w temacie. I jak na razie mam 5 ciuszków. We wrześniu zacznę kupować. W październiku dokończę i koniec października będę prać i układać na miejsce. Wcześniej nie ma sensu bo kurz, roztocza, "zapach nowości" szafy itd.

Kas50 - sprawdź pocztę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2016, 08:48

kas50 lubi tę wiadomość

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj Idę na randkę z moją kruszynka :) wczoraj mnie strasznie wystraszyła bo nagle zaczęła się tak wiercić, jeszcze nigdy takich fikolkow intensywnych nie robiła. A rano ani znaku życia, tylko brzuch zaczol boleć. Już jestem taka ciekawa co tam w brzuszku słychać:)

Powiedzcie mi czy cwiczycie mięśnie Kegla??

Posti77 lubi tę wiadomość

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    U mnie już z 2kg na plus ale mam dużą wagę startową;/
    Ja chce mieć do końca września wszystko kupione a w pazdzierniku popiore a na 25,10 mam termin.

W tym tyg juz zrobimy jakies zakupki;P

Asiątko odpoczywaj niech szkrab siedzi w brzuszku;)

No to mamy taki sam termin :) tzn ja mam taki z USG ale jest plan wcześniejszego wywoływania więc nie wiem - muszę ten temat poruszyć na najbliższej wizycie :)

Ja mam 1kg na plusie od wagi początkowej, ale w sumie jakieś 5, bo 4 schudłam w 1 trymestrze.

Co do mięśni Kegla - staram się i robię to kiedy mi się przypomni, czyli raczej rzadko :P

My wczoraj z mężem uporządkowaliśmy ubranka dla małego. Trochę tego towaru jest - najlepsze, że większość jest z innej parafii, więc chyba będę musiała coś dokupić :P Tatuś zadowolony i zarzeka się, że on będzie synusia ubierał.

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polin to masz pomocnego męża mój jak na razie stwierdził że dziecko weźmie na ręce dopiero jak będzie miało z rok bo tak to jeszcze popsuje :D

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małamama,mój mąż też tak mówił a jak wziął naszego syna pierwszy raz na ręce ,jeszcze w szpitalu to trzymał go tak z godzinę i się napatrzeć nie mógł i oddać nie chciał.To przychodzi naturalnie. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2016, 12:43

Kagura lubi tę wiadomość

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mój będzie takim ojcem jakim jest mężem to będę zadowolona - ale jak na razie w niego nie wątpię :)

Wstyd się przyznać, ale czasem boje się, że u mnie będzie gorzej. Ja bardziej boję się małych dzieci - jak je nosić, jak kąpać, jak wszystko jak one takie maleńkie. No ale strach przed macierzyństwem to też podobno naturalna rzecz, a potem wszystko przychodzi instynktownie.

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi z Om wychodzi 22.10 a z usg 25,10
    Mój tez mówił ze nie weżmie synka a potem co? oddac nie chciał:)póżniej juz po kazdym porodzie zabierał mi małego:P mówi ze u taty najlepiej mu się śpi;d

Ja tez raczej będę mieć szybciej poród gdyż lekarz nie chce bym rodziła 4kg a mniejsze więc gdzieś w 38tyg będę miec wywoływany jak przy 3 synku;) na to liczę hehe....

Ja w weekend zrobie segregacje ubranek:P

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaDama wrote:
    Ja chcialabym na poczatku listopada juz miec wszystko kupione ,poprane ,poukladane I poskladane I czekac sobie. Termin mam na 20 listopada. :)
    Ja mam ten sam termin i właśnie tez planuję w tym czasie mieć wyprane i spakowane :)
    Dziewczyny a nie wiem jak u Was ale u mnie już od 2 tyg leci z piersi ten pierwszy pokarm tzw siara. Na początku się przerazilam bo są to dość duże ilości ale podobno może tak być :) wizytę mam za tydzień to pogadam z lekarką :) a te skurcze też mam i troszkę bolą. Ale po nospie wszystko wraca do normy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2016, 13:26

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pare kropel siary mialam jakos po 20 tyg ale tylko raz troszke poplamilo stanik I tyle :P z synkiem tez tak mialam kropeleczka jako znak ,ze cycki dzialaja :D przygotowywuja sie hehe

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

‹‹ 319 320 321 322 323 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ