X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • ketka91 Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

Hej :) z tej strony styczniowka 2016:) ja trochę offtopowo. Ne potrzebuje któraś mamusia wózka? Mam na sprzedaż Expander mondo Black line 2w1 kupiony w Styczniu 2016. Na gwarancji.
    Wklejam poniżej link na olx :)
    http://olx.pl/oferta/wozek-expander-mondo-black-line-2w1-okazja-CID88-IDgvvvz.html

Mama Zosi :)
  • Asiątko Koleżanka

Wysłany: 26 lipca 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki my już w domku skorcze powstrzymane teraz lezymy w domku. Dostałam kroplowki z magnezem i nospe w zastrzyku do tego luteine i globulki dopochwowe. Jak sie będzie rozwierac nadal założą mi szewek.

_polin lubi tę wiadomość

Wikusia -24.04.2006(10lat)
    Ignacy-15.11.2010( 6lat)
    Aniłek*-16.06.2015(12tyd)
    Nowe szczęście-27.11.2016( 13t04d)
  • Kagura Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiątko, całe szczęście, że udało się opanować sytuację :). Leż w takim razie spokojnie i niech maluch nie szaleje za bardzo - tak chociaż ze dwa miesiące :).

Elcia89, widziałam ten Evo, ale jakoś tak mi mniej do gustu przypadł - chociażby koła z mnóstwem jakiś wypustek, które będą zbierać błoto i inne niespodzianki z całej okolicy ;P. Niestety stał wysoko, więc go sobie nie podniosłam, ale mąż mówi, że on specjalnie lżejszy od normalnych wózków według niego nie jest - może ma jakoś gorzej środek ciężkości rozłożony? Jak go poprosiłam, żeby podniósł Chicco i porównał, to powiedział, że sprawia wrażenie lżejszego niż Evo. Wagę ma wg producenta całkiem jak X-lander i Chicco, fajnie by było jakby udało mi się je dorwać w jednym sklepie, to bym sobie zobaczyła, czy są tak samo wyważone.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 16:50

AKUxp2.png
  • mysza90 Debiutantka

Wysłany: 26 lipca 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny, widzę, że się temat rozkręca coraz bardziej :) macie jakieś fajne gotowe listy wyprawkowe? do kiedy planujecie mieć wszystko gotowe? ja narazie mam wózek, sporo ciuszków i meble w drodze :)

85999jcgt69ynqlx.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcialabym na poczatku listopada juz miec wszystko kupione ,poprane ,poukladane I poskladane I czekac sobie. Termin mam na 20 listopada. :)

Wirginia lubi tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • mysza90 Debiutantka

Wysłany: 26 lipca 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja myślałam, żeby koniec września/początek października już mieć gotowe :)
    a jeszcze miałam pytać jak stoicie wagowo na chwilę obecną? ja mam 5 kg do przodu i się zastnawiam jak to wygląda, ale chyba w normie, choć waga zaczęła rosnąć dopiero w 2 trymestrze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 18:16

85999jcgt69ynqlx.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiatko trzymanie kciuków pomaga to zciskamy dalej żeby wszystko było dobrze :)

Ja sobie zrobiłam swoją listę już ją kompletuje bo nigdy nic nie wiadomo, wolę być przygotowana, i zrobić sobie wszystko po swojemu. A do tego finansowo to rozlozylismy i jak do tej pory jest niezle, nie mówię że oszczędzam na dziecku ale postanowiłam nie przeplacac.

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamusiaaa1 wrote:
    My mamy Chicco Urban Plus :) Bardzo jest lekki jak na wózek głęboko-spacerowy, zwrotny - idealny do miasta, choć ja akurat wyprowadziłam się pod miasto - i też daje rade nawet na spacerkach po lesie :) No i teraz na lato kupiłam sobie nowy Color Pack - mega mi się to podoba, że można zmieniać w taki sposób wygląd wózeczka :)

Super, że pozytywną recenzja bo u nas jest nr. 1
    Podoba mi się a w dodatku jest dość mały po złożeniu :) co do mojego samochodu jest wymogiem.

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też 5 kg na plusie :)

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już z 2kg na plus ale mam dużą wagę startową;/
    Ja chce mieć do końca września wszystko kupione a w pazdzierniku popiore a na 25,10 mam termin.

W tym tyg juz zrobimy jakies zakupki;P

Asiątko odpoczywaj niech szkrab siedzi w brzuszku;)

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,które spodziewają się córeczek,mam dużo ubranek po córce,kurteczki,spodnie,sukienki,bluzeczki,w bardzo dobrym stanie,markowe,niezniszczone,chętnie zamienię na ubranka chłopięce. Chętnych zapraszam na priv :-) bądź [email protected]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2016, 06:42

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Posti77 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 6-7kg na plusie :(

Termin mam na 1 tydzień listopada wiec plan mam taki : pod koniec sierpnia zobaczę co będzie mi potrzebne bo w ogóle nie jestem jeszcze w temacie. I jak na razie mam 5 ciuszków. We wrześniu zacznę kupować. W październiku dokończę i koniec października będę prać i układać na miejsce. Wcześniej nie ma sensu bo kurz, roztocza, "zapach nowości" szafy itd.

Kas50 - sprawdź pocztę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2016, 08:48

kas50 lubi tę wiadomość

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj Idę na randkę z moją kruszynka :) wczoraj mnie strasznie wystraszyła bo nagle zaczęła się tak wiercić, jeszcze nigdy takich fikolkow intensywnych nie robiła. A rano ani znaku życia, tylko brzuch zaczol boleć. Już jestem taka ciekawa co tam w brzuszku słychać:)

Powiedzcie mi czy cwiczycie mięśnie Kegla??

Posti77 lubi tę wiadomość

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    U mnie już z 2kg na plus ale mam dużą wagę startową;/
    Ja chce mieć do końca września wszystko kupione a w pazdzierniku popiore a na 25,10 mam termin.

W tym tyg juz zrobimy jakies zakupki;P

Asiątko odpoczywaj niech szkrab siedzi w brzuszku;)

No to mamy taki sam termin :) tzn ja mam taki z USG ale jest plan wcześniejszego wywoływania więc nie wiem - muszę ten temat poruszyć na najbliższej wizycie :)

Ja mam 1kg na plusie od wagi początkowej, ale w sumie jakieś 5, bo 4 schudłam w 1 trymestrze.

Co do mięśni Kegla - staram się i robię to kiedy mi się przypomni, czyli raczej rzadko :P

My wczoraj z mężem uporządkowaliśmy ubranka dla małego. Trochę tego towaru jest - najlepsze, że większość jest z innej parafii, więc chyba będę musiała coś dokupić :P Tatuś zadowolony i zarzeka się, że on będzie synusia ubierał.

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polin to masz pomocnego męża mój jak na razie stwierdził że dziecko weźmie na ręce dopiero jak będzie miało z rok bo tak to jeszcze popsuje :D

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małamama,mój mąż też tak mówił a jak wziął naszego syna pierwszy raz na ręce ,jeszcze w szpitalu to trzymał go tak z godzinę i się napatrzeć nie mógł i oddać nie chciał.To przychodzi naturalnie. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2016, 12:43

Kagura lubi tę wiadomość

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mój będzie takim ojcem jakim jest mężem to będę zadowolona - ale jak na razie w niego nie wątpię :)

Wstyd się przyznać, ale czasem boje się, że u mnie będzie gorzej. Ja bardziej boję się małych dzieci - jak je nosić, jak kąpać, jak wszystko jak one takie maleńkie. No ale strach przed macierzyństwem to też podobno naturalna rzecz, a potem wszystko przychodzi instynktownie.

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi z Om wychodzi 22.10 a z usg 25,10
    Mój tez mówił ze nie weżmie synka a potem co? oddac nie chciał:)póżniej juz po kazdym porodzie zabierał mi małego:P mówi ze u taty najlepiej mu się śpi;d

Ja tez raczej będę mieć szybciej poród gdyż lekarz nie chce bym rodziła 4kg a mniejsze więc gdzieś w 38tyg będę miec wywoływany jak przy 3 synku;) na to liczę hehe....

Ja w weekend zrobie segregacje ubranek:P

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaDama wrote:
    Ja chcialabym na poczatku listopada juz miec wszystko kupione ,poprane ,poukladane I poskladane I czekac sobie. Termin mam na 20 listopada. :)
    Ja mam ten sam termin i właśnie tez planuję w tym czasie mieć wyprane i spakowane :)
    Dziewczyny a nie wiem jak u Was ale u mnie już od 2 tyg leci z piersi ten pierwszy pokarm tzw siara. Na początku się przerazilam bo są to dość duże ilości ale podobno może tak być :) wizytę mam za tydzień to pogadam z lekarką :) a te skurcze też mam i troszkę bolą. Ale po nospie wszystko wraca do normy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2016, 13:26

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pare kropel siary mialam jakos po 20 tyg ale tylko raz troszke poplamilo stanik I tyle :P z synkiem tez tak mialam kropeleczka jako znak ,ze cycki dzialaja :D przygotowywuja sie hehe

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

‹‹ 319 320 321 322 323 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ