X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • picollina Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weź wciśnij tą cytrynę, wtedy smakuje po prostu jak bardzo słodka lemoniada. Pij spokojnie, bo inaczej może się cofnąć. Ja wzięłam ze sobą też butelkę z zimną wodą mineralną i jak w poczekalni przychodził kryzys - mdłości, to wtedy upiłam mały łyczek byle tylko zabić tan słodki posmak. Myślę ze mały łyk wody nie zafałszuje ci wyniku.

f2wl2n0a4zwzr8gi.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przezyły z zatkanym nosem. Ja na dwa łyki pochłonęłam :D

Kagura lubi tę wiadomość

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • Kagura Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picollina, wodę mogę popijać w niewielkich ilościach.

A na dwa łyki to na pewno nie dam rady - może jakby mi migdałki wycieli xD.

Ależ urwanie chmury za oknem :O.

AKUxp2.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wypicie na dwa lyki to gearantowany zwrot. Ostat io euthyrox popilam wieksza iloscia i skonczylo sie zle. Lepiej pic malymi lykami. Ale to zalezy od czlowieka.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mogłam ani cytryny ani pić po badaniu, nawet chodzić ale to chyba wszędzie :) Co do cytryny - ja sobie wodą z cytryną zbijam cukry w cukrzycy, no ale jak ktoś inaczej nie umie to chyba lepiej tak niż w ogóle. Już nie pamiętam ale ja to nawet chyba jednym łykiem wcisnęłam i na bank z zatkanym nosem, w ogóle nie polecam wąchać :P

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • Kagura Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to sobie w kubku termicznym zrobiłam, więc wąchać nie musiałam :P.
    Polin, właśnie pytałam, czy ewentualnie mogę na plac zabaw tuż przed przychodnią sobie wyjść, to mi panie powiedziały, że bez problemu. Ale zdążyłam tylko do toalety... :D
    Aphrodita, właśnie, na ulotce Euthyroxu jest napisane, żeby popić połową szklanki wody... Dla mnie to jest tragedia - nienawidzę takich ilości na raz wypijać (szczególnie wody), ale się zmuszam trochę, skoro tak ma być popijane. I tu też chciałam się wyrobić w tych pięciu minutach, więc szybko to wypiłam (poza tym takie niedobre, że chciałam jak najszybciej skończyć :P).

AKUxp2.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja probowalam jak najszybciej wypic i sie zakrztusilam z tego przejecia i dopiero byl problem bo jak musialam zakaszlec to mi sie wracalo i boruczalam jak niedzwiedz hehe

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka bylam dzis oddac krew I siuski I jestem zalamana. O ile mocz dobry to krew hohoo.

Hemoglebina na dolnej granicy mam 11,4 a norma dolna 11,2
    Za duzo neutrofili, monocytow, PLT za duzo I WBC za duzo :(
    Potem za malo RBC I HCT I limfocytow :(

Rak albo anemia heh oto wujek google mi podpowiedzial. Wizyta za tydzien. Boje sie szczerze nigdy nie mialam tak poprzekraczanych wynikow ani w 1 ciazy ani w tej do tej pory ehh. A czuje sie ostatnio slabsza .

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • Kagura Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że tylko tyle, Radiszka :D. Ale to jest masakra, że to trzeba tak szybko wypić, już bym wolała dostać półtorej tabliczki czekolady do zjedzenia - chociaż z drugiej strony w 5 minut mogłabym nie zjeść :P.

radiszka lubi tę wiadomość

AKUxp2.png
  • Kagura Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaDama, nie martw się, dostaniesz żelazo i pewnie się poprawi ;).

AKUxp2.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciazy to normalne ze niektore wyniki sa wysokie inne niskie. A hemoglobina powoli leci w dol nam wszystkim. Jednym szybciej innym wolniej. Staraj sie wprowadzic diete z duza zawartoscia zelaza. Ja w 8 mc musialam juz brac zelazo. Takze spokojnie. A w google jak napiszesz bol kolana to tez mozesz wyczytac najgorsze, glowa do gory.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Pytająca Koleżanka

Wysłany: 29 lipca 2016, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakie żelazo przyjmujecie?

dqprj44jms8c8veb.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku piłam soczek z żelazem http://www.aptekagemini.pl/rabenhorst-bogactwo-zelaza-wit-plus-450ml.html, ale że nic nie pomogło a wręcz wyniki spadły teraz biorę Tardyferon-Fol, ale jeszcze nie wiem czy pomaga - dowiem się w okolicach 18.08 :)

Dla mam z Warszawy i okolic gdzieś tu na forum wyczytałam o bezpłatnych warsztatach bezpieczny maluch - http://bezpiecznymaluch.com.pl/warsztaty może kogoś zainteresują :)

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • kicia 123 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    Dziewczyny możecie napisać ile macie bodziaków,śpioszków itd na rozmiar 56,62??
    hej!
    witam wpiszcie mnie na listę oczekujących z datą 13 listopad córka Zosia
    co do ubrań to mam dwoje dzieci i czekam na trzecie ale oboje poprzednich urodzone latem lub wiosną to nie było problemu z suszeniem teraz stwierdziłam, że muszę mieć więcej ubrań bo po pierwsze nie mam suszarki ani pralko suszarki a zimą wszystko dłużej schnie poza tym dzieci są rożne jeżeli chodzi o długość jak się urodzą moje poprzednie były 52 i 54 i dużo zależy od firmy produkującej ciuszki bo niektóre na 56 były za duże i to długo, druga sprawa to kupy które mój syn robił co karmienie i co karmienie cały zestaw był do prania, córka raz dziennie robiła i tu było lepiej bo rzadziej trzeba było całe odzienie zmienić niektóre dzieci bardzo ulewają i to też jest problem
    ja na obecną chwilę mam 7 body na 56 długi rękaw, 6 body na krótki na 56 na 62 10 body długi rękaw i 4 krótki
    pajacyki bo tylko to kupuję bo według mnie najlepsze na 56 mam 12 w rożnej konfiguracji jedne cieplejsze jedne do spanie z cieńszej bawełny na 62 mam już mniej bo 8 pajaców cieplejszych i 5 cienka bawełna mam jeszcze podobną ilość na 68
    ogólnie to dużo i wszystko używane bo wiem z doświadczenia że dziecko szybko wyrasta i warto wziąć od koleżanek używki lub kupić w lumpku ale to już jak kto lubi mi nie przeszkadza więc kupuję
    do tego mam kombinezony na 56,62,68 i dwie ciepłe czapeczki i dwie cienkie kocyki 3 nie mam jeszcze pieluszek ale to potem kupię

iv09cwa1rrl9vhg6.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też po glukozie i wynik w normie widzę ale zobaczymy jeszcze co powie dr we wtorek :)

Ja też mam wizyty co miesiąc a teraz czekam jeszcze dłużej bo ma urlop.

Miałam po ostatnich badaniach początek anemii i dostałam żelazo do picia w takich buteleczkach i zrobiłam z ciekawości badanie po 3 tyg stosowania i wyniki super :) wszystko dolna granica ale mieści się w normie i zawsze właśnie takie miałam :) więc polecam nie zwlekać tylko przyjąć te żelazo i być spokojną mamą :) a formy też są różne bo i tabletki ale dowiedziałam się że w płynie działa najlepiej i widzę efekty więc potwierdzam :)

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie w plynie zelazo bylo okropne. Do tego podobno trzeba uwazac na zeby. Najlepiej zaraz po wypiciu umyc zeby.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak się nazywa takie żelazo do picia? Takie które wam pomogło, ja też mam wyniki na dolnej granicy, lekarz powiedział że to jeszcze nie anemia, ale raz na jakiś czas mogła bym sobie uzupełnić i nie wiem jaki wolno bezpiecznie stosować w ciąży?

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczynam sie powaznie martwic tą ciaza... nie dosc , ze ta cholerna krew zla to jeszcze od wczoraj mam pobolewanie podbrzusza takie nabrzmiale je mam. To samo mialam w pierwszej ciazy I tez okolo 25 tygodnia :/ ciagnelo sie to do 31 tygodnia , nie ze codziennie mialam tak dwa dni bolu potem z tydzien spokoju I znowu I tak w kolko potem przeszlo I od 32 tygodnia znowu moglam byc spokojna ehh zwariuje. Do tego mega absorbujacy z buntem 1,5 roczniak I jego wychodzace zeby I wymuszanie wszystkiego ehh dolka mam jakos. To dopiero 24 tydzien boje sie :(

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

• eunice. Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 11:34

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice ja tez ostatnio zauwazylam szybsze bicie serca i kolatania . Tez wydaje mi sie ze to z tej slabej mrwi choc niby przyspieszony puls moze byc norma w ciazy. Do tego oslabienie ,sennosc brak sil ehh nudnosci masakra . Ale przekladam wizytr na wtorek zobaczymy co doktorek powie

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

‹‹ 323 324 325 326 327 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ