X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja startowałam z nadwagą wiec może po prostu nie czuje wszystkich ruchów. I tłuszcz robi za amortyzację :)

Kagura luzik, nie stresuj się na zapas ;)

Scorpiolenka ja ogólnie podczas ciąży czuje się zmęczona nie mam wigoru i chyba spoważniałam w tej ciąży :P Zawsze byłam duszą towarzystwa i wygłupiłam się sporo a teraz mniej wychodzę do ludzi a w pracy łeb w monitor i tak 9 godzin. Może po ciąży odżyję.

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skorpionelka ja juz od jakis 2-3 tygodni czuje sie slaba jak mucha ,rano wstaje po 10h snu a czuje sie jakbym spala 3h a w dzien to zasypiam na siedzaco I to wszystko tak nagle mam nadzieje ,ze po jutrzejszej wizycie u doktorka sie to zmieni cos zaradzi . Ja przede wszystkim musze wiecej jesc I zaczac pic wode ,bo od dluzszego czasu bardzo malo pije I malo jadam.

A to ciekawe ze Wy macie obolaly brzuch po kopniakach. Moja mala juz solidnie kopie ale nie boli mnie po tym brzuch czy cos ja nie mam dosc poki co moze kopac ile chce bo robi to mocno ale nie np w zebra czy pecherz. Do tego jeszcze troche czasu hehe. Jedyne na co cierpie to noca czasami jak obracam sie z boku na bok lapie mnie tak jakby skurcz po boku brzucha nisko I pomaga obrocenie sie . Albo sie cos rozciaga albo mala jakos tak lezy ulozona ,ze mnie to lapie . Nie mialam tak w pierwszej ciazy heh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 14:50

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • Kagura Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boli, bo czasem nawet jak nie wiadomo jakie akrobacje wyczyniam, żeby pozę zmienić, to i tak ciągle dostaję w to samo miejsce :D. Gdyby to się rozkładało na cały brzuch pewnie by było znośniej.
    A jeśli chodzi o zmęczenie, to u mnie jest jak w kalejdoskopie - są takie dni, że kompletnie się do niczego nie nadaję. Nie mogę spać albo właśnie śpię długo i jestem dalej śpiąca, czuję się jakbym tonę węgla przerzuciła i do tego mam podły humor. Ale są i takie, że wynajduję sobie mnóstwo zajęć i tylko śmigam - nawet jeśli w nocy mało spałam. Także nie mam pojęcia, od czego to u mnie zależy - może właśnie od tej niedoczynności tarczycy, bo podobno może się to objawiać taką biegunowością :P. Ale ostatnio (odpukać) mam więcej sił - nawet pomimo gorących dni się za wypieki biorę, bo strasznie mnie nachodzi na słodkie, a kupne ciasta mnie z tą całą chemią nie przekonują. No i sezon na owoce, to żal nie skorzystać :).

AKUxp2.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny :-)
    Mam to samo, w nocy bez przerwy się budzę i latam Siku. Moze te pobudki średnio co 2 godz. to już przyzwyczajanie się organizmu do nocnych pobudek przy maluszku :-) Wstaje zmęczona, w dzień mnie śpioch dopada. Ale energię do pracy jak już zacznę coś robić mam dużą. W weekend idziemy na wesele nie wiem jak to wytrzymam jak będzie taki upał i tyle ludzi do okola. Może jakoś damy radę.

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję dziewczyny. Mi jedynie zle się schyla, bo brzuch przeszkadza i w spodnie z wyższym stanem się nie mieszczę ;) a tak jest normalnie, dzien jak co dzień. Waga się nie przejmuje, nie czuje, ze przytlam, chociaz wagowo troche juz ważę ;) wszystko w brzuch i cycyki poszlo.

Przez cala ciążę nie wstalam w nocy do wc. Jakos mi sie nie chce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 23:47

• kas50 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cierpię na bezsenność:( śpię 6godzin,ok.4.30 pobudka na siku i koniec,dalej nie zasne:( wrrrr

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Posti77 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja śpię jak dziecko o 22 zasypiam, ok 2-3 budzę się na siku i o 6 pobudka i do pracy :/

w weekend śpię spokojnie do 9-10 ;) Na początku ciąży budziłam się w środku nocy, ni cholery nie dało rady zasnąć przez 2 godziny wiec wstawałam obejrzeć tv, wypić mleko i zjeść kanapkę. Ale to tylko kilka razy ;)

Dziewczyny robicie babyshower? Mnie znajomi namówili, planuje zrobić we wrześniu żeby jeszcze być na siłach, w sumie będzie to dobra okazja żeby pójść ostatni raz na imprezkę. Ja naciesze się towarzystwem a i mąż będzie szczęśliwy ;)

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey:)
    Glukoza nie wyszła:( zwróciłam;/
    Potem wyszłam z przychodni i co? przechodze po pasach i tam się wywróciłam:( boli mnie śródstpie ledwo łaże,łokiec i kolano zdarte ale na szczescie brzuszek mnie nie boli wiec licze ze jest ok.Zaraz sie położe i popukam do brzuszka,może mały mnie kopnie;)

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bywają noce, że na siku wstaję co 2 h :( mam wtedy wrażenie, że nie spałam w ogóle.

W piątek ukruszył mi się ząb, więc pognałam wczoraj do dentysty po dłuuugiej nieobecności i tak się zestresowałam, że miałam całe spodnie mokre. Mąż się mnie pyta co mi się stało - już myślałam, że mi wody odeszły :P

Posti77 ja babyshower nie robię.
    maaadzik1207 może ktoś mógłby z Tobą pójść na glukozę jak tak źle ją znosisz? Z maluszkiem na pewno wszystko okej :)

Dziewczyny jak tam Wasi mężowie wagowo? Mam wrażenie, że mój tyje razem ze mną :P

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój misiak od początku;) wiec nie widzę by przytył:)
    W czwartek wizyta i zobacze mojego synusia;)

To nic nie daje,nie dam rady wypić tego badziewia;/

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _polin czytałam o tym że to normalne ;)
    Mój wagowo stoi, przy wzroście 188cm 105kg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 09:49

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • PatJot Znajoma

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Jeśli pozwolicie to chętnie do Was dołączę, bo widzę, że nie jestem sama ze swoimi dolegliwościami i spostrzeżeniami :) ja również od kilku dni mam spadek formy, nic mi się nie chcę. Jestem na zwolnieniu już, wstaje z kanapy dopiero przed przyjęciem męża z pracy ;) mam nadzieję, że to minie, bo mam stos ubranek do przejrzenia i posegregowania.

I też mam od około tygodnia bardzo obolały brzuch. Boli mnie wszystko od żeber, po pachwiny, miednicę. A w brzuchu ciągle jakieś kłucia, jakby ktoś mnie nożem dźgal. Czuję się jak na miesiączkę, choć skurczy nie mam. No i te bombardowania. Cieszę się, że tez tak macie,bo już myślałam, że to moja taka lobuziara jest. Wczoraj przed zaśnięciem miałam wrażenie, że robi potrójne salta, skacze w dal i nie wiem co jeszcze, aż to przestało być przyjemne.

Posti77 ja się zastanawiam nad babyshower, tylko nie wiem czy fizycznie dam radę wszystko przygotować. Moje urodziny bardzo odchorowałam :) zastanowie się.

_polin mój mąż tez tyje razem ze mną, a brzuch już ma chyba nawet większy. Staram się go motywować, ale sama nie mam ochoty teraz na dietetyczne potrawy. Szkoda mi go, bo każdy komentuje jego wagę.

Przepraszam za przydlugiego posta :)

Posti77, Kagura, małamama lubią tę wiadomość

uwo9rjjgyjncpzmn.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wypić wypijesz gorzej z utrzymaniem w żołądku :D
    Ja mogę pójść za Ciebie. Dla mnie nie było tak źle ;)

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatJot - wpadaj częściej, zapraszamy. I pisz długie posty, jakie tylko chcesz. ;)

Mi z babyshower udało się tak ,że nie robię u siebie w domu a u znajomych. Wiec kwestia przyrządzenia jedzenia. Alkohol (a soczek dla mnie) schłodzić i już ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 09:59

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • PatJot Znajoma

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posti77 no to super się zorganizowałaś :) na pewno impreza będzie udana.

Dzięki za miłe przyjęcie :)

uwo9rjjgyjncpzmn.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzucholek <3

5ed27752f9c423bfmed.png

zxc, Kagura, Paulisia71, Scorpiolenka, małamama, _polin lubią tę wiadomość

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    C

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2023, 22:51

Kagura, małamama lubią tę wiadomość

• Kagura Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posti77 wrote:
    maaadzik1207 wypić wypijesz gorzej z utrzymaniem w żołądku :D
    Ja mogę pójść za Ciebie. Dla mnie nie było tak źle ;)
    Za mnie też pójdziesz, Posti? :D Tak się boję powtórki z rozrywki, że na samą myśl o krzywej mnie skręca :/. Mam nadzieję, że mąż dostanie wolne, bo jak nie, to jeszcze sama będę musiała tam siedzieć, a ostatnio trochę słabo mi było po tym - chyba do domu doszłam tylko dlatego, że miałam świadomość, że w razie czego będzie mnie łapał :P. A orientujecie się może, co jeśli znów mi się nie uda przetrwać tej glukozy? Jest jakaś alternatywa - np. regularne pomiary glukometrem przez jakiś czas czy coś? Szczerze mówiąc jakoś nie widzi mi się do tego startować po raz trzeci, jeśli nie wyjdzie...
    A tak w ogóle, to piękny brzuszek, Posti :).

Posti77 lubi tę wiadomość

AKUxp2.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 11:34

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 11:34

Posti77, Scorpiolenka, małamama lubią tę wiadomość

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
‹‹ 325 326 327 328 329 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ