X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale piękne brzuszki:-)

Wirginia musisz gdzieś się udać z tymi sprawami.....

Ja też jestem planowana na CC....stety albo nie stety....

Wirginia lubi tę wiadomość

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirginia to współczuję pewnie ci poleca cc bo nie będą chcieli ryzykować tak myślę. Skonsultuj że specjalista, na pewno wszystko będzie dobrze. Ciężko tylko z tą wzrastająca waga coś poradzić bo w ciąży to normalne a tobie tylko to przeszkadza :/

Ja odczuwam spojenie, zrezygnowałam z ćwiczeń bo nie daje rady, tyle co spacery a waga tak zapitala do góry, że boję się pomyśleć co będzie do końca. Do tego krew z nosa mi się puszcza co kilka godzin jak by innych zmartwień było mało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 10:48

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Kagura Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z moczem to chyba nie ma problemów, że trochę postoi - byle w temperaturze pokojowej, nie chować do lodówki, bo potem będzie nagły wzrost temperatury i właśnie większe przekłamania w wynikach ;).

Wirginia, mam nadzieję, że wszystko się ułoży i lekarze nie dołożą Ci niepotrzebnego stresu. :) Kompletnie nie rozumiem, czemu niektóre szpitale utrudniają porody przez CC, kiedy są do tego wskazania... Przecież ginekolog nie jest specjalistą ze wszystkich dziedzin medycyny. W Wa-wie w szpitalu MSWiA mają takie chore podejście właśnie, że specjaliści się nie znają, a ginekolog wie lepiej :|.

A z lepszych nowin, już sobie poprałam wstępnie przebrane ciuszki od szwagierki i, jak tylko wyschną, zabieram się za segregowanie rozmiarami, żeby ogarnąć skalę przyszłych zakupów :). Jak tak patrzę "na oko", to chyba razem z tymi, które kupiłam niedawno w lumpkach, będę już miała większą część - przynajmniej tu będzie z górki. Teraz tylko polowanie na jakiś fajny śpiworek i kombinezon :P.

AKUxp2.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zacznę pranie pewnie w połowie października żeby się nie zasyfiło, pomimo opakowania.

Co do kombinezonu widziałam fajny na allegro tylko nie wiem jaki rozmiar kupić 62, 68?

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 11:34

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko zalezy na jakiego lekarza sie trafi. Czasami to loteria. Dobrze jest znac swoje prawa. Bo tak naprawde kazda kobieta ma prawo odmowic porodu naturalnego. Tylko o tym sie nie mowi. Mi powiedziala polozna. Ja wczesniej chcialam rodzic naturalnie ale nie wyszlo. A teraz bardziej jestem sklonna do cc. Nie chce po raz kolejny miec 2w1. Meczyc sie tyle a potem i tak pokroja. Wiadomo ze najlepszy porod naturalny ale jak juz sie mialo cc czy sa wskazania to inna sprawa.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 11:35

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Kagura Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posti, pewnie będę jeszcze raz prała, ale nieprzyjemnie w domu takie zasyfione trzymać z lumpa albo z zakurzonego strychu - szczególnie, że miejsce tylko u mnie w szafie ;).

Co do cesarki, to wszystko zależy od szpitala i od lekarza. Zasadniczo są takie, które robią trochę "na wyrost", ale są też takie, które nie chcą zlecać nawet przy wskazaniach. Dlatego trzeba się trochę nagimnastykować przy wyborze szpitala czasem :P.

AKUxp2.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posti kombinezon 62. Ja już kupilam :-)

Eunice ja za krzywą placilam 18zl,hbs 20zl,wr chyba ok.30zl w Diagnostyce

A badalyscie D dimery? Głównie dziewczyny po 30stce

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 11:48

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Wirginia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aphrodita wrote:
    Wirgina mysle ze w takiej sytuacji bedziesz miala cc. Zawsze mozesz pojsc jeszcze do lekarza ortopedy prywatnie. Wspolczuje dolegliwosci. Mi przeskakuje rzrpka w kolanie to tez okropny uczucie i bol.

Też tak myślę. Spróbuję najpierw iść na NFZ a jak będzie kiepska dr to wybiore się prywatnie :)

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małamama wrote:
    Wirginia to współczuję pewnie ci poleca cc bo nie będą chcieli ryzykować tak myślę. Skonsultuj że specjalista, na pewno wszystko będzie dobrze. Ciężko tylko z tą wzrastająca waga coś poradzić bo w ciąży to normalne a tobie tylko to przeszkadza :/

Nawet nie będę się spierać z żadnym lekarzem jeśli uzna że cc to się decyduję :) wiadomo stres będzie jak i przed normalnym porodem ale najważniejsze żeby wszystko się szczęśliwie skończyło :) w szkole rodzenia też mnie może trochę przygotują psychicznie do takiego porodu więc nie ma się czym martwić :) myślę pozytywnie! :)

małamama lubi tę wiadomość

• Kagura Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice, z glukozą to bardzo indywidualna sprawa jest - możesz się czuć dobrze, a możesz nawet nie skończyć badania ;). W każdym razie życzę z tym powodzenia i dobrego samopoczucia.

Właśnie dzwoniła do mnie mama, bo dowiadywała się u siebie w laboratorium, jak sobie z tym badaniem poradzić, oczywiście nie ma specjalnych sposobów, ale... okazuje się, że ma być 8 godzin od ostatniego posiłku, więc mogę trochę później zjeść :D. Może dzięki temu lepiej pójdzie.

AKUxp2.png
  • Kagura Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirginia, lepsze cc planowane niż "z zaskoczenia", więc nie ma się czym martwić :). Ogólnie trudniej o informacje o cesarkach niż o sn - szczególnie o takie info, które nie będą straszyć, a rzetelnie opisywać zabieg, ale myślę, że w szkole rodzenia powinnaś mieć dostęp do odpowiednich wiadomości o tej operacji.

AKUxp2.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagura wrote:

Wirginia, mam nadzieję, że wszystko się ułoży i lekarze nie dołożą Ci niepotrzebnego stresu. :) Kompletnie nie rozumiem, czemu niektóre szpitale utrudniają porody przez CC, kiedy są do tego wskazania... Przecież ginekolog nie jest specjalistą ze wszystkich dziedzin medycyny. W Wa-wie w szpitalu MSWiA mają takie chore podejście właśnie, że specjaliści się nie znają, a ginekolog wie lepiej :|.
    Też mam nadzieję że wszystko się wyjaśni u ortopedy i będę spokojna bo już się dowiem na co się przygotować :) właśnie w wielu szpitalach robią problemy bo chyba im się zwyczajnie nie chce. Jak leżałam na początku ciąży to przyjechała babka że skurczami i skierowaniem na cc to dali jej kroplówki na zatrzymanie porodu i wysłali do domu bo nie będą jej teraz ciąć. Totalna porażka i już wtedy wiedziałam że nie będę tu rodzić.

• Wirginia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagura to samo powiedziała mi moja ginekolog wczoraj. Lepiej wiedziec, idzie się wtedy w 39 tyg i wszystko sprawnie załatwione bo jednak zaplanowane :) a w trakcie to później różne rzeczy się dzieją. Mogą mi powiedzieć że tak może być i boleć a potem nóg nie złożę. Po co ryzykować.

Kagura lubi tę wiadomość

• Posti77 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Posti kombinezon 62. Ja już kupilam :-)

A jak dzidzia po urodzeniu będzie miała 60cm to na ile mi starczy? Jestem zielona

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 12:07

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • Kagura Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet jeśli nie mieli anestezjologa wolnego, to wydaje mi się, że jednak powinni jej znaleźć inną placówkę w takim razie... Ciekawe, kiedy wreszcie będzie w tych naszych szpitalach normalnie :|.
    A swoją drogą nie wiem, czy tak jest wszędzie, ale w szpitalu, który sobie upatrzyłam sugerują wcześniejsze konsultacje i kwalifikacje na cc - wtedy można poczuć się trochę pewniej. Mam nadzieję, że mój maluch wytrzyma do ustalonego terminu u mnie w brzuchu :P.

AKUxp2.png
  • Kagura Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posti, jeśli u Ciebie albo u męża rodzą się duże dzieci, to nie wiem, czy nie zdecydowałabym się jednak na 68. U mnie raczej małe dzieci były, ale też się poważnie nad 68 zastanawiam, bo chciałabym na całą zimę mieć, a nie w trakcie dokupować.

AKUxp2.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No powinni a widzisz. Babka się bała że wróci tam do nich na drugi dzień znowu. I pod koniec ciąży takie stresy. No ja jeszcze nie dzwoniłam do szpitali. Mam 2 wybrane ale poczekam do tej decyzji o formie porodu i zacznę akcję wywiadów :) też mam nadzieję że spokojnie doczekamy tego 39 tygodnia :D grunt to pozytywne nastawienie! :) Musi być dobrze :)

Kagura lubi tę wiadomość

• kas50 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posti nigdy nie wiadomo ile będzie mieć cm. Moja córka miała 56cm i w tym na 62 przechodzila całą zimę,urodzona też w listopadzie. Może kup dwa,lub niech Ci zmierzą bo rozmiar rozmiarowi nierówny.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

‹‹ 327 328 329 330 331 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ