Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
kas50 wrote:Posti kombinezon 62. Ja już kupilam
Eunice ja za krzywą placilam 18zl,hbs 20zl,wr chyba ok.30zl w Diagnostyce
A badalyscie D dimery? Głównie dziewczyny po 30stce
-
Ja mam kombinezon 62-68. Mysle ze na poczatek 62 a jak bedziesz widziec ze dzidzius wyrasta a wiosny jeszcze nie widac to wtedy mozna kupic wiekszy. Albo od razu dwa.
D-dimery to chyba sprawdza sie czy nie ma zakrzepicy. Mi lekarz nic takiego nie kazal robic a jestem po 30. Raz mialam w zyciu robione bo mnie strasznie lydka bolala, dretwiala cala noga i sie przestraszylam. Tesciowa mi zalatwila szybka wizyte e szpitalu u chirurga. -
D-dimery z tego co mi wiadomo zleca się gdy są jakieś objawy zakrzepicy (bóle kończyn dolnych,powiększenie nogi,zaczerwienienie skóry) lub obciążony wywiad, gdyż ciąża zwiększa ryzyko jej wystąpienia.Wtedy trzeba przyjmować leki przeciwzakrzepowe.Podobno Acard zmniejsza ryzyko zakrzepicy,mi mój gin zalecił brać 1 tabl. dziennie.Koniecznie trzeba odstawić go do 34 tyg ciąży bo przy dłuższym stosowaniu istnieje ryzyko zwiększonego krwawienia przy porodzie.
Ja narazie nie oznaczałam ale może by warto,choć nie mam żadnych objawów? Cena tego badania to ok.50 zł.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 14:11
-
Ja też biorę Acard profilaktycznie,na początku ciąży oznaczalam tylko bialko S,bo jego obnizona wartość też swiadczy o problemach z krzepliwoscia,ale wyszlo w normie. O tych Ddimerach czytalam,bo w III trymestrze czasem pojawiaja się problemy. Też objawów nie mam,a ginka nic nie mówiła.
-
nick nieaktualnyja mam kombinezon polarowy ze smyka ( coolclub)62 za 40 zł, w porównaniu do ubranek 62 jest bardzo duży, wydaje mi się, że powinien starczyć na cały zimny sezon
bardzo się cieszę, że większość ciuszków kupiłam na wyprzedaży, teraz ceny powalają. Szukam okazji, żeby coś taniej kupić
-
A jaki ten kombinezon kupujecie,taki już cieplejszy na zimę czy przejściówkę wiosna/jesień? Chodzi mi głównie o ten pierwszy na wyjście ze szpitala bo to będzie pazdziernik/listopad i się zastanawiam żeby nie kupić zbyt ciepłego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 14:44
-
Ja dostałam fajny zimowy ale niebieski i gdyby nie autko na przodzie to bym go używała
trzeba będzie jednak kupić
na 62 chyba kupię
i się zastanawiam jak będziecie ubierać maleństwa do chrztu? W takich kombinezonach też? Bo wiadomo w kościołach zimno.
-
My bedziemy chrzcic razem z drugimi urodzinkami synka wiec koniec marca
ale wtedy tez moze byc chlodno ale poki co jeszcze nie mysle ,bo gdzie tam marzec hehe
kas50 lubi tę wiadomość
-
kas50 wrote:Posti kombinezon 62. Ja już kupilam
Eunice ja za krzywą placilam 18zl,hbs 20zl,wr chyba ok.30zl w Diagnostyce
A badalyscie D dimery? Głównie dziewczyny po 30stce
Ja jestem po 30, i d-dimery oznaczam od początku ciąży na każdą wizytę, ale nie z powodu wieku, a dlatego że jestem na Clexanie (teoretycznie gdyby gwałtownie zaczęły mi narastać to mam mieć zwiększoną dawkę leku). Ale D-dimery fizjologicznie rosną w każdym kolejnym miesiącu ciąży. W III trymestrze dochodzą do 2-3 tysięcy (norma 500), i nic się z tym nie robi. Ja na razie mam 600.Aniołki [*] [*] [*] Mutacja genu MTHFR
Szczęśliwa Mamusia 2016 i 2018
-
Dzisiaj byliśmy na małych zakupach - trochę dla nas, trochę dla dzidzi. Ogólnie u mnie wszystko kręci się koło porodu - kupiłam sobie tylko koszule do karmienia i klapki do szpitala
no i powoli cieszę się, że mamy sporo ogarnięte, bo zakupy to już nie dla mnie - czuje się jakbym przebiegła maraton
Dziewczyny ja też na acardzie - muszę poruszyć na najbliższej wizycie kwestie odstawienia.
-
Acard też zażywam i mam odstawić w 34 tygodniu, bo dłuższe jego zażywanie zwiększa ryzyko nie zamknięcia się przewodu Botala u dzieciątka i komplikacje sercowe u dziecka po porodzie. Acard działa jeszcze przez 7-10 dni po odstawieniu i nie dłużej (bo wiąże się nieodwracalnie z plytkami krwi, a one mają taki okres życia).Aniołki [*] [*] [*] Mutacja genu MTHFR
Szczęśliwa Mamusia 2016 i 2018
-
Ja mam ubranka dla dziewczynki 56/62,tanio w idealnym stanie
jakby była któraś zainteresowana prześlę zdjęcia [email protected]
Kombinezon po szpitalu mam polarowy,grubszy na zimę i welurowy na podszewce jeden.
Właśnie mi ginka kazała brać Acard do końca:/Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 16:35
-
Dziewczyny czy któraś z Was słyszała o takim wynalazku jak przeciwwskazanie do znieczulenia z powodu przyjmowania acardu do końca ciąży? Mam dziwne wrażenie, że mój szpital ma jakieś dziwne wykręty co do znieczulenia a w ofercie mają. Już wolę jak mi ktoś z marszu powie, że w tym szpitalu nie dajemy, a nie jedna położna mi mówi, że jest jeden anestezjolog i jak jedna pacjentka dostanie znieczulenie to reszta nie może, a druga mi mówi, że jak będę przyjmowała acard do końca to anestezjolog może odmówić mi znieczulenia.
Spytam mojej ginki, ale ona z tego szpitala więc różnie może być...