X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belly szwankuje od dwóch dni,na innych wątkach to samo.Robili jakąś aktualizację i od tej pory takie cyrki.Mam nadzieję,że wkrótce wszystko wróci do normy.

kataloza lubi tę wiadomość

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • Pytająca Koleżanka

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wyszły mi nieliczne bakterie w moczu. Czy mogę czekać do następnej wizyty 11 dni, czy raczej ją przyspieszyć? Co Wasi lekarze na to mówili? jem żurawinę, mam urosept ale na własną rękę nie chcę stosować.

dqprj44jms8c8veb.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak sa nieliczne to jest ok. Ja tak mialam nie raz. Lekarz mi tak mowil. Robilam tez posiew dla spokoju i wszystko bylo w porzadku.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bakterie nie liczne a może powtórz badanie np w poniedziałek ? może to z źle pobranej próbki?

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam ostatnio bakterie w moczu dość liczne,gin kazał brać Żurawit i koniecznie powtórzyć badanie,jak wyjdą znów to wtedy będziemy działać.Jak są nieliczne to spokojnie możesz poczekać do wizyty.

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam nawet dosyć liczne, ale pobrałam mocz jak mi ginka kazała (siknąć trochę, przemyć naszą koleżankę, spryskać cewkę moczową octeniseptem, siknąć jeszcze trochę, zakryć ujście pochwy jałowym gazikiem i oddać mocz do jałowego kubeczka) i już wszystko było w normie. Oddałam nawet na posiew, żeby mieć spokój ale nic nie urosło.

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polin,dzięki za instrukcję.Muszę powtórzyć w tym tyg. badanie to zastosuję i może będzie czysto. :)

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak byłam w szpitalu instruowała mnie położna jak oddać prawidłowo mocz. Najpierw sie umyć, do pojemniczka zbieramy mocz środkowy. Nie pierwszy, nie końcowa. Jak na razie wynik mam dobry ;)

• _polin Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy jest wśród Nas jakaś mama maniaczka materacowa? :) Kurczę wybór łóżeczka jest duuużo prostszy niż materaca - wiadomo, że dziecko będzie spędzało na nim dużo czasu no i jednak ma to duży wpływ na jego mały kręgosłup. Moim problemem jest to, że nie wierzę sprzedawcom niestety i lubię sobie najpierw poczytać i wyrobić jakąś własną opinię, ale szczerze mówiąc im więcej czytam tym więcej nie wiem :P aktualnie stanęłam w miejscu - wiem, że niektóre materace posiadają atesty Instytutu Matki i Dziecka i PZH i jak nie znajdę innego punktu zaczepienia to wybiorę spośród tych. Szkoła rodzenia dopiero we wrześniu ale czytałam, że jednak często polecają lateksowe. Normalnie żałuję, że nie żyłam w dawnych czasach - mniejszy wybór i brało się co było.

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez jestem obecnie na etapie wyboru materaca i jestem w kropce.Podobno te lateksowe najlepsze.Miałam zamiar kupić gryka-kokos-pianka ,ale zwątpiłam i się przeraziłam po przeczytaniu wpisu na tym blogu:
    http://www.dwapluscztery.pl/zdrowy-sen-dziecka-czyli-jak-wybrac-materac/

Już lepiej chyba kupić porządny materac piankowy niż ten.Skłaniam się raczej ku lateksowemu ale to spory wydatek więc rozważam też kokos-pianka oczywiście z atestem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2016, 11:24

GRANAT, _polin lubią tę wiadomość

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Witam się w 3 trymestrze ;)

Właśnie zaczynamy urlop z M na Mazurach. Powietrze ekstra, wczoraj skosiło nas na 3 godzinną drzemkę. Tak więc chill pełną gębą ;) Pogoda też ekstra, w cieniu chłodno a w słońcu gorąco.

Materacyk kupujemy razem z łóżeczkiem, już mam upatrzone na allegro.
    Kokos gryka i coś tam ;)

W piątek byłam u gina - waga 8+, wyniki książkowe, słuchaliśmy tętna Dzidzi, i szyjka mierzona palcami 1,5-2cm. Chociaż tyle że zamknięta. Za miesiąc mam usg to będzie 31tc może wtedy sprawdzą mi długość. Ale wątpię ost nie było mowy bez skierowania (luxmed <3)

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • GRANAT Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Skorpiolenka, dzięki wielkie, ja poprzednio dla synka miałam kokos gryka i faktycznie był twardy, że nie wspomnę o tych obcych formach życia z twojego artykułu. Łóżeczko już mam więc na materac się tym razem wykosztuję (choć poprzednio nie była to kwestia oszczędności, a nieświadomości).

Tym razem udało się!!!
    niemowle.gif
    Gabriel ur.16.11.16 56 cm. 4240 g. ;D
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej;)
    A ja latam po lekarzach;/
    Musiałam sie zarejestrowac do zakaznika gdyz zarazilam sie w maju toxo;/ to jakaś masakra:(

Ortopeda kazał mi leżeć bo rozchodzi mi sie spojenie i mogę mieć zrobioną cc a ja chce sn wiec lezymy i odpoczywamy.

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam gryka puanka kokos i teraz tez taki kupie. Sprawdzalam czy sa jakies robale i nic nie bylo. W zimie dawalam na balkon na mroz zeby roztacza zabic i inne dziady. Twardy musi byc. O to chodzi ze male dzieci maja spac na twardym a nie poduchach. Ten lateksowy tez slyszalam ze super. Ja pewnie we wrzesniu bede kupowac lozeczko z materacem.

Mi chyba tez spojenie sie rozchodzi. Z vorka bolalo ale nie az tak. Wystarczy spacer z corka a potem cierpie. Nawet jak sie przekrecam. W czwartek wizyta to wspomne o tym.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się po weselichu, było fajnie tylko dziś nas boli właśnie to nieszczęsne spojenie. A na to nie ma rady jedynie leki przeciwbolowe. A jak spojenie się rozchodzi to raczej na 90 % cc tak mi mówił lekarz. Bo nie chcą ryzykować całkowitym rozejściem po czym mamusia w gipsie i bólu leży miesiąc.
    U mnie boli a lekarz po badaniu stwierdzil że się nie rozchodzi.

Ja też części wpisów nie widzę. Ostatnio napisałam i wogole nie ma tego nigdzie.

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też pisałam ale znikło i nie wiem czy już wróciło wszystko do normy? Jutro idę do ortopedy i zobaczymy co u mnie zadecyduje :) dam znać :)

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • picollina Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez spojenie bardzo dokucza, ale lekarz nic na to nie mowi. Podejrzewam ze bedzie juz bolalo bo dzidzia już ulozona glowka na dół. Poprzednio tak było, jak juz glowka byla w dół to z każdym tygodniem było tylko gorzej. Mi ostatnio dretwialy ręce i dlonie, tak że wybudzalo mnie to ze snu. Dostalam magnez 2xdz. i rzeczywiście jest lepiej.

f2wl2n0a4zwzr8gi.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ja już po wizycie :) jeszcze bardziej się skomplikowała sprawa. Ortopeda stwierdził że nie napisze że cokolwiek jest wskazaniem do cc bo nie będzie bral za to odpowiedzialności. Więc wygląda to tak że Ginekolog wysyła do ortopedy a ten z kolei do ginekologa. Żaden nie chce tego wziąć na siebie jakby coś poszło nie tak. Zdenerwował sie, zaklął i stwierdził że dałby takiej dr w mordę. Nie wiem co robić, najlepiej nie rodzić :D myślę że Ginekolog ma prawo nie znać się na takich sprawach i wysyła do specjalisty żeby mu pomógł ale chyba się mylę.

Szczerze Wam powiem że nic więcej nie wiem tylko niepotrzebnie się zdenerwowałam bo dalej nie wiem na co się przygotowywać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2016, 11:07

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 11:35

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • _polin Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice. wyniki bardzo dobre - normy, które podają są dla normalnych ludzi (nie dla ciężarnych :P)

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
‹‹ 330 331 332 333 334 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ