X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży miałam badane piersi na samym początku w pierwszym trymestrze a teraz nie a rzeczywiście jest miejsce w karcie ciąży.Wogóle o tym nie pomyślałam.

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 11:35

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice. - głowa do góry! Nie myśl o kiblu, skup uwage na czymś innym. Będzie dobrze ;)

Mi tez nikt nie badał piersi. Tak samo jak nie robili mi posiewu pochwy pomimo grzybicy. Raz miała sprawdzoną wysokość dna macicy. Raz długość szyjki bo trochę na ściemniałam. I raz sprawdzenie tętna płodu. Taki fajny lekarz w zajebistym luxmedzie :P
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2016, 08:19

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scorpionelka ja lubię sobie panikować zawczasu :P Na najbliższej wizycie będę pytała lekarza kiedy mam odstawić. Jak na razie położna mi powiedziała, że czasem trzeba do końca. No ale wiadomo położna to położna :)

Mi powiedziano, że piersi nie bada się w ciąży i nakazano badanie po ciąży.

W ogóle dziewczyny witam się w 3 trymestrze :D To niesamowite - jeszcze tak niedawno się staraliśmy, a teraz już bliżej niż dalej i dzidzia będzie z nami :)

Posti77, Kagura, Wirginia, małamama lubią tę wiadomość

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka urodziła kilka dni temu. Straszyli ją do końca ciąży że dziecko będzie wielkie na ostatnim usg nawet powiedzieli że będzie baba 4770! Urodziła córeczkę 58cm, 3730! Także ten .. :P

Wywoływali u niej poród (już po terminie) ze względu na nadciśnienie. Przy rozwarciu 4cm dostała znieczulenie - 1,5h bez bólu a gdy zaczęła się cała akcja przestało działać i w 20 min urodziła. Ale pierwsze skurcze od 12 do 18 trwały wiec swoje wycierpiała. Ważne, że wszystko dobrze sie skończyło i są już razem :)

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dziwne ze przy takiej ocenie kazali jej naturalnie rodzic.
    Waga wg. Usg moze byc calki inna. Wiadomo ze rozne parametry na to maja wplyw. Mi z corka w 36 tc wychodzilo ponad 3 kg ale lekarz mi mowil ze na to moze miec tez wplyw ilosc wod plodowych, a mialam ich juz duzo pod koniec.

Dobrze ze z kolezanka i corka wszystko w porzadku.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, w każdym razie rodziła w szpitalu ginekologiczno-położniczym. Wiec chyba wiedzieli co robią.

Zresztą z nadciśnieniem jakakolwiek operacja jest chyba niezbyt fajna. Ale nie wiem nie znam się ;) ;)
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2016, 10:34

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak lezalam na patologi to dziewczynue z nadcisnieniem robili cc. Ale to pewnie zalezy od sytuacji i lekarza.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z nadciśnieniem to kiepsko się rodzi wogóle,nawet sn.Ja jak rodziłam pierwszego synka właśnie przez to nieszczęsne nadciśnienie w końcowym etapie porodu miałam nawet problem z prawidłowym widzeniem.Ale za to nie dali mi się długo męczyć i cały poród pod ścisłą kontrolą trwał 4 godz od odejścia wód.
    Teraz powtórka z rozrywki,choć z mój gin właśnie rozważa cc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2016, 10:47

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej;)
    Mam pytanie czy wy tez macie bóle podbrzusza plus krzyza? mam je bardzo czesto;( a od wtorku już wogóle po tym jak sie wywróciłam;( czesto bigeam do toalety...czyści mnie normalnie. Dziś mam wizyte i az sie boje;(

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej;)
    Mam pytanie czy wy tez macie bóle podbrzusza plus krzyza? mam je bardzo czesto;( a od wtorku już wogóle po tym jak sie wywróciłam;( czesto bigeam do toalety...czyści mnie normalnie. Dziś mam wizyte i az sie boje;(

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • dzastmi Koleżanka

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estem w 24 tygodniu, podczas badań prenatalnych USG i testu Pappa stwierdzono, że wszystko jest OK bo wyniki były super. Synuś był zdrowy. W 19 tygodniu na badaniu połówkowym lekarz zaniepokoił się wyglądem serduszka ale stwierdził, że jest jeszcze za wcześnie, żeby cos stwierdzić bo serduszko jest za małe. W 22 tygodniu zrobiliśmy powtórne badanie i niby było już wszytko OK ale lekarz w razie czego skierował nas do specjalisty od echo serca aby upewnić się, że jest OK. I niestety.... Specjalista wykrył poważną wadę serca: wspólny kanał przedsionkowo-komorowy. A do tego dodał, że ta wada w 70%- 80% występuje razem z Zespołem Downa. Dostaliśmy skierowanie na amniopunkcje. Idziemy we wtorek. Czekamy. Nagle z czystej radości cieszenia się ciążą został tylko strach....

Czy, któraś miała podobną sytuację? A może któraś z Was również ma zdiagnozowaną wadę serduszka u swojego skarba ?

0d1ydqk318xlcxjl.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój 2 synek miał dziurke w serduszku,też sie baliśmy itd ale do 2 roku życia wszystko ładnie się wchłoneło i serduszko ma zdrowe.Trzeba być dobrej myśli.

dzastmi lubi tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzastmi- trzeba być dobrej myśli, skoro poprzednie badania dobrze wyszły. Najlepiej zająć się czymś i nie myśleć o tym ;)

Również według terminu porodu witam się od wczoraj w III trymestrze.

Zrobiłam dla dzidziuni male zakupy - pieluszki tetrowe, bambusowe, dwie butelki 125 z aventu. Smoczek. Wczoraj udalo mi się nawet bodziaki kupic fajne ;) w pepco Disney. A odnośnie tekstilmarketu nie wiem czy tu, czy gdzieś indziej czytałam, że sa rzeczy firmowe, potwierdzam - body c&a tylko długopisem zamalowany symbol na metce. Rozmiarowka txm porażka. Kupiłam 62, a wielkie jak typowe 68, będzie na przyszłość. Dalam 6,9 zł. A jakość bawaleny jak body Disney. Nie wiem jak wyjdzie po praniu ;)

A tak na marginesie pytanie do mamusiek - ile średnio było Wam potrzeba większych ciuszków, 68-72, wiem, ze to sprawa indywidualna. Ale stram się nie raz coś kupić w okazyjnej cenie.

Tesciowa powiedziała mi, ze mam dużo ciuszków na początek. Ona z bliźniakami tyle nie miała. A prawdę mówiąc mam po 4 pajace, śpiochy. 3 body, 5 kafatnikow, 3 polspichy. 1 pajac i śpiochy w rozmiarze 56, reszta 62. Wydaje mi się, ze przyda mi się jeszcze pare body i z dwa pajace. Nie ma tez co porównywać wiosennych dzieci do zimowych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2016, 11:32

• Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzastmi wejdź na ten wątek:

https://bellybestfriend.pl/forum/problemy-i-komplikacje/amniopunkcja-nifty-harmony-zeby-nie-zwariowac-czekajac-na-wynik,7201,290.html

i popytaj,tam są dziewczyny po amniopunkcji może coś doradzą.Trzymam kciuki,żeby wszystko było ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2016, 13:26

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy to możliwe żeby test pappa, pomiary przeziernosci karkowej, i kosci nosowej tak bardzo się myliły?
    Bądź dobrej myśli. Jesteśmy z Tobą!

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzastmi wrote:
    estem w 24 tygodniu, podczas badań prenatalnych USG i testu Pappa stwierdzono, że wszystko jest OK bo wyniki były super. Synuś był zdrowy. W 19 tygodniu na badaniu połówkowym lekarz zaniepokoił się wyglądem serduszka ale stwierdził, że jest jeszcze za wcześnie, żeby cos stwierdzić bo serduszko jest za małe. W 22 tygodniu zrobiliśmy powtórne badanie i niby było już wszytko OK ale lekarz w razie czego skierował nas do specjalisty od echo serca aby upewnić się, że jest OK. I niestety.... Specjalista wykrył poważną wadę serca: wspólny kanał przedsionkowo-komorowy. A do tego dodał, że ta wada w 70%- 80% występuje razem z Zespołem Downa. Dostaliśmy skierowanie na amniopunkcje. Idziemy we wtorek. Czekamy. Nagle z czystej radości cieszenia się ciążą został tylko strach....

Czy, któraś miała podobną sytuację? A może któraś z Was również ma zdiagnozowaną wadę serduszka u swojego skarba ?

Ile masz lat???

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • monikamina Koleżanka

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy tez nie widzicie czesci postow?

2nn3skjov6bvby4s.png zrz63e5ebzu8cjz8.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie widzę wpisów z wczorajszego dnia. :(

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • monikamina Koleżanka

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to tak jak ja... hmmm dziwne to :/

2nn3skjov6bvby4s.png zrz63e5ebzu8cjz8.png
‹‹ 329 330 331 332 333 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ