Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja szydełkuje ;) tylko wolno mi to idzie, ze względu na brak czasu. Ośmiorniczka juz jest. Teraz misio się tworzy. Moja mama mi przypomniała jak się robi. A teraz na mojej dzidzi robi sweterek, spodenki juz są ;)

Wszyscy się dziwią jak to na l4 moze się nie nudzić. Caly czas jest coś do zrobienia... Lista rzeczy się wydłuża. Juz znowu trawa prosi się o koszenie. Firanki o pranie ( tylko, ze mąż je zawiesi). Kupiłam nowy żyrandol do przedpokoju, troche boje się go zawiesić- poczeka na męża. Pokój będzie trzeba odświeżyć... Zawsze coś ;) im wiecej się siedzi w domu, tym wiecej do zrobienia.

Wirginia lubi tę wiadomość

• Wirginia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę musiała poszukać tylko nie wiem czy się rozczytam z tych wzorów :D

To może faktycznie to ten kefir.. myślę że jak Ci nie przejdzie to idz do lekarza bo oni tam mają swoje leki dla ciężarnych na biegunkę i inne dolegliwości. A po co masz być i Ty i Maluszek słaba :)

Na szydełku też się kiedyś chce nauczyć :)

Dokładnie robota sama się szykuje xD my akurat mieszkamy w bloku ale widzę po swoich rodzicach, którzy mają dom i ogromny ogród do koszenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 11:00

zxc lubi tę wiadomość

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • Kagura Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posti77 wrote:
    Wirginia - piękne <3
    Moja mama dobrze na drutach zasuwa, zostawiła sobie gazetki z lat 90 i teraz dla wnuczki robi sweterki itd. ;)

Dziewczyny! ale mnie złapało zatrucie pokarmowe, nie spałam pół nocy a o 6 trzeba wstać do pracy. Obudził mnie ból pleców. Ale potem doszłam do wniosku że jednak bolą mnie jelita i żołądek.
    Niestety dopadło mnie rozwolnienie jakiego dawno nie miałam. Mdłości i ogólne złe samopoczucie. Mąż w nocy parzył mi rumianek - faktycznie pomogło trochę i usnęłam na pół godziny. O 6 pobudka znowu rewolucja w wc. Rumianek i do pracy. Teraz siedzę po prostu nie przytomna.
    Miałyście podobne zaturcia w ciąży?
    Miałam jakoś ok. 3-4 miesiąca i to było straszne... Ale jeśli nie masz temperatury, to pewnie lekarz nic Ci nie przepisze - powie, żeby regulować dietą. Czyli ograniczyć spożycie kefirów, jogurtów, błonnika (szczególnie surowe owoce i warzywa) i jeść jakieś kleiki ryżowe. Można się zapychać chrupkami kukurydzianymi :P. Podobno pomagają suszone jagody, ale nie znalazłam wtedy na żadnych krótkich wycieczkach do sklepu (na dłuższe nie miałam odwagi :P).

AKUxp2.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez miałam miesiąc temu ale to była jelitówką ,lepiej jakby to było po kefirze po po 1 dniu powinno przejść .

Ale Wam zazdroszcze ,ze potraficie takie cuda.

Ja mam plan iść jeszcze na kurs szycia na maszynie bo dostałam ..;)

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posti- zdrówka!!!

Dwie koszule zamówiłam. Trzecią jakąś gorszą się skombinuje ;)
    Rozglądam się za łóżeczkiem ;) część z Was ma dzieci. Łóżeczko 120 x 60- koniecznie, bo większe do sypialni mi nie wjedzie. Chciala bym żeby dzidzia spała tak 1,5-2 lat w nim.

Czy jest sens kupować takie małe łóżeczko ze ściąganym bokiem? Czy może 3 szczebelki wyciągane wystarcza. Różnica cenowa 100 zl

Podobna dzieci się rzucają i mogla by z niego wypaść.

• Wirginia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znalazłam fajne łóżeczko za 250 zł z opcją tapczanika później :) ale jeszcze nie zamawiamy. I tez jest 60x120 :) na jakiś czas wystarczy :)

Ach szycie na maszynie to moje marzenie! Kiedyś chciałam być krawcową ale mama mi to wybiła z głowy i może też się rozejrze za jakimś kursem? Drogie są?

• Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za też lubię szyć na maszynie.Nauczył mnie mój tato,który szyje lepiej niż mama i to na starej zelmerowskiej maszynie z lat 80 -tych.Ta umiejętność mi się przydaje bo nie muszę biegać do krawcowej ze skróceniem spodni czy uszyciem firanki.
    Teraz biorę się za zrobienie literek z imieniem dla maluszka nad łóżeczko.Znalazłam bloga z instrukcją i wydaje mi się to bardzo proste.Cały napis wyjdzie mi ok.10 zł a na Allegro za jedną taką tekstylną literkę trzeba dać 10-12 zł. Mam nadzieję ,że coś fajnego z tego wyjdzie. :)

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    G

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2023, 22:48

• Wirginia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak kiedyś nazbieram jakąś kasiorke to już wiem co kupię :) widziałam już niedrogie maszyny, fakt nie są już te same co stare ale pewnie dają radę na drobne rzeczy :) babcia szyje na takiej starej metalowej z łucznika ale ja bym nawet nie miała gdzie takiej postawić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 16:07

• małamama Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi czy jak stosuje globulki to można oddać mocz do badania albo na posiew? Wystarczy podmycie się przed zebraniem Siku do kubeczka?? Chcę zrobić badanie czy nie mam początku zapalenia pęcherza i nie wiem czy mogę czy lepiej poczekać.

Piękne buciki Wirginia :-) ja wstawkę zdjęcie jak będę miała czas dzieła dla mojej Niny jakie już dostała od prababci :-D ja trochę frywolitkuje na drutach umiem tylko prawe i lewe oczka robić:-)

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scorpiolenka wrote:
    Ja za też lubię szyć na maszynie.Nauczył mnie mój tato,który szyje lepiej niż mama i to na starej zelmerowskiej maszynie z lat 80 -tych.Ta umiejętność mi się przydaje bo nie muszę biegać do krawcowej ze skróceniem spodni czy uszyciem firanki.
    Teraz biorę się za zrobienie literek z imieniem dla maluszka nad łóżeczko.Znalazłam bloga z instrukcją i wydaje mi się to bardzo proste.Cały napis wyjdzie mi ok.10 zł a na Allegro za jedną taką tekstylną literkę trzeba dać 10-12 zł. Mam nadzieję ,że coś fajnego z tego wyjdzie. :)

Podeslesz linka? :)

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie koleżanka mnie pytała czy mamy imię wybrane bo chce nam takie literki sprezentować :) bardzo ładnie to wygląda :) już myślałam że ręcznie sama uszyje ale skoro dostaniemy :D

• Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja literki będę robić według instrukcji z tej strony:
    http://www.urzadzamy.pl/zrob-to-sam/dekoracje-i-dodatki/dekoracja-sciany-w-pokoju-dziecka-literki-z-materialu-zrob-sam,9_13841.html

Ocieplinę kupiłam na Allegro za 5zł,a materiały mam z lumpeksu :)

małamama lubi tę wiadomość

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaką radość dają takie samoróbki :) Był czas kiedy myślałam o pomponach tiulowych, ale zrezygnowałam bo to w sumie takie zbieracze kurzu.

Nie wiem czy pamiętacie moją sytuację z IP. Dzisiaj miałam wizytę u mojej ginki i ogólnie pan który mnie przyjmował to typowy burak i mam złożyć na niego skargę. Już sprawa trafiła nawet do ordynatora i wcale nie muszę szukać innego szpitala, uff :) Z szyjką też mnie nastraszył, bo jego zdaniem 25 mm, a dzisiaj miałam 37, więc mojej szyjeczki nie ruszają moje skurcze :)

Ogólnie dziewczyny mam małego klocuszka - 1900g. Boje się, że go nie urodzę :P No i jeszcze mieści się w siatkach centylowych, a konkretnie w górnej granicy więc się nie przejmujemy. Mój mąż oczywiście trzy razy spytał czy mamy się martwić, ale ja i tak lamentuje. Grunt, że zdrowy jak ryba. :)
    Termin przesunięty na 11.10 - dzisiaj zrobiłam zamówienie kosmetykowe na gemini, trzeba brać się za pranie.
    Moje dziecie jest chyba bardzo wstydliwe - jak tylko próbowaliśmy zrobić zdjęcie to zasłaniał twarz łapkami. No cóż - zobaczymy się na żywo :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 22:20

małamama, zxc, Scorpiolenka, Wirginia lubią tę wiadomość

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polin Hohoooo niezła waga ;)

Ja po wczorajszym kursie juz wkrecona na maxa ,Matyldzie zrobie sama kocyk a co ;)

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba jutro pojade zrobic test obciazenia glukoza. Az mi sie cos robi na sama mysl. Wczoraj rano wymiotowalam, takze ciezko to widze. Popilam tylko tabletke na czczo a tu tyle musze wypic. No nic w poprzedniej ciazy dalam rade to moze az tak zle nie bedzie.

U nas ciagle dyskusja nad imieniem. Maz jednak sie uparl na Nikodema takze pewnie tak zostanie. Zobaczymy jeszcze po narodzinach ktore imie bardziej pasuje.

kataloza lubi tę wiadomość

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aphrodita wrote:
    Ja chyba jutro pojade zrobic test obciazenia glukoza. Az mi sie cos robi na sama mysl. Wczoraj rano wymiotowalam, takze ciezko to widze. Popilam tylko tabletke na czczo a tu tyle musze wypic. No nic w poprzedniej ciazy dalam rade to moze az tak zle nie bedzie.

U nas ciagle dyskusja nad imieniem. Maz jednak sie uparl na Nikodema takze pewnie tak zostanie. Zobaczymy jeszcze po narodzinach ktore imie bardziej pasuje.

Zatkaj nos jak pić będziesz glukozę i jak już wypijesz to z zatkanym nosem przepłucz usta wodą i wypluj.....może pomoże.Mimo iż ja problemu nie miałam ale smak z węchem jest silnie powiązany.

Posti77 lubi tę wiadomość

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 11:36

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie sie zorientowalam ze teraz jest wieksza ilisc glukozy. No niezle. Musze kupic cytryne:)

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aphrodita kup glukozę o smaku cytrynowym i przynajmniej jest pewność że wyniku nie zmieni. A i podobno zapach ma inny niż ta zwykła.

Mój mąż wymyślił że jak będziemy mieć kiedyś syna to mu da na imię Aron. Tylko będzie go musiał mieć z nim innym bo ja się w życiu nie zgodzę na takie:-)
    A Nikodem ładnie.

ex2buay3pdd4m8hy.png
‹‹ 338 339 340 341 342 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ