Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • małamama Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dokuczaja plecy, tak mnie bolą, że ani siedzieć ani leżeć. I spojenie czy więzadła już sama nie wiem, od dawna.
    Cwiczycie coś w ciąży?
    Albo wchodzicie do szkoły rodzenia?? Ja bym się wybrała, mamy za darmo w moim szpitalu, ale oczywiście mój mąż pracuje i nie mam jak z nim pójść, a przecież nie pójdę z teściową.

Właśnie się napisałam do szkoly rodzenia:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2016, 10:23

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po tych twardnieniach musiałam się trochę wyciszyć i chyba prawdą jest to co wszędzie mówią, czyli nie stresować się i nie przemęczać. Mąż mi bardzo pomaga więc już twardnienia nie są tak częste :)
    Dzisiaj byłam zrobić badania i w czwartek wizyta - normalnie stresuje się jak przed pierwszym USG czy maluch ma się dobrze. Boje się też, że będzie bardzo duży :) bo jakoś mniej kopie a więcej się wierci po prostu.

Co do bólu pleców - dla mnie wybawieniem była poduszka dla ciężarnych. Kiedyś bolała mnie miednica i plecy, a odkąd mam podusie na nic nie narzekam :)

Na szkołę rodzenia też jesteśmy zapisani od 10 września. Początkowo mieliśmy iść na płatną - 350 zł - ale znalazłam darmową z takim samym programem więc po co przepłacać. Coś się dzidzi za to kupi :)

kataloza, małamama, Kagura lubią tę wiadomość

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ten pęcherz denerwuje. Jak się rusze to masakra, boli, ze muszę iść do toalety, a taki pełny nie jest. A będzie tylko gorzej jak dzidzia Glowa w dol zostanie na stale.

U mnie ze szkolą rodzenia kicha... Zapisy dopiero we wrześniu. Wiem tyle, ze zajęcia w czwartki. Ciekawe ile spotkań będzie. Moze do wrzenia odwidzi mi się...

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wyniki z posiewu. No i jest candida. Teraz zero objawow, lekarz mi mowil ze powinno byc ok a jednak grzybek suedzi. Bylam juz w szpitalu po recepte.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieję jutro się dostanę do giną bo się boję tyle zwlekać z tą nawracająca infekcja. Za tydzień właściwą wizyta to go poproszeni o wymaz w końcu za to płacę. Na czytałam się o leżeniu na lewym boku, to po dzisiejszej nocy cały bok mnie juz boli i między rzebrami :-)

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ostatnio same nieszczęścia to i samopoczucie kiepskie.Syn miał mały wypadek na rowerze i obie ręce zdarte,na szczęście nic nie połamał.Mąż ma wreszcie urlop to się pochorował,dla mnie to zwykłe przeziębienie ale jak to chłop umierający i walczy o życie.Jeszcze żeby tego było mało zaginął nam kot.Nie ma go już 8 dni i tracę nadzieję,że wróci.Przywiązałam się do niego bo był z nami ponad 3 lata i tęskno mi jakoś. :(
    Dziwne sny to ja mam chyba od początku ciąży.Niektóre tak irracjonalne ,że hej.To podobno bardzo częste w ciąży bo to taka kumulacja emocji i ciągłego zamartwiania że gdzieś musi dać upust.

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małamama znajdź sobie na fb stronkę mamaginekolog. Tam fajnie obala mit spania tylko na lewym boku ;)

Dziewczyny jak często macie Usg ? Ja po połówkowym będę miała dopiero w 31 tc więc odstęp mam 8 tygodni.

A liczenie ruchów to dla mnie abstrakcja. W ciągu dnia czuje max dwie serie ruchów i to wszytko. Więc raczej nie ma tu mowy o liczeniu ruchów na godzinę....

małamama lubi tę wiadomość

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małamama wrote:
    Cwiczycie coś w ciąży?
    Albo wchodzicie do szkoły rodzenia?? Ja bym się wybrała, mamy za darmo w moim szpitalu, ale oczywiście mój mąż pracuje i nie mam jak z nim pójść, a przecież nie pójdę z teściową.

Właśnie się napisałam do szkoly rodzenia:-)

Możesz chodzić sama.
    Moim jedynym ruchem w ciąży jest szykowanie sie i jazda do pracy oraz powrót. No chyba że jadę autem to wtedy ruch na poziomie 1/10 :D

Do którego tygodnia ciąży planujecie pracować? Ja do samego końca bym chciała. A najlepiej jechać z pracy na porodówkę ;)

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja usg mam na kazdej wizycie czyli co 3 tyg.

Liczysz ruchy wtedy kiedy ma serie. 10 ruchow w ciagu godz. To ok.
    Moj to w ciagu kilku min zrobi.
    Jak bylam z corka na patologi to musialam liczyc po obiedzie i kolacji. Podawalam czas w ktorym bylo 10 ruchow.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz jestem od poczatku lipca na l4.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie byla skomplikowana sytuacja zawodowa... Takze l4 od 12 tygodnia.
    Chodzę prywatnie, wiec usg mam co wizytę ;)

Myślę o kupnie koszul do szpitala. Macie jakieś swoje faworyty? Moze lepiej kupic najtańsze na allegro. Nigdy nie spalam w koszuli, zawsze dwuczęściowa pidżama. A właśnie pytanie do Mam ;) normalny rozmiar czy jakiś duży kupować?

Mam pytanie jeszcze ;) młode małżeństwa lub pary ? Macie wspólny budżet czy raczej osobno.

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy osobne konta, ale jestesmy upowaznieni. Jednak dzielimy sie wydatkami. Maz placi rate za mieszkanie, ja rachunki. Zakupy robimy roznie zalezy kto jest po wyplacie. A jak komus braknie kasy to druga polowka przelewa lub daje drugiej. Nie ma jakiegos podzialu na moje twoje.
    My jestesmy 5 lat po slubie to nie wiem czy sie kwalifikujemy na mlode malzenstwo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2016, 17:07

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jakie macie przepływy pępowinowe S/D z pomiarów USG? Bo jestem ciekawa czy moje są dobre, niewiele w necie jest na ten temat.

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aphrodita- to podobnie jak u mnie ;) moje pieniądze idą na ginekologa, wyprawkę i jedzenie. Rachunki pol na pól. A męża na remont i nasze hobby. Wiadomo,ze czasem dołoży mi do wizyty, a ja jemu do remontu.

Mamy dużo znajomych, którzy mają wspólne konta. Dlatego myślałam, ze z czasem tak będzie, ale okaże się ;)

Po usg tylko wagę dzidziusia poznaje, czasem długość.

• małamama Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkołę rodzenia mam zacząć dopiero od października o ile wytrzyma to moje maleństwo tyle w brzuchu. Wydaje mi się że to jakoś późno.
    Co do liczenia ruchów to u mnie dziwna sprawa bo np dziś bardzo mało się rusza dzidzia, a wczoraj dużo częściej i intensywniej. I w końcu nie wiem czy liczyć i się stresowac odchyleniami.
    My jesteśmy z mężem 1,5 roku po ślubie i mamy jedno konto i tam nam przelewają wypłaty obie i nie ma problemu z dzieleniem. Nie liczymy sobie ile kto i za co płaci i jest święty spokój.
    Ja śpię w koszuli bo wygodniej to, jak zawsze miałam rozmiar M to teraz już kupuje L. A do końca ciąży jeszcze może być ciasna tak myślę ta L-ka. Więc lepiej trochę luźniejsze kupić niż mieć opieta i krótka.
    USG mam co wizytę i badanie tylko, że ja chodzę prywatnie. Co do przepływów mam zapisy tylko z prenatalnych badań a na normalnej wizycie tylko mi mówi że wszystko dobrze z pepowina, łożyskiem itd. A przepływy obserwuje zawsze sama jak bada serduszko, żeby się uspokoić.

Wirginia, Kagura lubią tę wiadomość

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z Mężem mamy wspólne konto (nawet jest na mnie, karta też) a opcji innej nie było bo tylko Mąż pracuje :) najpierw opłaty a później to co zostanie jest na przeżycie całego miesiąca także nie jest lekko ale dajemy radę :) kredyt trochę wysoki ale mam nadzieję że znajdę kiedyś jakąś pracę żeby bylo lżej :) ale to dopiero jak dzidzia podrośnie :)

Usg mam na każdej wizycie, co 3 lub 4 tygodnie zależy jak się zapiszę :)

Do szkoły rodzenia się zapisałam i czekam teraz na termin jakiegoś spotkania.

Koszule nocne mam większe bo pewnie będą wygodniejsze :)

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 11:36

Wirginia lubi tę wiadomość

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice myślę że to właśnie jakieś stare przyzwyczajenia i nic złego Twój mąż nie ma na myśli :)

U nas od początku wszystko było wspólne i nasze :) moja przeprowadzka do mieszkania, które kupiliśmy wiązała się niestety z rezygnacją z pracy bo dojazdy za dalekie w porównaniu do zarobków. I Mąż sam mówił że ja mam rządzić kasą bo udało mi się więcej zaoszczędzić niż Jemu xD a teraz już nie ma z czego wiec robimy tak żeby wystarczyło na miesiąc :) to ja na początku marudzilam "bo już nie będę miała pieniędzy" to za każdym razem mnie poprawiał "będziemy mieli nasze" i po kilku miesiącach mi przeszło :) to więcej On pyta czy może coś kupić niż ja, a przecież On zarabia :)

Kagura lubi tę wiadomość

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja myślę, że to wszystko kwestia podejścia. Wspólne konto nie zmieni myślenia, ale też myślę, że mężuś nie ma nic złego na myśli. :)

My mamy oddzielne konta, a żadne z nas nigdy nie rozmienia się na moje i Twoje :) Zresztą wszystkie decyzje podejmujemy razem i mam pełne zaufanie męża w kwestiach finansowych tak jak on ma moje. Oszczędności trzymamy na moim koncie, bo ja mam konto internetowe, więc mamy swobodny do nich dostęp. No i też nie ma tak, że ktoś dysponuje kasą. Że tak powiem jesteśmy modelem partnerstwa we wszystkich kwestiach - kasowych też. No i mam nadzieję, że też razem urodzimy :P

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 11:36

Scorpiolenka, radiszka, Kagura lubią tę wiadomość

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
‹‹ 336 337 338 339 340 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ