Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siemka:)

Mam dość już ciąży :( boli mnie krocze,krzyż,spojenie łonowe i brzuch się napina :( 10 tyg odliczam je oby malutki tylko zdrowy był.

Wy też macie takie bóle?

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też powoli zaczyna coś pobolewac, bardziej te nieszczęsne biodra i pachwiny. Brzuch mi się od wczoraj nie napina bo dużo siedzę i odpoczywam. Dzieje mi się tak jak cos porobie za dużo. Więc będę się oszczędzać :)
    No właśnie tez myślałam że mam poczatek infekcji bo miałam takiego zielonego małego glutka w tym śluzie. Ale ordynator ginekologii stwierdził że nie mam się czym martwić więc chyba coś w głowie ma. Zobaczymy czy coś się rozwinie. Oby nie.
    madzik 30 tydzień to już ładnie i z górki teraz, mi jeszcze daleeeko.

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ostatnio swedziali uplawy byly dziwne. Posmarowalam sie clotrimazolum, zrobilam test ph i zAczelam brac provag. Na wizycie lekarz wzial mi posiew i stwierdzil ze powinno byc ok. Teraz juz nic nie swedzi, sluz tez lepszy. Provag biore i pewnie juz bede go brac do konca.

Ja niestety tez mam bole i napinania. Biore nospe i magnez. Musze duzo odpoczywac. Nie nadaje sie na dluzsze spacery z corka. Masakra. Moja szwagierka lada dzien rodzi a nie ma takich dolegliwosci jak ja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2016, 22:19

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie puki co nie mam dolegliwości żadnych. Dziecko zemści się pewnie na mnie po porodzie ;)

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no moje były grzeczne w brzuszku,mało kopały a ten to daje czadu za każdym razem jak się położy :P

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • PatJot Znajoma

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też boli od wczoraj wszystko: krocze, pachwiny, biodra, miednica, krzyż, plecy, brzuch cały dosłownie od żeber po pępek i na dół. Wczoraj przeholowałam ze sprzątaniem, czułam się dobrze, więc sprzątałam powolutku, a jak skończyłam to się zaczęło. Pół nocy nie spałam, nospa nic nie pomaga. Nie są to skurcze, choć w pachwinach bóle takie jak te przedmiesiączkowe. Wiem, że przesadziłam i to pewnie z tego :( Najgorsze są kłucia w kroczu, w pochwie tak jakby, dosyć mocne, tak co 5-10 minut. Miałyście może takie kłucia?

W poniedziałek miałam wizytę i wszystko było w porządku, szyjka mocno trzyma, ma 41 mm długości.

uwo9rjjgyjncpzmn.png
  • Kagura Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też się zdarzają twardnienia - podejrzewam, że właśnie z przemęczenia albo przez stres czasem, ale podobno wszystko jest ok. Ostatnio jakby mniej mnie biodro boli (odpukać :) ), chociaż jeszcze jakiś czas temu zaczęło mnie boleć drugie - może musiało się coś wyrównać xP?

Parę dni temu wreszcie odebrałam adapter do pasów i jestem oczarowana :D. Tyle musiałam kombinować, co zrobić, żeby mi pas na brzuch nie nachodził, a tu wystarczyło coś takiego :). Najpierw chciałam wypożyczyć, ale w końcu doszliśmy do wniosku, że skoro i tak planujemy jeszcze jakieś ciąże, to się przyda własny. I nareszcie znalazłam jakąś znośną cenę, bo już myślałam, że będę musiała zbankrutować :P. A dzisiaj chyba muszę zacząć ogarniać łóżeczka, chociaż dalej nie mam pojęcia, gdzie je zmieszczę... Chyba będzie trzeba wynająć jakąś piwnicę albo magazyn, bo rodzice swoją mają zapchaną pod sufit - znaczy na książki i inne graty, nie dla dziecka :D.

AKUxp2.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2a6w6xc.jpg

A tu my dzisiaj rano :)
    Kurcze raz małe zdjęcie, raz duże, ale chyba coś tam zobaczycie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2016, 15:35

Kagura, Scorpiolenka, małamama, kataloza lubią tę wiadomość

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatJot wrote:
    Mnie też boli od wczoraj wszystko: krocze, pachwiny, biodra, miednica, krzyż, plecy, brzuch cały dosłownie od żeber po pępek i na dół. Wczoraj przeholowałam ze sprzątaniem, czułam się dobrze, więc sprzątałam powolutku, a jak skończyłam to się zaczęło. Pół nocy nie spałam, nospa nic nie pomaga. Nie są to skurcze, choć w pachwinach bóle takie jak te przedmiesiączkowe. Wiem, że przesadziłam i to pewnie z tego :( Najgorsze są kłucia w kroczu, w pochwie tak jakby, dosyć mocne, tak co 5-10 minut. Miałyście może takie kłucia?

W poniedziałek miałam wizytę i wszystko było w porządku, szyjka mocno trzyma, ma 41 mm długości.

Caly czas masz te klucia co 5-10 min? Po nospie nic nie przechodzi? Jesli tak to dla swietego spokoju nawet na IP bym pojechala.
    Ja mam twardnienia- skurcze z lekkim bolem i zaczelam sobie odmierzac je na aplikacji. Bo jakbym miala regularne i xzeste to tez bym je jak najszybciej skonsultowala.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • PatJot Znajoma

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam ich cały czas. Trwalo to moze 2 godziny max i ustapilo. Teraz po prostu boli krocze i ciągnie w pachwinach. Miałam juz tak jakieś 2 tygodnie temu. Pojechałam fo mojej ginekolog, bo myślałam, że coś z szyjka, ale wszystko w porzadku.

uwo9rjjgyjncpzmn.png
  • PatJot Znajoma

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale miałam ciężką noc, nie mogłam spać. Mąż przy mnie czuwał. Byłam już gotowa, żeby jechać do szpitala, mimo że mam bardzo negatywne doświadczenie z IP z początku ciąży. Na szczęście jakoś zasnęłam i dziś już jest lepiej, nic nie boli. Będę caly dzień leżeć, nic nie będę robić. W tygodniu podjade na dyżur do mojej pani doktor.

Mam nauczkę, że niestety nie mogę juz tak szaleć ze sprzątaniem jak kiedyś. Wydaje nam się, że dobrze sie czujemy, przecież co to takiego podkurzac i pomyc podłogi, do tego jeszcze tylko kurze pocierać i jeszcze łazienkę ogarnąć,bo przecież "ja to zrobię najlepiej". Trzeba przymknąć oko na brud i kurz, i pozwolić mężowi sprzątać po swojemu :)

uwo9rjjgyjncpzmn.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) u mnie noc tez kijowa bo nie mogłam zasnąć a pjak zasnelam to zaraz pobudka była...

Sliczny brzuszek Wirginia taki malusi:)

Wirginia lubi tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatJot dobrze że już minęło i Ci lepiej. ;-)
    Wirginia piękny brzuszek :-)
    Ja też tak sprzątam, myje, gotuje i nie przejmuje się, a w nocy jak mąż w pracy, a coś by się działo nie daj Boże, to dopiero bym się bala. Człowiek sobie sprawy nie zdaje że sam może sobie zaszkodzić.
    Jeszcze ta infekcja mi się jakaś dziwna przeplatała. Muszę jutro dzwonić do mojego giną.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2016, 12:33

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wyslalam Ci zaproszenie na priv, bo chcialabym Cie o coś zapytac, przyjmiesz? :)

• Wirginia Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam dziewczyny :)

Ja też właśnie ostatnio za dużo posprzątalam i potem cierpiałam, ale już tego więcej nie zrobię :)
    Dziś w kościele musiałam lecieć na probostwo siku bo bym chyba narobiła xD
    Ogólnie czuję się taka zmęczona jakaś, też miałam kłucia po lewej stronie ale przeszło :) a wczoraj śmialiśmy z Mężem z różnych imion i chyba się Mała obraziła bo taka buła na brzuchu mi się zrobiła i stwardniał mocno. Po drzemce przeszło ale to chyba znak żeby już imię wybrać :D

Kagura lubi tę wiadomość

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Istante wrote:
    maaadzik1207 wyslalam Ci zaproszenie na priv, bo chcialabym Cie o coś zapytac, przyjmiesz? :)

Przyjęte,pytaj ;)

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzisiaj mialam leniwy dzień ;) pol dnia przeleżałam ;) trzeba cieszyć się wolnością :P młoda za do dokazywała drugi dzień ile mogla

• małamama Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Czy wy też macie takie dziwne sny? Mi się dziś śniła moja kruszynka jak już była duża i leżała we wózku. Ciekawa jestem czy tak będzie wyglądać :-)

zxc, Kagura lubią tę wiadomość

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 11:35

małamama, Kagura lubią tę wiadomość

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam dziwne sny ;) tylko one rzadko dzidziulka dotyczą. A jakiś czas temu śniło mi się, ze zdradziłam mojego męża z "chlopaczkiem" o połowę mniejszym ( drobniejszym) od mnie. Nie wiedzialam czuje dziecko noszę pod sercem.

Zaczyna mi pęcherz doskwierać. Często mnie boli. Dzidzia mi nasika. Bede cierpieć jak juz docelowo się obróci główka w dol.

‹‹ 335 336 337 338 339 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ