X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • PatJot Znajoma

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie skończyłam aktualizować moją wyprawkę. Dostałam dużo rzeczy po chrześniaku (choć my czekamy na dziewczynkę), no ale mimo wszystko jeszcze wiele zakupów przed nami. Podzieliłam to na miesiące: wrzesień, październik, listopad i przeraziłam się, bo to tylko 3 wypłaty! Sierpień już odpada, bo poszło na dokończenie remontu w domu. Ciągle się zastanawiam na czym zaoszczędzić, z czego zrezygnować, co "wypada" zasugerować teściowej (bo z mamą to wiadomo - otwarte karty( :)

uwo9rjjgyjncpzmn.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rudi wrote:
    Posti77 - Ty z Warszawy, gdzie będziesz chodzić do szkoły rodzenia?

W szpitalu praskim czyli tam gdzie planuję rodzić bo najbliżej domu, dosłownie kilka ulic ;)
    tu jest link : http://szpitalpraski.pl/szkola-rodzenia/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 19:00

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naczytałam się dużo opinii o laktatorach i dużo było takich że wcale te droższe nie były lepsze a czasem nawet gorsze więc nie będę przeplacac :) a potem się okaże że pokarmu nie ma i dopiero będę przeklinać. W najgorszym wypadku zawsze można zmienić :)
    Mało pieniazkow, opłaty coraz większe. W zasadzie większe rzeczy (łóżeczko i wózek) i tak musimy kupić z resztek oszczędności. Ale jesteśmy szczęśliwi że dość sprawnie to idzie :)

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie ma zamiaru kupować podgrzewacza (za pierwszym razem miałam i nie używałam) ani sterylizatora a zamiast laktatora kupuję zwykły ręczny odciągacz pokarmu.Życie i tak później zweryfikuje co będzie potrzebne a teraz wszystkiego pełno w sklepach i to nie problem dokupić.

Ja mam narazie przerwę w wyprawce dla brzuszkowego malucha bo muszę zająć się szkolną wyprawką dla starszego brata,a to też niezłe wydatki.Do dzidziusiowej wrócę we wrześniu a na szczęście dużo mi nie zostało :)

Kagura, Wirginia lubią tę wiadomość

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • rudi Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posti77 wrote:
    W szpitalu praskim czyli tam gdzie planuję rodzić bo najbliżej domu, dosłownie kilka ulic ;)
    tu jest link : http://szpitalpraski.pl/szkola-rodzenia/

Ja chciałam w bielańskim ale nie mogę się do babki, która zapisy robi dodzwonić :(
    Szpital praski jak dla mnie za daleko :)

gyxwtv73y2bcylsz.png
  • Kagura Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _polin wrote:
    Kagura tak mierzymy na czczo (norma 90) i po godzinie po głównych posiłkach (norma do 120) ja na początku mierzyłam częściej, żeby zobaczyć co mi służy. U mnie rekord po barszczu z botwinki 147. Nie służy mi ryż, gorące ziemniaki i świeże białe pieczywo. Wędliny są zdradzieckie, za to słodycze mi nie podnoszą. Ale cukrzyca to wredna małpa i u każdej z nas jest inaczej :-)
    Bardzo mnie cieszy to, co piszesz :D. O ile bez słodyczy jakoś bym te kilka miesięcy wytrzymała pewnie, o tyle bez owoców już by było fatalnie. Widzę, że warto zrobić całą rozpiskę żywieniową - przynajmniej się nie będę nudziła :P.

Byłam dzisiaj na tym nadprogramowym USG. Nadal nie wiem, czemu umawiają wizyty co 5 minut, skoro często to trochę za krótko, ale co ja tam wiem :P. W każdym razie dużo się nie dowiedziałam, bo "wyniki na wizycie", ale udało mi się z gościa wyciągnąć, że "chyba w porządku, bo główka nisko, ale pewnie taka natura brzucha". No osłabia mnie za każdym razem gość :D. Za to już pewniejszy był, że dziewczynka. Mąż jak usłyszał przez telefon to powiedział, że może przeżyje, ale wydawał się zadowolony, chociaż nie nastawialiśmy się na żadną płeć :).

AKUxp2.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagura jeśli korzystasz z fejsa to pomocne są grupy - cukrzyca ciążowa i słodkie mamy. Są zamknięte - nie widzą ich znajomi, a dziewczyny czasem z dużym doświadczeniem :)

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sawg1v.jpg

Taki mamy brzuszek :-)
    Pochwalcie sie swoimi :-)

Wirginia, radiszka, Scorpiolenka, kataloza, zxc, _polin lubią tę wiadomość

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie. Maly wazy 925+-135g. Wszystko ok. Termin teraz o 5 dni do przodu ale na tym etapie to nie jest wiarygodne. Na twardnienia mam brac nospe. Pisiew sobie zawiozlam do diagnostyki.

Wirginia, małamama, Scorpiolenka lubią tę wiadomość

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak wkleja się tu Zdjęcia? :)

Śliczny brzuszek! :)

małamama lubi tę wiadomość

• małamama Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://pl.tinypic.com/

Na tej stronie wybierasz zdjęcie i możesz sobie zobaczyć jaki ma rozmiar ewentualnie wcześniej przeskalowac i dopiero na tą stronę i tylko link wklejasz.

I dziękuję:-)

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo dzięki :) jak uda mi się to zrobić to też wrzuce :)

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nvtaj9.jpg

a to my na siedząco :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2016, 11:40

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziwuchy :D ale piękne brzuchy już sie pojawiają.
    Aphrodyta super,ze po wizycie wszystko ok :D
    Ja dziś też wizytuje ,i zobaczę tą moją imprezowiczkę...przez którą nie mogę spać.prosze wiec o kciuki.
    Moj m bedzie koło 22 takze odliczam dni :) od 3 dni jest u mnie mama takze jem ,jem,jem i jem ;)

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dzis wizytuje ;) moja dzidzia się uspokoiła ;) czasem ma zły dzien, ale dość grzecznie kopie ;)

Ninia wazy 1200 g ;) słodkości mamusi ;) łapki do buźki pcha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2016, 15:47

małamama, Wirginia, maaadzik1207, Kagura lubią tę wiadomość

• małamama Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie fajnie widzialyscie swoje pociechy. A ja jeszcze tyle czekania.
    Zxc Twoja Ninia rośnie jak na drożdżach:-) duża dziewczyna się chyba szykuje, a na imię będzie Nina??

zxc lubi tę wiadomość

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małamama wrote:
    Ale macie fajnie widzialyscie swoje pociechy. A ja jeszcze tyle czekania.
    Zxc Twoja Ninia rośnie jak na drożdżach:-) duża dziewczyna się chyba szykuje, a na imię będzie Nina??
    Miało być niunia ;) według wagi ( wiadomo ciuchy) przytyłam 0,8 kg, a mała 0,5 kg przyrosła. Niby wszystko ładnie w normie się mieści. Szacunkowa waga urodzeniowa to 3300 g ;) od główki do pupci prawie 18 cm juz ma.
    Mi się wydaje, ze duza jest, ale zgodnie z usg to blisko terminu się trzymam. Ale emocje byly na usg, całą jej buźkę widziałam, paluszki pchała do buźki, nosek malutki. Obraz byl przez chwile jak w 3d. Ziewała, buźkę otwierała. Chyba ją kocham ;)

Dostalam kartę ruchów, za dwa tygodnie mam juz zacząć zaznaczać. Jeszcze dostalam skierowanie na badania - mocz, morfologia, tokso o hbs. Bliżej wizyty mam zrobić, bo to juz ostatnie badanie. Następna wizyta 12 wrzesnia. A na kolejnej październikowej juz ktg ;) położna mówiła, ze po 36 tygodniu robią. Ale ten czas leci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2016, 21:47

_polin, małamama, Scorpiolenka, Kagura lubią tę wiadomość

• Dada Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też ok.mała waży 850gram.
    Lekarz mówi,ze moja szyjka miękka ale jeszcze długa wiec mam sie nie stresować.

zxc lubi tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego weekendu Kobietki! :)

Chciałam się tylko podzielić informacja że byłam w szpitalu ale troszkę się wycwanilam i nie poszłam na IP tylko od razu na oddział i zapytałam czy może mnie zbadać lekarz który ma dyżur. Trafiłam na kiepskiego ale ważne że nie musiałam się pakować do leżenia. Chodziło o te upławy (a czytałam że wiele z nas to ma) bo pojawił się tez jakiś dziwny kolor ale stwierdził że nie ma żadnej infekcji i wszystko jest ok i może być akurat tak u mnie że mam dużo białego śluzu. Skoro nic nie swędzi i nie piecze to taka uroda. Czekam już teraz do normalnej wizyty. Usg mi nie robił. Ale wierzę że wszystko jest ok :)

małamama, zxc, Kagura lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie na wizycie pytalam się lekarza, czy nie widać infekcji ;) myślałam, ze mam. Od 24 tygodnia jakos tak dziwnie. Także wiele z nas tak ma

Weekend to widzę, ze ucichło forum.

Wirginia lubi tę wiadomość

‹‹ 334 335 336 337 338 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ