Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • PatJot Znajoma

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie skończyłam aktualizować moją wyprawkę. Dostałam dużo rzeczy po chrześniaku (choć my czekamy na dziewczynkę), no ale mimo wszystko jeszcze wiele zakupów przed nami. Podzieliłam to na miesiące: wrzesień, październik, listopad i przeraziłam się, bo to tylko 3 wypłaty! Sierpień już odpada, bo poszło na dokończenie remontu w domu. Ciągle się zastanawiam na czym zaoszczędzić, z czego zrezygnować, co "wypada" zasugerować teściowej (bo z mamą to wiadomo - otwarte karty( :)

uwo9rjjgyjncpzmn.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rudi wrote:
    Posti77 - Ty z Warszawy, gdzie będziesz chodzić do szkoły rodzenia?

W szpitalu praskim czyli tam gdzie planuję rodzić bo najbliżej domu, dosłownie kilka ulic ;)
    tu jest link : http://szpitalpraski.pl/szkola-rodzenia/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 19:00

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naczytałam się dużo opinii o laktatorach i dużo było takich że wcale te droższe nie były lepsze a czasem nawet gorsze więc nie będę przeplacac :) a potem się okaże że pokarmu nie ma i dopiero będę przeklinać. W najgorszym wypadku zawsze można zmienić :)
    Mało pieniazkow, opłaty coraz większe. W zasadzie większe rzeczy (łóżeczko i wózek) i tak musimy kupić z resztek oszczędności. Ale jesteśmy szczęśliwi że dość sprawnie to idzie :)

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie ma zamiaru kupować podgrzewacza (za pierwszym razem miałam i nie używałam) ani sterylizatora a zamiast laktatora kupuję zwykły ręczny odciągacz pokarmu.Życie i tak później zweryfikuje co będzie potrzebne a teraz wszystkiego pełno w sklepach i to nie problem dokupić.

Ja mam narazie przerwę w wyprawce dla brzuszkowego malucha bo muszę zająć się szkolną wyprawką dla starszego brata,a to też niezłe wydatki.Do dzidziusiowej wrócę we wrześniu a na szczęście dużo mi nie zostało :)

Kagura, Wirginia lubią tę wiadomość

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • rudi Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posti77 wrote:
    W szpitalu praskim czyli tam gdzie planuję rodzić bo najbliżej domu, dosłownie kilka ulic ;)
    tu jest link : http://szpitalpraski.pl/szkola-rodzenia/

Ja chciałam w bielańskim ale nie mogę się do babki, która zapisy robi dodzwonić :(
    Szpital praski jak dla mnie za daleko :)

gyxwtv73y2bcylsz.png
  • Kagura Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _polin wrote:
    Kagura tak mierzymy na czczo (norma 90) i po godzinie po głównych posiłkach (norma do 120) ja na początku mierzyłam częściej, żeby zobaczyć co mi służy. U mnie rekord po barszczu z botwinki 147. Nie służy mi ryż, gorące ziemniaki i świeże białe pieczywo. Wędliny są zdradzieckie, za to słodycze mi nie podnoszą. Ale cukrzyca to wredna małpa i u każdej z nas jest inaczej :-)
    Bardzo mnie cieszy to, co piszesz :D. O ile bez słodyczy jakoś bym te kilka miesięcy wytrzymała pewnie, o tyle bez owoców już by było fatalnie. Widzę, że warto zrobić całą rozpiskę żywieniową - przynajmniej się nie będę nudziła :P.

Byłam dzisiaj na tym nadprogramowym USG. Nadal nie wiem, czemu umawiają wizyty co 5 minut, skoro często to trochę za krótko, ale co ja tam wiem :P. W każdym razie dużo się nie dowiedziałam, bo "wyniki na wizycie", ale udało mi się z gościa wyciągnąć, że "chyba w porządku, bo główka nisko, ale pewnie taka natura brzucha". No osłabia mnie za każdym razem gość :D. Za to już pewniejszy był, że dziewczynka. Mąż jak usłyszał przez telefon to powiedział, że może przeżyje, ale wydawał się zadowolony, chociaż nie nastawialiśmy się na żadną płeć :).

AKUxp2.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagura jeśli korzystasz z fejsa to pomocne są grupy - cukrzyca ciążowa i słodkie mamy. Są zamknięte - nie widzą ich znajomi, a dziewczyny czasem z dużym doświadczeniem :)

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sawg1v.jpg

Taki mamy brzuszek :-)
    Pochwalcie sie swoimi :-)

Wirginia, radiszka, Scorpiolenka, kataloza, zxc, _polin lubią tę wiadomość

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie. Maly wazy 925+-135g. Wszystko ok. Termin teraz o 5 dni do przodu ale na tym etapie to nie jest wiarygodne. Na twardnienia mam brac nospe. Pisiew sobie zawiozlam do diagnostyki.

Wirginia, małamama, Scorpiolenka lubią tę wiadomość

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak wkleja się tu Zdjęcia? :)

Śliczny brzuszek! :)

małamama lubi tę wiadomość

• małamama Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://pl.tinypic.com/

Na tej stronie wybierasz zdjęcie i możesz sobie zobaczyć jaki ma rozmiar ewentualnie wcześniej przeskalowac i dopiero na tą stronę i tylko link wklejasz.

I dziękuję:-)

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo dzięki :) jak uda mi się to zrobić to też wrzuce :)

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nvtaj9.jpg

a to my na siedząco :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2016, 11:40

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziwuchy :D ale piękne brzuchy już sie pojawiają.
    Aphrodyta super,ze po wizycie wszystko ok :D
    Ja dziś też wizytuje ,i zobaczę tą moją imprezowiczkę...przez którą nie mogę spać.prosze wiec o kciuki.
    Moj m bedzie koło 22 takze odliczam dni :) od 3 dni jest u mnie mama takze jem ,jem,jem i jem ;)

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dzis wizytuje ;) moja dzidzia się uspokoiła ;) czasem ma zły dzien, ale dość grzecznie kopie ;)

Ninia wazy 1200 g ;) słodkości mamusi ;) łapki do buźki pcha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2016, 15:47

małamama, Wirginia, maaadzik1207, Kagura lubią tę wiadomość

• małamama Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie fajnie widzialyscie swoje pociechy. A ja jeszcze tyle czekania.
    Zxc Twoja Ninia rośnie jak na drożdżach:-) duża dziewczyna się chyba szykuje, a na imię będzie Nina??

zxc lubi tę wiadomość

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małamama wrote:
    Ale macie fajnie widzialyscie swoje pociechy. A ja jeszcze tyle czekania.
    Zxc Twoja Ninia rośnie jak na drożdżach:-) duża dziewczyna się chyba szykuje, a na imię będzie Nina??
    Miało być niunia ;) według wagi ( wiadomo ciuchy) przytyłam 0,8 kg, a mała 0,5 kg przyrosła. Niby wszystko ładnie w normie się mieści. Szacunkowa waga urodzeniowa to 3300 g ;) od główki do pupci prawie 18 cm juz ma.
    Mi się wydaje, ze duza jest, ale zgodnie z usg to blisko terminu się trzymam. Ale emocje byly na usg, całą jej buźkę widziałam, paluszki pchała do buźki, nosek malutki. Obraz byl przez chwile jak w 3d. Ziewała, buźkę otwierała. Chyba ją kocham ;)

Dostalam kartę ruchów, za dwa tygodnie mam juz zacząć zaznaczać. Jeszcze dostalam skierowanie na badania - mocz, morfologia, tokso o hbs. Bliżej wizyty mam zrobić, bo to juz ostatnie badanie. Następna wizyta 12 wrzesnia. A na kolejnej październikowej juz ktg ;) położna mówiła, ze po 36 tygodniu robią. Ale ten czas leci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2016, 21:47

_polin, małamama, Scorpiolenka, Kagura lubią tę wiadomość

• Dada Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też ok.mała waży 850gram.
    Lekarz mówi,ze moja szyjka miękka ale jeszcze długa wiec mam sie nie stresować.

zxc lubi tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego weekendu Kobietki! :)

Chciałam się tylko podzielić informacja że byłam w szpitalu ale troszkę się wycwanilam i nie poszłam na IP tylko od razu na oddział i zapytałam czy może mnie zbadać lekarz który ma dyżur. Trafiłam na kiepskiego ale ważne że nie musiałam się pakować do leżenia. Chodziło o te upławy (a czytałam że wiele z nas to ma) bo pojawił się tez jakiś dziwny kolor ale stwierdził że nie ma żadnej infekcji i wszystko jest ok i może być akurat tak u mnie że mam dużo białego śluzu. Skoro nic nie swędzi i nie piecze to taka uroda. Czekam już teraz do normalnej wizyty. Usg mi nie robił. Ale wierzę że wszystko jest ok :)

małamama, zxc, Kagura lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie na wizycie pytalam się lekarza, czy nie widać infekcji ;) myślałam, ze mam. Od 24 tygodnia jakos tak dziwnie. Także wiele z nas tak ma

Weekend to widzę, ze ucichło forum.

Wirginia lubi tę wiadomość

‹‹ 334 335 336 337 338 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ