Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
No cześć dziewczyny. u mnie dziś tzw 'sufit' od 5 rano. Mała spała ale zaraz się obudziła. Poszłyśmy na śniadanie i teraz fika.
Wirginia uważaj tam na siebie! Mnie od paru dni boli pod pachą. Do tego wyczuwam w tym miejscu guzek. Przeziebiona nie jestem mam tylko zgagę i czasem ból w mostku.
Po ciąży i tak będziemy się jeszcze regenerować w połogu i jeszcze trochę po nim. Ja na pewno nie będę się od razu brała za ćwiczenia. Ale potem Chodakowskajeśli Ola na to pozwoli. Dla zdrowia po prostu.
Ile jeszcze przyjdzie mi przytyć? Nie wiem. Trochę się boje że będzie mi zbyt ciężko na sam koniec.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2016, 09:53
-
Eunice to właśnie woda sprawia że waga nas trochę oszukuje. Tycie to sprawa indywidualna. Denerwuje mnie kiedy ktoś gada że jak się przytyje 20 kg w ciąży to już dlatego że się objada. Ja sie nie objadam a ważę dużo.
Ważne żeby ciąża przebiegała normalnie. Ja mam zaparcia, wzdęcia zgagę i co mam zrobić. Po najmniejszym posiłku potrafię ważyć np 700 g więcej. Na zaparcia już nic mi nie pomaga
Najważniejsze żeby to nie była cukrzyca i gestoza czy cholestaza. Reszta mnie malo interesuje.
Ciekawi mnie jeszcze ile w ciągu tych pozostałych dwóch m-cy można jeszcze przytyć -
zxc wrote:Klaudia- będziesz rodzic naturalnie ?
A może jest tu jeszcze ktoś z macicą dwurożna?
Ostatnio czytałam, ze przy takiej wadzie rodzi sie przez cc... Na wizycie zapytam lekarza, ciekawa jestem jak to będzie, przeciez wiele kobiet nie wie o tej wadzie
powiem Ci szczerze ze nie myslalam nad tym musze zapytac lekarza jak to wyglada bo teraz sie troche zdenerwowalam, myslalam, ze naturalnie przynajmniej tak chcialam.
Ostatnio na badaniach temat mojej wady macicy nie jest wogole poruszany bo wogole nie ma juz po niej sladu.
-
nick nieaktualnyklauuudia wrote:powiem Ci szczerze ze nie myslalam nad tym musze zapytac lekarza jak to wyglada bo teraz sie troche zdenerwowalam, myslalam, ze naturalnie przynajmniej tak chcialam.
Ostatnio na badaniach temat mojej wady macicy nie jest wogole poruszany bo wogole nie ma juz po niej sladu.jestem ciekawa
podobno możliwy jest wcześniejszy poród. Ale jak to będzie... Poczekamy zobaczymy
A moja waga juz zaczyna się normować po urlopie, wracam na średnią. Chciala bym maksymalnie przez całą ciążę przytyć 15 kg. Wątpię w to -
Hejka dziewczyny
u nas wszystko ok, na razie tylko dokucza mi uczucie pełności po jedzeniu, nawet jak zjem malo, i wtedy ani siedzieć alni leżeć wygodnie nie można.
Dzis w nocy przy zmianie pozycji z boku na bok, tak mnie zabolało przy prawym biodrze w okolicy wyrostka, ze tak krzykłam, ze mąż sie obudził wystraszony, cop mie sie dzieje. A ja odniosłam wrażenie jak bym ucisła gdzieś Małą i tak mnie to zabolała. Niby mówią że dziecku nic nie można zrobic bo je chronią wody płodowe przed takimi lekkimi uciskami, ale zaczęło mnie to zastanawiać, czemu tak zabolało, że mała od razu powędrowała z tego boku na samą górę brzucha.
Mimbla laktator Canpol tylko ręczny nie elektryczny można dostać w Auchan-ie bo widziałam. -
małamama wrote:Hejka dziewczyny
u nas wszystko ok, na razie tylko dokucza mi uczucie pełności po jedzeniu, nawet jak zjem malo, i wtedy ani siedzieć alni leżeć wygodnie nie można.
Dzis w nocy przy zmianie pozycji z boku na bok, tak mnie zabolało przy prawym biodrze w okolicy wyrostka, ze tak krzykłam, ze mąż sie obudził wystraszony, cop mie sie dzieje. A ja odniosłam wrażenie jak bym ucisła gdzieś Małą i tak mnie to zabolała. Niby mówią że dziecku nic nie można zrobic bo je chronią wody płodowe przed takimi lekkimi uciskami, ale zaczęło mnie to zastanawiać, czemu tak zabolało, że mała od razu powędrowała z tego boku na samą górę brzucha.
Ja odczuwam taki ból w prawym boku od 24 tygodnia. Ponoć to ból więzadeł macicy. Ale może to u Ciebie jednorazowa sprawa. Dziecko rośnie i uciska. Już przeszło? -
Ja mam 8 kg na plusie
, nie jestem przerażona myślę,że pzytyje tyle co z synkiem. +15kg
-
Lena19938 wrote:Ja odczuwam taki ból w prawym boku od 24 tygodnia. Ponoć to ból więzadeł macicy. Ale może to u Ciebie jednorazowa sprawa. Dziecko rośnie i uciska. Już przeszło?
A mnie znowu boli zebro po lewej stronie juz od tygodnia, nie wiem czy to ma Jakis zwiazek z ciaza. Stalo mi sie tak po nocy z niedzieli na pon i teraz ciezko mi sie obracac i nie moge sie tam dotknac... -
Lena ból więzadeł i spojenia dokucza mi zupełnie inaczej, całkiem inny ból. A ten ucisk to po jedzeniu, bo nie ma już miejsca i dlatego, ale jakoś damy rade. juz niedługo
Ten ból w nocy top po prostu tak jak bym przycisła troche dzidzie i ta mocno uderzyła i sie przesunęła. Na szczęście trwało to chwile.
-
małamama wrote:Lena ból więzadeł i spojenia dokucza mi zupełnie inaczej, całkiem inny ból. A ten ucisk to po jedzeniu, bo nie ma już miejsca i dlatego, ale jakoś damy rade. juz niedługo
Ten ból w nocy top po prostu tak jak bym przycisła troche dzidzie i ta mocno uderzyła i sie przesunęła. Na szczęście trwało to chwile.
Mnie się dłuży strasznie. Już bym chciała żeby był listopad...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2016, 22:03
-
klauuudia wrote:A mnie znowu boli zebro po lewej stronie juz od tygodnia, nie wiem czy to ma Jakis zwiazek z ciaza. Stalo mi sie tak po nocy z niedzieli na pon i teraz ciezko mi sie obracac i nie moge sie tam dotknac...
-
zapytam jak teraz pojde w piatek jak nie przejdzie
moj maly jest glowkowo jak narazie , mam nadzieje, ze tak jak juz zostanie
Twoja napewno sie z powrotem przekreci
jak boli Cie pod pacha to normalnie na pokarm
ja zauwazylam u siebie, ze po zabawie z mezem ostatnio mialam kropelki chyba siary na brodawkachczytalam, ze tak moze byc