WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cześć dziewczyny. u mnie dziś tzw 'sufit' od 5 rano. Mała spała ale zaraz się obudziła. Poszłyśmy na śniadanie i teraz fika.
    Wirginia uważaj tam na siebie! Mnie od paru dni boli pod pachą. Do tego wyczuwam w tym miejscu guzek. Przeziebiona nie jestem mam tylko zgagę i czasem ból w mostku.
    Po ciąży i tak będziemy się jeszcze regenerować w połogu i jeszcze trochę po nim. Ja na pewno nie będę się od razu brała za ćwiczenia. Ale potem Chodakowska :-) jeśli Ola na to pozwoli. Dla zdrowia po prostu.

Ile jeszcze przyjdzie mi przytyć? Nie wiem. Trochę się boje że będzie mi zbyt ciężko na sam koniec.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2016, 09:53

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice to właśnie woda sprawia że waga nas trochę oszukuje. Tycie to sprawa indywidualna. Denerwuje mnie kiedy ktoś gada że jak się przytyje 20 kg w ciąży to już dlatego że się objada. Ja sie nie objadam a ważę dużo.
    Ważne żeby ciąża przebiegała normalnie. Ja mam zaparcia, wzdęcia zgagę i co mam zrobić. Po najmniejszym posiłku potrafię ważyć np 700 g więcej. Na zaparcia już nic mi nie pomaga ;-)
    Najważniejsze żeby to nie była cukrzyca i gestoza czy cholestaza. Reszta mnie malo interesuje.

Ciekawi mnie jeszcze ile w ciągu tych pozostałych dwóch m-cy można jeszcze przytyć

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zxc wrote:
    Klaudia- będziesz rodzic naturalnie ?

A może jest tu jeszcze ktoś z macicą dwurożna?

Ostatnio czytałam, ze przy takiej wadzie rodzi sie przez cc... Na wizycie zapytam lekarza, ciekawa jestem jak to będzie, przeciez wiele kobiet nie wie o tej wadzie

powiem Ci szczerze ze nie myslalam nad tym musze zapytac lekarza jak to wyglada bo teraz sie troche zdenerwowalam, myslalam, ze naturalnie przynajmniej tak chcialam.
    Ostatnio na badaniach temat mojej wady macicy nie jest wogole poruszany bo wogole nie ma juz po niej sladu.

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz mam 12 kg na plusie ale staram sie tym nie przejmowac :) dobrze, ze Niko fika sobie dzisiaj jak oszalaly :) moje kochane sloneczko :*

zxc lubi tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klauuudia wrote:
    powiem Ci szczerze ze nie myslalam nad tym musze zapytac lekarza jak to wyglada bo teraz sie troche zdenerwowalam, myslalam, ze naturalnie przynajmniej tak chcialam.
    Ostatnio na badaniach temat mojej wady macicy nie jest wogole poruszany bo wogole nie ma juz po niej sladu.
    Mam wizytę 12.09 koniecznie zapytam ;) jestem ciekawa ;) podobno możliwy jest wcześniejszy poród. Ale jak to będzie... Poczekamy zobaczymy

A moja waga juz zaczyna się normować po urlopie, wracam na średnią. Chciala bym maksymalnie przez całą ciążę przytyć 15 kg. Wątpię w to :D

• klauuudia Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to pisz od razu co Ci powiedzieli :) ale nie ma co sie stresowac na zapas ;) napewno wszytko bedzie dobrze

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny :-)
    u nas wszystko ok, na razie tylko dokucza mi uczucie pełności po jedzeniu, nawet jak zjem malo, i wtedy ani siedzieć alni leżeć wygodnie nie można.

Dzis w nocy przy zmianie pozycji z boku na bok, tak mnie zabolało przy prawym biodrze w okolicy wyrostka, ze tak krzykłam, ze mąż sie obudził wystraszony, cop mie sie dzieje. A ja odniosłam wrażenie jak bym ucisła gdzieś Małą i tak mnie to zabolała. Niby mówią że dziecku nic nie można zrobic bo je chronią wody płodowe przed takimi lekkimi uciskami, ale zaczęło mnie to zastanawiać, czemu tak zabolało, że mała od razu powędrowała z tego boku na samą górę brzucha.

Mimbla laktator Canpol tylko ręczny nie elektryczny można dostać w Auchan-ie bo widziałam.

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małamama wrote:
    Hejka dziewczyny :-)
    u nas wszystko ok, na razie tylko dokucza mi uczucie pełności po jedzeniu, nawet jak zjem malo, i wtedy ani siedzieć alni leżeć wygodnie nie można.

Dzis w nocy przy zmianie pozycji z boku na bok, tak mnie zabolało przy prawym biodrze w okolicy wyrostka, ze tak krzykłam, ze mąż sie obudził wystraszony, cop mie sie dzieje. A ja odniosłam wrażenie jak bym ucisła gdzieś Małą i tak mnie to zabolała. Niby mówią że dziecku nic nie można zrobic bo je chronią wody płodowe przed takimi lekkimi uciskami, ale zaczęło mnie to zastanawiać, czemu tak zabolało, że mała od razu powędrowała z tego boku na samą górę brzucha.

Ja odczuwam taki ból w prawym boku od 24 tygodnia. Ponoć to ból więzadeł macicy. Ale może to u Ciebie jednorazowa sprawa. Dziecko rośnie i uciska. Już przeszło?

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prosze na jutro o kciuki za mnie i za Leona ,oby do żłobka szedł jutro rowie tanecznym krokiem co dzis ...

Pozdrawiamy!

fx5u8w.jpg

Lena19938, Wirginia lubią tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde czemu mi takie duze zdjecia wychodzą ...

bg8ens.jpg

Lena19938, Scorpiolenka, małamama, Wirginia lubią tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 8 kg na plusie :P , nie jestem przerażona myślę,że pzytyje tyle co z synkiem. +15kg

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada trzymamy kciuki z Olą.
    P.S. Ślicznie wyglądacie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2016, 19:47

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaDama ja 9 na plusie,z Leonem 13...ciekawe jak tu bedzie.

Lena dziekujemy :)

Lena19938 lubi tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena19938 wrote:
    Ja odczuwam taki ból w prawym boku od 24 tygodnia. Ponoć to ból więzadeł macicy. Ale może to u Ciebie jednorazowa sprawa. Dziecko rośnie i uciska. Już przeszło?

A mnie znowu boli zebro po lewej stronie juz od tygodnia, nie wiem czy to ma Jakis zwiazek z ciaza. Stalo mi sie tak po nocy z niedzieli na pon i teraz ciezko mi sie obracac i nie moge sie tam dotknac...

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena ból więzadeł i spojenia dokucza mi zupełnie inaczej, całkiem inny ból. A ten ucisk to po jedzeniu, bo nie ma już miejsca i dlatego, ale jakoś damy rade. juz niedługo :-)
    Ten ból w nocy top po prostu tak jak bym przycisła troche dzidzie i ta mocno uderzyła i sie przesunęła. Na szczęście trwało to chwile.

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małamama wrote:
    Lena ból więzadeł i spojenia dokucza mi zupełnie inaczej, całkiem inny ból. A ten ucisk to po jedzeniu, bo nie ma już miejsca i dlatego, ale jakoś damy rade. juz niedługo :-)
    Ten ból w nocy top po prostu tak jak bym przycisła troche dzidzie i ta mocno uderzyła i sie przesunęła. Na szczęście trwało to chwile.
    Mogło tak być że maluszek się troszkę przestraszył bo tak naprawdę nie mamy wpływu na to w jakiej pozycji się obudzimy... Ja wyeksploatowałam lewy bok strasznie. Pytałam lekarki czy coś sie stanie jeśli obudzę się na prawym. Lekarka mówiła że na tym etapie nie ma to aż takiego znaczenia. Ważne że dzidzia aktywna jest.moja nie lubi usg. Zawsze kopie mocno w głowicę.
    Mnie się dłuży strasznie. Już bym chciała żeby był listopad...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2016, 22:03

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klauuudia wrote:
    A mnie znowu boli zebro po lewej stronie juz od tygodnia, nie wiem czy to ma Jakis zwiazek z ciaza. Stalo mi sie tak po nocy z niedzieli na pon i teraz ciezko mi sie obracac i nie moge sie tam dotknac...
    No mnie strasznie boli pod pachą. Jak dotknęłam tego miejsca to miałam guzek ale myślę że to ma jakis związek z pokarmem. Dziecko też może uciskać na żebra i dlatego czujesz ból. Jest ułożone główkowo? Moja obróciła się pupcią w dół a była już główkowo... Nie wiem co jeszcze może być przyczyną.

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapytam jak teraz pojde w piatek jak nie przejdzie :)
    moj maly jest glowkowo jak narazie , mam nadzieje, ze tak jak juz zostanie ;)
    Twoja napewno sie z powrotem przekreci :)
    jak boli Cie pod pacha to normalnie na pokarm :)
    ja zauwazylam u siebie, ze po zabawie z mezem ostatnio mialam kropelki chyba siary na brodawkach :) czytalam, ze tak moze byc

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • picollina Ekspertka

Wysłany: 5 września 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dopadlo przeziębienie, nie dosc ze i tak ciezko sie oddycha to jeszcze katar

f2wl2n0a4zwzr8gi.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picolina rob sobie inhalacje. Dobrze jest nebulizatorem (warto miec przy malym dziecku) ale jak nie masz to tradycyjnie sobie zrob. Woda morska tez dobra.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
‹‹ 355 356 357 358 359 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ