Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Scorpiolenka wrote:Kataloza w 30 tyg to powinien ważyć ok 1300-1800 g.
Mój brzuch też niezbyt wielki,a mały w 31 tyg.miał 1700 g i lekarz mówił,że duży dzieciaczek się szykuje.
A to się podbudowałam......W ciągu dwóch tygodni od ostatniej wizyty ja przytyłąm 2 kg i tak liczę że połowa tego chociaż to dziecko......Lena19938 lubi tę wiadomość
-
kataloza ja w całej ciąży przytyłam 2kg od wagi startowej, a dziecko moje ledwo w górnej granicy centylowej się mieści
brzuchol też mały - jak założę luźną bluzkę to nic nie widać. Ja wizytuje w czwartek i obawiam się, że już będzie ponad 3 kg ważył
-
nick nieaktualny
-
Zaczęłam z BMI ok 18 lub 19 czyli norma. W tej chwili już 14 kg na plusie. To u mnie 29 tydzień. Tyje tylko w brzuszku. Mam już dość duży. Nie wiem skąd te kg. Jem normalnie, nie objadam się.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2016, 21:35
-
Ja na plusie mam juz 11 kg..szczerze sie troche obawiam jak to bedzie jesli ciagle bede tak rosla.Tylko brzuch okragly, nogi cienkie i rece tez
.Jak pajak. Wydaje mi sie, ze wygladam smiesznie.
Moje trzecie USG w najblizszy wtorek rano.Trzymajcie kciuki zeby ladnie wszystko wyszlo i maly pozwolil sie obfotografowac i ponagrywac
Laktatora nie posiadam i jak sadze, kupie dopiero po porodzie.Easy start Canpola - nie wiem nawet gdzie mozna kupic?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2016, 22:22
-
Ja 10 kg na plusie, mam nadzieje ze tym razem bedzie najmniej. Ale dzidzius tez szykuje sie duzy a teraz nabiera najszybciej wiec nie wiem jak to bedzie. A brzuch mam baaardzo duzy, wszyscy pytaja czy to juz? Albo czy na pewno bedzie jedno. Przed ciaza BMI w normie, po prostu taka moja uroda a tyje tylko w brzuchu. Ale i tak jest przykro słuchać takich komentarzy, zadna kobieta nawet w ciazy nie lubi słuchać ze jest wielka
Wirginia lubi tę wiadomość
-
Lena nic sie nie martw! Nieważne ile będzie na koniec. Najważniejsze zdrowie naszych bobasow
sama wolałabym już więcej ważyć i usłyszeć na wizycie że Mała dobrze przybiera a nie wiecznie że mało i powoli... Teraz czekam ponad miesiąc na wizytę więc liczę już na dobre informacje
jeszcze w międzyczasie będę miała ostatnie prenatalne. I też ciągle powtarzam że potem schudne
ale spodnie będę musiała kupić nowe bo sprzed ciąży sprzedalam xD nie wierzę że jeszcze bym w nie weszła
Ludzie czasem nie zwracają uwagi na to co mówią... Mnie kiedyś "koleżanka" zaczepila i zapytała czy powiększam rodzinę a po prostu z chudego patyka nabralam kilka kg więcej i zaczęłam wyglądać normalnie. Szkoda gadać. Powiedziałam jej tylko tyle że jak ona przytyła jakieś 20 kg to jej nie zadałam takiego pytania i też sobie takich nie życzę. Do dziś się nie odezwała.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2016, 23:33
Lena19938 lubi tę wiadomość
-
Tak jak wspominałam. Rok przed ciążą zmagałam się z poważnym epizodem depresji. To były lata problemów skumulowane na ten czas. Przestałam się zupełnie o siebie troszczyć. Nie wiedziałam dlaczego.
Wtedy miałam niedowagę. Właśnie to zaniepokoiło męża. Trafiłam na leczenie i waga się wyrównała. Ja też poczułam się lepiej(terapia, leki). Ale nadal byłam szczupła. Myślę że w ciąży organizm musiał nadrobić zaległości.
Jeśli to są 14 kg szczęścia to czemu miałabym żałować każdego z nich?
Ta ciąża to dla mnie cud. Rok temu nie chciało mi się nawet wstawać z łóżka. A teraz czekamy z mężem na nasze dziecko... Mogę przytyć nawet 30 kg jeśli będzie trzeba! Nieważne. Ola ma być zdrowa i tylko to mnie interesuje. Po tym co przeszłam wierzę że można wszystko więc czym się przejmować?
Brzusio mam słodki. Niech se gadają co chcą. Na przytyki że brzuszek mam duży zawsze mówię że objadałam się gruszekJa jak zawsze rozpisałam się. Życzę wszystkim dobrej nocy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2016, 00:23
-
Słyszałam też że powinno się być jakieś 5 kg na plusie jak się karmi
ale nie wiem ile w tym prawdy, sprawdze
na pewno na siłę nie będę biegać i uprawiać jakiś sportów, zejdzie waga to zejdzie. I tak będziemy chcieli więcej dzieci
Obudziłam się z zawalonymi zatokami i bólem gardła czyli idzie jesień Kobietki. Popijam na razie mleko z miodem
Mała dziś BARDZO leniwa. Nic się nie rusza..