X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zabawy sprzyjają wydzielaniu pokarmu ;-) nasze szkraby już duże są i mogą kopać gdzie popadnie. Moja mała w 24 tygodniu się przekreciła główkowo a w 27 już inaczej. Na pewno się przekręci i oby już nie zmieniała zdania.

klauuudia lubi tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 11:38

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice. wrote:
    Hej dziewczyny, zastanawiam się, co mogą na tym etapie ciąży zwiastować mdłości? Normalnie zaczynają mi się znów pojawiać, do tego tak jak miałam problemy z wypróżnieniami tak od kilku dni mnie przeczyszcza.
    Nie przypomina to grypy żołądkowej, raczej takie jakieś niestrawności.
    I strasznie słaba dziś jestem.
    A mała dziś bardzo aktywna dla odmiany.
    Ktoś może ma podobne objawy? Bo zastanawiam się czy czymś się zatrułam czy może lepiej zbadać się na jakieś bakterie (tylko jakie...)....

Znalazłam taki wątek na lovi, może Ci się przyda:
    http://lovi.pl/pl/forum/1/2557/2

Trzeba dużo pić w tej sytuacji żeby się nie odwodnić. Tutaj dziewczyny piszą że czasem tak jest w III trymestrze że organizm się oczyszcza, ale jeśli objawy się nasilą to jednak lepiej skontaktować się z lekarzem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 14:16

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 11:39

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice. to też może się przydać i jest z w miarę wiarygodnego źródła:
    http://ciaza.mp.pl/lista/92353,wymioty-u-ciezarnej-w-iii-trymestrze

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie mała też główkowo się odwróciła i ma pole do popisu ;-)

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kiedy szykujecie łóżeczka i torby do szpitala? To znaczy te które nie mają łóżeczek już w pokojach po poprzednim szkrabie, to kiedy zamierzacie naszykowac?
    Ja wczoraj dostałam od brata łóżeczko i mąż koniecznie już chce je mieć w pokoju. Nie może się doczekać. :-) i nie wiem czy to nie za wcześnie. Wiadomo że pościel i resztę włożyć trzeba na świeżo a nie już teraz. Ale materac chyba mogę już wietrzyć :-D jak myślicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 14:53

Wirginia, _polin lubią tę wiadomość

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małamama wrote:
    Dziewczyny kiedy szykujecie łóżeczka i torby do szpitala? To znaczy te które nie mają łóżeczek już w pokojach po poprzednim szkrabie, to kiedy zamierzacie naszykowac?
    Ja wczoraj dostałam od brata łóżeczko i mąż koniecznie już chce je mieć w pokoju. Nie może się doczekać. :-) i nie wiem czy to nie za wcześnie. Wiadomo że pościel i resztę włożyć trzeba na świeżo a nie już teraz. Ale materac chyba mogę już wietrzyć :-D jak myślicie?

Ja chcę mieć torbę spakowana w 35 tygodniu :) a z łóżeczkiem jeszcze czekamy, za tydzień chyba dopiero zamówimy ale z rozkladaniem chcemy się wstrzymać :) no właśnie tym bardziej że musi to być wszystko świeże :) nie ma co się śpieszyć a nawet jak nie zdążymy My, to wierzę że Mężowie dają sobie radę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 14:57

Lena19938, małamama, Kagura lubią tę wiadomość

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małamama ja też mam łóżeczko używane ale trzeba je odświeżyć. Mąż się cieszy bo ma pole do popisu. Torbę szykuję miesiąc przed.
    Jeśli już chcecie mieć łóżeczko to czemu nie :-) ja mam wszystko u teściowej jeszcze. Ubranka, fotelik i łóżeczko ale to dlatego że u mnie nie ma tyle miejsca. Kiedy pomalujemy łóżeczko to już będę chciała je u siebie mieć. Wózek przyjdzie za jakiś miesiąc więc w tym czasie ogarnę miejsce na to wszystko.
    Ubranka chce wyprać za jakiś czas bo mają być jeszcze upały. Myślę żeby je wpakowac w jakieś worki próżniowe żeby czekały na małą. Materac też chcę wtedy wystawić na słońce

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja łóżeczko już mam odmalowane i czeka przykryte.Materacyk wietrze bo ma taki specyficzny fabryczny zapach.Część ciuszków i pościelek wyprane,schowane,czekają na prasowanie za 2-3 tyg.Nie mam jeszcze wielu rzeczy fotelika,rożka,kosmetyków,butelek,koszul do porodu.Pakuję się na początku października ze względu na moje skoki ciśnienia,lekarz kazał się przygotować wcześniej bo różnie może być.Myślę,że jak już się spakuję to maluszek przekornie poczeka do terminu.Za tydzień biorę się więc ostro za zamawianie reszty.

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lozeczko kupuje pid koniec wrzesnia. Torbe tez pewnie w pazdzierniku chce miec spakowana. Ubierac lozeczko bede przed samym porodem.

Wirginia lubi tę wiadomość

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Neo84 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile ważą Wasze dzieci? Ja jestem w 30 tc termin mam na połowe listopada. Mała wąży 1300 gram, ginekolog dzisiaj na usg mówił, że mało. Chciałam porównać mniej więcej.

Oligospermia
    2 IUI
    25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
    Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neo84 wrote:
    Dziewczyny ile ważą Wasze dzieci? Ja jestem w 30 tc termin mam na połowe listopada. Mała wąży 1300 gram, ginekolog dzisiaj na usg mówił, że mało. Chciałam porównać mniej więcej.

Mi osobiscie wydaje sie, ze moj szkrab tez nie za duzo ...
    Ale zostalo jeszcze troche czasu takze napewno urosna , zreszta kazde dziecko inaczej , nie ma co sie stresowac na zapas, co nie zmienia faktu, ze bacznie obserwuje jak waga zmienia sie co wizyte...
    Swoja droga ta waga jest podana tylko mniej wiecej kazdy minimalny blad pomiaru moze spowodowac, ze sie ja zanizy badz podwyzszy :) takze

NO STRESS :)

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PODEJRZYJ SOBIE JESZCZE TUTAJ : taka fajna stronka
    http://www.kalendarzciazy.com/kalendarz/waga-dziecka-w-ciazy-tabela.php

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dowiem w piątek ile mała waży. Ale tez chyba za duża nie jest.
    Dziewczyny, jak myślicie skąd takie rozbieżności w pomiarach przed porodem? Teściowej powiedzieli że ostatnie 9(!!!) dziecko będzie miało wagę max 3500... Rodziła SN. Kuba urodził się z wagą 5300. Kiedy położna zobaczyła główkę to była ponoć przerażona. Gdyby rodziła pierwszy raz, mogłoby się to różnie skończyć.

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maluch w piatek wazyl 1425g poczatek 30tc i lekarz mowil ze ok.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam prenatalne za niecałe 2 tyg to się dopiero dowiem jaka już duża :) a normalna wizyta pod koniec września i to już będzie 8 miesiąc :) Neo nie martw się, nasza Mała też ciągle malusia :) ale ja jeszcze przyjmuję że to mogą być właśnie jakieś błędy w pomiarach na usg.
    Jadę jutro do ortopedy. Wreszcie się wyjaśni jak rodze bo zależy czy wypisze zaświadczenie czy też nie. Ale liczę na pozytywne skutki tej wizyty bo to ciężko zarobione pieniądze i niech mnie już nie wkurzaja te doktorki...

• Lena19938 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirginia wrote:
    Ja mam prenatalne za niecałe 2 tyg to się dopiero dowiem jaka już duża :) a normalna wizyta pod koniec września i to już będzie 8 miesiąc :) Neo nie martw się, nasza Mała też ciągle malusia :) ale ja jeszcze przyjmuję że to mogą być właśnie jakieś błędy w pomiarach na usg.
    Jadę jutro do ortopedy. Wreszcie się wyjaśni jak rodze bo zależy czy wypisze zaświadczenie czy też nie. Ale liczę na pozytywne skutki tej wizyty bo to ciężko zarobione pieniądze i niech mnie już nie wkurzaja te doktorki...

Trzymamy kciuki!!!

Wirginia lubi tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki! :* Dam znać po południu :)

Lena19938 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 28 Tc 1200 g.

Rozsadza mi żebra jak siedzę. Chyba duże lub wredne dziecko się szykuje. Za tydzień się dowiem ile juz ma ;)

‹‹ 356 357 358 359 360 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ