X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale Wam zazdroszcze ja musze jeszcze ze wszystkim poczekac do remontu pokoiku dla malego... A bedzie gotowy pewnie dopiero w polowie pazdziernika, mam nadzieje ze zdaze ale denerwuje sie ze wszystko tak na ostatnia chwile

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2016, 12:45

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję rozpakroznej mamusi i życzę żeby pociechy rosły zdrowo :-*

Jak mi do tej pory nic nie puchlo to dziś mam nogi w kostkach jak balony, aż mnie bolą. Mam na dzieje że to przejściowe a nie do końca ciąży.
    Ja łóżeczko wstawiam do pokoju i materacykiem się wietrzyć:-)

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to nogi do gory i odpoczywaj :)

małamama lubi tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia na pewno zdążysz :) my też dopiero w połowie października będziemy się zbroić w całą resztę :) a jeszcze też Pampersy, pranie, prasowanie i inne :D

U nas wczoraj mówiła w szkole że jak już ciąża donoszona i w zasadzie można rodzić to żeby sobie rozkręcić akcje można próbować pić olej rycynowy. On ma działanie przeczyszczające i lekarze to polecają. Z tym że nie zawsze za 1 razem działa. Położna mówiła że dopiero po 3 zastosowaniu jechała rodzić :)

Ja tam nic nie próbuje. Seksu mamy zakaz cała ciążę więc jeszcze trochę poczekamy :) termin pewnie mi ustala na 39 tydzień, i fajnie jak do tego czasu Mała będzie cicho siedziała :D

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo no I ja po wizycie . Wszystko u malucha dobrze , wody plodowe prawidlowe ,lozysko tylnia sciana okej , infekcji nie ma. Waży 1563gramy czyli ok 1,5kg orientacyjnie. Podobnie jak moj synek w tym czasie :)
    Ułożona dalej miednicowo :( lekarz pocieszał ,ze ma jeszcze czas na obrot I na to mocno liczymy... bo jestem zalamana. Nie chce cewnika, nie chce lezec przykuta kilka godzin do lozka obracajac tylko glowa do dzidziusia . Chce malucha od razu do rąk I tulic opiekowac sie :(
    Płeć chcialam potwierdzic ale malenstwo zaslonilo nogami I ciezko bylo lekarzowi dostrzec.
    Mialam robic pierwsze zakupy ale przeszla mi totalnie ochota :/

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przejmuj sie na pewno sie obroci jeszcze ;)

Sówka_83 lubi tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirginia mam nadzieje , ze maly poczeka do tego czasu w sumie Termin na 14 listopada wiec mam nadzieje, ze ogarniemy wszystko :) zreszta jesli chodzi o zakupy to idzie mi to zazwyczaj sprawnie takze trzeba myslec pozytywnie. Hhaaa nawet swoja suknie slubna kupowalam lacznie z przymierzaniem pol godziny hehe :)

Wirginia lubi tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś wizyta. Od rana w laboratorium. Po godzinie wyniki i powiem wam że są dobre. Nogi mam jak baniaki i jeszcze kupiłam sukienkę bo z mężem idziemy jutro na urodziny.

Jestem wykończona. Mała śpi. Ciuszki wyprane. Być może dziś zamówimy jeszcze wózek.
    Wczoraj kiedy spalam mój mąż przyłożył głowę do brzuszka i mówił do małej. A co na to Ola? Słodko kopała tatusia w głowę. Już nie mogę się doczekać kiedy będzie z nami ale to ona musi zadecydować kiedy chce wyjść na świat. Nie będę jej poganiać :-)

Gratuluję świeżo upieczonej mamie bliźniaków! Niech maleństwa zdrowo rosną :-*

Wirginia lubi tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też trochę przeraża że będę tyle godzin leżeć i czekać aż przytule nasza Mała kruszynke. Ale tyle czasu czekam więc te kilkanaście godzin też dzielnie wytrzymam :) a potem już calkowita opieka i oddanie :)

Lena19938 lubi tę wiadomość

• Lena19938 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie.
    Kiedy pani doktor badała czynność serca to się zawahała. Czynność serca była bardzo wysoka dlatego że ponoć mała się ruszała. Po którejś próbie czynność była już w porządku.
    Pani doktor mnie uspokajała że wszystko ok ale ja się niepokoję...
    Nie wiem co mam o tym myśleć.
    Ola już ułożona główkowo. 19.09 badania prenatalne. Nie wiem czy tyle wytrzymam!

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 11:39

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponoć jest to uzupełnienie dwóch wcześniejszych badań. PTG też rekomenduje wykonanie wszystkich trzech.

Nie wiem dlaczego ale się martwię

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice 3 badanie jest już płatne :) 200 zł tam gdzie my chodzimy więc może dlatego nie mówił. Ale mi pani w rejestracji powiedziała że warto je zrobić bo niektóre nieprawidłowości ujawniają się dopiero później. Dlatego stwierdziłam że skoro te 2 miałam za darmo to jak najbardziej robię 3 :) my idziemy za tydzień :D

Lena nie martw się. Nasza kruszyna miała tętno w niskiej granicy i nie ma się zupełnie czym martwić :)

Lena19938 lubi tę wiadomość

• _polin Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena może byłaś zestresowana wizytą?
    Nie możemy się za dużo martwić i stresować, bo niestety te małe istotki odczuwają to samo co my. Zrelaksuj się jakoś i nie martw się :)

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli masz usg na kazdej wizycie dobrym sprzecie i twoj lekarz zna sie na rzeczy to nie ma pitrzeby isc dodatkowo. Moj lekarz robi usg na kazdej wizycie. Mojej corce wykryl wade w 30 tc. Potem potwierdzil w 34. Takze na pewno warto jest miec wiecej usg niz tylko 2. Ale jak masz na kazdej wizycie i lekarz oglada narzady dzidziusia to po co isc dodatkowo. Chyba ze cos wykryje to wtedy warto skonsultowac z innym. Jesli chodzilabym na nfz i mialabym tylko 2 usg to na pewno poszlabym w 3 trymestrze. Niektore wady ujawniaja sie pozno a lepiej wiedziec wczesniej zanim dziecko sie urodzi.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usg mam na każdej wizycie wizyty co 3 tygodnie a moja gin jest bardzo dobrym lekarzem. Nie chcę iść na dodatkową wizytę. Wierzę że wszystko jest ok. Ale i tak gdzieś tam z tyłu głowy człowiek się martwi. Akurat za 10 dni mam też usg prenatalne.

Mała już główką w dół się ułożyła. Lekarka tłumaczyła mi że na tym usg mała była bardzo ruchliwa a wtedy następuje akceleracja dlatego nie może złapać prawidłowego tętna na usg.

Szyjka trochę skrócona znowu ale cały czas w normie.
    Dzięki dziewczyny za dobre słowa :-*

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • picollina Ekspertka

Wysłany: 9 września 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodze do gin. na NFZ i za kazdym razem mam podglad na usg. Prenatalne 3 trymestru juz mialam i wtedy dokładnie mierzył i sprawdzal narzady. A ostatnio mialam tylko szybki podgląd i wygladalo to tak: glowka na dole, serduszko w porządku, lozysko wydajne. I tyle! Ale mnie to uspokaja bo moge zawsze zobaczyc moje maleństwo

f2wl2n0a4zwzr8gi.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz doczytałam że krótkotrwała akceleracja tętna płodu świadczy o jego ruchach a tym samym o jego dobrostanie. Czyli to co mi tłumaczyła lekarka...
    Już wszystko wiem.
    Czym byłaby moja ciąża bez dodatkowego stresu ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2016, 22:25

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aphrodita wrote:
    Jesli masz usg na kazdej wizycie dobrym sprzecie i twoj lekarz zna sie na rzeczy to nie ma pitrzeby isc dodatkowo. Moj lekarz robi usg na kazdej wizycie. Mojej corce wykryl wade w 30 tc. Potem potwierdzil w 34. Takze na pewno warto jest miec wiecej usg niz tylko 2. Ale jak masz na kazdej wizycie i lekarz oglada narzady dzidziusia to po co isc dodatkowo. Chyba ze cos wykryje to wtedy warto skonsultowac z innym. Jesli chodzilabym na nfz i mialabym tylko 2 usg to na pewno poszlabym w 3 trymestrze. Niektore wady ujawniaja sie pozno a lepiej wiedziec wczesniej zanim dziecko sie urodzi.
    Co to za wada?

Ja odebralam wyniki morfologii i moczu,w którym wyszedł mi ślad ketonow:(
    Miała któraś?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Lena19938 Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam. Ale próbka była zanieczyszczona bo leczyłam się Nystatyną. Oprócz tego leukocyty, bardzo duża ilość i bakterie. Z wyników wychodziła bardzo poważna infekcja nerek. Powtórzyłam badanie i wyszło ok. Może za tydzień powtórz badanie. Nieznaczna ilość nie musi świadczyć o tym że jest coś nie tak. Jeśli mieści się w normach laboratoryjnych to nie ma sie co martwić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2016, 08:59

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
‹‹ 363 364 365 366 367 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ