X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klauuudia ja też miałam przebój z toksoplazmozą ;-) pierwsze badania zrobiłam po tym cyrku z immunoglobuliną i wtedy IgG bardzo wysokie a IgM bardzo niskie więc nie było się czym martwić. Jednak w okolicach 24 tygodnia gin kazała mi zrobić jeszcze raz IgM. Wyszedł wynik watpliwy.... No myślałam że padnę!!!
    Załamałam się totalnie. Gin też zmartwiona, ale powiedziała że mam zrobić jeszcze raz IgG i awidność IgG. Uspokoiła mnie ze w razie czego od razu na szpital i będziemy działać. To była akurat sobota. W poniedziałek szybko na awidność IgG która wyszła bardzo wysoka. Wysłałam jej te wyniki a ona dzwoni że się bardzo cieszy bo wynik jest dobry ;-)

Boże :-D no osiwieć można ;-)

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aphrodita - ja też jestem skorpion i termin porodu wypada w moje urodziny! :)
    co do Baranów - mój mąż to baran i powiem szczerze ze kochamy się bardzo od 7 lat związku i poważnie może pokłóciliśmy sie 2 razy. Ale kłótnie trwały 5 minut i kończyły się trzaśnięciem drzwiami. Tak wiec prowadzimy spokojny tryb życia ;) Nie gryziemy się. :)

Oboje z mężem pracujemy z tym że mnie nie ma w domu 11 godzin a Męża nie ma 10. Wymieniamy się obowiązkami. Mąż gotuje i robi co mu powiem :)

Aha pytanie mam do mam które będą używać poduszki klin - pod, czy na materac?

zxc lubi tę wiadomość

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dawalam na materac.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posti77 wrote:

Raczej pod materacem będę używać. Wydaje mi się to wygodniejszą opcją.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2016, 10:14

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posti77 wrote:
    aphrodita - ja też jestem skorpion i termin porodu wypada w moje urodziny! :)
    co do Baranów - mój mąż to baran i powiem szczerze ze kochamy się bardzo od 7 lat związku i poważnie może pokłóciliśmy sie 2 razy. Ale kłótnie trwały 5 minut i kończyły się trzaśnięciem drzwiami. Tak wiec prowadzimy spokojny tryb życia ;) Nie gryziemy się. :)

Oboje z mężem pracujemy z tym że mnie nie ma w domu 11 godzin a Męża nie ma 10. Wymieniamy się obowiązkami. Mąż gotuje i robi co mu powiem :)

Na warsztatach ratownik medyczny pokazywał nam poduszki klin, które mają takie jakby dziury, które zapewniają cyrkulację powietrza - trzeba sobie sprawdzić pod światło :P i takie poduszki na materac.

Lena19938, zxc lubią tę wiadomość

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też chciałam pod materac, ale jak włożyłam to materac wydaje sie układać jednak pod dużym kątem. Dużo lepiej to wygląda jednak na materacu , nie będzie takiego ugięcia. Niestety moja poduszka nie ma dziur. Ale materac też raczej nie posiada... wiec chyba damy radę ;)

Lena19938 lubi tę wiadomość

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale może warto posłuchać aphrodity która jest już doświadczoną mamą :-)

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie w ogóle nie planuję, chyba że ulewania nam będą doskwierać to zacznę się zastanawiać.

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie ja tak zrobię chyba (na materac)
    ulewanie to jedno, słyszałam od położnej że taka poduszka ułatwia oddychanie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2016, 10:32

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co położna to opinia :) chyba bardziej przemawia do mnie opinia ratownika medycznego, który na co dzień ma do czynienia z bezdechem u niemowląt i niby mogą spać na niej wszystkie dzieci, ale zaleca się ją przy ulewaniu. Wiadomo, że większości i tak nie zaszkodzi tak jak ochraniacze na łóżeczko, ale są metody, które mają zapobiegać śmierci łóżeczkowej.

U nas położna na szkole rodzenia z kolei twierdzi, że lepiej dziecku podłożyć książki pod łóżeczko, żeby zrobić ten spadek, więc jak widać każdy doświadczony a opinie są różne. Dużo dylematów w macierzyństwie nas czeka.

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie,Mały waży już 2096g i ciąża wg usg starsza o 2tyg.
    Zmartwil mnie tylko wpis do karty ciąży,gdzie przy szyjce pisze 2/0.
    Ginka badala tylko na fotelu.i mówiła że twarda i zamknięta,ale ta długość mnie zmartwila:/
    Pozatym Mały fiknal już główką w dół :-)

Kagura, Wirginia, małamama lubią tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Posti77 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas50 jesteśmy na półmetku, kiedyś szyjka musi sie zacząć skracać ;) ja od kilku mies mam 2 ale trzyma.

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas50- duży chłopak ;) goni mojego kartofla.

Moj klin ma dziury i będę go dawać na materac.

Nie wiem co się dzieje z moim chlopem od tygodnia. Dobrze, ze ciężko mnie z równowagi wyprowadzić... Szkoda gadać...

_polin, Lena19938 lubią tę wiadomość

• _polin Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kartofla :P zxc jak to moja ciotka rzecze do mojego męża - z hormonami nie wygrasz. Może to hormony powodują, że mężuś tak Cię drażni?

kas50 gdzieś mi się obiło o oczy, że po 30 tygodniu już może się skracać - ważne, że twarda i zamknięta.

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co myślicie o znieczuleniu zewnatrzoponowym przy porodzie naturalnym???

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zxc jakiś kryzys ma facet chyba i się nie chce od niego odczepić... Daj mu trochę czasu a na pewno się ogarnie :-*

zxc lubi tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polin- nie dość, ze wazy ponad 2200g to jeszcze nos ma jak kartofel.

Lena- na razie mam podejscie, ze jak będzie trzeba to wszystko wezmę. Na szkole rodzenia będą omawiane za i przeciw

Poprostu trzeba rozmawiać. Jezeli dostaje telefon, ze został zamówiony facet do zrobienia czegoś i żeby ktoś przy nim był. A ja oczy jak 5 złotych, ze nic nie wiem. Ale ta osoba mówi, ze mój facet wiedział...
    Bylo łóżeczko za śmieszna cenę 30 złotych do kupienia. Powiedział, że może jechać w niedziele. Akurat, ktoś chce się pozbyć i będzie czekal na królewicza do niedzieli.
    A trzecia sprawa to kurs przed małżeński ( nie jestesmy po ślubie, a warto go zrobić, skoro kiedyś ten ślub weźmiemy). Dwóch kolegów nie bylo i dostali slub, wiec po co on ma iść. Ręce opadają.

Lena19938, _polin lubią tę wiadomość

• kas50 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zxc wrote:
    Kas50- duży chłopak ;) goni mojego kartofla.

Moj klin ma dziury i będę go dawać na materac.

Nie wiem co się dzieje z moim chlopem od tygodnia. Dobrze, ze ciężko mnie z równowagi wyprowadzić... Szkoda gadać...
    Ile Twój waży? :-)

Mi ginka powiedziala że może dobić do 4kg,ale spokojnie bo u nas w szpitalu dają zzo. No i tak niezbyt mnie ta wizja pocieszyla;-)

Za tydzień idę dopiero na usg 3trymestru,tak myślę czy nie za późno hmmm

Ta szyjka mnie trochę podlamala,ale póki twarda i trzyma to chyba jest ok,pozatym Mały jest już glowka w dół,więc pewnie napiera. No oby dotrwac do nast.wizyty za 4tyg.

Muszę się zabrać w końcu za wyprawkę :-)

Lena ja pierwszy raz rodzilam tylko z Buscolizyna - srodek znieczulajaco rozkurczowy,i super poszło,bezbolesnie. Teraz też o to poproszę,choć u nas dają zzo,ale czytalam dużo negatywow o wplywie na dziecko i np.zayrzymanie akcji więc z marszu się nie zdecyduje,chyba że z bólu już nie wytrzymam to wtedy poproszę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2016, 11:38

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Lena19938 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z kursem przedmałżeńskim było tak że babka pogadała z nami pół godziny albo godzinę i dała nam papier ;-)
    Może taki argument do niego przemówi.... Ale tak czy inaczej ma jakis problem bo to są w sumie bardzo ważne sprawy a on to wszystko zostawia Tobie. Jakby był z boku. Jakby w tym nie uczestniczył...
    Ja zrobiłam tak że zadzwoniłam do parafii i dowiedziałam się co i jak i byliśmy już umówieni na spotkanie. Myślałam że będzie to dłużej trwało a było to tylko formalne spotkanie w celu uzyskania papierka ;-)

Pogadaj z nim. Powiedz że nie masz siły tego dźwigać sama. Z tego co słyszałam faceci często uciekają w pracę przed narodzinami dziecka. To też dla nich nowa zaskakująca sytuacja. Mój na przykład namiętnie chodził na siłownię kiedy jeszcze tyle nie pracował choć wiedział że zostaje całe dnie sama w domu... Tak to z nimi bywa właśnie.

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Kagura Ekspertka

Wysłany: 14 września 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dalej kiepsko sypiam - nie wiem, co się dzieje... Noc już była trochę lepsza, ale i tak nie mogłam spać. A do tego maluch mnie tak od jakiejś 4-5 kopał w każdej możliwej pozycji, że jeszcze do teraz brzuch czuję. Jak już teraz nie da mamie spać, to nie wiem, co będzie później ;).

My na razie nie kupujemy klina, pewnie damy taką płaską, która była przy kołderce. Miałam przez chwilę wątpliwości, ale mama mi je szybko rozwiała mówiąc, że ja spałam cały czas i nic mi nie było. Zresztą na początku i tak w rożku pewnie albo w kocyku będzie zawinięty szkrab jak kebab, więc damy radę :P.

AKUxp2.png
‹‹ 371 372 373 374 375 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ