X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie i corke maz wywiozl do mojej mamy zebym tylko lezala bo jak zostaje w domu to cos porobie a potem cierpie. I tak leze caly dzien. Jednak jutro bede chciala zostac bo mysle sobie ze dzien stracony. Zawsze cos moglabym zrobic a tak nic.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie kciuki dziewczyny dzisiaj za jakas godzine wybieramy sie do wlascicieli mieszkania w ktorym mieszkamy , czy mozemy ewentalnie remontowac i dadza nam troche miejsca w piwnicy zeby cos mozna tam ustawic w razie czego no i o grzaniu w zime bo grzeja tylko do 22 wlaczaja piec o 7.30 . Czasami jak bylo wietrznie zwlaszcza jak wstawalismy rano to mielismy 13 stopni jakos mi to nie przeszkadzalo do tej pory szlo sie do pracy i tyle ale teraz to nie do pomyslenia...!!!

Mam nadzieje, ze wszystko potoczy sie pozytywnie !!! :D

_polin, Wirginia, Lena19938, małamama, Scorpiolenka, Kagura lubią tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aphrodita odpusc sobie i jutrzejszy dzien . Musisz odpoczywac dla maluszka :) <3 <3 <3

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia powodzenia!! Oby dobrze poszło :)

Ja dziś dostałam paczkę z łóżeczkiem, materacem, pieluchami i prześcieradłami :D i jeszcze taki podkład mam pod prześcieradła żeby się ew nie zamoczyl materac jak coś :)

A pochwalę się bo chyba zaczynamy rosnąć!
    vcufec.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2016, 17:02

Lena19938, małamama, _polin, Scorpiolenka, eunice., zxc, kataloza, klauuudia, Kagura lubią tę wiadomość

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O! Teraz ładny rozmiar zdjęcia :) wróciłam ze sklepu i lece gotować i sprzątać trochę. Mała dziś dość leniwa, może wieczorem albo jutro znowu poskacze :)

Lena19938 lubi tę wiadomość

• Lena19938 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klauuudia trzymamy kciuki...Na pewno się uda :-)

Aphrodita oszczędzaj się, leż ile wlezie i nie przemeczaj się.
    Ja dziś zagłodzę swoje dziecko.... No kompletnie nie mogę jeść. Odrzuca mnie dziś od jedzenia :'(

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirginia jaka ładna mama!!!! :-* <3 słodki brzuszek <3

Wirginia lubi tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirginia super brzuszek :-) chociaż ja mam ze dwa razy większy bo jestem przy kości. Nawet dziś dzwoniła ciotka która gdzieś mnie widziała na ulicy i pytała teściowej czy już bawimy bo miałam taki duży brzuszek jak widziała.

Co do złego samopoczucia, w nocy, o północy dokładnie, Przeżyłam horror. Obudziłem się zlana potem, bordowa i kręciło mi się tak w głowie, że aż słabo mi było myślałam że się przekręce. Obudziłam męża, wystraszyła go, musiał mnie zaprowadzić do wc bo sama nie dałam rady wstać i nawiedziła mnie biegunka i było mi niedobrze. Mówię wam prawie całą noc nie spałam. Może mi coś zaszkodziło, nie wiem i też cały dzień dziś mało co jem i głowa mnie boli. A dziś M idzie na noc do pracy i dopiero mam stresa, że się powtórzy.

Co do znieczulenia to się na czytałam i wolała bym nie stosować, wiadomo że czas zweryfikuje jak będzie bo może nie będę mogła wytrzymać z bólu i wtedy poproszeni o nie. Ale boję się wklocia, albo skutków ubocznych. U mnie w szpitalu mają jeszcze gaz rozweselajacy, ale ponoć to pomaga się rozluźnić tylko pomiędzy skurczami a wcale ich nie łagodzą. Wiecie coś na ten temat??

A jak tak czytam o waszych partnerach to stwierdzam, że ja mam anioła w domu za męża. Na prawdę, czasem się o coś klocimy, jak wszyscy ale teraz jak jesteśmy w ciąży to jest tak opiekuńczy ,że nie wiedziałam że aż taki może być.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2016, 17:35

Lena19938, Wirginia, _polin lubią tę wiadomość

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponoć gaz znieczulajacy działa tak że się po prostu człowiek nie skupia na bólu podczas kolejnego skurczu ale go nie hamuje. Szczerze mówiąc bardzo się boję porodu, ale też nie mogę się doczekać... Bo to co jest na końcu rekompensuje wszystko :-) Kobiety rodzą od zawsze i żyją... Skoro one żyją to my też przeżyjemy.

W zz znowu boję się tego wklucia w plecy. Środki opioidalne znowu mnie też przerażają, chciałabym być świadoma.

Myślałam w ogóle żeby rodzić w wannie ;-) tam nie ma mowy o nacinaniu krocza itp itd. Ponoć rodzi się łatwiej i szybciej. Dziecko też nie doznaje takiego szoku po wyjściu na świat. Ponoć szybciej rodzi się główkę...
    Przeciwwskazaniem do porodu w wannie są złe wyniki moczu, dodatni GBS i jeśli ktoś chce oddać krew pępowinową.
    Sama nie wiem ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2016, 18:14

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.Widzę,że nasz wątek się rozkręca.Coraz więcej do nadrabiania.

Co do zzo to ja bym się z chęcią zdecydowała,ale w szpitalu w którym będę rodzić nie dają :(

Byłam dziś na pierwszej w tym roku wywiadówce u syna i dzięki temu,że jestem w ciąży wykręciłam się od trójki klasowej w której byłam od trzech lat. Kolejny plus błogosławionego stanu ;)

Ja na mojego męża też nie mogę narzekać,chyba tylko na to,że długo siedzi w pracy bo chcę nałapać nadgodzin,żeby później jak maluch się urodzi,mógł być w domu.Nie mogę mieć więc do niego pretensji bo robi to dla nas.

Wirginia, _polin lubią tę wiadomość

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam! :* Ach mi się przytylo. wszędzie widzę te 6 kg ale nic się nie przejmuje :D może jakby brzusio był większy to by mnie tak nie bolało koło pępka :(

Ja też mam wspaniałego Męża :) nie spodziewałam się nigdy że będę miała az tak dobrze! Nie mamy luksusów bo sam pracuje, i żyjemy w zasadzie od do :) ale spokojnie udało nam się wszystko kupić dla córki, a powiem Wam szczerze że dla mnie nasze M4 to są właśnie luksusy! :) Niczego nam nie brakuje. Najważniejsze że jest za co zapłacić rachunki, kredyt i mamy co jeść :D jesteśmy szczęśliwi, nie klocimy się :) nigdy nie usłyszałam że mam coś zrobić albo iść do pracy. Jest po prostu fajnie :) a zawsze się znajdzie coś na kino czy jakiś wypad, ciuszek czy cokolwiek innego. Karmimy jeszcze kota i rybki :D i nawet udaje się czasem coś odłożyć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2016, 18:22

Scorpiolenka, _polin, małamama lubią tę wiadomość

• Wirginia Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tym gazem rozweselajacym to nam w szkole rodzenia mówiła że pomaga właśnie w tych skurczach ale czasem po kilku takich wdechach kobietom robi się słabo. Ale zawsze można z tego zrezygnować jak nie pasuje :)

• _polin Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie mogę chodzić do pepco - zawsze wychodzę z jakimś ciuszkiem :(
    :P

Lena19938, zxc, Wirginia lubią tę wiadomość

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam to samo. Wczoraj to jednak mąż nie mógł się oprzeć i kupił kocyk dla małej...

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez tam zawsze coś kupię :D ogólnie bardzo fajny sklep i na każdą kieszeń :) sa tam takie kocyki różowe z uszami i Mąż już dawno chciał kupić ale czekamy do piątku na prenatalne i chyba tak na uciechę potem skończymy po ten kocyk :D a mamy ten kremowy z bąbelkami stamtąd :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2016, 19:53

Lena19938 lubi tę wiadomość

• eunice. Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 11:40

Wirginia, Lena19938 lubią tę wiadomość

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do gazu to ja korzystalam. Na poczatku fajnie, rozluznia humor dopisuje a potem jak skurcze sa silniejsze to i tak sie je czuje. Pozniej bylam senna i chcialo mi sie spac ale nie wiem czy przez gaz czy przrz to ze nie spalam cala noc wczesniej i od kolacji poprzedniego dnia nic nie jadlam. Cesarke mialam dopiero o 18 30.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirginia ja ten sam mam ;-)

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położna jeszcze coś gadała że mozna masować krocze :) w necie nawet o tym czytałam no i też w jakimś stopniu pomaga :)

• eunice. Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 11:40

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
‹‹ 373 374 375 376 377 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ