X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice mój też goli mi nogi, bikini, obcina paznokcie i nie rusza go to :-) dla niego jak dla Zenka.

A mnie przeczyszcza. Cały dzień chodzę struta aż martwię się o małą.
    Ale cały dzień się wierci więc chyba tak źle nie jest. Mój dziś znów około północy wraca. Cały dzień same jesteśmy. Nawet się dziś nie miał czasu z nami pożegnać...

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena pakuj się w auto i przyjeżdżaj :D hihi :)
    Słyszałam że jakaś grypa żołądkowa znowu panuje.. mi tylko jakoś niedobrze :( ale już przeszło na szczęście :)

Lena19938 lubi tę wiadomość

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj mam nadzieję że to nie grypa żołądkowa!!!

Wirginia dobra to kupuje flache wody mineralnej i wpadamy z Olą do Was ;-)

Wirginia lubi tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokazałam mojemu mezusowi co o nim napisałam to mówi, ja nie. :-) poszedł właśnie do pracy a ja aż się boję iść spać żeby nie było powtórki z wczoraj.

Ja też się nastawiamy na poród bez znieczuleń, tylko tak jak najbardziej naturalnie, w końcu mamy to w naturze i jakoś trzeba dać radę. Najwyżej może z tego gazu bym mogła skorzystać.
    Masaż krocza ponoć pomaga ale wolno go stosować od 33t ciąży nie wcześniej. Tak jak z przygotowywaniem do karmienia. Ja już za powiedziałam mezowi że mi będzie musiał pomóc to jest chętny :-D a z piersiami sama dam jakoś radę bo tak myślę że chyba mam płaskie albo nawet wklęsłe brodawki i się martwie czy dam radę karmić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2016, 21:49

Lena19938 lubi tę wiadomość

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja jestem ciekawa porodu w wodzie. Taka immersja byłaby dobra. Ale zapytam mojej lekarki czy miałaby do tego pomysłu jakieś ale...
    Choć znając życie skończy się to tradycyjnym porodem. Ale mimo wszystko warto poznać wszystkie za i przeciw...
    Poród w wodzie naprawdę mnie interesuje.

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szpitalu gdzie planuje rodzić, jak bym trafiła na wolną sale rodzinną to w każdej chwili można się zdecydować na poród w wodzie. Ale jakoś to do mnie nie przemawia. Nie wiadomo czy gratis na taką sale czy raczej na normalną bo wtedy nie ma opcji za wiele.

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do porodu w wodzie to wiem że ciąża musi przebiegać książkowo i bez żadnych problemów. :) Musi być dobry wynik z tego wymazu w 35 tyg i nie można mieć ani nadciśnienia ani cukrzycy. I zanim nastąpi taki poród to sprawdzają właśnie czy kobieta się do niego kwalifikuje :)

• klauuudia Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kolezanka rodzila jakies 2 tyg temu wlasnie w wannie to jej 3 dziecko i 3 bez znieczulenia, ale zdecydowala sie teraz wlasnie na wanne i powiedziala mi ze jakby bylo kolejne to tylko w wodzie inaczej juz nie chce.
    Takze tez mysle nad takim porodem... Jak ma byc troche lzej i bardziej komfortowo to czemu nie skorzystac.

Lena19938, Wirginia lubią tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wczoraj to rozmawialismy z wlascicielami :)
    Na wszystko sie zgodzili i za wszystko zaplaca w koncu to i mieszkanie , bardzo sie ciesze , mam teraz Taki spokoj wewnetrzny :) w koncu.
    Tylko mozemy zaczac dopiero 10 pazdziernika , ale moj maz zostanie wtedy w domu z moim ojcem Jakis tydzien i wszystko zrobione :) i w koncu bede mogla sie wziac za wszystko mam nadzieje, ze Nikolas nie zechce wczesniej nas powitac i zdazymy :)

_polin, Lena19938, Wirginia, małamama lubią tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim szpitalu w każdej sali jest wanna, ale ja się mogę pożegnać z cukrzycą i nadciśnieniem.
    Ja ogólnie będę musiała być pod ciągłym zapisem ktg, więc o porodzie aktywnym też mogę zapomnieć, a ogólnie uważam, że ruch jednak trochę uśmierza ból.

A i co do zzo przypomniało mi się, że jak kobieta się zdecyduje to też musi być pod ciągłym zapisem ktg, więc raczej poród leżący - przynajmniej u nas w szpitalu.

W ogóle to ja się chyba porodu samego w sobie tak bardzo nie boję - bardziej przeraża mnie połóg...

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy immersji wodnej na pewno trzeba mieć dobre wyniki moczu. Posiew na GBS nie może być dodatni, dziecko nie może być wcześniakiem, musi być postęp w II fazie porodu a rodzaca nie może mieć żadnych problemów dermatologicznych (więc chyba odpadam)... Ale strasznie mi się podoba ten sposób właśnie ze względu na korzyści. Pogadam z gin o tym czy przy moich problemach jednak mogłabym rodzić w wannie :-)

Klauuudia bardzo byłam ciekawa jak przebiegła Wasza rozmowa z właścicielami i bardzo się cieszę że Wam się udało!!! :-)

klauuudia lubi tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://spsk2-szczecin.pl/jednostki.php?page=72

Na stronie szpitala gdzie chciałabym rodzić jest wszystko o immersji wodnej.

klauuudia lubi tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonilam dziś do ginki,bo mi ta szyjka oczywiście spokoju nie dawała i uspokoila mnie że wszystko ok,te 2cm to jest tylko część pochwowa,drugie tyle może być widoczne na usg,ale na tym etapie jeśli badanie palpacyjne jest bez zastrzezen to usg nie robi. Uffff. Powiedziala że mogę funkcjonować normalnie :-)

Lena19938, klauuudia, Scorpiolenka, małamama lubią tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Wirginia Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musiałam przyspieszyć wizytę, jednak będzie za tydzień we wtorek. Wczoraj wieczorem dostałam bólów brzucha w dole i znowu wyleciało ze mnie trochę tych glutkow. Jakbym znowu miała takie bóle to szpital. Coś czuję że urodzimy wcześniej... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2016, 11:17

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirginia lez jak najwiecej, wstawaj tylko do lazienki. Oby przeszlo i dzidzius poczekal jeszcze conajmniej 6 tyg.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeej Wirginia odpoczywaj i lez duzo , zeby tylko bylo dobrze niech maluszek jeszcze poczeka jak najdluzej <3

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirginia boli cały czas brzuch??? Może jak się nasilą te bóle to na IP? Oszczędzaj się teraz i nie myśl za dużo, chociaż wiem że to tak prosto mówić... My jesteśmy z Tobą i trzymamy kciuki!!! :-* <3

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem zazdroszczę wam tego czasu. Mi tylko raz udało się znaleźć chwile wolnego i pojechać do sklepu.
    Wszystko kupuje przez neta.
    Wczoraj znowu 13 godzinę byłam poza domem. Gdzie 4/5 czasu to praca i dojazd.

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do porodu nie ma co gdybać będzie co ma być. Kilka godzin horroru i po krzyku. :) głowy do góry i nie myślcie o tym. Zajmijcie czymś głowę.

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja bym chciała też mieć bezproblemową ciążę i pracować jakbym w tej ciąży nie była. Ale czasami to niemożliwe ;-)

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
‹‹ 374 375 376 377 378 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ