X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • _polin Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena19938 wrote:
    Polin pewnie badanie ogólne moczu na cito a może jeszcze coś. Trzymam kciuki żeby było wszystko w porządku... :-) a masz obrzęki???

Chyba jednak dzidziuś uciskał, bo pokręcił się trochę i przeszło :P
    Ja w ogóle nie narzekam na obrzęki mimo predyspozycji...

Ja już uprałam wszystko - w komodzie zostawiłam tylko rozmiary 56 i 62, a resztę uprasowałam i schowam nie wiem gdzie, bo u nas wiecznie mało miejsca. Dziewczyny muszę się przyznać, że zaliczyłam pierwszą matkową wpadkę - zafarbowało mi kilka sztuk mimo korzystania z tych 'cudownych' chusteczek wyłapujących kolor i tego że starałam się to jakoś sensownie podzielić. Chciałam wyrzucić te ubranka, żeby nie przypominały mi, że już jestem beznadziejną matką, ale mąż mi nie pozwolił :P

Ja mam czasem dziwne śluzy, ale tylko na papierze - na wkładce nie pokazuje się nic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2016, 15:59

Lena19938, Wirginia lubią tę wiadomość

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wyrzucaj bo szkoda :) najwyżej ubieraj tylko w domu a przyda się każdy ciuszek :D ja nie wierzę w te cuda chusteczkowe ani inne. Czasem się trafi jakiś pechowy kolorek a myślałam że te ciuszki nie powinny puszczać bo niby jak najbardziej naturalne...

Lena19938, _polin lubią tę wiadomość

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mam wizytę u gina......3majcie kciuki proszę.......

Lena19938, Wirginia, zxc, małamama, _polin lubią tę wiadomość

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polin no coś Ty... Przecież to normalna sprawa. Skąd mogłaś wiedzieć że te chusteczki puszczą kolor... W sumie kiedy ja prałam to miałam problem bo bylo tyle kolorów że szok... Musiałam wszystkie podzielić i zrobiło się z tego chyba z 5 pralek!
    Dziś mąż ma wolne popołudnie i biedny odsypia. Ale byliśmy na małych zakupach jeszcze. Nie mógł się powstrzymać i kupił małej kremowy kocyk :-)

zxc, _polin, Kagura lubią tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kataloza oczywiście!!! :-)

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze uzywam chusteczek. Jak piore dzieciece i sa rozne kolory to daje 2 a nawet 3 szt. Wole dac w raxie wu no chyba ze piore same czerwone i rozowe. Jeszcze mi nie zabarwilo nic a czesto mieszam nawet biel z czerwonym.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aphrodita dobrze wiedzieć. Więc jeśli mam skrajnie różne kolory to lepiej dać więcej tych chusteczek, dla bezpieczeństwa?

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak na instrukcji tez pisze ze jak sa intensywne kolory to dac wiecej. Ja tak robie. Wtedy chusteczki sa ciemne ale ubrania nie zafarbuje. Przy dzieciecych ciezko uzbierac cala pralke tylko jednego koloru. No chyba ogolnie ma sie tylko biale i rozowe. Teraz corki ubrania piore czesto z naszymi. No ale junior przez jakis czas musi miec osobno pranie. Z jasnym nie ma problemu bo jest tego troche ale kolory juz sa rozne a wtedy lepiej dac bo nie wiadomo co farbuje.

Lena19938 lubi tę wiadomość

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze mówiąc to nie używałam ich nigdy
    Ale w takim razie wypróbuję z następnym praniem.

Moje obrzęki są trochę mniejsze bo już trochę pogoda odpuściła. Ciśnienie w normie, waga też, chociaż skacze ale rano jest już normalna.

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak trochę pół żartem - mąż by mnie zabił jakbym wyrzuciła :P
    Mi kolor puściła pielucha flanelowa, bo kolorowe wrzuciłam do kolorowych ubranek i mimo, że chusteczki kolor wyłapały to kilka sztuk ubranek też podłapało kolor - musiały być kiepskiej jakości i podłapały, bo jednak większość jest normalna. Z chusteczek ogólnie jestem zadowolona, też zazwyczaj wrzucam 3-4 ale teraz ich magia nie podziałała.

Dzisiaj mieliśmy mega nudny wykład na szkole rodzenia z połogu - chyba zbyt wielu nowości się nie dowiedziałam.

Wirginia, Lena19938 lubią tę wiadomość

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to dobrze mieć męża w domu... Poszliśmy sobie spokojnie na spacer. Rozmawialiśmy o małej i żadnych telefonów z firmy, żadnych zleceń.

Jutro tak na poważnie biorę się za szafy. Mam tyle ciuchów że szok. Przed ciążą byłam drobniutka. Szczerze mówiąc raczej już nie wejdę w moje stare ubrania a już na pewno nie w te mikroskopijne spodnie i obcisłe sukienki. Na górze dalej nie jestem jakaś wielka ale biodra poszerzyły mi się o jakieś 10 cm. Po porodzie będę nosić spodnie ciążowe a potem się zobaczy.

Ale nic to... W koncu to ciąza!

Kagura lubi tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pelno ubran schowanych z mysla ze do nich wroce. Powiedzialam sobie ze teraz po porodzie wezme sie ostro za siebie. Wiecej dzieci nie planuje a chcialabym wrocic do wagi jeszcze przed 1 ciaza.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tej ciąży bardzo szybko już od początku przybierałam na wadze. Nie wiem czym to jest spowodowane ale tak jest. Obecnie od miesiąca waga stoi ale nie jest to już takie istotne. Zapewne wymienię powoli garderobę ale jest jeszcze trochę czasu do tego, bo przecież nie jest powiedziane że nigdy już nie wrócę do swojej figury sprzed ciąży. Wydaje się to niemożliwe ale kto to wie...
    Na pewno wiem że nie opłaca się nie dbać o siebie przed ciążą bo człowiek czuje się jak snorlaks kiedy już w niej jest ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2016, 22:49

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • picollina Ekspertka

Wysłany: 13 września 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mimo iz wracam do wagi sprzed ciazy to niestety figura się zmienia, a szczegolnie biodra. Widocznie malenstwa skutecznie formuja nasze miednice.

Lena19938 lubi tę wiadomość

f2wl2n0a4zwzr8gi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2016, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znowu bezsenność. Chyba pol nocy nie spalam. Do sypialni przedarł się krwiopijca i nie dal spać....

No ja nie widzę różnicy w sobie. Brzuch i cycki są większe. Reszta bez zmian. Mam nadzieje, że nic wiecej nie będzie rosło.
    A od nowego roku - nowa figura. Zaczniemy ćwiczyć ;)

Lena19938, Kagura lubią tę wiadomość

• Lena19938 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja chyba niewiele zrobię z biodrami ;-) nie są obrośnięte tłuszczem ale są po prostu szersze. Ja z moją małą będę na kocyku pajacować. Oczywiście wszystko w swoim czasie :-)

zxc lubi tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 11:40

Lena19938, klauuudia, _polin, Kagura lubią tę wiadomość

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zaczęła się od czasu pojawienia się dwóch kresek prawdziwa życiowa rewolucja. Już w 6 tygodniu miałam stres bo koleżanki syn dostał ospę. Ja nie chorowałam nigdy i bałam się że się zaraziłam od niego. Pech chciał że przed świętami wielkanocnymi nikt mi nie zrobi na cito przeciwciał a zamawianie immunoglobuliny też zajmuje trochę czasu... Mieliśmy 96 godzin żeby to podać... Niestety żadna apteka nie miała na już tej immunoglobuliny. Podano mi ją dopiero po świętach. Stwierdzili że wolą mi podać nawet trochę później niż czekać aż coś się wydarzy... Stres niesamowity. Ospa w ciąży jest szczególnie niebezpieczna dla kobiety, nie mówiąc już o dziecku. Na szczęście nie miałam żadnych objawów a z małą wszystko było w porządku. Myślałam że to jedyna taka sytuacja w mojej ciąży... No ale potem było ich więcej ;-)

Człowiek się cieszy a tu taka niespodzianka... Zobaczyć dwie kreski to radość ale też strach. Ja co prawda nie straciłam mojego skarba, ale są dziewczyny które to przeszły i nie zrezygnowały. Wszystko się zrobi dla tego malca :-)

klauuudia lubi tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pamietam, ze poszlam w nocy , bo zachcialo mi sie siusiu i pomyslalam , ze moze teraz jest wlasciwa pora, zeby zrobic test . Jak zobaczylam druga kreske szybko wybieglam z toalety stanelam w drzwiach od sypialni i tak stalam , moj maz podniosl glowe , usmiechnal sie juz chyba wszystko po mnie widzial i powiedzial to pakazuj szybko ten test hihi ale byla radosc :)

Pozniej sie zestresowalam jak wyszlo ze chorowalalm na toksoplazmoze, bakteria utrzymywala sie w organizmie na Cale szczescie obylo sie bez leczenia to juz byla koncowka, kiedy to organizm sam powoli pozbywal sie tych bakterii, ale w sumie staralismy sie 3 miesiace, nie chce myslec jakby sie to skonczylo , gdyby udalo sie wczesniej, mogloby byc roznie.

Widocznie ktos czuwal nad tym wszystkim :) <3

_polin, Lena19938, Kagura lubią tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojaa wspominacie testowanie :)

Ja od porodu mialam regularne miesiaczki. Kazdego 13-14 dnia miesiaca. W styczniu mi sie spoznial juz test robilam ale negatyw wiec luz. W lutym dostalam 14 miesiaczke a 20 mialam ostatni 7 dzien jej. 21 lutego dzien po okresie sie kochalam I 23 lutego I jeden z nich byl szczesliwy. Dla mnie cud plemniki po prostu musialy przetrwac do owulki ktora I tak mialam jakos szybko ale nie wiem ,bo nie monitorowalam tego. Gdy w marcu 14 okres sie nie pojawil znowu zaczely sie podejrzenia ale z racji na styczen postanowilam nie denerwowac sie. Jednak 17 marca wieczorem zwialam z domu pod pretekstem zakupow kupilam test I zrobilam go u swoich rodzicow haha a jeszcze nie bylo kubeczka do ktorego mozna nasiusiac w tescie ,bo to paskowy to se wyobrazcie....ahh a tam natychmiast dwie grube krechy ja do lustra I szok ... jechalam na te zakupy z placzem w aucie... kilka dni przed pierwszymi urodzinami syna dowiedzialam sie ze zostane mam po raz drugi!!!

Oblatuje mnie strach ,bo moj syn to wulkan energi I ogolnie marudny typ ale bardzo madry I mysle ,ze jakos to pogodzimy. Czasem miewam mysli jak sobie poradze czy starszy nie poczuje sie odrzucony ,bo tego bardzo nie chce ale wiem jak to jest po porodzie bylam skonana zmeczona na maksa a tu czas trzeba poswiecic dwojce po rowno. Ale zobaczymy jak wyjdzie w praktyce. Ciesze sie tylko ,ze maz bedzie mial bardzo duzo wolnego jesli faktycznie urodze w okolicach polowy listopada dostanie 2 tyg ojcowskiego plus okolicznosciowe potem w grudniu bierze swoj urlop 15dni a potem od bodajze 19 ma wolne juz swiateczne do polowy stycznia. Takze bedzie mi pomagal przy synu z moja siostra.

_polin, klauuudia, Lena19938 lubią tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
‹‹ 370 371 372 373 374 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ