Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej hej super , ze po wizytach pozytywnie
ja swoja mam w nastepny piatek I jestem mega ciekawa jak mala lezy..ciagle tym teraz zyje..
Ja zamawiam materac firmy Sensillo pianka-kokos. W poniedzialek chyba zamowie. Fotelik tez bede juz w poniedzialek zamawiala ,bo to z allegro. Lozeczko po wyplacie I bede spokojniejsza.
-
Dziewczyny nie przejmujcie sie dużymi głowami 3 tygodnie temu na usg tez miałyśmy głowę 2 tygodnie większa a teraz sie unormowało. I jest wszystko prawie po równo. Może nasze maluchy tak po prostu rosną wcześniej głowa a potem reszta
-
Scorpiolenka wrote:Miałam dziś koszmarną noc.4 razy złapał mnie skurcz nóg.Biorę już końską dawkę magnezu.Tak się zastanawiam czy może mieć wpływ na to to,że odstawiłam Acard? Wiem,że to częste w 3 trymestrze,ale kilka razy w ciągu paru godzin?
A bierzesz też potas? U mnie też skurcze bywają częste ale po tym potasie trochę lepiej. Są dni że nie mam w ogóleLena19938 lubi tę wiadomość
-
Eunice Rydułtowy już faktycznie zamykają kilka lat ale na innym forum się dowiedziałam że ma to już nastąpić. Ktoś z rodziny tam pracuje i już są poważne pogłoski na ten temat. Będzie ciężko bo wszystko zostanie przeniesione do Wodzisławia a tam właśnie chcę iść. Ale mam nadzieję że jakoś da radę się umówić a Mała zaczeka w brzuszku na termin
-
Eunice ja znam przypadek gdzie kobieta przespała fazę utajoną porodu. Wezwali pogotowie bo nad ranem miała już bóle coraz większe a skurcze coraz częstsze. Jak kładła się spać to wiedziała że coś jest nie tak ale i tak miała niespokojną noc.
Przyjechało pogotowie i ona mowi że tak ją boli że masakra. Kretyni to zignorowali. Nikt nie raczył jej zbadać ginekologicznie.
W koncu zaczęła im wymiotowac w kartce to się jeszcze na nią irytowali że przesadza.
Trafili do szpitala i od razu pielęgniarka po badaniu wzięła ja na salę porodową. 10 cm rozwarcia. Za jakiś czas mieli już zdrowego, ślicznego dzidziusia.
Faza utajona trwała całą noc. Nie wiedzieć czemu ona te bóle zignorowała i zaczęło się rano. Ale na szczęście wszystko się dobrze skończyło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2016, 09:58
-
Biorę Magne B6.Spróbuję z tym potasem bo już naprawdę jest źle.Od rana już kolejne dwa skurcze czyli już 6 raz od północy.
Wczoraj miałam dość intensywny dzień,dziś odpoczywam ale raczej na
siedząco bo jak leżę nawet z nogami na podwyższeniu to wtedy mnie łapie.
-
U mnie ciag dalszy okropnego bolu spojenia. Maz mnie wywiozl z corka do mojej mamy zeby mnir nie kusilo cos robic. A mnie trafia bo jeszcze tyle do zrobienia mam no ale mysze odpoczac bo sie calkiem rozejde. Przewracanie w nocy to byla masakra nawet maz raz sie przestraszyl bo tak zajeknelam.
-
Oj dziewczyny współczuję Wam!
Sama za dużo robię bo malujemy pokój a jeszcze tyle sprzątania będzie, ale na szczęście noce mam przespane aż za bardzozasypiam o 24 bo Mąż miał nocki, wracał o 9 rano i jeszcze umiałam z Nim dospac do 11 np
także spanie mamy jeszcze dobre
Kagura lubi tę wiadomość
-
Aphrodita mus to mus. Nie mam pojęcia co to za ból ale musi być k******i... A co po porodzie z tym spojeniem? Będzie potrzebna jakąś rehabilitacja?
Ja się nie nadaje do dźwigania czegokolwiek ale jestem sama cały dzień i czasem pójdę na jakieś zakupy. U mnie 4 piętro bez windy i wczoraj mnie ten brzuch zaczął tak boleć. Ale na zakupy chodzić będę. Już wczoraj się załamałam że to przez odstawienie Luteiny. Dziś jest o wiele lepiej. -
Scorpiolenka wrote:Biorę Magne B6.Spróbuję z tym potasem bo już naprawdę jest źle.Od rana już kolejne dwa skurcze czyli już 6 raz od północy.
Wczoraj miałam dość intensywny dzień,dziś odpoczywam ale raczej na
siedząco bo jak leżę nawet z nogami na podwyższeniu to wtedy mnie łapie. -
Jutro zaczynam 35 tc. Niesamowite!
Mi na szczęście prócz zmęczenia, opuchnietych nóg, sztywnienia mieśni i luźnych stolców nic nie dolega. Ale na początku 37 tc zostaje już w domu. Może popiorę i poleże
Mamy - czy przed badaniem posiewu z pochwy i okolic odbytu mogę się umyć czy lepiej nie? Nie zapytałam lekarza a w internecie sprzeczne informacje. -
Ja zawsze przed wizytą i posiewem podmywam się szarym mydłem. Te żele antybakteryjne i inne mogą zakłócić wynik.
Ja odwrotnie,teraz odpoczywam,a za miesiąc spacerki i większą aktywnosc żeby poród szybciej poszedł
Czy wy też macie takie obawy przed obwinieciem się pepowina?
Nie wiem czy to się często zdarza,ale schizuje mnie ostatnimi dniami:/ -
hejka dziewczyny ale sobie dzisiaj leniuchuje
wczoraj zabralam sie za przenoszenie wszystkiego do piwnicy , dostalismy tam spore 2 regaly takze udalo mi sie wszystko pomiescic
troszke musialam sie nachodzic po schodach z drugiego pietra do piwnicy ale poradzilam i bylam mega dumna
Dzis za to wypoczynek
W srode mialam wizyte Nikolas jest malutki 1800g ale najwazniejsze ze przybiera a nie stoi w miejscu. Chcieli mi zrobic KTG ( mialam juz 2 razy i teraz juz na kazdej wizycie) probowali 40 min i nic z tego maly tak uciekal i Kopal w to urzadzenie , ze masakra , pani Doktor stwierdzila ze Jakis agresywny jest hehewyslali mnie wiec najpierw na USG i potem jakos juz poszlo maly sie uspokoil
Ale bylo dosc zabawnie jak zamiast serduszka slyszelismy odglosy KUNG-FU haha
Lena19938 lubi tę wiadomość
-
Scorpionelka mi pomogła magnella - aspargin i magneb6 nic mi nie dawały, ale widzę, że na każdą inny magnez działa
Mnie jak kiedyś skurcz złapał to później z tydzień mnie łydka bolała.
Ja też się podmywam białym jeleniem.
Ostatnio mam ogólne obawy czy mały urodzi się zdrowy, ale staram się te myśli intensywnie odpędzać.
-
nick nieaktualnyNa moja szyjkę lekarz kazał brać magne b6.
Kas- staram się nie myśleć o pępowinie. Mam czasem obawy. Ale kopniaki mnie uspokajają
Żeby mi coś dolegało to łatwiej było by wypoczywać. Podkurowałam się przez ten tydzień i czuje się rewelacyjnie. Ale do wizyty wypoczywam, lepiej dmuchać na zimne.
Mam nadzieję, że już będzie wszystko dobrze i będę mogła dalej szykować wszystkoLena19938 lubi tę wiadomość