X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aphrodita jeśli mogę to poproszę o jakiegoś linka do tych przyborników. Dzięki z góry

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz Ci wysle tylko musze laptopa wlaczyc.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok

Aneczka91 lubi tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/ikea-pojemniki-na-lozeczko-dzieciece-przybornik-i6197107188.html

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • picollina Ekspertka

Wysłany: 23 września 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba łapie jakąś depresję albo jesienna chandrę. Nic mnie nie cieszy, mąż widzi tylko prace i powtarza ze teraz potrzebujemy pieniążków. Ja niby o tym doskonale wiem ale tak mi smutno i zle. Czuje sie taka samotna wśród ludzi. Ciągle tylko zajmowanie sie domem i dziećmi. Wy tu ciągle planujecue co jeszcze kupic, zrobić przed porodem, a mnie jest wszystko jedno. Na zasadzie jak sie urodzi to zobaczymy! Moze to juz zmęczenie materiału? Ciąża wcale nie jest takim cudownym stanem kiedy brakuje wsparcia najbliższych. Ech! Smuce wam tu ale musze sie wypisac bo inaczej pekne!

f2wl2n0a4zwzr8gi.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picollina, głowa do góry. Myslę, ze inaczej przeżywa się pierwsza ciążę.
    Mój mąż jak miał zostac ojcem po raz pierwszy to bardziej sie inetersowal, byl na wszystkich wizytach, głaskał brzuszek czesto a teraz sobie wiecej odpuszcza.
    Ja tez jakoś już inaczej podchodzę. Mam mniej czasu na zakupy i planowanie. Bardziej rozsadnie i praktycznie do wszystkiego podchodzę.
    A pisać możesz zawsze nawet jak masz chandrę. Po to tu jestesmy.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picollina ja dziś swojego męża widziałam tylko rano. W międzyczasie dostał następne zlecenie i wraca jutro. Cały dzień sama, jak się dowiedziałam to się popłakałam. Ale Aphrodita ma rację. Po to jest to forum żeby nie być w jakimś sensie samotnym. Jesteś już zmęczona i to zrozumiałe że chciałabyś wsparcia... No ale jeszcze jesteśmy my.

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj praktycznie przez caly dzien czuje ruchy. Nie wiem czy to dobrze czy zle.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picollina nie smuc się, a pisz ile tylko chcesz :) każda z nas wylewa tu swoje żale. Kto nas zrozumie tak dobrze jak inna kobietka w ciąży :)

Mnie już też dopadają jesienne nastroje. Ale staram sie je jak najszybciej odrzucać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2016, 22:47

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aphrodita ja tak mam cały czas. Tylko wczoraj coś mała byla niemrawa... Nie ma sie co martwić tak myślę

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To widzę że nie jestem sama z tą jesienną depresją. Jeszcze dziś to nie było takiej tragedii bo dużo na dworze czasu spędziłam i cały dzień zajęty jakaś pracą. Nawet na jutro mi sporo zajęć zostało. Ale jestem padnieta i jak co dzień mam problem ze snem to dziś chyba będę spać jak suseł. Wystarczyło się tylko położyć i dzidzia już szaleje w brzuszku, tak się wierci fajnie że od razu lepsze samopoczucie się ma :-) w takich chwilach beznadziejnych trzeba sobie szukać jakiejś przyjemności, zajęcia które się lubi albo coś co nas relaksuje, dobra muzyka, kąpiel ewentualnie rozmowa na forum jak się nie ma do kogo w domu odezwać.

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Kagura Ekspertka

Wysłany: 23 września 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scorpiolenka wrote:
    Biorę Magne B6.Spróbuję z tym potasem bo już naprawdę jest źle.Od rana już kolejne dwa skurcze czyli już 6 raz od północy.
    Wczoraj miałam dość intensywny dzień,dziś odpoczywam ale raczej na
    siedząco bo jak leżę nawet z nogami na podwyższeniu to wtedy mnie łapie.
    Tylko, że ten lek ma dość mało magnezu, a przecież nie wszystko się wchłonie ;). Mnie takie dawki np. nie pomagały czasem i musiałam sięgać doraźnie po coś mocniejszego - zazwyczaj to było coś rozpuszczalnego, bo one mają sporo magnezu i nieźle się wchłaniają. Tylko trzeba uważać, żeby był cukier, a nie jakieś słodziki. No i oczywiście w moim przypadku teraz to odpada, bo cukrzyca...
    A skurcze najczęściej łapią przy leżeniu z wyprostowanymi nogami, jak miałam większe nasilenie, to już podświadomie zaczęłam spać z podkulonymi :D. Niestety, kiedy tylko je rozprostowywałam po nocy zapominałam się i napinałam mięśnie, a potem chodziłam cały dzień jak kuternoga :P.
    zxc wrote:
    Na moja szyjkę lekarz kazał brać magne b6. ;)
    Mnie też, ale zastanawiam się właśnie, czy to nie mała dawka - chociaż przyjmowana regularnie pewnie coś tam daje jednak.

Jutro rano USG. Nie mam pojęcia, jak ja wstanę, jeśli ta noc będzie taka niedospana jak ostatnie, ale może dam radę się zwlec z łóżka :P. Trzymajcie kciuki - za wstanie i za badanie, że tak sobie zrymuję ;).

AKUxp2.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagura trzymam kciuki mocno i myślę że nie tylko ja będę trzymać :-) oby tym razem małe słodkie stworzenie ujawniło kim jest :-)

Kagura lubi tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 01:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też trzymam kciuki :)

My z Mężem do teraz walczyliśmy z pokojem :) i jeszcze nie jest do końca posprzatany! Ale to juz jutro (tzn później) :) dobrej nocki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2016, 01:39

Kagura lubi tę wiadomość

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie zauważyłam zmiany nastroju ale to pewnie przez brak czasu :(
    Z mężem tez się mijamy, ja pracuje 9 godzin wiec po 11 jestem w domu a Maż pracuje na zmiany wiec lipa. Ale nie brakuje mi czułości i miłości. Za duży ze mnie prytulak żeby nie dopaść Go chociaż na chwile :)

co do płatków - przed praniem trzeba rozpuścić je w cieplej wodzie i dopiero wlać do pralki czy zbiornika. I płatki faktycznie mają najlepsze opinie.

A przybornik na łóżeczko ja kupiłam taki :
    http://allegro.pl/przybornik-praktyczny-organizer-6-kieszonek-i5177660921.html
    kolor zresztą ten ze zdjęcia głównego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2016, 09:11

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hejo

Ja ostatnio ciagle mam kiepski nastroj ale powoduje to duzo czynnikow glownie ciaza ale I inne sprawy ehh.

Dziewczyny a mam pytanie. Jutro zaczynam 32 tydzien a wczoraj przyjrzalam sie w lustrze I obnizyl mi sie brzuch nie zebym panikowala absolutnie wrecz dalo mi to troche kopa ,ze czas kupowac juz wszystko I miec choc pod reka ale chodzi o to czy moze to cos zwiastowac np obrot dziecka. Od poczatku corka byla glowa w gore czulam ja pod lewym zebrem ale teraz od niedawna te ruchh sa znowu jakies inne I mniej ja tam po tej lewej czuje a spojrzalam w te lustro I sasiadka tez potwierdzila ,ze widac jak nisko on jest ja to tez czuje tak ciagnie w dol.
    Synek byl ciagle glowa w dol I wlasnie ogolnie mialam nisko ten brzuszek ulozony. Wizyta dopiero w piatek. Nie chce sobie wrozyc itd bo to bezsens ale tak zyje tym ulozeniem ostatnio ze wariuje juz ,bo bardzo chce rodzic naturalnie...

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczekaj spokojnie do piątku. Lekarz sprawdzi szyjkę. Jeśli trzyma nie ma się czym przejmować. Brzuch może obniżyć się na 6 tygodni przed porodem (chyba ;) )

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem ja sie tym nie martwie ,bo szyjka do tej pory w porzadku . Zadnych skurczy itd choc wiadomo moze I bez objawow cos sie dziac .

Teraz siebie czytam I widze ze juz po porstu swiruje... tak sie martwie czy malenstwo sie obroci ,ze wymyslam jiz niestworzone historie ehh :(

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży w ogóle nie miałam sytuacji obniżenia brzucha......pewnie dlatego zakończyło się wszystko CC bo Młoda się nie wstawiła głową w kanał:-)

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja widzę, że nie tylko u mnie humor jesienny. Przytłacza mnie to siedzenie w domu. Juz nie mogę się doczekać. Az będzie wszystko w porządku.
    A najgorsze w tym wszystkim, ze mam pierwsze rozstępy. Przez miesiąc nic nie przytyłam. A tu na przedniej stronie ud. Delikatne, płytkie. Słabo smarowałam tę część, raczej skupiałam się na miejscach, gdzie już występują rozstępy. Ehh takie uroki;) od dziś smarowanie 3x dziennie.

‹‹ 393 394 395 396 397 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ