X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aspargin ma więcej potasu niż magnezu ale jak wylądowałam na SORze 1,5 roku temu to pamiętam że na te bóle mięśni dostałam jakieś straszne ilości potasu dożylnie. Teraz w ciąży na te same bóle biorę właśnie Aspargin od 12 tygodnia bez przerwy i naprawdę problemy zniknęły, ale może jest to związane z długotrwałym braniem tego leku.

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki,spróbuję ten ASPARGIN,mąż ma mi kupić w drodze z pracy.Wezmę końską dawkę.
    Obawiam się,że u mnie to może być poważniejsza sprawa.2 lata temu po operacji usunięcia tarczycy miałam podobnie.Wtedy to był niedobór wapnia i magnezu.Skończyło się na odwiedzinach w IP.
    Teraz ciąża widać tak na mnie działa ,że ujawniają się wszystkie niedobory witamin.
    Jak przez parę dni nic się nie zmieni to będę musiała coś działać bo już dziś jestem tym wykończona.Boję się położyć spać żeby znów mnie nie złapało.Zaczęła mi też drgać powieka czyli ewidentny niedobór Mg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2016, 13:58

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 16:43

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scorpiolenka na początek dwa razy dziennie bierz, nie ma co przesadzać a najlepiej żebyś zapytała swojego lekarza, ale myślę że dwa razy dziennie nie powinno Ci zaszkodzić. Ja miałam też takie bóle i na początku nie było u mnie jakiejś poprawy. Teraz zupełnie inna sprawa.

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice lepiej zgodzić się na nacięcie krocza i nie jest to tak że na dzień dobry skalpel i ciach... Jeśli sytuacja tego wymaga to lepiej żeby zrobili to nacięcie niż żebyś sama miała pęknąć bo wtedy rana jest nierówna, szarpana i gorzej zszyć co wiąże się z gorszym gojeniem krocza. Oni teraz podczas szycia znieczulają lidokainą i to naprawdę nie boli a lepiej żeby goiło się równo niż żeby to szycie trwało dłużej i dłużej się goiło.
    Ja miałam pobierany wycinek i też znieczulili mnie lidokainą, to naprawdę nie boli :-)

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice mnie też nacieli,przy parciu szczegolnie tego nie odczulam a dzięki temu dziecko wyszło. Fakt,potem rana mi ropiala i goila się długo ale chyba wolę jednak naciecie niż rozerwanie;-)

Posti77 lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• eunice. Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 16:43

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena pewnie masz rację nie ma co przesadzać,zacznę od mniejszej dawki najwyżej potem zwiększę.Mam zalecony od gina magnez ale nie jakiś konkretny.

Lena19938, klauuudia lubią tę wiadomość

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scorpiolenka stopniowo zwiększaj dawkę na np 3 razy dziennie. Ja tak zrobilam i jest ok :-)

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na skurcze też miałam aspargin ale później kazał mi gin brać magnez bez potasu i mam magnelle bo jest dla kobiet w ciazy i pomaga.

Co do myśli czy wszystko gra to ta pempowina też mnie niepokoi bo na badaniu przedwczoraj dzidzia miała pępowinę dookoła głowy i aktualnie trzymała ją w buzi i się nią bawilam. Widok nie do uwierzenia na początku. Później cały czas ta pępowinę rączka sobie przesuwała w stronę szyi. No i oczywiście zaczęłam się tym już przejmować. Ale staram się jak najmniej o tym myśleć. Najgorzej jest tak jak teraz jak dzidzia śpi i wogole się nie rusza. To czarne myśli od razu.

Wirginia lubi tę wiadomość

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z innej beczki ;) W czym pierzecie ubranka dziecięce? Proszek, plyn?

Na początek kupiłam proszek lovele, nigdy w plynach nie prałam.

• Wirginia Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza dzidzia też bawi się pępowina i mam zdjęcie z prenatalnych jak trzyma ją w buzi. Też mam taki strach, Mężowi nawet nie mówię. Tym bardziej że ja się urodziłam owinięta wokół nogi i szyi i nie płakałam, dopiero jak dostałam klapsa w dupke to zaczęłam ryczeć. Ale mam nadzieję że będzie wszystko oki skoro już tyle czasu za nami to te kilka tyg też dobrze zleci :)

Eunice no może dlatego takie są bo niedługo pracę stracą. Ale ogólnie byłam już w 3 szpitalach i tylko w Wodzisławiu trafiła mi się super Położna, która mi pokazała oddział :) zazwyczaj są oschle i niemiłe. A na nacięcie w każdym szpitalu decydujesz się przed porodem. Wg mnie to dobra decyzja. Nie ma sie co bronić. Bardziej bym się bała niedotlenienia bobaska niż tego że natna (czego się podobno nie czuje bo żadna dziewczyna nigdy mi nie powiedziała że to czuła). I też uważam że lepiej naciąć niż "dać się rozerwać". Ale oczywiście każda kobieta ma wybor :)

Powiem Wam że mam taki spokój psychiczny wiedzac ze czeka mnie cc. Wiem że to też nic przyjemnego i ból, cewnik no i będę chciala lewatywę bo potem tyle czasu leżeć. Ale nie boje się na razie :D będę dzielna! :)

Już widzę jak będzie oblegany biedny Wodzisław jak te Rydułtowy zamkną.

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zxc ja mam proszek Lovela i płyn do płukania Bobini. Mam nadzieję że się sprawdzą :-)

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też piore w proszku z loveli i u mnie rodzeństwo swoim dzieciom pralk ubranka w tym samym proszku.

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja corce pralam w dzidziusiu i teraz moj maz kupil bialy jelen chiciaz chcialam dzidziusia. Wole plyny niz proszki.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piorę w płynach (Lovela,Bobini).Jak dla mnie lepiej się wypłukują niż proszki.

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupie taki jaki poleca Sroka. Czyli taki z najmniejsza ilością chemii i innych głupot. A płynów do płukania nie polecam. Dla noworodka to będzie za mocny zapach. Po praniu ubranka trzeba wstawić na ekstra płukanie żeby pozbyć się zapachów.

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam litr lanoliny i wypralam w niej ciuszki za drugim razem, fajna bo nie pachnie właśnie a ubranka takie miękkie są :) a później będę kupować chyba białego Jelenia albo lovele :) co będzie szybciej dostępne :)

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najmniej zbędnych pierdół mają płatki mydlane - ja już miałam z nimi przejścia, bo mam delikatnego chłopa i prałam mu rzeczy w tych płatkach. Ogólnie nie polecam, ale może ja nie umiem się z nimi obchodzić.
    Ja piorę w balsamach do prania dzidziuś - zawsze daje dodatkowe płukanie i z zapachem, w szczególności po prasowaniu, nie ma problemu.

Eunice a zgodę na nacięcie raczej wszędzie wypełnia się tuż przed porodem, bo wszystko musi być na piśmie. W moim szpitalu też tak jest - tam są też kleszcze, próżnociąg, cesarka i chyba coś jeszcze ale nie pamiętam dokładnie.

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilam lozeczko, materac, komplet poscieli z ochraniaczem i rozkiem. Zaraz dokoncze zakupy na allegro i pewnie zamkne sie w dzisiejszych zakupach na ok 800 zl. Chce kupic takie pojemniki przyborniki z ikei co zawiesza sie na lozeczko. Moja kuzynka mi je polecila.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2016, 19:10

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
‹‹ 392 393 394 395 396 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ