X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaDama nie przejmuj się! Jeszcze ma czas żeby fiknąć główką w dół :-) a jeśli czujesz zmianę pozycji to już pewnie się wygodnie ułożyła główkowo... Głowa do góry! Twoja! A małej w dół ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2016, 10:10

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o nastrój to rzeczywiście może być obniżony bo po pierwsze skończyło się lato, pogoda jest różna. Rano 5 stopni które zaraz rośnie w ciągu dnia do 21... A poza tym kobiety, jesteśmy w ciąży... Na ostatniej prostej... Hormony, radość połączona ze strachem i gotowy wisielczy humor. Wielu z nas przydałby się w tym momencie na stałe mąż. Najlepiej żeby nie chodził do pracy a pieniądze same się przynosiły do domku... Dziś mój mąż wrócił o 7 i za chwilę znowu pojechał. Ale przez chwilę błagałam go żeby został z nami. Takie życie kochane dziewczyny :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2016, 10:19

zxc lubi tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam te pojemniki z ikei :)

Jakby któraś z Was była zainteresowana to są kody rabatowe do smyka online: RABAT25 i DZIECKO. Wpisane razem dają całkiem spory rabat - ja już 3 razy ładowałam koszyk, ale nie mogę się zdecydować :)

Lena19938 lubi tę wiadomość

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polin co jeszcze dokupujesz? Ja bym cały sklep kupiła ale muszę sobie dać na wstrzymanie bo mam wszystkiego naprawdę dużo...rożek by się jeszcze przydał i ze dwa białe ręczniki. A tak naprawdę gdybym teraz poszła do sklepu to pewnie jeszcze masę bym kupiła.

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mało mam półśpiochów i pajacyków - tak mi się wydaje :) dużo mam bodziaków to na bank. Mam plan dzisiaj przejrzeć garderobę kluska i może zamówię te rzeczy, których brakuje bo tak jak piszesz można kupić wszystko ale bez sensu.

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Półśpiochy bardzo się przydają... Tak samo kaftaniki. Świetne są. Mam takie z H&M i będę musiała kombinować bo ciężko się je zapina. Jak je prałam to miałam problem żeby je zapiąć. Tak naprawdę dopiero później się okaże co jest naprawdę dobre z tego co mam. A skoro mam tego bardzo dużo to właśnie bez sensu jeszcze więcej tego gromadzić

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Nie jestem ostatnio na bieżąco, wiec wybaczcie, mi jeśli przegapiłam coś ważnego. Mam ostatnio doła, mąż dalej mnie dobija a do tego byłam wczoraj na usg i moja kruszynka jest taka malutka, tylko 1800g. Nawet nie bardzo sie mieści w siatki centylowe na ten tc :/
    Któraś z Was niedawno też pisała, że jej maleństwo jest takie malutkie, tylko nie pamietam kto i który ma tc.
    Mam mieć cc końcem października, to raptem jakies 4 tygodnie jeszcze wiec ile ona może mi jeszcze urosnąć :(

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • picollina Ekspertka

Wysłany: 24 września 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za slowa otuchy! Dzis juz jest lepiej, maz zostal w domu i razem z maluchami i znajomymi zrobilism wyprawę do malpiego gaju. Wiec zdecydowanie potrzebowałam obecnosci ludzi doroslych.
    Co do malenkich dzieci, pamietajcie ze one właśnie teraz nabieraja najszybciej masy a zresztą usg moze sie myluc nawet o 0,5 kg. Nie zamartwiajcie się! To rzeczywiście juz ostatnia prosta-hormony szaleją, nie ma co!

f2wl2n0a4zwzr8gi.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Radiszka! Na pewno Wirginia ma kruszynkę, ja troszkę większą, ale też kruszynkę i jeszcze parę innych dziewczyn. W 34 tygodniu niemalże rzeczywiście bliżej 10 centylu... Ale jeszcze się mieści... A jak wizyta w ogóle przebiegła? I kiedy następna?

Dziś cisza na forum. Sobota więc i naszych dziewczyn mało.

radiszka lubi tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picollina mój mąż też w domu ale odsypia wczorajszy dzień... Także u mnie znowu samotność. Ale dobrze niech odpoczywa bo ile można pracować.
    No tak to jest że każda z nas by się chciała czasem tak po prostu oderwać od stresów i samotności. Ja i moja mała lubimy jeździć samochodem. Mała się przy tym nieźle bawi chyba. Ja też uwielbiam nie tylko jako pasażer. Dobrze ze w samochodzie mam fajnie regulowane siedzenia bo mała lubi się wściekać jak jej niewygodnie i robi to w taki niewybredny jednoznaczny sposób. Po prostu daje taką serię całkiem sporą i już wiem że źle siedzę.

Dziewczyny a zapinacie pasy w samochodach???

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały czas zapinam i będę zapinac ;) nie przeszkadzają mi. Mam je pod brzuszkiem.

• Lena19938 Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zapinam. Tylko wymyśliłam żeby tą część na brzuch dać pod jedną nogę, wtedy czuję się pewniej w razie czego.

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki Wasze kruszynki w ostatnim tygodniu mogą sporo nadrobić więc nie ma się co martwić na zapas :)

Ja zapinam pasy, bo nie zapinając bardziej ryzykujemy życie swoje i maluszka w razie wypadku. Mi się ładnie układają pod brzuchem więc nie inwestowałam w żadne adaptery.

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zawsze zapinam pasy nawet jakbym miala z tyłu jechac. Pas uklada mi sie pod brzuchem a jak jade jako pasazer to przytrzymuje go jeszcze reka zeby byl nizej.

Ja dzisiaj do niczego sie nie nadaje. Córa dała mi popalić. Pol roku temu myslelismy ze bunt dwulatka tak wyglada a tu teraz jest jeszcze gorzej.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polin pozwoliłam sobie zauważyć że u Ciebie już 36 tydzień leci.... Wow! Kiedy wizytę masz teraz???

Ja nie lubię w ogóle bez pasów jeździć... Nie czuję się wtedy dobrze.

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez pasy zapinam I w pierwszej ciazy tez cala zapinalam.

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena19938 wrote:
    Półśpiochy bardzo się przydają... Tak samo kaftaniki. Świetne są. Mam takie z H&M i będę musiała kombinować bo ciężko się je zapina. Jak je prałam to miałam problem żeby je zapiąć. Tak naprawdę dopiero później się okaże co jest naprawdę dobre z tego co mam. A skoro mam tego bardzo dużo to właśnie bez sensu jeszcze więcej tego gromadzić
    Ja też uwielbiam polspioszki i kaftaniki,bardzo poręczne są przy zmianie :-)
    Pajacow mam najmniej i spioszkow też niewiele.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja natomaist wole pajace niz kaftaniki lub bodziaki i polspiochy.

radiszka lubi tę wiadomość

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też stawiam głównie na body i półśpiochy w dzień,a na noc pajacyk.Śpioszki i kaftanik też niezbyt mi pasuje bo kaftanik zawsze podjeżdża do góry jak maluch się wierci.Mam kilka kompletów ale to tak awaryjnie.
    Pasy zapinam,brzuch mam niewielki to mi nie przeszkadzają,też nie mam żadnych adapterów choć pewnie z nimi wygodniej.

qb3ce6yd4c3es2kf.png
‹‹ 394 395 396 397 398 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ