X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • _polin Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena fajnie, że wizyta się udała. 3mam kciuki :)

Ja już w sumie mogę rodzić. Wczoraj uprasowałam ostatnią partię i kolejny raz ułożyłam wszystko w komodzie - tak, żebym wiedziała co gdzie jest. Torba spakowana - zostało mi dołożyć rzeczy codziennego użytku. W sumie zostały mi dwa tygodnie, więc czas najwyższy :)
    jak już pisałyście o rossmannie chcę tylko załapać się na te promocje - potem niech już się dzieje co chce :)

dziewczyny ile się czeka na wynik GBS?

Lanay wyobraź sobie, że ja najwięcej takich tekstów słyszę od teściowej. Wyśpijcie się póki możecie, że mój mąż był taki absorbujący i ona nigdy nie miała spokoju... I oczywiście ja też muszę mieć tak jak ona. Gdzieś tak w połowie ciąży mało mnie szlak nie trafił - teraz ograniczyłam kontakt i rozmowy na temat ciąży i macierzyństwa i mam spokój.

Lena19938 lubi tę wiadomość

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanay spokojnie to że nic się nie dzieje teraz nie oznacza że będzie słabo z tą laktacją, tak samo jak to że ma się małe piersi ;-) natura zrobi swoje!

A co do tekstów ludzi to daj spokój... Szkoda że nie potrafią się wczuć w naszą rolę. Nie jesteśmy jedynymi kobietami w ciąży ale jakie to dziwne że te które były potrafią nas tym dobić. Teraz odpoczywaj bo później to już nie masz szans... Aha!

Ja znowu często słyszę o bohaterkach które same się odwożą na porodówki, które do ostatniego dnia muszą robić w polu, które nigdy nie narzekały a mi wiecznie coś się w tej ciąży przytrafia... Że taka słaba jestem itp itd.
    Wtedy moja wartość spada poniżej zera... Nie wiem co mam że sobą zrobić...

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w razie co moze jedynie mama pomagac, ale to tez jedynie weekendowo raz na jakis czas bo ma swoja firme i pracuje od rana do wieczora. W tygodniu musze byc zdana tylko na siebie, ewentualnie na meza wieczorami ale to tez nie codziennie. Trudno, jakos trzeba bedzie dac sobie rade :)

Boje sie o depresje bo mnie zawsze lapalo jesienia, ale moze ta mala istotka tak mnie pochlonie ze nie bedzie czasu na zamartwianie sie czy zbedne myslenie.

Jeszcze teraz mieszkamy u rodzicow, ze wzgledu na remont i przeprowadzke wiec tak calkiem sama nie jestem, ale plan jest ze idziemy do siebie zanim mala sie urodzi. Oczywiscie jesli sie wyrobimy :P

Ja jak sie kladlam trzy miesiace temu to brzuszka praktycznie nie mialam, ludzie nawet nie wiedzieli ze jestem w ciazy, a teraz mam przed soba taka pilke :P. Jestem szczupla, wiec smiesznie wyglada ten moj brzuch na tle drobnego ciala. Z tygodnia na tydzien jest ciezko i tez czasami widze jak patrza na mnie, uwazajac ze jestem "taka biedna" bo musze sie toczyc czy ciagle lezec.

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polin ja też chciałabym być już tak daleko :)

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza a mąż nie może wziąć jakiegoś L4? Urlop ojcowski czy coś? Nie możesz być sama przez ten pierwszy miesiąc bo będzie Ci naprawdę bardzo ciężko... Ja chociaż przez miesiąc będę miała męża przy sobie. A potem sama. Nie ma kto pomóc. Teściowa daleko, mamy już nie mam a tata ewentualnie na chwilę może przyjechać ale to tylko raz w tygodniu jak już. A jak nie to my jesteśmy! Chociaż mentalnie będziemy się wspierać bo nie wierzę żebyśmy nie mogły znaleźć czasu żeby pisać. Obserwuje inne mamuśki które już mają swoje skarby przy sobie i cały czas piszą. Moja zrobiła kupke, albo ale mój dzisiaj bąka puścił ;-) damy radę zobaczysz!!!

Polin kochana... U Ciebie tak już poważnie :-* to teraz czekamy!

zxc lubi tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej Lena. Jeżeli zacznie się między 7-15.30 mogę nie mieć kierowcy... A czekać godzinę to wolę sama jechać.

Każda z nas jest inna. Inaczej wszystko przechodzi. Nie wyobrażam sobie, że kiedyś kobita urodziła i od razu w pole szła ( mój teść powiedział, że tak bylo) .
    Akurat cała ciążę dobrze znoszę. Ale bez przesady, z części obowiązków trzeba zrezygnować.

Pomocy nie chce przez pierwsze dni. Jedynie ugotowany obiad. Nie chce zeby któraś z mamą wymadrzala sie jak był o 30 lat temu.

• agata.gie Koleżanka

Wysłany: 4 października 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanay, mam podobne odczucia do Twoich. Te związane z laktacją (mam małe piersi, które jedynie nieznacznie urosły w ciąży i dodatkowo też nic tam się nie dzieje) i te związane z pierdzieleniem "życzliwych" ludzi... Jakby każdy miał przykazane, żeby wyrazić swoją opinię, radę dla kobiety ciężarnej.

Poród też mnie przeraża czy to sn czy cc. Zobaczymy, co będzie mi dane, ale każde wyjście ma wiele minusów. Jednak ten mały-wielki plus, który teraz mnie tu kopie od środka wydaje się powalać wszystkie minusy :)

kataloza, Lena19938 lubią tę wiadomość

relg2n0apzfk2ghe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście, że damy radę! Ze wszystkim, z porodem czy to sn czy cc nieważne :)
    Co do zawożenia siebie na porodówkę to ja mam zdanie, ze jakby się coś zaczęło a byłabym wtedy sama to wolałabym zadzwonić po taksówkę albo jakiegoś znajomego. Zwyczajnie bałabym się wsiąść do samochodu, ale ja to panikara jestem i ze stresu mogłabym jeszcze jakiś wypadek spowodować albo coś

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zxc też już słyszałam takie historie, że ktoś rano był jeszcze w pracy a prosto z pracy poszedł rodzic, ale mnie takie opowiadania nie ruszają. Skoro tak kobieta chciała to jej sprawa. Ja nie mam wyrzutów, że cała ciąże jestem na L4 przynajmniej odpoczywam fizycznie i psychicznie i mam czas na wszystko. Mąż tez jest zadowolony bo dzięki temu więcej czasu jesteśmy razem ;) Oczywiście nie krytykuje tych kobiet, które chcą pracować. Może gdybym miala inna prace to tez bym pracowałą dłużej no i oczywiście gdybym na początku nie miała komplikacji, a tak to jeszcze w szpitalu uslyszałam, że o pracy mogę zapomnieć.
    Najbardziej mnie rozbawił tekst jednej cioctki, że teraz to kobiety mają luksus bo są WINDY w szpitalach a jak ona w 80' rodziła to kobiety z brzuchami i skurczami pod schody musiały wchodzić żeby dojść na porodówkę haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2016, 16:24

_polin lubi tę wiadomość

• Wirginia Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w razie czego można zadzwonić po karetkę i musi po Was przyjechać bez gadania. Tak nam Położna mówiła :)

• Lena19938 Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ze kobiety jeżdżą ale ja usłyszałam taki tekst jak odstawiłam leki bo się dowiedziałam o ciąży. Nie chcecie wiedzieć co się przeżywa podczas odstawienia SSRI ;-) i to naturalne że nie chciałam jeździć. Potem też nie bardzo chciałam bo się bałam. Raz wsiadłam i nie zauważyłam światła! Było za wcześnie na jazdę. Teraz jeżdżę normalnie. Ale nie jestem pewna czy dałabym radę siebie odstawić na porodówkę w bólach ;-)

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wyobrazam siebie za kierownica w czasie skurczy. Naprawde ciezko by mi bylo sie skupic co sie dzieje dookola. Dodatkowo stres. Wolalabym taksowka pojechac.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak już pisałam wyżej ja bym wsiadania za kierownice tez nie ryzykowała jednak za duży stres i w ogóle.
    Jak radzicie sobie ze zgagą? Jeśli oczywiście ją macie. Ja już nie wiem jak sobie pomoc. Próbowałam wszystkiego...migdałów, moreli suszonych, mleka, jogurtów, nawet rennie już nic nie daje. Nie mam już pomysłów, a daje popalić niezle ta zgaga.
    Ktoś mi ostatnio podpowiedzial, żeby rano wypijać świeżo wyciśnięty sok z cytryny, ale trochę się boje sprawdzać bo bo herbacie z cytryna zgaga mi sie wzmaga. Próbowała któraś?

• Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _polin wrote:

dziewczyny ile się czeka na wynik GBS?

Ja czekałam 3 dni ale wiem ,że w niektórych lab.do 5 dni.

Ja generalnie też już jestem gotowa ,torby mam spakowane ale to tak specjalnie na przekór losowi.Wmówiłam sobie,że jak się spakuję to jeszcze przez jakś czas nie będą mi potrzebne.
    Jutro wieczorem wizyta i dowiem się co ze mną dalej i z tym moim ciśnieniem bo nadal podwyższone,Dopegyt chyba już na mnie nie działa :( Gin. straszy pobytem w szpitalu,ale ja jeszcze mam nadzieję,że może starczy podwyższyć dawkę leku.
    Proszę jutro o mocne kciuki,żebym mogła jeszcze choć 2 tyg pobyć z synkiem w domu i tym starszym i tym w brzuszku.

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozna brac leki na zgage.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanay... Mi się wydaje że wtedy to już będziesz miała taką zgagę że szok. Soku z cytryny bym raczej nie próbowała bo to kwas. Tutaj potrzebny jest odczyn zasadowy właśnie jak mleko... Ale mi też nic nie pomaga. Hormony i powiększające się dziecko robią swoje ;-)
    Mnie budzi w nocy i już przez nią nie śpię. Dziś nawet miałam z tego powodu mdłości....

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mleko na zgagę pomaga ale tylko na chwilę.Ja kiedy już naprawdę jest źle i zgaga mocno dokucza łykam Ranigast,pomaga zawsze a w trzecim trymestrze i w niewielkich dawkach jest dozwolony.

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scorpiolenka będziemy trzymać kciuki. Powodzenia :)
    Wiem, że można brać leki na zgagę. Brałam rennie a teraz gaviscon, ale niestety już nie pomagają.
    Lena no właśnie mi tez się to wydało dziwne dlatego boje się próbować. Szukam ratunku w internecie, ale tam mnóstwo sprzecznych informacji. Na jednej stronie jest napisane "nie pij mięty" a na innej "zaparz sobie miętę" w innym miejscu znów informacja, żeby unikać kwaśnego a w jeszcze innym, że jak najbardziej kwaśne. Polecają np. wywar z imbiru z dodatkiem miodu, ale ja po miodzie to mam okropna zgagę.
    No cóż...trzeba będzie jakoś jeszcze wytrzymać. Najgorsze jest tylko, że nieraz ta zgaga tak dokucza, ze mnie od niej aż mdli tak jak Ciebie Lena, a czasem nawet zwymiotuje ;/

Właśnie spojrzałam przez okno i zobaczyłam na wprost moich okien wielką chmurę, która wygląda jak niemowlak hehe czyżby jakiś znak? :D

• Wirginia Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scorpiolenka trzymam kciuki! :)

Nie wiem dziewczyny co na zgagę, współczuję że ja macie! Chociaż ta "przyjemność" mnie nie spotkała :)

• _polin Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczynam mieć regularną zgagę po każdym posiłku :( rennie jeszcze na mnie działa.

Scorpionelka trzymam kciuki podwójnie, bo mi też ciśnienie skacze wieczorem i nie wiem co ze mną będzie z biegiem czasu....

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
‹‹ 424 425 426 427 428 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ