X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 16:47

Wirginia lubi tę wiadomość

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przed chwilą miałam taki ból w pochwie i szyjce że z trudem doszłam z łazienki do pokoju. Ból na dole przy każdym kroku. Narazie nie chce się ruszać za bardzo żeby nie wywoływać tego bólu. Czy to może być ból spojenia? Jak Wy to odczuwacie? To takie kłócie czy raczej intensywny ból?

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie klucie to wina szyjki. Podobno ona daje takie nieprzyjemne uczucie, ale ja mam pessar i mi sie skraca wiec to normalne ze tak to czuje. A spojenie to taki typowy bol jakby po urazie, i nie jest napadowy tylko bardziej ciagly, glownie przy poruszaniu bardziej boli- chodzenie, siedzenie, szersze rozstawienie nog, przelozenie sie z boku na bok :/

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena bol spojenia to bol kosci. Nie czujesz tego w srodku w pochwie. Boli przy przewracaniu na bok, chodzeniu i podnoszeniu nogi do gory.
    Mi takie klucie w szyjce tez sie zdarzylo. Ale to byly takie chwilowe i nagle bole potem przechodzilo.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dzięki dziewczyny za podpowiedź. Może po prostu fizjologicznie skraca się szyjka. To właśnie taki nagły ból i kłócie. Akurat byłam pod prysznicem i myślałam że zwariuje bo kroku nie mogłam zrobić. Może to mała tam uciekała i dlatego tak.

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mnie boli glowa przy schylaniu. Jestem z corka u mamy i mierze sobie cisnienie. Mam 143/80. Kurcze wysokie. Ja zawsze niskie mam. Nie wiem czy cos z tym robic. Moze przejdzie.. wizyta dopiero w czwartek.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co jak jest wysokie jednorazowo to jeszcze ok. Za jakiś czas zmierz jeszcze raz. Jeśli będzie się utrzymywać to zadzwoń do lekarza. Mi tak tłumaczyła moja gin. No i kontroluj codziennie

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do tego kłucia to lepiej jak w domu złapie. Mnie wczoraj w markecie złapał, szłam kawałek jak pingwin ;D U mnie pojawia się jak pochodzę trochę. Wczoraj w nocy pierwszy skurcz brzucha mnie złapał, tylko jeden się pojawił. Obudziłam się i poszłam dalej spać :)

Chodzicie już regularnie na ktg?

Lena19938 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo, ze mężczyźni tak mają, ze się martwią i ich priorytetem jest zapewnienie rodzinie dochodu i bezpieczeństwa, ale tez ważne jest aby przy tym wszystkim pamiętać, ze pieniądze w życiu nie są najważniejsze i liczą się też inne wartości jak np. rodzina i czasami lepiej mieć trochę mniej pod względem materialnym, a więcej czasu spędzać z dziećmi, żoną itp. bo takie rzeczy dają prawdziwe szczęście, a nie kasa. Ale to moje takie osobiste przemyślenia :)

Moje dziewczyny czasami jak się zaczną wypinać to aż zęby zaciskam i męża łapie za różne części ciała bo mam wrażenie, że zaraz mi wyjdą przez brzuch :P ale w nocy są raczej spokojne. Rzadko kiedy się zdarza, ze szaleją tak, że nie daje rady spać.

A ja dziś znów miałam rano jakiegoś glutka na papierze. Ciekawe czy to mogą być fragmenty tego czopu

_polin lubi tę wiadomość

• _polin Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy podwyższającym ciśnieniu kazali mi kontrolować 3x dziennie, a szczególnie wieczorem.

Lanay, co do facetów zgadzam się z Tobą :)

Ja już na jednym KTG byłam - mam chodzić co tydzień. Następne mam jutro.

Dziewczyny macie jakieś karuzele nad łóżeczka? Ja kiedyś przeczytałam, że na początku to nie potrzebne i dałam sobie spokój.

zxc lubi tę wiadomość

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice no oczywiście że nie powinni takiego czegoś zrobić ale widzisz.. a teść też mógł Ci zadzwonić że jest paczka i byś była spokojna :) ale wiadomo jak to jest.

Torbę będę miała razem z wózkiem i powiem szczerze że już zapomniałam jak wygląda xD tylko wiem że w środku mam ocieplacze na ręce na zimę haha :)

Lanay ja mam od połowy ciąży takie glutki, ale brak jakiejkolwiek infekcji. I już ostatnio dostałam gynazol taka strzykawka z kremem przeciwgrzybiczne coś jakby faktycznie coś się rozwijało, 30 zł kosztowało i trochę pomogło bo u mnie to już miało taki żółtawy kolor ale dalej czasem mam takie upławy szczególnie po jakimś wysiłku (np jak posprzatam za dużo). No i nie jest to czop. Wiem że ma być właśnie trochę zabarwiony krwią. Jakby to co mam był czop to bym już musiała urodzić bardzo dawno :D więc jestem spokojna. Ale czuję że gbs będzie dodatni. A nie wiem jakie to ma znaczenie przy cc. Dowiem się niedługo :)

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polin na razie nie kupuje a widziałam fajne zdjęcie kiedyś, jak macie w domu suszarki do suszenia prania to babka sobie rozłożyła, ta jedna mała połówkę nad łóżeczkiem, zawiesiła różne zabawki i podpisała: i pomyśleć że ludzie kupują drogie karuzele. :D i ciągle mam to przed oczami xD

_polin lubi tę wiadomość

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz mi cisnienie spada ale chyba pozycze sobie od rodzicow cisnieniomierz.

Co do karuzeli to ja mam po corce, dostala jak juz miala ok 3 msc. Wczesniej nie ma sensu. Dla noworodkow najlepsze sa kontrastowe obrazki.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie sobie przypomniałam, że też to widziałam :P

27xdocj.jpg

Lena19938, Wirginia, zxc lubią tę wiadomość

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie te moje "glutki" pojawiają sie raz na jakiś czas i są raczej bezbarwne. Ale nie stresuje sie. Jeszcze tydzień i wedlug mojego giną można mówić, ze mam ciąże donoszoną bo przy bliźniaczej trochę inaczej sie na to patrzy :)

Ja nie miałam jeszcze KTG robionego ani razu i nie wiem czy będę w ogóle przed szpitalem miala robione. Zobaczymy.

Co do karuzeli to ja nie kupuje. Położna mi trochę nagadała, ze lepiej takich rzeczy na początku unikać. Wszelkich karuzeli, ochraniaczy na łóżeczko czy baldachim bo zawsze jest ryzyko, ze coś może spaść i dziecko sie udusi. Co prawda ochraniacze na łóżeczka i tak mam, ale karuzele sobie chyba faktycznie odpuszczę ;) świetny pomysl z ta suszarka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 12:07

• Lena19938 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirginia przy cc nie ma to większego znaczenia. Nie musisz dostawać tych antybiotyków. Paciorkowce są w dolnym odcinku układu pokarmowego i w pochwie. Więc nie masz zagrożenia przy cc

Wirginia lubi tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aphrodita pewnie że pożycz. Przyda się i będziesz mogła zareagować w porę w razie czego... Kontroluj ze dwa razy dziennie i zapisuj. Jak wszystko będzie ok to już nie ma sie czym martwić. A wspominałaś że masz obrzęki. One są tylko na dłoniach czy na stopach i na twarzy też?
    No i czy boli Cie jeszcze głowa...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 12:14

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie to jest te zdjęcie!! :) Dwa w jednym bo pranie suche a dziecko ma zabawę :D

Dzięki Lena za odpowiedź :* i tak dostanę jeden zastrzyk na konflikt krwi więc już wystarczy tego kłucia :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ktos ma gbs dodatni to czy ma cc czy sn to imtak podadza antybiotyk dziewczyny , to,nie jedt tak ze przy cc nie ma to znaczrnia, ma tak samo jak przy sn :)

Pozdrowionka

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glowa mnie boli przy schylaniu. Mama ma chyba sok z aronii to ja poprosze zeby mi dala. Ja robilam aroniowke ale to teraz przeciez sie nie napije.

Ja mam moskitiere na lozeczko ale to traktuje jako ochrone przed kotem zeby mi w lozeczku nie spal. Zobaczymy co tez moja cora z nia bedzie wyczyniac. Moze miec glupie pomysly to sciagne wtedy.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
‹‹ 439 440 441 442 443 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ