X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirginia nawilżaj skórę! Chyba tylko to mi przychodzi do głowy. Brzusio rośnie, skóra się napina i może dojść do rozstępów. Dlatego trzeba nawilżać.

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie smaruje i jest jeszcze gorzej :( jedyne co na chwilę pomaga to balsam z ziaji kozie mleko nawilżający. Reszta rzeczy oliwki czy coś to tragedia

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm... To już mi nic nie przychodzi do głowy. Mnie tak łydki swędzą. Ale ja mam tam obrzęki i jak dłużej stoję to aż szczypie! To smaruj tym kozie mlekiem. Ale staraj się nie drapać za mocno. Ja już do reszty popękałam po prawej stronie brzucha ;-)

Wirginia lubi tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do wypłat to ja dostaje więcej kasy niż jak normalnie pracowałam - cieszę się, ale nie wiem z czego to wynika. Wy też tak macie? Mam nadzieje, że się nie pomylili i nie będę musiała nic oddawać :P

Wirginia a swędzą Cię jeszcze stopy albo ręce? Czy tylko brzuch?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 21:08

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • Ruzia Ekspertka

Wysłany: 6 października 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj obniżył mi się brzuch... To chyba pierwszy znak zbliżającego się porodu? W internecie czytam że u pierworodek brzuch obniża się na 2-3 tyg przed porodem. Pytanie do dziewczyn, które nie są w pierwszej ciąży - jak to u was było? Bo teraz zaczynam się martwić że urodze na dniach... A termin dopiero na 9 listopada wg om chociaż każde kolejne usg pokazywalo wcześniej, ale lekarz mówił żeby się tym raczej nie sugerować, że dziecko po prostu jest duże. Dajcie proszę znać jak to u was było

Ruzia

mhsv2n0adhbxs4dq.png
  • picollina Ekspertka

Wysłany: 6 października 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi brzuch obnizyl sie ostatnio dopiero w szpitalu a bylo juz po terminie i wcale akcja sie nie rozkrecala. Wiec spokojnie, mysle ze jeszcze masz chwile. Ja dzis zaczynam 37 tydz. i wcale nie wyglada zeby byl nizej choc od paru dni czuje sie "lepiej" tzn. lepiej mi sie spi, oddycha, chodzi i jakoś tak wogole. Az nad podziw dobrze, tak jakbym sie przyzwyczaila do brzuszka

f2wl2n0a4zwzr8gi.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polin ja dostałam podwyżkę ;-) no ale mam aneks do umowy. A może też dostałaś??? A z jakiej racji masz oddawać kasę? ;-) zadzwoń do kadr czy coś ;-)

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostaje sie troche wiecej kasy niz normalnie bo jakies tam skladki do zusu wtedy nie ida. Kolezanka mi to tlumaczyla jak bylam w ciazy z corka. Teraz tez wiecej dostaje.

_polin, Lena19938 lubią tę wiadomość

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam o tej cholestazie ciążowej i też myślałam że to może mnie dotyczyć ale nie mam swędzenia ani stóp ani dłoni... A brzuś też mnie czasem swędzi. Może by się jakieś badania wątroby przydały... Sama nie wiem

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Ruzia Ekspertka

Wysłany: 6 października 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też ten brzuszek od paru dni przestał przeszkadzać aż tu dzisiaj takie coś... Najlepsze jest to że obniżył mi się podczas leżenia - położylam się na godzinkę po obiedzie, wstaje a mama do mnie: a tobie co się tak brzuch obniżył :-D ja w szoku ale jak spojrzałam z góry to ujrzałem różnice. No i czuje główkę jak mnie uciska tam na dole i ogólnie większy ucisk na pęcherz. Wizyta dopiero w środę, mam nadzieję, że nic się do tego czasu nie wydarzy :-)

Ruzia

mhsv2n0adhbxs4dq.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie podwyżki skończyły się w tamtym roku, bo ja budżetówka jestem więc nie tak łatwo z podwyżkami :)
    Nie wiem jak są wyliczane te nasze wypłaty na ciążowym L4, bo może wliczają mi w to trzynastkę i jakieś inne dodatki.

Co do moich kadr wolę mieć z nimi jak najmniej do czynienia - już na samą myśl załatwiania macierzyńskiego mnie trzęsie.

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polin kochanie ty jutro już 38 tydzień zaczynasz! Boże a ja jeszcze mam tyle czasu....

_polin lubi tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Budżetówka + same baby w biurze to katastrofa ;-)
    A kadry to już w ogóle ;-) wcale się nie dziwię że chcesz mieć z nimi jak najmniej wspólnego... ;-)

Mam niemiłe wspomnienia z budżetówką

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 21:32

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pollin ja tez pracuje w budzetowce. Takze to nie jest podwyzka tylko te skladki. Trzynastka przeciez jest odrebnie naliczana w nowym roku.

Jeszcze moze dojsc dodatek stazowy. Po 5 latach 5% a potem zwieksza sie co roku o 1%.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 21:33

Lena19938 lubi tę wiadomość

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super, że nie jestem sama :)

Dziewczyny zobaczycie jeszcze jak nam będzie brakowało brzuszków ciążowych. Ja już sobie o tym myślę jak oglądam się w lustrze.

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _polin wrote:
    U mnie podwyżki skończyły się w tamtym roku, bo ja budżetówka jestem więc nie tak łatwo z podwyżkami :)
    Nie wiem jak są wyliczane te nasze wypłaty na ciążowym L4, bo może wliczają mi w to trzynastkę i jakieś inne dodatki.

Co do moich kadr wolę mieć z nimi jak najmniej do czynienia - już na samą myśl załatwiania macierzyńskiego mnie trzęsie.
    To jest średnia z 12ms,z premiami,nagrodami,trzynastka itp.do tego po 30dniach nie odprawadzaja jakiejs tam skladki i wychodzi więcej. Ja mam więcej o 300zł :-)

_polin lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Mysza123 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie brzuch obnizyl dobre 2-3 tygodnie temu. Usiadlam i zobaczylam ze miedzy piersiami a brzuchem mam odstep spory i faktycznie brzuch jest nisko. Ale moje dziecie jest ulozone glowka do dolu od 23tc i siedzi prawie w kanale wiec to ze mam tak nisko brzuch wydaje sie byc oczywiste.

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirginia ja tez miałam czas, że myślałam, że w brzuchu sobie dziury wydrapiesz takie miałam swędzenie. W nocy płakałam a mąż mi zimne okłady robił. Kiedy smarowałam oliwkami czy kremami było tylko gorzej i wtedy lekarz kazał mi pić wapno odczulające i po dwóch dniach był spokój :)

A ja na L4 wychodzę gorzej finansowo. To dlatego, że wyliczają średnią z ostatnich 12 mc a ja dostałam awans na kilka miesięcy przed pójściem na L4 a do tego czasu moja wyplata byla o 500 zł mniejsza...więc jak wyliczono mi średnią z ostatnich miesięcy to w sumie jestem jakieś 300 zł w plecy. To i tak nie jest zle. Na macierzyńskim będzie tego jeszcze mniej bo zamiast 100% będzie 80%, ale myśle, ze jakoś damy rade :)
    Mi tez umowa się kończy w trakcie macierzyńskiego. Podejrzewam, że miałabym do czego wracać, ale nie chce.

Brzuch tez mam już nisko, ale wydaje mi się, ze to bardziej od ciężaru. W końcu noszę w brzuchu już prawie 5kg ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 22:21

• Wirginia Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polin tylko brzuch i czasem nadgarstki ale na to akurat mam maść. Może teraz jakaś bardziej wrażliwa skóra mi się zrobiła. Ale to tylko na chwilę mam takie mega swedzenie i przechodzi, ale to są okropne momenty.

Lanay mam gdzieś wapno chyba sobie jutro wypije może będzie jakaś różnica :)

A ja brzuch mam cały czas nisko i właśnie tez mi się wydaje że idzie coraz bardziej w dół, ale szybko jakoś.

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o obniżenie brzucha to też mam takie subiektywne wrażenie że on idzie w dół. Spytałam moją gin ale powiedziała że on jeszcze powinien rosnąć. Dzidziuś już coraz większy i ja odczuwam ta różnicę z tygodnia na tydzień. W dodatku czuję większe parcie na pęcherz. Czasem mam wilgoć na bieliźnie. Zauważyłam ta zmianę w ostatnim czasie. Nie musi to oznaczać chyba że szybciej urodze ;-)

A tak wygląda kształt brzucha przed obniżeniem i po obniżeniu dna macicy:

4b0f7a862a975cd9med.gif

Zdjęcie ze strony: http://neurocentrum.sisco.pl/biblioteka/oczekiwanie_dziecka/broszura.php

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 23:51

Ruzia lubi tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
‹‹ 437 438 439 440 441 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ