Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Hmm... To już mi nic nie przychodzi do głowy. Mnie tak łydki swędzą. Ale ja mam tam obrzęki i jak dłużej stoję to aż szczypie! To smaruj tym kozie mlekiem. Ale staraj się nie drapać za mocno. Ja już do reszty popękałam po prawej stronie brzucha
Wirginia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny co do wypłat to ja dostaje więcej kasy niż jak normalnie pracowałam - cieszę się, ale nie wiem z czego to wynika. Wy też tak macie? Mam nadzieje, że się nie pomylili i nie będę musiała nic oddawać
Wirginia a swędzą Cię jeszcze stopy albo ręce? Czy tylko brzuch?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 21:08
Wirginia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny dzisiaj obniżył mi się brzuch... To chyba pierwszy znak zbliżającego się porodu? W internecie czytam że u pierworodek brzuch obniża się na 2-3 tyg przed porodem. Pytanie do dziewczyn, które nie są w pierwszej ciąży - jak to u was było? Bo teraz zaczynam się martwić że urodze na dniach... A termin dopiero na 9 listopada wg om chociaż każde kolejne usg pokazywalo wcześniej, ale lekarz mówił żeby się tym raczej nie sugerować, że dziecko po prostu jest duże. Dajcie proszę znać jak to u was byłoRuzia
-
Mi brzuch obnizyl sie ostatnio dopiero w szpitalu a bylo juz po terminie i wcale akcja sie nie rozkrecala. Wiec spokojnie, mysle ze jeszcze masz chwile. Ja dzis zaczynam 37 tydz. i wcale nie wyglada zeby byl nizej choc od paru dni czuje sie "lepiej" tzn. lepiej mi sie spi, oddycha, chodzi i jakoś tak wogole. Az nad podziw dobrze, tak jakbym sie przyzwyczaila do brzuszka
-
Mi też ten brzuszek od paru dni przestał przeszkadzać aż tu dzisiaj takie coś... Najlepsze jest to że obniżył mi się podczas leżenia - położylam się na godzinkę po obiedzie, wstaje a mama do mnie: a tobie co się tak brzuch obniżył
ja w szoku ale jak spojrzałam z góry to ujrzałem różnice. No i czuje główkę jak mnie uciska tam na dole i ogólnie większy ucisk na pęcherz. Wizyta dopiero w środę, mam nadzieję, że nic się do tego czasu nie wydarzy
Ruzia
-
U mnie podwyżki skończyły się w tamtym roku, bo ja budżetówka jestem więc nie tak łatwo z podwyżkami
Nie wiem jak są wyliczane te nasze wypłaty na ciążowym L4, bo może wliczają mi w to trzynastkę i jakieś inne dodatki.
Co do moich kadr wolę mieć z nimi jak najmniej do czynienia - już na samą myśl załatwiania macierzyńskiego mnie trzęsie.
-
Pollin ja tez pracuje w budzetowce. Takze to nie jest podwyzka tylko te skladki. Trzynastka przeciez jest odrebnie naliczana w nowym roku.
Jeszcze moze dojsc dodatek stazowy. Po 5 latach 5% a potem zwieksza sie co roku o 1%.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 21:33
Lena19938 lubi tę wiadomość
-
_polin wrote:U mnie podwyżki skończyły się w tamtym roku, bo ja budżetówka jestem więc nie tak łatwo z podwyżkami
Nie wiem jak są wyliczane te nasze wypłaty na ciążowym L4, bo może wliczają mi w to trzynastkę i jakieś inne dodatki.
Co do moich kadr wolę mieć z nimi jak najmniej do czynienia - już na samą myśl załatwiania macierzyńskiego mnie trzęsie._polin lubi tę wiadomość
-
Mi sie brzuch obnizyl dobre 2-3 tygodnie temu. Usiadlam i zobaczylam ze miedzy piersiami a brzuchem mam odstep spory i faktycznie brzuch jest nisko. Ale moje dziecie jest ulozone glowka do dolu od 23tc i siedzi prawie w kanale wiec to ze mam tak nisko brzuch wydaje sie byc oczywiste.
-
nick nieaktualnyWirginia ja tez miałam czas, że myślałam, że w brzuchu sobie dziury wydrapiesz takie miałam swędzenie. W nocy płakałam a mąż mi zimne okłady robił. Kiedy smarowałam oliwkami czy kremami było tylko gorzej i wtedy lekarz kazał mi pić wapno odczulające i po dwóch dniach był spokój
A ja na L4 wychodzę gorzej finansowo. To dlatego, że wyliczają średnią z ostatnich 12 mc a ja dostałam awans na kilka miesięcy przed pójściem na L4 a do tego czasu moja wyplata byla o 500 zł mniejsza...więc jak wyliczono mi średnią z ostatnich miesięcy to w sumie jestem jakieś 300 zł w plecy. To i tak nie jest zle. Na macierzyńskim będzie tego jeszcze mniej bo zamiast 100% będzie 80%, ale myśle, ze jakoś damy rade
Mi tez umowa się kończy w trakcie macierzyńskiego. Podejrzewam, że miałabym do czego wracać, ale nie chce.
Brzuch tez mam już nisko, ale wydaje mi się, ze to bardziej od ciężaru. W końcu noszę w brzuchu już prawie 5kgWiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 22:21
-
Polin tylko brzuch i czasem nadgarstki ale na to akurat mam maść. Może teraz jakaś bardziej wrażliwa skóra mi się zrobiła. Ale to tylko na chwilę mam takie mega swedzenie i przechodzi, ale to są okropne momenty.
Lanay mam gdzieś wapno chyba sobie jutro wypije może będzie jakaś różnica
A ja brzuch mam cały czas nisko i właśnie tez mi się wydaje że idzie coraz bardziej w dół, ale szybko jakoś.
-
Jeśli chodzi o obniżenie brzucha to też mam takie subiektywne wrażenie że on idzie w dół. Spytałam moją gin ale powiedziała że on jeszcze powinien rosnąć. Dzidziuś już coraz większy i ja odczuwam ta różnicę z tygodnia na tydzień. W dodatku czuję większe parcie na pęcherz. Czasem mam wilgoć na bieliźnie. Zauważyłam ta zmianę w ostatnim czasie. Nie musi to oznaczać chyba że szybciej urodze
A tak wygląda kształt brzucha przed obniżeniem i po obniżeniu dna macicy:
Zdjęcie ze strony: http://neurocentrum.sisco.pl/biblioteka/oczekiwanie_dziecka/broszura.phpWiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 23:51
Ruzia lubi tę wiadomość