X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja i w otoczeniu (sasiadki,siostra) też zauważyliśmy tak od około 1,5 tygodnia ,że obniżył się mi brzuszek. Też to czuje,bo właśnie między piersiami a brzuchem tak płasko już jest :) Ale w ogóle się tym nie przejęłam jako,że miałabym zaraz rodzić nie nie ;P

Uff zrobiłam już część zakupów.Jak jutro będzie w miare ładnie w sensie nie będzie padało wybiore się po pare akcesori do apteki i rozejrze za kombinezonem w końcu.

Teraz jeszcze napadne talerz wodzionki ;P przy serialu hehehe znowu mąż mi zrobił :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 23:59

Lena19938 lubi tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 01:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie śpię przez moja przyjaciółkę zgagę...

MłodaDamo za mną od kilku dni chodzi wodzionka. Ostatnio juz prawie mąż szedł robić, ale odpuściłam bo po tym czosnku to pewnie miałabym zgagę jak stad do kosmosu ahhhh a tak bym zjadła!

• Mysza123 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 02:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis juz sie wieczorem cieszylam ze noc przespie bo zgagi nie widac, ale wystarczylo, ze glowe do poduszki przylozylam i jest ! :D
    Swoja droga, nic ciekawego w telewizji nie ma o tej godzinie. Jak zyc ? :P

kataloza, Lena19938 lubią tę wiadomość

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 03:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wstałąm....koszmary mnie obudziły.....jak się tego pozbyć???

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 05:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znowu dziś długo siedziałam bo czekałam na męża w nocy. Myślałam że prędzej wróci a on dopiero przed chwilą do domku wszedł... Położy się na dwie godzinki a potem znowu do pracy.

Moja mała o tej porze czkawkę ma ;-) śpicie dziewczyny?

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kataloza musisz urodzić i odczekać trochę bo połóg i laktacja to znowu burza hormonów ;-) wtedy przejdzie mam nadzieję. Ale jeszcze chwilę się trzeba pomęczyć

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze dziewczyny ze noc bezsenna. Ja nawet przespalam ladnie, tylko jak sie przekrecam to die budze. Palce mam jak parowki az ciezko zgiac.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aphrodita zaczynają się obrzęki znowu... Mi po nocy nie chcą zejść całkowicie. Łydki swędzą strasznie. A wyniki dobre. Moja mama tak puchła. Potem jak nas urodziła to znowu zaczęła gwałtownie chudnąć. Tylko że ona miała to 'zatrucie ciążowe'.
    Ale te obrzęki to chyba normalka w ciąży

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 06:03

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak patrzę że powinnam dostać wynagrodzenie już wczoraj a tu nic. Przypomniałam sobie ze miałam dostarczyć zwolnienie bo pani doktor w tamtym tygodniu źle wypisała ZLA i mi nie przyjęli a jest osiągalna tylko w piątki... Dobrze ze zajrzałam bo bym nie pamiętała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 06:23

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 16:47

_polin, Lena19938, małamama lubią tę wiadomość

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza a masz tez tak, ze leżąc na którymś boku zgaga jest lżejsza? Ja zauważyłam, ze jak się na lewym boku położę to jest lepiej, a jak tylko przekręcę się na prawy to ogień pali. Tylko, ze cała noc na jednym boku nie da się spać, bo drętwieje i łapią mnie skurcze

Ja to chyba zacznę coś robić w tej nocy. Sprzątać albo prasować :P

Eunice dobrze, ze z tym cukrem ok! A tak się martwilas. Tylko się teraz za bardzo tymi nerkami nie zamartwiaj. Skoro lekarz mówi, ze to nic groźnego i będzie dobrze to musi tak być! :)

Lena jak twój mąż daje radę tak pracować? Podziwiam go! A ciebie tez, ze to wytrzymujesz. Mój mąż pracuje standardowo od 8-16 wiec kolo 17 jest w domu bo po drodze zakupy jeszcze robi i w ogóle, ale każdy wieczór spędzamy razem w domu, a mimo to nieraz czuje sie strasznie samotna i mam wrażenie, ze jestem non stop sama. Gdyby nie mój pies to by się nawet nie było do kogo odezwać przez cały dzień

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 07:51

• Ruzia Ekspertka

Wysłany: 7 października 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena19938 wrote:
    Jeśli chodzi o obniżenie brzucha to też mam takie subiektywne wrażenie że on idzie w dół. Spytałam moją gin ale powiedziała że on jeszcze powinien rosnąć. Dzidziuś już coraz większy i ja odczuwam ta różnicę z tygodnia na tydzień. W dodatku czuję większe parcie na pęcherz. Czasem mam wilgoć na bieliźnie. Zauważyłam ta zmianę w ostatnim czasie. Nie musi to oznaczać chyba że szybciej urodze ;-)

A tak wygląda kształt brzucha przed obniżeniem i po obniżeniu dna macicy:

4b0f7a862a975cd9med.gif

Zdjęcie ze strony: http://neurocentrum.sisco.pl/biblioteka/oczekiwanie_dziecka/broszura.php
    Lena mój brzuch wygląda teraz dokładnie tak jak na drugim obrazku, a przed obniżeniem wyglądał tak jak na pierwszym a nawet bardziej był podniesiony. Ogólnie miałam taki całkowicie wysunięty do przodu i zaczynał się już pod piersiami. A tu nagle w ciągu jednej godziny obniżył się tak, że mogę dłoń wsadzić pomiędzy brzuch a piersi :-) no i czuje ze główka małego jest niżej, czuje to podczas chodzenia. Mam nadzieję, że wytrzymamy jeszcze troszkę, bo wizja porodu 5 tyg przed terminem mnie przeraża :-D

Ruzia

mhsv2n0adhbxs4dq.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice już wczoraj chciałam pytac jak po wizycie :) widzisz to się nie martw niczym :) i bardzo ładna waga :) a znam kobietę z taką wędrująca nerka i jest całkiem zdrowa pod tym względem. A to już naprawdę starsza pani.

Widzę dziewczyny ze dzisiaj była bezsenna noc :) ja pospalam z przerwami bo Mała się boleśnie wiercila.

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena atakuj o kasiorkę :D

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po prostu trace sily co do tego braku snu. Mala jest nocami tak aktywna ze wytrzymac ciezko bo sie przeciaga, wypina,nogami od zeber odpycha, glowa o szyjke kreci ... Akrobacje po calosci. I to non stop ! Kiedys to jeszcze bylo jakos, a teraz to juz po prostu boli i jest nieprzyjemne. Ciesze sie ze daje o sobie znac, ale litosci, matka chce pospac troszke :P. Jak zacznie atakowac o 23 to wycisza sie dopiero gdzies czasem i o 10 rano. Nie wiem jak tu ja zachecic do nocnego spania :P

U mnie zgaga jest okropna bez wzgledu czy siedze, czy leze. Leze nisko, wysoko, posrednio i efekt ten sam. Wrecz bol w klatce, mlodsci i cofanie wszystkiego :/. No a jak juz uda mi sie zasnac to zaraz pobudka bo wc wzywa albo mala kreciocha dostaje. Taki los :D. Jeszcze troche i nie da mi spac bo bedzie juz z zewnatrz dyrygowac :P

Moj maz tez niestety codziennie pracuje do 18, pozniej jeszcze kilka razy w tygodniu zaraz po skonczeniu pracy jedzie w trase i wraca np nastepnego dnia, by od razu isc znowu do pracy. Najgorszy jest okres jesien-zima. Rok temu bywalo ze widzialam go 2-3 godziny w domu w ciagu tygodnia :(. Smutne to bo jestem skazana tylko na swoje towarzystwo, do tego sie denerwuje ze tyle pracuje, ze nie spi. A teraz to calkiem nie wiem jak to bedzie kiedy mala sie na swiecie pojawi. Nie wiem czy dam sobie sama rade, ale coz. Tak to jest jak czlowiek chce cos miec, kilka groszy odlozyc i zyc na jakims tam chocby stednim poziomie.

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice wspaniale że masz rozwiane wątpliwości... Najważniejsze że wyniki są ok. A moja dziewczyna też w tamtym tygodniu się ładnie zasłaniała rączkami ;-)

Mój mąż wychodzi z założenia że jeśli może tak pracować to czemu nie ;-) też mi go żal ale to jego wybór. Pierwsza praca 7-15 w biurze, umowa o pracę, dość dobre wynagrodzenie itp itd. A w drugiej jest kierowcą i jeździ dosłownie wszędzie.
    Mnie jest trochę źle z tej samotności, czasami daje mi na mózg ;-) koleżanki mają swoje światy i swoje zabawki, tata wie że sama siedzę ale też niechętnie przyjeżdża. Więcej nikogo nie mam. Tylko rodzinę męża ale bardzo daleko. I tak mijają całe dnie. Mam tylko moją małą w brzusiu i to mi powinno wystarczyć. No i Was dziewczęta dlatego tak często odwiedzam i piszę czasem niekoniecznie z sensem ale jednak ;-)

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/torba-do-wozka-glebokiego-i-spacerowego-nowosc-i6064304276.html?reco_id=e6ec073f-8c57-11e6-b4a4-56847afe9799&ars_rule_id=201

Dziewczyny co myślicie o takiej torbie wózkowej??? Muszę jakąś kupić dla bobasa I ta mi przypadła ale obawiam się ,że to otwarcie na zamek pół okrągłe nie będzie praktyczne ,że ciężko może mi sie pierdy pakować hmmm co myślicie??? Nam sie bardzo podoba ,wymiarowo też porównywałam z synka torbą z zestawu wózkowego Riko Nano I jest super ale co z takim otwarciem.

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruzia brzusio może się obniżyć chyba nawet do 3 tygodni przed porodem... Mój czuję że się obniża ale to wciąż jeszcze taka piłeczka. A już wszystko przygotowane u Ciebie?

Mysza Ty bardzo szczupła jesteś i możesz ją odczuwać tak bardzo intensywnie. Poza tym ona coraz większa jest to też te ruchy są bardziej odczuwalne. No to witaj w klubie! Ah z tymi naszymi mężczyznami... Starają się. Oni mają trochę inaczej w głowach niż my. Ja się martwię o wyprawkę, żeby wszystko już było gotowe itp.a on jest facetem i musi zdobyć jak najwięcej zasobów (kasy) bo młode przychodzi na świat to trzeba to jakoś ogarnąć. To taka antropologia w czystej postaci ;-) tak jak często bywało tak że codziennie wychodził z kolegą na siłownię. No i musiał odreagować bo w końcu ma być ojcem to musi trochę mieć dla siebie przyjemności, wolności itp itd. Mężczyźni tak działają. Nie straszne im nocne wyjazdy bo mają z tego niezłą kasę! A my się o nich martwimy i czekamy cierpliwie. W koncu ich celem jest zapewnienie bezpieczeństwa rodzinie

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaDama torba jest ok! Wydaje mi się że nie powinno być problemu z tym zapięciem. Torba jest bardzo pojemna i to jest fajne. Też mi się podoba, no i cena super

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tutaj jeszcze o wysokości dna macicy w poszczególnych tygodniach ciąży.

e41227070baad6ecmed.jpg

Zdjęcie pochodzi ze strony:

http://poradypediatry.blogspot.com/2016/07/wysokosc-dna-macicy-etapy.html?m=1

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 09:58

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
‹‹ 438 439 440 441 442 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ