X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • kicia 123 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny czy któraś spotkała się z wielowodziem bo dwa dni temu lekarz stwierdził ilość wód na płodowych na pograniczu górnej normy zalecił badania crp i hemoglobinę glikozlowana czy coś takiego żeby sprawdzić czy nie mam cukrzycy i stanu zapalnego ale wyniki w normie kontrola za dwa tygodnie jestem przerażoną tym co czytam w necie że wiąże się to z wadami układu pokarmowego i innymi ciężkimi wadami łącznie z zespołem downa

iv09cwa1rrl9vhg6.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicia spokojnie wody masz jeszcze w normie. Zobaczysz za dwa tygodnie. Nie czytaj nic na google bo tam mozna wszystko znalezc.
    U mnie ilosc wod byla duza jak bylam z corka w ciazy, ale to na samym koncu przed porodem i fakt ze miala wade ale to bylo widac na usg ze cos jest nie tak z jelitkiem. Jesli lekarz nie widzi nic niepokojacego u dziecka to wszystko bedzie ok. Czasami tak bywa ze kobiety maja wiecej wod a inne mniej.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Częściej słyszałam o przypadkach ze wód było zbyt mało, dzieci zdrowe a mamy miały po prostu małe brzuszki cała ciążę. :)

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia położna mówiła że przy cc nie trzeba tego antybiotyku... Ale może dają na wszelki wypadek. Sama już nie wiem.

A przy konflikcie to chyba immunoglobulinę Wirginia dostaniesz. Ja miałam w 6 tygodniu Varitect i chyba ze 3 godziny leciał. Może przy konflikcie będzie trochę inaczej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 13:33

Wirginia lubi tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • kicia 123 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AFI mam 25 mój lekarz twierdzi ze to górna granica normy choć w necie wszędzie 20 wcześniej Zosia miała powiększone miedniczki nerkowe ale to się cofnęło, boje się bo 28 km od siebie mam zwykły szpital a szpital o referencyjności III najbliższy jest w trójmieście jakieś 120 km od mnie

iv09cwa1rrl9vhg6.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia dzięki. Znalazłam artykuł na ten temat http://www.noworodek.pl/index.php?ms=3&art=143

Wirginia poczytaj ;-) chyba jednak dostaniesz przy dodatnim GBS antybiotyk! Ryzyko jest małe ale dają profilaktycznie przy dodatnim wyniku. Nie wiem dlaczego położna powiedziała że nie trzeba przy cc...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 13:45

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 16:47

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co dostanę tylko mi gin mówiła że zastrzyk :) to mi wystarczy :D

Ale Mała sie dziś rozpycha.. ale przynajmniej wiem że wszystko oki :)

Lena19938 lubi tę wiadomość

• Wirginia Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Lena :*
    Ja właśnie nie wiem kiedy mi będzie pobierać czy za tydzień czy później, zobaczymy. Nic nie mówiła o jakimś specjalnym przygotowaniu więc może jeszcze nie teraz.

Eunice rozumiem :) no to tylko i wyłącznie wina dostawców. Jak zawsze. My już mamy 3 tydzień rozkrecona spłuczke z wc i też wiecznie czekamy na serwis. Placilismy kolosalne dopłaty za wodę a się okazało że spłuczka ciekła cały rok. A ja myślałam że tyle wody wylewam...

Przy dodatnim możesz chyba normalnie rodzić tylko właśnie podawane są jakieś leki czy szczepionki też :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 13:49

• Lena19938 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice możesz rodzić sn przy dodatnim GBS tylko dostaniesz antybiotyk i będzie ok :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 13:49

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena

generalnie profilaktycznie zawsze podaja, bo zaszkodzic nie zaszkodzi a w razie "w" dziecko sie nie zarazi, bo np. moj syn zanim mialam druga cc lezal juz glowa w kanale (ja akurat gbs mam ujemny) ale jesli ktos mialby dodatni to juz dziecko tym samym ma stycznosc z bakteriami ktore tam sie znajduja. \

pomyslalam ze jak mam jakas wiedze to sie z wami podziele to spokojniejsze bedziecie;)

Lena19938 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kicia123

a co do wielowodzia to na innym watku mam kolezanke z takikm przypadkiem ona miala na poziomie 27 gdzie norma jest 20, wzieli ja na obserwacje do szpitala porobili badania, caly czas ja obserwowali i poprostu szybciej rozwiazali ciaze tym samym nie zagrazajac ani mamie ani dziecku, takze spokojnie :)

jesli by chcieli szybciej rozwiazac ciaze przed 38 tc to podadza zastrzyk na szybszy rozwoj pluc u dziecka ktore sobie poradzi jak by co takze sie nie martw, glowa do gory ;)

kicia 123 lubi tę wiadomość

• Lena19938 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę miała za tydzień na wizycie pobierany GBS. Pytałam czy podmywanie ma jakiekolwiek znaczenie. Powiedziała że mam się przygotować tak jak zwykle i nie będzie to miało wpływu na wynik

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 13:52

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Sarcia to właśnie dobrze że nam tu pomagasz ;-) Kojarzę Cie z innego wątku chyba na wrześnióweczkach jesteś ;-) dzięki za info!

sarcia123 lubi tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi wodami to nawet nie wiem jak to jest. One na usg sa gdzies napisane ? Mi jak ostatnio lekarka robila badanie to powiedziala tylko,ze wod jest duzo, ale co to dokladnie znaczy to nie wiem, bo nie podpytywalam, dopiero teraz tak mysle czy te "duzo" to nadal w normie czy za duzo :P.

Gbs to nie wiem czy pobieraja z pochwy czy z szyjki macicy ? Juz nawet nie pamietam, bo mi cos brali i tak i tak jak pessar mialam zakladany. Lekarka nowila ze przy dodatnim wazne jest zeby dac antybiotyk chyba na 4 godziny przed porodem. Dziecko po urodzeniu tez bardzo czesto dostaje tak na wszelki wypadek. No i sie zastanawiam czy w razie co mi zdaza podac, skoro przewiduja tak ekspresowy porod :/

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy dodatnim gbs zawsze podają przeciwciała żeby się dzidziuś nie zaraził, czy to cc czy sn. A jak by ktoś trafił i nie miał jeszcze robionego wyniku to nie czekają tylko od razu podają zastrzyk i tak wszędzie bo zarażenie jest groźne dla dziecka zwłaszcza wcześniaka.

Jak kluje w pochwie to się szyjka skraca najprawdopodobniej, nawet jak byłam po zaświadczenie u gina czy mogę ćwiczyć na szkole rodzenia to się właśnie dopytywał czy mnie nic nie kluje, bo gdyby tak to ćwiczyć nie wolno. Także proszę się tam oszczędzać bo to jeszcze nie nasz czas na rozpakowanie :-)

Mnie dziś chyba brzuch twardnieje podejrzewam, że to te skurcze braxtona, ale już sama nie wiem. Zaczynam co raz bardziej odczuwać ból w okolicy krzyżowej. To przy porodzie bewnie będzie Masakra, bo to ponoć najgorszy ból do zniesienia. A czy prawdą to nie wiem.

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice ale tesciu też powinien cię zawołać skoro wie, że on nic nie zamawial, a przesyłka jest do Was. Powinnaś sprawdzić czy wszystko gra zgodnie z zamówieniem dopiero odbierać, a nie tak że on odebrał, pewnie nie sprawdzał i nawet ci nie powiedział. Z dostawcami to wiadomo jak jest, adres się zgadza, nazwisko, kasa i byle dalej i szybciej do następnego.

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pewnie urodze najpóźniej z nas tu wszystkich zgromadzonych :D

• małamama Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż się śmieje że jest z córcia umówiony na 13 listopada i tak ma wyjść. :-)
    A ja mówię że może wcześniej i obstawiam 6, bo u mnie w rodzinie dużo narodzin i śmierci jest właśnie 6. Dziadka pierwsza żona zmarła 6 i jej brat też. Dziadek i jego druga żona też zmarli 6. Córka dziadka z pierwszego małżeństwa miała męża który zmarł 6. Mój brataniec urodził się 6 i siostrzenica też. I jeszcze inna ciotka. Także może i u nas będzie szustka. Chociaż ja już bym chciała mieć za sobą.

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie widzę wszystkich wpisów od razu coś jest nie tak ostatnio z tą stroną. :-/

Pomysłowa mama z tą suszarka:-)
    Ja nie chcę ani baldachimu, ani karuzeli tylko wisi i kurz zbiera. A dzidzia będzie miała pozytywke w misiu przytulaku to nie musi nad nią wisieć. I tak nie będzie tego od razu widzieć, a później jak od kogoś by dostała to najwyżej będzie mieć. Wzrok dziecka i tak przyciąga na początku kontrastowy obraz np. biało czarny.

ex2buay3pdd4m8hy.png
‹‹ 440 441 442 443 444 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ