X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dosc mocno te skurcze. Mialam takie przed porodem jak lezalam na patologii. Na ktg wtedy byly wysokie piki. Mam nadzieje ze jeszcze miesiac posiedzi w brzuchu.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirginia masz talent, nie ma co! Śliczne

Ja mam ambitny plan żeby spakować torbę, ale za bardzo nie mam do niej co włożyć bo jeszcze nic dla siebie do szpitala nie kupiłam :D. No poza jedna koszulą. Ale już zmusiłam męża i jutro jedziemy na zakupy i kupujemy wszystko co mi potrzebne. Także po weekendzie torba już będzie czekać.
    Też bym musiała kupić sobie jakiś sweter albo dwa bo w żadnej kurtce sprzed ciąży nie jestem wstanie się zapiąć. Ledwo w ogóle się w nie mieszczę, a jednak już zrobiło się chłodno. Mam tylko jeden cieplejszy sweter ciążowy a tak to nic. Muszę też się wybrać na jakieś ciucholandy bo w sklepie mi szkoda wydawać kasę na ostatnie tygodnie. Tylko, że mi się tak nie chce chodzić po tych sklepach. Brzuch mi sie napina jak tylko przejdę trochę więcej więc najczęściej jest tak, ze zanim w ogóle do sklepu dojdę to już mam brzuch jak skała i jedyne o czym myśle to żeby usiąść i kompletnie mi się odechciewa chodzić i cokolwiek oglądać. Ale nie mam wyjścia. Jutro muszę do tego wykorzystać chłopa mojego i pójść z nim. Jakoś czuje się bezpieczniej z nim, jak wiem, ze muszę gdzieś iść albo jechać coś załatwić to zawsze wole żeby on był ze mną. Lepiej sie wtedy czuje.
    A ja dalej czekam na wiadomość ze sklepu w sprawie wózka. Miał być w ciągu dwóch tygodni, które minęły wczoraj. Narazie jeszcze nic nie robię z tym, ale jak po weekendzie nie będzie żadnych wiadomości to muszę do nich bić.

Dziewczyny a kupujecie monitory oddechu? Ja się nad tym zastanawiam, ale jak słucham koleżanek to opinie są raczej podzielone. Jedne polecają bo mówią, że dzięki temu lepiej spały, a inne znów, że nieraz się niepotrzebnie strachu najadła przy tych urządzeniach bo zaczynały wyć jak się nic nie działo...

Wirginia lubi tę wiadomość

• RinaC Ekspertka

Wysłany: 7 października 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza współczuję częstych skurczy ale z drugiej strony to trochę mi raźniej, fajnie jest wiedzieć, że nie jest się odosobnionym przypadkiem. Na ktg najwyższe zanotowane miałam chyba kolo 60 w 28tc ale tego kompletnie nie czułam. Od wczoraj brzuch napięty cały czas prawie, nie liczę co ile min bo chyba bym nerwicy dostała i wiem też ze przejdzie, po prostu muszę poleżeć. Ja najczęściej czuje tak właśnie jakby był napompowany ale nic poza tym, po prostu po chwili to uczucie odchodzi.

Mój narzeczony się śmieje, że zanim się zorientuje ze trzeba jechać do szpitala to mały juz główką po naszej stronie będzie;p

Lany ja na razie nie kupuje, zobaczymy co będzie po porodzie. Jeśli bardzo będę się stresować to wtedy kupie, dla własnego spokoju. U mnie wśród znajomych nikt nie inwestowal i jakoś dali sobie rade;)

Mam jeszcze takie pytanie co do napinających się często brzuchow - pytałyscie może swoich lekarzy czy mają one jakiś wpływ na maluchy? Ja mam mały brzuch i mam wrażenie, że przy napięciu młody jest dosłownie zmiazdzony...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 18:22

17u920mmbyd1a8aj.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi skonczyl sie magnez a paczka z gemini nie dotarla do mnie. Kuzynka polecila mi jablczan magnezu, brala konskie dawki magnezu wlasnie na skurcze i dotrwala do terminu.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanay ja właśnie tak samo spędzam zakupy. Brzusio odmawia ale nie ma wyjścia muszę jutro sie ruszyć z Mężem i coś kupić. Pieniądze które dostałam na urodziny już prawie wydałam na jedzenie znowu i słyszę narzekanie że miałam kupić coś dla siebie więc jutro to zrobię :D rossman i jakiś ciuch :)

Rina to będziesz miała szybka akcje hehe :D

Monitoru oddechu nie będziemy kupować, właśnie nie chce się dodatkowo denerwować.

Kurcze współczuję Wam aż takich tych skurczów! Ale słyszałam że niektóre kobiety tak mają. Dacie radę jeszcze! :)

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja minitoringu nie kupuje. Co innego jakbym miala wczesniaka.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi lekarz nic nie mówił o twardnieniach, kiedyś tylko że te skurcze to nic złego bo przygotowania nas do porodu i towarzyszy im ból miesiączkowy. To nic mi nie kazał na to brać. a wizyta za dwa tygodnie ponad, to jak któraś się coś wcześniej dowie co i jak, czy coś z tym robić czy jeść magnez czy coś to dajcie znać.

Ja monitoringu nawet nie rozważałam. Dawniej nikt nie miał i było, a koszt duży bardzo, a czy to takie sprawdzone to nie wiem.

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na szkole rodzenia dostaliśmy listę najpotrzebniejszych rzeczy, jak ktoś chce mogę napisać też ale to oczywiste rzeczy. W internecie jest pelno podobnych. Kazali zwrócić uwagę tylko na to, że rzeczy po powrocie do domu powinny być wyprane w wysokiej temp. żeby zabić wszystkie świństwa na nich. Ja zrezygnowałam z poduszki do karmienia np bo później ma częsty kontakt z dzieckiem a wybiore w wysokiej temp. I nie wiadomo co z niej zostanie.

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamama napisz ta liste. Zobaczymy i jak cos to dodamy od siebie co jeszcze ewentualnie mozna dodac.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koszule nocne rozpinane z przodu 3 szt.
    Szlafrok
    Skarpetki
    Kapcie
    Klapki pod prysznic
    Koszulka z krótkim rękawem, wygodna do porodu
    Wkładki laktacyjna
    Biustonosz do karmienia
    Żel do higieny intymnej
    Żel pod prysznic + szampon
    Żel antybakteryjny do rąk- nie obowiązkowo
    Majtki siateczkowe albo wygodne bawełniane
    2 paczki podkładów, podpasek tych dużych koniecznie przewiewnych
    Recznik mały i kąpielowy
    Recznik papierowy
    Chusteczki higieniczne
    Butelkę wody niegazowanej z dziubkiem
    Telefon z ładowarką

Z dokumentów całkowita podstawa to :
    Oryginalny wynik grupy krwi
    Karta ciąży
    Dowód osobisty
    Wynik hbs, owa, gbs
    Nip pracy
    Ostatnia Morfologia i mocz
    Cytologia
    Wyniki badań prenatalnych
    Plan porodu jak się ma
    I mąż albo osoba towarzysząca musi mieć dowód osobisty

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo ja mam jeszcze inne rzeczy spakowane, bo wolę być przygotowana. Np pomadka, tantum rosa, butelkę że spryskiwaczem do tego bo w szpitalu nie ma za bardzo jak sporządzić roztwór. Szczotka ingumka do włosów, pasta i szczoteczka do zębów. Taka ta listę licha podali ale wiadomo że i tak każda weźmie milion innych rzeczy.

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest...

f9de2e37f5d631b1med.jpg

Cieszę się w końcu jest wózeczek. To teraz trzeba nadrobić forum. Kupiłam też parę drobiazgów, akurat dzisiaj ceny hurtowe więc o wiele mniej zapłaciłam.

P.S. Przepraszam za bałagan ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 20:07

małamama, Wirginia, Scorpiolenka, _polin lubią tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elegancki wózek!! :)

Nam kazała wziąć tantum rosa tylko, żadnego żelu do higieny intymnej :) ale ja widzę że mam trochę inną listę, faktycznie każda szkoła mówi co innego :)

Lena19938 lubi tę wiadomość

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy się różni lista jeszcze?

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla dziecka potrzeba mi tylko pampersy, chusteczki nawilżane i pieluchy tetrowe resztę wszystko zapewnia szpital. Tylko na wyjście trzeba ubranka i nosidełko, wiadomo co jeszcze. Kosmetyki zapewniają oni, mleko gdyby trzeba do dokarmiania i butelki wszystko szpital. Nawet laktator można dostać.

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wozek ladniutki. Podobaja mi sie te nowe wozeczki. Ja mam sprzed 2 lat to juz inny typ gondolki.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, tez mysle o tym wozku. Torino ? Rozmyslam miedzy tym a bebetto holland :)
    Powiedz czy to prawda ze kolka hmm terkocza ? Wysoki jest ? Ciezki bardzo ?
    Niestety nie mam mozliwosci zeby wozki na zywo obejrzec i musze jedynie kierowac sie opiniami, a te sa calkowicie rozne :/
    Dlatego jestem ciekawa co Ty uwazasz, tak poki co :)

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małamama wrote:
    Dla dziecka potrzeba mi tylko pampersy, chusteczki nawilżane i pieluchy tetrowe resztę wszystko zapewnia szpital. Tylko na wyjście trzeba ubranka i nosidełko, wiadomo co jeszcze. Kosmetyki zapewniają oni, mleko gdyby trzeba do dokarmiania i butelki wszystko szpital. Nawet laktator można dostać.

Dobrze jest wziac niedrapki i nozyczki bo dzidzius moze miec dlugie paznokcie.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aphrodita wrote:
    Dobrze jest wziac niedrapki i nozyczki bo dzidzius moze miec dlugie paznokcie.

Ja mam spakowane i niedrapki i skarpetki i szczoteczkę bo czesza na irokeza wszystkie dzieci a później włosy się dziwnie układają. I dużo innych pierdol wolę mieć.

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza to jest właśnie Torino. kółka są w porządku. Nic nie terkocze ani nie skrzypi. Łatwo się składa i rozkłada wózek. Wszystko na klik. Torba wygodna. Ta pod wózkiem jest świetna. Mi się lepiej podoba Torino od Holland. Gondola jest lekka za to stelaż trochę waży. Wszystko jest intuicyjne i idzie się połapać we wszystkim. Kolor wybierał mąż. Zasada - jak najmniej jasnego ;-) wszystko jest też regulowane więc czy jesteś mała czy duża nie ma znaczenia.
    Zobaczyłam ten wózek na samym początku ciąży w hurtowni i wiedziałam że go chce.

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
‹‹ 442 443 444 445 446 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ