Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Lena19938 wrote:Aphrodita wszystkiego najlepszego z okazji osiemnastych urodzin! Żeby synuś ładnie dojrzewał do przyjścia na świat a córa była przykladną siostrą dla brata
i żeby poród był szybki i bezbolesny
wszystkiego, wszystkiego najlepszego!
Lena, bardzo dziekuje za zyczenia.Lena19938 lubi tę wiadomość
-
Hmm a ja pakuje dla mojego olbrzyma same 50
ale one mi sie jakies takie duuze wydaja, nie wyobrazam sobie zeby takie duze te moje dziecie bylo
Mysle ze na opuchlizne to polezec z nogami wyzej. Smarowanie zelami itp daje ulge ale raczej od tego opuchlizna nie pusci. Mozna tez nogi wymoczyc w letniej wodzie z jakas sola
Niestety na tym etapie ciazy opuchlizna na stopach nie jest latwa do zlikwidowania -
Aphrodita najlepszego!
Na spuchnięte nogi to najlepiej właśnie leżeć i unieść wysokochociaż mi tak niewygodnie. Po ostatnim opuchnięciu dwa dni odpoczywalam w pozycji półleżącej i nogi miałam wyciągnięte na prosto i zeszło
dziś biegam od rana i na razie nogi oki. Pewnie coś wieczorem spuchnie.
Kupiłam sobie super sweterek w pepcow końcu mamusia też musi się w coś ubrać
A dziś obudził mnie mega skurcz w łydcetyle magnezu i potasu biorę a dalej miewam takie skurcze..
-
Dołączam do życzeń
Ja dzisiaj mam jakiś tragiczny dzień... niby nic mi się nie chce, a chciałabym cały dom wypucować.
Na ktg wszystko okej - mały chętnie się ruszał więc mnie nie maglowali jak tydzień temu. Potwierdzone odchodzenie czopa, więc czekamy i siedzimy jak na bombie zegarowej - może samo się rozkręci przed wywoływaniem.
Powiem Wam, że odkąd pije więcej wody i więcej się ruszam to mniej puchnę.Lena19938, małamama lubią tę wiadomość
-
Lena mam taką samą szafę
Tak w ogóle witam się w 9 miesiącu ciąży!!
Dziś 1 dzień mojej wolności od pracy! I czuje ze bedzie ciężko. Wynudziłam się strasznie, obejrzałam 3 filmy usmazyłam placuszki owocowe i teraz robię nicnie umiem odpoczywać. Od 7 lat nie miałam wolnego wiecje niz raz w roku 9 dni pod rząd...
Ze sprzątaniem mieszkania musze wstrzymać sie jeszcze tydzień bo wtedy mąż ma urlop. A przed nami mnóstwo roboty bo od 3 lat nie wysuwaliśmy mebli nie myliśmy szafek nawet nie myliśmy płytek na ścianach itd. Więc kiedy jak nie teraz.
Wczoraj zdezynfekowałam pralkę - kubek sody i kwasku cytrynowego, program na 60 stopni i jazda. Moze za 2 tygodnie wezmę sie za pranie. O ilę wcześniej nie urodzę
Dziewczyny dlaczego tak wcześnie chodzicie na ktg? Może ja też powinnam. Mi lekarz powiedział ze po terminie porodu sie zaczyna chodzić czyli od 41 tc.
A skurcze przepowiadające mam codziennie chyba od 24tc.
Wirginia, Lena19938 lubią tę wiadomość
-
U mnie też ktg robią po terminie. Wcześniej nie przy ciąży fizjologicznej,chyba że są jakieś problemy np. Cukrzyca,nadcisnienie lub zglaszane są słabe ruchy.
-
Ja ktg mialam robione podczas moich pobytow w szpitalach. Lezalam z zagrozeniem przedwczesnym porodem, mialam regularne skurcze i skrocona szyjke. Robili mi ktg zeby obserwowac skurcze, ich nasilenie i czestotliwosc. Tak na wizytach nie mialam nigdy robione, aby ostatnio bo mialam bardzo twardy brzuch.
Mysle ze jak ciaza przebiega prawidlowo to nie ma potrzeby by ktg robic wczesniejPosti77 lubi tę wiadomość
-
Posti cieszę się że w końcu masz wolne
9 miesiąc to już nie przelewki... Heh oprócz szafy mamy jeszcze witrynę i ściankę w takim stylu
No ja dzisiaj tak poszalałam na targach nieruchomości że moja dziewczynka nawet nie chciała się za bardzo wiercić. Skubana spała cały dzień. A teraz znęca się nad moją szyjką i to chyba ona wczoraj była powodem tego kłucia.
Trafiliśmy na tak cudną babkę że w zasadzie tak nam doradziła żeby ten kredyt był w naszym zasięgu. W przyszłym tygodniu mamy się z nią spotkać. Mieszkanie zarezerwowane narazie na tydzień. Potem podpisujemy umowę rezerwacyjną i dajemy trochę gotówki która przy pozytywnej odpowiedzi banku idzie na poczet wkładu własnego. A jeśli byśmy tego kredytu nie dostali to nam zwracają... Mamy miesiąc zanim się nasz skarb urodzi. Może akurat się nam uda.
Ja ktg będę miała w szpitalu. Wtedy będę się widziała z moją lekarką i to już będzie zamiast wizyt prywatnych.
Nauczyłam się obsługi tego wózkajest ok. Teraz w ciąży mam trochę mniej siły, ale wszystko jest tak fajnie zrobione że idzie się połapać we wszystkim. Jestem zadowolona.
-
Lena, super ze Wam z mieszkaniem sie uklada. Jednak to wazna sprawa zeby miec jakis swoj kat
Cos dzisiaj dopadl mnie fatalny nastroj. Nie wiem czy ta pogoda tak dziala, czy ogolnie juz organizm mam zmeczony ale tylko mi sie plakac chce.
Maz dzisiaj ma urodziny, ja caly dzien sama, wrocil z pracy o 19, zjadl obiad i zasnal kiedy ogladalismy telewizje. Nawet porozmawiac nie bylo kiedy. Jutro juz wyjezdza w trase. Czasem mam wrazenie ze jestem sama, jedyna na tym swiecie.
Chetnie bym dla malej ubranka poselekcjonowala, poukladala w komodzie ale poki co jeszcze tydzien musze lezec. Najgorsze sa wieczory, nie lubie nic nie robic a teraz jestem do tego zmuszona.
Nowe mieszkanie puste, bez mebli bez niczego a mala za chwile bedzie na swiecie. Przykro mi bo mam wrazenie ze nie angazuje sie w przygotowania, oprocz ubranek nic moje dziecko jeszcze nie ma. Mam jedynie nadzieje ze ze wszystkim zdaze i uda mi sie nadrobic wszystkie zaleglosci.
Przepraszam za takie wywody, ale nawet pozalic sie nie mam komu. A czasem tak jakos na duszy latwiej
Z takich dobrych rzeczy, wyobrazacie sobie swieta z maluchami ? Jak pomysle ze w tym roku taki cudny czas spedze z moja kruszyna to az mi sie serducho raduje