X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena19938 wrote:
    Aphrodita wszystkiego najlepszego z okazji osiemnastych urodzin! Żeby synuś ładnie dojrzewał do przyjścia na świat a córa była przykladną siostrą dla brata :-) i żeby poród był szybki i bezbolesny ;-) wszystkiego, wszystkiego najlepszego!

Lena, bardzo dziekuje za zyczenia.

Lena19938 lubi tę wiadomość

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie rozmiary ubranek dla malucha pakujecie do torby do szpitala ? :)

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kruszynka ma byc malutka i ja mam 56 rozmiar, gdyby była dłuższa to mam w domu przygotowane większe, ale mysle że nie będzie potrzeby.

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co robicie jak Wam puchną stopy? smarujecie czymś, czy tylko metody typu unieść wyżej niż głowę na leżąco?

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przygotuje sobie zestawy ubran z 56 i 62. Obawiam sie ze synek moze byc dlugi. Corka w 36 tc miala 55 cm. Ja mialam 61 cm. Tylko nie wiem czy bede brala od razu. Raczej maz przywiezie z fotelikiem przy wypisie.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm a ja pakuje dla mojego olbrzyma same 50 :P ale one mi sie jakies takie duuze wydaja, nie wyobrazam sobie zeby takie duze te moje dziecie bylo :P

Mysle ze na opuchlizne to polezec z nogami wyzej. Smarowanie zelami itp daje ulge ale raczej od tego opuchlizna nie pusci. Mozna tez nogi wymoczyc w letniej wodzie z jakas sola :)
    Niestety na tym etapie ciazy opuchlizna na stopach nie jest latwa do zlikwidowania :/

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨

age.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Mysza za szybką odp., wystarczy,że troche postoje albo pochodze i juz mam jak dwa balony nogi. Obiad ciężko ugotować co chwile siadam, jeszcze mi sie sernika piec zachciało. I teraz mam parówy zamiast nóg :-/

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aphrodita najlepszego! :)

Na spuchnięte nogi to najlepiej właśnie leżeć i unieść wysoko :) chociaż mi tak niewygodnie. Po ostatnim opuchnięciu dwa dni odpoczywalam w pozycji półleżącej i nogi miałam wyciągnięte na prosto i zeszło :) dziś biegam od rana i na razie nogi oki. Pewnie coś wieczorem spuchnie.

Kupiłam sobie super sweterek w pepco :) w końcu mamusia też musi się w coś ubrać :D

A dziś obudził mnie mega skurcz w łydce :( tyle magnezu i potasu biorę a dalej miewam takie skurcze..

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Mała dziś strasznie leniwa.. albo nie ma miejsca albo ta pogoda tak działa. Ja sobie sprawdze u babci ale chyba mam niskie ciśnienie..

• małamama Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aphrodita wszystkiego co najlepsze i spełnienia marzeń! :-)

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do życzeń :)

Ja dzisiaj mam jakiś tragiczny dzień... niby nic mi się nie chce, a chciałabym cały dom wypucować.
    Na ktg wszystko okej - mały chętnie się ruszał więc mnie nie maglowali jak tydzień temu. Potwierdzone odchodzenie czopa, więc czekamy i siedzimy jak na bombie zegarowej - może samo się rozkręci przed wywoływaniem.
    Powiem Wam, że odkąd pije więcej wody i więcej się ruszam to mniej puchnę.

Lena19938, małamama lubią tę wiadomość

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zarezerwowaliśmy jedno mieszkanie... Jestem wykończona ;-) Ola dziś też niemrawa jakaś. Trochę ją wymęczyłam ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2016, 18:22

małamama, Wirginia, _polin lubią tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena mam taką samą szafę :)

Tak w ogóle witam się w 9 miesiącu ciąży!! :)

Dziś 1 dzień mojej wolności od pracy! I czuje ze bedzie ciężko. Wynudziłam się strasznie, obejrzałam 3 filmy usmazyłam placuszki owocowe i teraz robię nic :( nie umiem odpoczywać. Od 7 lat nie miałam wolnego wiecje niz raz w roku 9 dni pod rząd...
    Ze sprzątaniem mieszkania musze wstrzymać sie jeszcze tydzień bo wtedy mąż ma urlop. A przed nami mnóstwo roboty bo od 3 lat nie wysuwaliśmy mebli nie myliśmy szafek nawet nie myliśmy płytek na ścianach itd. Więc kiedy jak nie teraz.
    Wczoraj zdezynfekowałam pralkę - kubek sody i kwasku cytrynowego, program na 60 stopni i jazda. Moze za 2 tygodnie wezmę sie za pranie. O ilę wcześniej nie urodzę ;)

Dziewczyny dlaczego tak wcześnie chodzicie na ktg? Może ja też powinnam. Mi lekarz powiedział ze po terminie porodu sie zaczyna chodzić czyli od 41 tc.
    A skurcze przepowiadające mam codziennie chyba od 24tc.

Wirginia, Lena19938 lubią tę wiadomość

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle nie wiem czy będę chodzić na jakieś ktg bo z tego co widzę to gin nie ma takiego czegoś. No nic zobaczymy :)

Super Lena! Oby wyszło z mieszkaniem :)

Lena19938 lubi tę wiadomość

• Posti77 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też nie ma. Powiedział za na izbę przyjęć w szpitalu trzeba sie stawiać...

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też ktg robią po terminie. Wcześniej nie przy ciąży fizjologicznej,chyba że są jakieś problemy np. Cukrzyca,nadcisnienie lub zglaszane są słabe ruchy.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Mysza123 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ktg mialam robione podczas moich pobytow w szpitalach. Lezalam z zagrozeniem przedwczesnym porodem, mialam regularne skurcze i skrocona szyjke. Robili mi ktg zeby obserwowac skurcze, ich nasilenie i czestotliwosc. Tak na wizytach nie mialam nigdy robione, aby ostatnio bo mialam bardzo twardy brzuch.
    Mysle ze jak ciaza przebiega prawidlowo to nie ma potrzeby by ktg robic wczesniej :)

Posti77 lubi tę wiadomość

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨

age.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak jak piszą dziewczyny - fizjologicznie przebiegająca ciąża nie wymaga kontroli ktg. U mnie wskazaniem jest cukrzyca oraz skoki ciśnienia i robię je na IP w szpitalu, w którym chce rodzić.

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posti cieszę się że w końcu masz wolne :-) 9 miesiąc to już nie przelewki... Heh oprócz szafy mamy jeszcze witrynę i ściankę w takim stylu ;-)

No ja dzisiaj tak poszalałam na targach nieruchomości że moja dziewczynka nawet nie chciała się za bardzo wiercić. Skubana spała cały dzień. A teraz znęca się nad moją szyjką i to chyba ona wczoraj była powodem tego kłucia.
    Trafiliśmy na tak cudną babkę że w zasadzie tak nam doradziła żeby ten kredyt był w naszym zasięgu. W przyszłym tygodniu mamy się z nią spotkać. Mieszkanie zarezerwowane narazie na tydzień. Potem podpisujemy umowę rezerwacyjną i dajemy trochę gotówki która przy pozytywnej odpowiedzi banku idzie na poczet wkładu własnego. A jeśli byśmy tego kredytu nie dostali to nam zwracają... Mamy miesiąc zanim się nasz skarb urodzi. Może akurat się nam uda.

Ja ktg będę miała w szpitalu. Wtedy będę się widziała z moją lekarką i to już będzie zamiast wizyt prywatnych.

Nauczyłam się obsługi tego wózka ;-) jest ok. Teraz w ciąży mam trochę mniej siły, ale wszystko jest tak fajnie zrobione że idzie się połapać we wszystkim. Jestem zadowolona.

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, super ze Wam z mieszkaniem sie uklada. Jednak to wazna sprawa zeby miec jakis swoj kat :)

Cos dzisiaj dopadl mnie fatalny nastroj :(. Nie wiem czy ta pogoda tak dziala, czy ogolnie juz organizm mam zmeczony ale tylko mi sie plakac chce.
    Maz dzisiaj ma urodziny, ja caly dzien sama, wrocil z pracy o 19, zjadl obiad i zasnal kiedy ogladalismy telewizje. Nawet porozmawiac nie bylo kiedy. Jutro juz wyjezdza w trase. Czasem mam wrazenie ze jestem sama, jedyna na tym swiecie.
    Chetnie bym dla malej ubranka poselekcjonowala, poukladala w komodzie ale poki co jeszcze tydzien musze lezec. Najgorsze sa wieczory, nie lubie nic nie robic a teraz jestem do tego zmuszona.
    Nowe mieszkanie puste, bez mebli bez niczego a mala za chwile bedzie na swiecie. Przykro mi bo mam wrazenie ze nie angazuje sie w przygotowania, oprocz ubranek nic moje dziecko jeszcze nie ma. Mam jedynie nadzieje ze ze wszystkim zdaze i uda mi sie nadrobic wszystkie zaleglosci.
    Przepraszam za takie wywody, ale nawet pozalic sie nie mam komu. A czasem tak jakos na duszy latwiej :)

Z takich dobrych rzeczy, wyobrazacie sobie swieta z maluchami ? Jak pomysle ze w tym roku taki cudny czas spedze z moja kruszyna to az mi sie serducho raduje :)

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨

age.png
‹‹ 444 445 446 447 448 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ