X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • małamama Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza każda z Nas ma czasem takie poczucie, ze jest z tymn wszystkim sama, ale nasze male szkraby wszystko nam zrekompensują, już niedługo :-)Damy rade, kto jak nie my:-)
    Przespanej nocki życzę :-)

Lena19938 lubi tę wiadomość

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza angażujesz się. Chcesz dla swojego skarba jak najlepiej i dlatego się oszczędzasz a to jest najważniejsze...
    Widzę że obie jesteśmy w podobnej sytuacji. Jest to po prostu strasznie dobijające. Ty masz mieszkanie ale nie masz mebli. Ja mam meble ale nie mam mieszkania ;-) a też nie wiem czy mi się uda. Kredyty nas trochę za bardzo obciążają. No i męża mam jak na lekarstwo...

Święta z maluszkami to super święta :-) najlepsze prezenty na święta to nasze słodziaki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2016, 23:35

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje wszystkim za zyczenia.

Warto porozmawiac z mezem zeby bardziej sie zaangazowal.
    U mnie teraz maz mniej zaangazowany. Owszem teraz mniej tez kupujemy bo wozek mamy po corce ale w zasadzie wszystko sama wybieram. Jedynie linki do lozeczka mu podeslalam czy takie czy inne wybrac. A tak to juz na mojej glowie wszystko. Dobrze ze pozniej w opiece jest bardzo zaangazowany.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza dasz radę wszystko zrobić i nie obwiniaj się że czegoś jeszcze tam nie masz. Wiadomo że w takim stanie remont nie jest możliwy :)

Święta będą szalone myślę :D troszkę mi tylko smutno że nie pojem tych wszystkich dobroci ale nic nie szkodzi, nadrobie za rok :D jestem szczęśliwa że będziemy już a w zasadzie już jesteśmy w trójkę :)

_polin lubi tę wiadomość

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja walcze za zatokami teraz. Macie jakies dobre sposoby? Nebulizacje robie, teraz amolem sie wysmarowalam az mnie oczy pieka.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 02:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza123 wrote:
    Jakie rozmiary ubranek dla malucha pakujecie do torby do szpitala ? :)
    Ja biorę 50 lub 56. Zależy ci wybiorę :)

Szymek mi się urodził długi niby 55 cm a ubranka nosił na 50 przez miesiąc.
    Ale ja lubię jak dobrze ciuszek leży a nie wisi jak po starszym bracie :P

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • Paju Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 02:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirginia wrote:
    Mysza dasz radę wszystko zrobić i nie obwiniaj się że czegoś jeszcze tam nie masz. Wiadomo że w takim stanie remont nie jest możliwy :)

Święta będą szalone myślę :D troszkę mi tylko smutno że nie pojem tych wszystkich dobroci ale nic nie szkodzi, nadrobie za rok :D jestem szczęśliwa że będziemy już a w zasadzie już jesteśmy w trójkę :)

A czemu masz nie jeść?
    Przy kp można jeść wszystko, od początku :)

Dieta matki karmiącej nie istnieje, to co zjemy nie jest powodem boli brzucha czy kolek u dziecka.
    Bez sensu się katowac.

_polin lubi tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • Paju Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 02:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aphrodita wrote:
    Ja walcze za zatokami teraz. Macie jakies dobre sposoby? Nebulizacje robie, teraz amolem sie wysmarowalam az mnie oczy pieka.

Na zatoki to tylko sinulan

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 02:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paju wrote:
    Na zatoki to tylko sinulan
    Mi zawsze z kolei pomagał Sinupret krople ale nie wiem jak w ciąży...

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Lena19938 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 04:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aphrodita może tak do lekarza? To już trochę trwa jednak... Może się na antybiotyku skończyć. Słyszałam też o okłach borowinowych ale nie wiem jakie rzeczywiście mają działanie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2016, 04:21

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny.

U nas jak zwykle pobudka o 6 ale jestesmy u rodziców M wiec jeszcze leżymy w lozku;)
    Ja od kilku dni w ciagu dnia mam kilka drzemek i pomimo tego w nocy tez spie.
    Zgaga mnie meczy ale zaczęłam mniej jeść i jest lepiej.
    Brzuch tez co jakis czas twardnieje ale nie wierze ,ze Ur przed terminem-nawet sie nie nastawiam.
    Mała jest bardzo aktywna i filmy jakie nagrywam sa niesamowite -obcy w brzuchu ;)

Małamama na obrzęki 3raxy dziennie napar z pietruszki.

Co do Świat to powiem Wam,ze nie ma nic piękniejszego niż spędzać je z dzieckiem ,Leon miał 5 mcy i był taki pocieszny,wszystkich rozczulał .zaraz po świętach mielismy Chrzest wiec święta wydłużone ;)
    Co do jedzenia to ja juz przy 5 miesieczniaku sie nie oszczędzałam ,ale teraz bigos i pierogi z kapusta raczej bede omijać .

Jest duze prawdopodobieństwo ,ze moj M bedzie na porodzie wiec prosze o kciuki.

Wizyte mam w piatek wiec dam znac jak tam moja długonoga sie ma.

Co do ubranek ja tez mam 56 ale boje sie,ze bedą za małe jak ostatnio wiec 62 tez wezmę .

małamama lubi tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada trzymamy kciuki! :)

Paju nam znowu w szkole rodzenia powiedziała że w tym pierwszym miesiącu raczej nie jeść kapusty, grzybów, moczki bo bakalie, żadnych orzechów, truskawek, kalafiora, brokula i jeszcze dużo innych wyszło na to że będę na bulkach z masłem. Nie wiem ale mam zamiar jednak coś skosztować, w małych ilościach ale jednak. A jeszcze zobaczymy czy w ogóle będziemy karmić jak to wyjdzie :)

• Mysza123 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli co, przy karmieniu piersia lepiej od poczatku jesc w miare wszystko i tym sposobem "przyzwyczajac" dziecko czy jakas diete trzymac ? Nie wyobrazam sobie swiat bez kapusty czy pierogow no ale jak bedzie trzeba :P chce karmic, ale tez nie wiem co z tego wyjdzie bo jakas biusciasta nie jestem i wydaje mi sie ze tymi moimi zasobami nie wykarmie malej :P
    Boje sie ze jak pojde na restrykcyjna diete matki karmiacej to znowu mi waga zleci, ze sie przez wlasne nogi przewracac bede.

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja też się zastanawiałam jak to jest i dlatego pytałam. Dużo rzeczy podobno trzeba na początku wykluczyć a później powoli wprowadzać z powrotem. Ale jeszcze nie wiem jak się będę do tego stosować. Mąż twierdzi że mam sobie po trosze wszystkiego zjeść :) z resztą jak nie zjem to nie będę wiedziała czy coś Małej szkodzi. Czasem dziewczyny mają diety a kolki i tak się pojawiają..

• Lena19938 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza wielkość piersi nie ma wpływu na to czy będziesz karmić czy nie :-) wielkość świadczy o tkance tłuszczowej tylko a ilość gruczołów jest taka sama. Nie ma znaczenia czy piersi są małe czy duże. Jeśli będzie odpowiednia stymulacja przez malucha to pokarm będzie ;-)

Co do tych potraw to ja będę tylko unikalna smażonych potraw. Ze względu na ilość niezdrowego tłuszczu. Ale się naczytałam że kompot z suszonych owoców (moje ukochane) to już na pewno nie będę mogła. Tego nie, tamtego nie i w końcu wyjdzie ze rzeczywiście nic nie zjem bo to szkodzi i tamto szkodzi... Bez sensu. Myślę żeby normalnie do tego podejść.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2016, 10:14

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza głowa do góry każdy zły humor kiedyś się skończy :) Mnie na szczęście ominęły huśtawki nastrojów. Zarówno fizycznie jak i psychicznie czuje się tak samo jak przed ciążą. Co do męża - kiedyś wróci. Gorzej po porodzie pierwszy rok samej zostać wtedy dopiero deprecha bierze.

Myślałam nad świętami i doszłam do wniosku ze na wigilię zostajemy w domu żeby takiego maluszka po całej Warszawie nie ciągać a w 1 dzień świąt przyjadą teście z rodzicami z wałòwką chociaż pewnie z tych dobroci nic nie będę mogła zjeść. Ale chociaż mąż skorzysta :) a wigilia w domu bez rewelacji dzień jak codzień.

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena ja tez mam komplet szafa, ścianka z szafkami i miejscem na tv, słupek przeszkolony i komodę ale już całą w kolorze wenge bez wzorów. :)

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś stanelam na wadze i w ciągu 4tyg. mam 4kg na plusie:/ cholercia jakoś szybko mi te kg idą ostatnio do góry:/

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• _polin Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do karmienia polecam poczytac strone hafija.pl, zreszta Paju chyba kiedys wstawiala tu link.

Lena19938, Paju lubią tę wiadomość

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posti śmieje się że meble to my mamy tylko jeszcze nie ma gdzie ich postawić ;-)
    Dziś mój mąż o 2 zerwał się do pracy. Dyżur nocny. Kierunek Berlin. A ja kolejna zarwana noc. Za chwilę przyjedzie i zaraz do Warszawy. Chciałabym z nim pojechać ale trochę strach w takiej ciąży zaawansowanej. Autem to jest jakieś 4,5 h jazdy (tempem mojego wariata drogowego), ale później całą noc w pociągu. Wolę nie ryzykować

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2016, 10:56

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
‹‹ 445 446 447 448 449 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ