X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • małamama Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gvokxiohifhc_t.jpg

Taki mam pluszowy kombinezon z pepco, wydaje się cieplutki. Myślę że otule dzidzie kocem ciepłym i będzie dobrze. Ostatnio widziałam ale chyba inny kolor miał.

Lena19938, kataloza lubią tę wiadomość

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdjęcie jakieś kiepskie wyszło. przynajmniej nie był drogi bardzo bo tylko 40zl. Mam też drugi ale właśnie jest duży, na noworodka będzie za duży, ale zima długa to może skorzystam.

Ja dużo rzeczy kupiłam przez internet, niektóre stacjonarnie. Różnica w cenie u mnie jest około 100%, bo na okolicę mamy jeden sklep z rzeczami dla dzieci.

Lena to jesteśmy prawie w takiej samej sytuacji w pracy, z tym że ja mam cały etat. I też musieli by mi przedłużyć na czas nieokreślony bo to już trzecia umowa. I też nie wiem co będzie.

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirginia spokojnie jeszcze sobie podrośnie maleństwo :-) mi dalej pęka brzuch. Ale ja wiedziałam że tak będzie że już nie będę miała siły żeby poprasować ciuszki. To wszystko dzieje się trochę za późno. Mąż zamiast malować łóżeczko zajmuje się samochodem... Mam już dość tego wszystkiego

Wirginia lubi tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena nie przejmuj się, zdarzycie ze wszystkim na pewno. Jeszcze miesiąc czasu to powoli , powoli dacie rade. Ja jak z M robiłam taki ala przewijak z półką to sama malowałam. Tylko na świeżym powietrzu i było ciepło. Nie załamuj sie uszy do góry;-)

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już te jestem coraz bardziej słaba. A dzisiaj kilka godzin na mieście i normalnie padlam jak mucha! Kostki znowu trochę spuchnięte :( oby do jutra zeszło :) Mała tak ciśnie że już mam problem z siuskami, ciągle mi się chce do wc :(

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małamama ja też teraz mam cały etat. W poprzedniej pracy miałam pół i 3 razy więcej obowiązków. Teraz jest inaczej. Albo przedłużą albo nie... No zobaczymy!

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena musisz bardziej wymusić na mężu. Co jest teraz ważniejsze dla niego? Niech się nad tym zastanowić. Teraz wkraczamy w taki etap że nie znamy dnia ani godziny.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do malowania to ja bym to chętnie sama zrobiła, ale mąż mówi że to jego obowiązek. Nie chcę żeby ktokolwiek inny się tym zajmował ;-)

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie o to chodzi. Nie znamy dnia ani godziny. Teściowa mówi że najwyżej w wózku będzie spała... No ale chyba trochę nie o to chodzi bo wózek to wózek a nie łóżeczko...

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z resztą jak by Położna zobaczyła że nie masz łóżeczka czy kołyski to myślę że byłby problem. Postraszyć go spróbuj trochę :D

• Lena19938 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym nowe kupiła ale nie przegadam... Już nie wiem co mam robić.

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To powiedz że jeśli tego nie zrobi do ..... (Wymyśl date najlepiej do końca tyg max) to w niedzielę zamawiasz łóżeczko. Z facetami trzeba twardo.

Mój mąż w końcu pomalowal kuchnie. Trochę narzekał tym bardziej że ja go pouczalam (w końcu inżynierem jestem:) Ja sama chętnie bym to zrobiła ale wolalam nie ryzykować chodzeniem po drabinie.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez powiem Wam ze trace sily na to wszystko. Maz a to w trasie, a to w pracy, mieszkanie rozgrzebane przez remont, lozeczko jeszcze nie przyszlo,wozek ktory chce zamowic ma dlugi czas oczekiwania- wiec musze doplacic na innej aukcji zeby byl wczesniej i taki kolor jak ja chce. Tym bardziej ze potrzebny mi fotelik a tam jest w zestawie z adapterami do wozka. Oddzielnie to kupowac wychodzi drozej i ciezko skompletowac. Cudowny i kochany ZUS mi pieniedzy nie chce przekazac za zwolnienie :P. Mala juz mnie tak rozpycha ze czuje tylko bol i nawet oddychac nie moge. Jeszcze skurcze mnie nawiedzaja, a wizyte mam w tym tygodniu i lekarka przeczuwa ze moge urodzic na dniach.
    Jutro ide na pobranie krwi i juz sie ciesze :P.
    Normalnie mam wrazenie ze robie sie coraz bardziej rozdrazniona przez ten strach, brak snu i wybieranie, zalatwianie wszystkiego sama :P.
    Ale jeszcze troszke... Jeszcze troszke :)

Patrze przez okno i nie wierze ze juz taka jesien przyszla. Wydaje mi sie ze chwile temu bylo lato, a najlepsze jest to ze nie mam zadnej kurtki co bym mogla sie dopiac haha. Chyba nawet kupowac nie warto :P

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza to może już niedługo będziesz mamusią? :)

A jesień przyszła naprawdę szybko, od razu się tak bardzo zimno zrobiło :(

• Mysza123 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na listopad to nawet mam sie nie nastawiac wiec biore pod uwage wszystkie ewentualnosci :D
    W listopadzie mala to by chyba do 4 kg dobila wiec pazdziernik jest ok :P

Wirginia lubi tę wiadomość

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨

age.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuuuu :D to duża będzie! :)
    Ja jutro zobaczę jaka nasza jest :) mam nadzieję że ładnie przytyła :D

• RinaC Ekspertka

Wysłany: 10 października 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór ;) nie pisałam przez bo mój luby wreszcie miał wolny weekend i korzystaliśmy z ostatnich wspólnych chwil sam na sam. Słodkie leniuchowanie, objadanie się słodyczami i oglądanie filmów przez całe dwa dni:D

Dzisiaj byłam na wizycie, szyjka ponoć juz się szykuje do porodu ale nie dopytalam co lekarz miał na myśli. Powiedział też że dwa tygodnie może jeszcze pochodzę z brzuchem;)
    I oczywiście zapomniałam zapytać o wpływ skurczy na maleństwo.

Nie ma nic lepszego niż zakupy przez internet. Nie licząc ciuszków dla małego to dosłownie wszystko zamawiane. Różnica w cenach jest olbrzymia, jedyny minus to to, że trzeba chwile poczekać na dostawę ale jak się nie spieszy to zdecydowanie lepiej skorzystać ze e-sklepów

Czy też macie tak, że non stop jesteście rozkojarzone? Mam wrażenie, że wciąż o czymś zapominam i coraz trudniej się na czymkolwiek skupić...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2016, 23:23

17u920mmbyd1a8aj.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy cos zlapalam czy cos sie dziac zaczyna ale dziwnie sie czuje :/.
    Caly dzien nie mam apetytu, mdli mnie, jestem zdenerwowana, serce mi wali jak oszalale i to bez przyczyny. Teraz jeszcze dopadla mnie biegunka. Mala w miare spokojna, a ja nienormalnie przestraszona. Od paru nocy pobolewa mnie brzuch, pojawiaja sie skurcze. Moze jakis wirus, bo pogoda wyjatkowo sprzyjajaca chorobom, tylko zaczelo mnie to troche martwic czy czasem organizm sie przed porodem nie oczyszcza. No ale to jeszcze wczesnie, wiec oby nie. Mam jednak nadzieje, ze mi przejdzie :)

Co do zakupow to ja wszystko kupuje przez internet. Po 1.mieszkam w malutkiej miescinie gdzie w poblizu nie ma sklepow dla dzieci a po 2.od trzech miesiecy jestem lezaca. Wiec to jedyne rozwiazanie jak dla mnie :). Jednak sklepy online maja duzy wybor i czesto atrakcyjne ceny, wiec mysle ze nie ma co przeplacac skoro tyle rzeczy jest dostepnych od reki, wystarczy kliknac :P.
    Ale sa sprawy ktore bym wolala zalatwic osobiscie, dotknac, sprawdzic np.lozeczko czy wozek. No ale skoro sie nie da to dobry i internet :)

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨

age.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 01:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszą może coś się zaczyna bo nieraz organizm się oczyszcza przed porodem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 01:00

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • Paju Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 01:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu mi posta ucielo :/

Chciałam napisać że kombinezon ja mam taki lekki.

Dokładnie ten ze smyka (nie mogę wrzucić linka bo mają przerwę techniczna ale podobny do tego z hm)
    I ten z hm http://m2.hm.com/m/pl_pl/productpage.0396267003.html jeszcze po Szymku :)

Taki typowo zimowy mam co w spadku dostaliśmy ale to 68 roz więc duży będzie pewnie. Ale się nie przejmuje bo mam spiworek do wozka więc myślę że te co mam starcza. Nie ma co dzieci przegrzewac..

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
‹‹ 449 450 451 452 453 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ