X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jest dobrze. Obudziła mnie zgaga o 2 w nocy... Do 4 bez rezultatu, ale wypiłam karton mleka i udało mi się zasnąć w pozycji półsiedzącej! Sukces naprawdę... Bo już byłam załamana tą bezsennością.

Wczoraj byliśmy u teściowej. Wzięliśmy wszystkie ciuszki dla małej i to łóżeczko. Mój mąż prowadził w drodze powrotnej ale kiedy prawie wjechaliśmy w barierkę kazałam mu się zatrzymać. Chłop nie spał tak normalnie od 24 godzin a dziś spóźnił się do pracy... Tylko że jemu się nie wytłumaczy. Też byłam zmęczona bo ta bezsenność, ale ja spalam trochę w ciągu dnia jeszcze. Jakoś dojechałam na spokojnie do zs.

Co do kombinezonu to mam dwa. Jeden jest w rozmiarze 56/62 a drugi 62/68. Myślałam o tym samochodowym ale stwierdziłam że mamy naprawdę blisko ze szpitala do domu. Dziecko będzie w foteliku a ja jeszcze będę miała kocyk więc nie powinna zmarznąć...
    Mysza trzymaj się tam! Oby to czyszczenie nie było oznaką przedwczesnego porodu. Już nie pamiętam w którym tygodniu jesteś dokładnie... Niech jeszcze dziecię posiedzi u mamusi.

Ja kupuje rzeczy dla dziecka albo na allegro albo w hurtowni. Ostatnio było w tej hurtowni jeszcze taniej niż zwykle. Tylko że rzeczywiście gdybym nie miała takich sklepów w zasięgu ręki to też bym wszystko w necie kupowała.

Dziewczyny robi się gorąco, coraz bardziej... Trzymam kciuki za wszystkie które już niedługo zostaną naszymi październikowo-listopadowymi mamusiami!!! :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 07:40

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny jest jakas roznica miedzy torba do porodu silami natury a cesarskim cieciem? Poki co powinnam spakowac sie z mysla o cc. Torba czeka ,pierdolki czekaja a ja nie bardzo wiem czy coa dodac odjac. Chyba nie prawda?
    Majtki siateczkowe mysle ,ze warto wziac co by podpaska nie wisiala jak ktos przyjdzie odwiedzic potem w koncu 3-4 dni bede tak lezec chcialabym zobaczyc moja siostre ,meza przede wszystkim pewnie tesciowie beda chcieli wpasc. Przy pierwszym porodzie lazilam z wiszaca podpacha na tylku hehe
    Koszule wygodniejszs co by nie uciskaly rany na pewno co.
    Wkladki laktacyjne kilka w razie w. Oslonki na sutki ja musze miec. Smoczek .
    Jest jakas rzecz ktora warto miec po cc a sn nie?
    Chcialabym zrobic sobie jakas liste I w najblizszych dniach ta torbe spakowac.

Co z obraczka? Bede musiala do operacji sciagnac???

Lenka ja tez wczoraj mialam zgage wieczorem. Az dziwne ,bo w sumie drugi raz dopiero w tej ciazy heh moze corcia nie bedzie jednak lysa haha :) dobrze ,ze lepiej juz u ciebie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 08:41

Lena19938 lubi tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 16:48

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak z innej beczki;-) jakie macie teraz leukocyty we krwi? Dużo podwyzszone czy raczej w normie?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Wirginia Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaDamo torba taka sama :) jedynie Mąż na 2 czy 3 dzień kupi mi jeszcze pas pooperacyjny na brzuch :)

Kas szczerze to dawno nie badalam krwi :D

Lena fajnie że masz już te rzeczy w domu, będziesz spokojniejsza :)

Chciałam już wstać ale kot mnie jeszcze próbuje uśpić :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 09:05

Lena19938 lubi tę wiadomość

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice tak chodzi tylko o ulozenie malucha. Lekarz mi mowil ,ze jeszcze sa szanse nic nie przesadzone czekamy na nastepna wizyte . Ale ja jakos nie potrafie w to uwierzyc mam taki ciasny brzuch ona chyba juz za duza jest by wykonac w nim taki obrot. Ciagle czuje ja tak samo ciagle wypina glowe przy lewym zeberku a prawe mi obkopuje . Jak sie napina mozna na prawde zobaczyc jak jest ulozona :( mysle ,ze jej tak wygodnie. Kazda wizyta co 3 tyg u gina byla ulozona miednicowo cala ciaze...

Ale postanowilam faktycznie cos poprobowac mowia o lezeniu z poduszkami pod pupa I o kocim grzbiecie o kreceniu biodrami o wskazywaniu drogi glaskaniu brzucha w tym kierunki jak ma sie odwrocic. Puszczaniu muzyki w dole brzucha . Sprobuje. Bardzo bym chciala rodzic naturalnie tak jak synka :(
    Dzieki za Twoje slowa mam nadzieje ,ze sie uda I obroci sie jeszcze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 09:12

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas ja wczoraj robiłam badania. Leukocyty zawsze mam lekko podwyższone. Wczoraj miałam 12,8. Norma jest do 10,4. Jak jest nie dużo ponad normę to nie ma czym się martwić.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Byłam wczoraj u lekarza, moja Klusia ma już 2112, stwierdził, że może dobić do 4kg i zalecił abym od 37 tyg codziennie z mężem w łóżku lądowała :P aby przyspieszyć poród haha
    termin mi się zmienił na 24.11 także ten.... zaczyna się robić gorąco :P
    Chyba nie jestem jeszcze gotowa :P

Wirginia, Scorpiolenka, małamama, _polin lubią tę wiadomość

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Wy to robicie ze te dzieci Wam tak ładnie rosną?!?! :)

My całą ciążę zero łóżka, powoli zapomnimy jak to było hahaha :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 09:26

• kas50 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam teraz 13,6:( miesiac temu 11,60, cały czas rosna:/

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczyłam poprzednie wyniki. Kiedyś miałam ponad 15. Teraz widzę że mi maleją. Lekarz zawsze mówił że jest ok. Jakbyś miała 30 to może coś by było na rzeczy. Spokojnie. Zobaczysz że lekarz powie, że wszystko jest ok.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie jak zmusić faceta do łóżka... moja ciaza dziala na niego jak antykoncepcja, do 32 tc jeszcze było. A teraz...

Wirginia- nie wiem czy to ma znaczenie, ale jadłam jajka, śmietana, mleko, pomidory, jogurty. Ale to chyba geny

Kokardka- u nas z taka waga po 3 tygodniach 1 kg wiecej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 09:52

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My ostatnio daliśmy sobie spokój z seksem. Raz że znowu miałam infekcje a dwa jakoś tak coraz ciężej. Jeszcze to moje spojenie. Zobaczymy czy nad najdzie jeszcze przed porodem.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zxc chyba jednak geny chociaż sama nie wiem.. faktycznie żadnej śmietany czy kefiru bym nie zjadła. Ale jogurty pochłaniam :)

My się śmiejemy że rok przerwy, a później trzeba będzie nadrobić i od razu będzie kolejny bobas xD ale tak na poważnie to podziwiam Męża że nie naciska i tak mocno sie przejął jak dr powiedziała że nie możemy.

• Lena19938 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczynki... Ja robię badania w piątek więc się dowiem jak tam moje wyniki. Ale zawsze miałam w porządku wbc. A z tego co wiem to w ciąży lekko podwyższone są całkowitą normą.

MłodaDamo jeszcze się wszystko może zdarzyć tak naprawdę... Może przed samym porodem fiknąć główką w dół. U koleżanki odwrotnie. Całą ciążę główką w dół. Chodziła do szkoły rodzenia, przygotowywała się do psn, po czym okazało się że w ostatnich tygodniach jednak będzie cc bo mały ułożony miednicowo ;-) ale masz rację że się nastawiasz na to cc bo nie wiadomo jak będzie!

Ah... I zastanawiam się jak ja pojadę w piątek oddać krew i w ogóle zrobić wyniki jak ja na bank znowu nie będę spała w nocy... Już teraz się z tym oswajam powoli że po prostu zgaga wywołuje u mnie bezsenność. Dziś cudem udało mi się zasnąć!

Jeśli chodzi o 'te sprawy' to jest zakaz u nas... Mąż jest bardzo dzielny, ale szkoda mi go ;-)

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mamy pogode, przynajmniej u mnie ledwo jakoś funkcjonuje, obiad ugotować to wyzwanie dziś jakich mało. Tylko bym spała. U mnie M w sprawach łóżkowych też wogóle nie napiera, powiedziała bym że wręcz nie chce bo sie boi o małą, chociaż u nas wszystko ok i żadnych zastrzeżeń nie było. Mówi,że sie nastawił jeszcze na długi czas oczekiwania bo woli być mile zaskoczony :-)

Morfologia w ciąży ma zupełnie inne normy WBC jest do 15, a niektórzy lekarze uważają że nawet 18 jeszcze może być. Sa na necie wszystkie normy podane. Mi sie utrzymuje juz od dłuższego czasu około 11. a teraz nawet mam nie robic morfologi, na kolejną wizytę jak doczekamy.

Powiedzcie mi czy jak odchodzi ten czop to on musi być podbarwiony krwią, czy taki bez krwi lekko żółtawy też moze być? Wiecie coś na ten temat, albo z własnych obserwacji???
    Bo ja wczoraj i dzis zauważyłam właśnie taką ciągnąca sie żółtawą wydzielinę, jak galaretka trochę. I zastanawiam sie czy to czop. Infekcji chyba nie mam żadnej, nie odczuwam ani nie zaobserwowałam żadnych objawów. Trochę za wcześnie może jak dla mnie na ten czop, ale nigdy nic nie wiadomo.

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Neo84 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży czop miałam podbarwiony krwią. Odszedł w dniu porodu.

małamama lubi tę wiadomość

Oligospermia
    2 IUI
    25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
    Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w pierwszej ciąży nie odszedł,bynajmniej nie zauwazylam;-) ale wydaje mi się,że jest podbarwiony krwią i na pewno gęsty jak galareta;-)

Też czytalam że normy wbc w ciąży są inne,zobaczę faktycznie co ginka powie,jutro wizyta :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• kataloza Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Ja mam teraz 13,6:( miesiac temu 11,60, cały czas rosna:/
    Ja ponad 14 kazał mi zrobić CRP zrobiłam i w normie:-)

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czop miałam podbarwiony krwią i odszedł tydzień przed porodem.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
‹‹ 450 451 452 453 454 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ