Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Hey MłodaDamo! Dziś czuję się lepiej niż wczoraj. Już nie mam takich bólów brzucha... Tylko nie śpię po nocach i apetytu dalej jako takiego nie mam... Albo zgaga mnie budzi, albo tak bez powodu w ogóle spać nie mogę...
Co do kombinezona to możesz jeszcze zobaczyć np na bon prix!
Przeżyjemy jakoś wszystko! Innego wyjścia nie ma. -
Ja kupilam kombinezon na allegro ale taki juz zimowy bo u nas juz byl snieg i zmno jak diabli. Najwyzej ubiore maluszka troche lżej pod spodem. A i tak potem na pierwsze kontrole czy szczepienia to juz bedzie grudzien. No chyba ze wyjatkowo sie ociepli w co watpie to ubiore grubszy pajacyk i cieplym kocem opatule. Damy rade kobietki! Teraz wszystko wydaje sie takie problematyczne. Wszystko minie! Jesienna chandra i burza hormonow tez!
-
nick nieaktualnyLena zdrówka:)
PrZez oatatnie 3 dni brzuch mi się strasznie obniżył. Dogadalam się z brzuszkiem, że mama ma jeszcze pare spraw do załatwienia i chce jechać jeszcze 23.10 Na uczelnie. Dopiero 24.10 do szpitala. Mam nadzieje, że się udamuszę talerzyk i kubek dopakowac i bluzę do torby szpitalnej.
Dzisiaj ktg, zobaczymy jak się kształtujeLena19938, Wirginia lubią tę wiadomość
-
Co ja bym bez Was zrobila... tez mysle ,ze lepiej juz kupic jakis cieplejszy zimowy ,bo niby mam termin na 20 listopad ale jesli cc to okolo 7 listopada ale przez pierwsze dni wychodzic nie bede jedynie kawaleczek autem ze szpitala I potem po tygodniu wizyta u pediatry I po miesiacu szczepienie. Pierwszy spacer to kto wie moze byc w grudniu a tu juz moze byc temp zerowa badz nawet na minusie.
Spodobal mi sie jeden . Unisex ,bo niby plec znam ale ehh tylko dwa razy w polowie ciazy mialam potwierdzone wiec kto wie czy mnie nie zaskoczy hehe
Co wy na taki?
https://pro.zapodaj.net/pokaz_zdjecie1278146.html
zxc lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
U nas dziś nawet noc w miarę przespana, i opuchlizna trochę z nóg zeszła także jest lepiej.
Młoda Damo trzymaj sie ciepło i Twój urwis też, zdrowiejcie szybciutko.
Kombinezon fajny bym powiedziała.
Ja kombinezon mam z pepco mogę zrobić zdjęcie jak by ktoś chciał obejrzeć przed zakupem, bop chyba jeszcze u mnie ostatnio były na sklepie. To i u Was moze też jeszcze są. W koncu zima idzie. Mam jeszcze taki kombinezon jak śpiworek, tylko z otworem na pasy, dostałam od siostry, ale polecam przy zakupie taki z nóżkami osobno.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2016, 10:42
-
Malamala chetnie zobacze jaki to kombinezon . Ja bylam w pepco ale nic nie widzialam niestety moze juz powykupowali
-
Wirginia ale Ty Nadie urodzisz prędzej
ja to na bank przenoszę ciążę
coś mi się tak wydaje
Co do kombinezonów to położna mówiła o tym do fotelika że jest najlepszy. Chciałabym taki nabyć na pewno...
Dziś śpię co chwilę i muszę jakieś buty nabyć większe bo nogi cały czas jak baniaki. -
nick nieaktualnyMłoda damo ładny ten kombinezon
ja mam polarowy ze smyka i zamówiłam używany z h&m 'śpiworek' z możliwością rozpięcia nóg.
Mogę Wam oddać trochę zdrowia, chociaż bym usiadła na dupie, a nie myślała, czego mi brakuje, co dokupić do domu.
16 października pełnia i październikówki zaczeły rodzić po 16. Ciekawe jak u nas będzie -
Ja miałam paskudny weekend. Wszystko mnie boli, dziecie już mi ciąży na samym dole brzucha a dodatkowo odchodzenie czopa doprowadza mnie do szału. Wiem, że to normalne i byłam badana w sobotę ale cały czas mam wrażenie, że coś może jest nie tak...
Ja chyba jestem w najgorszej sytuacji co do pracy. Mam umowę na zastępstwo - na szczęście dziewczyna, za którą jestem wraca rok po moim porodzie. Ale ciąża to była bardzo świadoma decyzjabo jeśli nie zmieni się kierownik, a kończy się jej czas panowania to i tak nie wracam i na macierzyńskim będę szukała czegoś innego.
Lena umowa na czas nieokreślony to w tych czasach luksus. Przynajmniej tak jest w moim otoczeniumój mąż dostał taką umowę po 10 latach pracy, więc może trochę z przesadą ale takich pracodawców tylko po stopach całować
Ja mam kombinezony jeden niby zimowy i jeden pluszowy to chyba taki bardziej przejściowy. Jak byliśmy na warsztatach bezpieczny maluch to ratownik właśnie polecał inwestycję w typowy śpiwór z wycięciami na pasy. Nie chce mi się opisywaćale możecie sobie tu doczytać:
http://www.bezpiecznymaluch.com.pl/blog/kombinezon-czy-spiworek.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2016, 12:01
Lena19938 lubi tę wiadomość
-
Tez mam taki spiworek z dziurka na pasy, ale jest spory wiec chyba dla takiego malucha bedzie za duzy. Dziecko mi w nim zniknie
dodatkowo mam takie zimowe, grube ale one sa na 3-6 miesiecy. Z tym ze jeden jest mniejszy od drugiego pomimo takiego samego rozmiaru
. Mysle, ze nawet jak bedzie troszke za duzy to trudno, przeciez i tak dziecko opatulone i wpiete w fotelik bedzie. Tak na oko to rozmiar 60-pare, nie wiem, ale chyba nie ma sensu kupowac 50 czy 56 kombinezonu bo to raz dwa i wyrosnie ?
-
Przyszedl wlasnie nasz fotelik. Maxo cosi citi. Jestem ogolnie zadowolona choc kolor ciemny strasznie taki hmmm. Wybralismy robin red no jednak na zdjeciu ladniej wyglada ale coz
nie wiem czemu nie zamowilam brazowego zeby pasowal do wozka hehe koza jestem w tej ciazy normalnie. Ale niech bedzie juz ten ciemny bordo no ahh
Ja tez myslalam o takim spiwrokowym kombinezonie I nawet mam upatrzony na allegro wlasnie z dziura do fotelika fajny ale sobie tak mysle czy na pewno taki bedzie nam wygodny? Latwo sie zapina na pewno nie trzeba nog wkladac w nogawki itd ale tak hmm jakby np na spacerze maluch mocno plakal chcialabym wziac na rece czy tak wygodnie hmmWiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2016, 12:59
-
Polin wiem że to luksus... Dlatego tak mi zależy żeby się zgodzili. Ogólnie to jestem tam bardzo mile widziana ale im chodzi o to że nie mają ludzi a ja jeszcze idę na macierzyński. Boją się że zaraz pójdę na wychowawczy itp itd. Ogólnie na tym macierzyńskim byłabym 8 miesięcy po skończeniu umowy. To jest moja druga umowa. A ta trzecia musi być na nieokreślony. Gdyby to była dopiero druga to spoko. Ale oni się boją trochę i wcale się nie dziwię.
Też pracowałam na zastępstwo. Potem dziewczyna wróciła a mnie dowalili obowiązków i dali tylko 1/2 etatu... Ta praca wykończyła mnie i fizycznie i psychicznie. Moja depresja to skład wielu czynników. A do nich należało byłe miejsce zatrudnienia. Człowiek się starał. A oni to wykorzystywali w bardzo zły sposób. Tak jest wszędzie chyba.
W tej pracy w której teraz jestem nie trzeba długo czekać na umowę na czas nieokreślony... Od razu dostajesz cały etat i niezłe pieniądze. Tez jest ciężka i stresująca ale przynajmniej dobrze płacą.
Zobaczymy. Może się uda akurat.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2016, 13:20
-
Mysle ze do przewozenia to taki typowo do fotelika z dziurka jest lepszy, ale jesli chodzi o spacery to bym bardziej stawiala na taki normalny, z nogawkami
Tez chcialam maxi cosi ale jeszcze ostatecznie decyzja nie zapadla, fotelik z cala pewnoscia kupie w takim kolorze zeby w razie co byl dla drugiego maluchaw jedym zestawie z wozkiem jest czarny i sie zastanawiam czy czarny fotelik ma przyszlosc, czy slonce go nie zalatwi bo to jednak np.w samochodzie bedzie lezal.
-
Nosidelka raczej w samochodzie nie zostawiasz. Nosidelko szybko zmienia się na fotelik 9-18 lub 9-36 i taki fotelik zostawiasz. Córka ma 9-18 maxi cosi tobi czarny z wxorkiem i nie zauważyłam żeby materiał zbladł. Zależy może od firmy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2016, 13:32
-
Ja większość przez internet. Wychodzi zdecydowanie taniej. Bardzo duże różnice są. Ubrania raczej na miejscu.
Nosidełko my zmieniliśmy szybko (dużo wcześniej przed skonczeniem 12mc) bo wagowo to jeszcze teraz nawet by mogła użytkować ale wzrost weryfikuje wszystko. -
Lena no faktycznie pójdę do szpitala wcześniej, ale czuję że ze względu na wagę Małej będą czekać tak długo jak się da, ale może to i dobrze
Kupiłam dziś jeden stanik do karmienia i pani myślała że już Idę rodzić bo mówi że bardzo nisko brzuch mam, a mi jeszcze tak dalekoWiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2016, 15:45