X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już też stoi na wszelki wypadek, właśnie wypralam też poszewki i prześcieradła. Nie chcę ryzykować bo Mąż później nie miał by raczej głowy do takich rzeczy jakby sie cos szybciej zaczęło :) zostawię Mu po prostu wszystko czyste w szafie żeby ubrał tylko zanim wrócimy ze szpitala :) szybciej chyba nie ubieram bo i tak raz na tydzień trzeba to prac, a w szpitalu będziemy jakieś 6 dni więc wszystko i tak nalapalo by duuuuzoo kurzu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 16:43

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro mam wizyte, dzis bylam w poradni po zwolnienie i recepte. Lekarka dyzuru nie miala choc dzis powinna byc. No i musze jutro jechac do jej gabinetu 60 km :P liczylam ze dzis sie czegos dowiem, jak mala, jak waga, co z pessarem, ze o porodzie porozmawiamy a tu nic. Musze czekac do jutra wieczora.
    Wpadlam na szybko do rossmanna, kupilam dla malej wszystkie kosmetyki, pampersy, mokre chusteczki i sobie zlapalam na szybko tusz, puder (fajnie bo akurat na promocje sie zalapalam a puder standardowo kosztuje ponad 40 zl ) i jakies pierdolki. Brzuch bolal to tylko lapalam jak w amoku rzeczy z listy i tyle, wiec nawet na spokojnie nie popatrzylam co tam ciekawego jest. Moze to i dobrze bo i tak sporo pieniazkow poszlo :/.
    Macie karty rossne ? Kobietka mi dala zeby zalozyc i sie zastanawiam czy wogole warto :P

Wirginia lubi tę wiadomość

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy synku zalozylam ta karte I dosyc czesto uzywalam jak potem kupowalam tam mleko ,kosmetyki hippa czy rozne sloiczki I przyznam ,ze np przy mleku warto tzn nie wiem jak z innymi ,bo moj pil bebiko I promocje byly fajne. Sloiczki tez czasem byly promocje ,ze tansze albo jeden gratis. Takze ja bym zalozyla a co Ci szkodzi hehe :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 17:45

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam założoną :) i też ostatnio kupowałam kosmetyki dla Małej i coś tam rabatu było :)

• manda21 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już mam łóżeczko ubrane, na męża nie mam co liczyć w takiej kwestii. Jakoś tak zmienialiśmy łóżko na nowe, przenieśliśmy sypialnie do innego pokoju to i dla małego ogarnęłam. Uparłam się na droższy materac do naszego łóżka i jak mnie krzyże bolały od 7 tc tak teraz zaczynam mieć spokój z tymi bólami, aż dziwnie :) budzę się tylko na siku w nocy.

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Synek waży 2650g głową dalej duża ale w normie.
    Cesarkę będę miała 9 listopada. Jeszcze jedna wizytę będę mieć 3 listopada.

Po wizycie byłam na zakupach. Umieram. Wszystko mnie boli. Nie nadaje się do niczego. Jutro dzień spedze w kuchni.

My mamy mieszkanie z antresola. Było w dobrej cenie, ale antresolę i schody musieliśmy robić wr własnym zakresie. Dzięki temu mamy dodatkowo 20m2. Na razie mamy tam suszarnie prasowalnie i schowki. Jak dzieci podrosną to zrobimy sobie tam sypialnie. Każdy będzie miał swój pokój plus salon. Także warto zainwestować w talię mieszkanie.

małamama, kataloza, Lena19938, Scorpiolenka, Wirginia lubią tę wiadomość

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas łóżeczko już stoi w sypialni. Materac i przewijał w folii. A kurz przecież się wytrze. Pościel mam wyprana i wyprasowana. Ubierzemy po powrocie ze szpitala. Przecież to tylko chwilkę zajmie. Jedynie moskitierke zaloze zanim pójdę do szpitala.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aphrodita wrote:
    Ja już po wizycie. Synek waży 2650g głową dalej duża ale w normie.
    Cesarkę będę miała 9 listopada. Jeszcze jedna wizytę będę mieć 3 listopada.

Po wizycie byłam na zakupach. Umieram. Wszystko mnie boli. Nie nadaje się do niczego. Jutro dzień spedze w kuchni.

My mamy mieszkanie z antresola. Było w dobrej cenie, ale antresolę i schody musieliśmy robić wr własnym zakresie. Dzięki temu mamy dodatkowo 20m2. Na razie mamy tam suszarnie prasowalnie i schowki. Jak dzieci podrosną to zrobimy sobie tam sypialnie. Każdy będzie miał swój pokój plus salon. Także warto zainwestować w talię mieszkanie.

Masz wskazanie do CC czy to twój wybór??

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aphrodita super że macie takie mieszkanie :-) zobaczymy czy nam się uda. Gdyby nam się powiodło to w tym mieszkaniu są już schody itp. Mąż był na budowie i obejrzał to mieszkanko. Jest świetne! Decyzja wstępna narazie negatywna ale doradca tak nam powiedziała że taka będzie na pewno ponieważ jeden kredyt mamy z dużą ratą. Ale jesteśmy w stanie spłacić go teraz żeby wykazać że mamy kasę. Wkład własny też mamy i powinno się udać. Próbujemy...

Dobrze że wszystko w porządku i synuś też spory :-) tylko żebyś Ty się jeszcze dobrze czuła... Ale jeszcze trochę! Trzymam kciuki żebyś była silniejsza :-)

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kataloza, ja już miałam cc i teraz mogłam wybrać. A że poprzednio miałam porod 2w1 (nie chce powtorki) a teraz jeszcze te moje bóle spojenia go już zdecydowałam się na cc.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postaram się Was nadrobic jak wroce do domu dziewczeta, o ile mi synus pozwoli :-)
    termin z OM mialam na 3.11 a z USG na 28.10 ale ze liczymy z usg to urodzilam w 37t5d. 19.10 mialam zglosic sie do szpitala na wywolywanie, ostatnia wizyte mialam miec 13.10 i na nic nie zdazylam, nawet rano w szpitalu kombinowalam wynik GBSa, bo nie odebralam. Jednym slowem tak bylam przygotowana do porodu - chyba najbardziej psychicznie nie bylam przygotowana, ale tez wiele rzeczy zostawilam na ostatnia chwile.

Jedyne co moglo zwiastowac porod to senny dzien - caly dzien spalam i nastroj od kilku dni zdecydowanie groszy. Od tygodnia odchodzil mi czop, na koniec zrobil sie wodnisty. W srode w nocy wydawalo mi sie ze odeszly mi wody plus skurcze jak na miesiaczke co 5 min przez godzine, pozniej coraz silniejsze. Na ktg gucio sie rysowalo, ale szyjka zgladzona i rozwarcie na 3 cm. Na sale porodowa trafilam kolo 10, polozna przebila mi pecherz, bo te wczesniejsze wody to nie byly wody. Juz poczatkowych skurczy nie moglam zniesc wiec wyladowalam w wannie - przez chwile lepiej ale im skurcze silniejsze tym mniej pomaga, ale woda mi pomogla z 3 cm szybko zrobilo sie 6, potem pelne rozwarcie i skurcze parte. Przy 6 cm zaproponowano mi znieczulenie, ale nie skorzystalam ze wzgledu, ze tak mna rzucalo i wolalam jednak nie zostac kaleka :-) nie bede nikogo zniechecac, bo kazda z nas jest inna i ma inny prog bolu, ale ja blagalam o naciecie ktore przyspieszy porod, a zarzekalam sie chronic krocze :-) dzidzia pojawila sie 13.35 wszyscy mowia ze szybko. synus sobie spi, wiec moge pisac. Z karmieniem slabo - maz sie smieje, ze cycki go nie interesuja :-P

Maz byl ze mna - pomogl mi jak nikt inny, przecial pepowine. Przyznal sie, ze mial moment, ze chcial wyjsc jak widzial moj bol a nie mogl mi jednak pomoc. Zarzekalam sie tez, ze nie bede krzyczec a darlam sie jak opetana. Dzisiaj wszyscy lekarze na obchodzie wiedzieli, ze to ta pacjentka dala taki koncert. Ogolnie ciesze sie, ze maluch jest juz ze mna. Jest slodki - jak kazde dziecko dla matki :-) a i na usg tuz przed porodem wazyl 3600 urodzil sie 3800 wiec calkiem niezle trafiony pomiar.

kataloza, Lena19938, małamama, aphrodita, Scorpiolenka, agata.gie, Wirginia lubią tę wiadomość

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko sypiemy się powoli:-)

aphrodita pytam bo ja też miałam pierwszy poród 2w1 i wspominam to koszmarnie.....ale znajoma namawia mnie na SN i się zastanawiam......a mimo planowanej CC miałaś pobierany GBS?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 19:36

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polin świetnie że napisałaś... Jesteś dzielna :-* niedługo zacznie się :-) cieszę się że przeżyłaś poród i wszystko om jest :-) buziaki dla Was!

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kataloza wrote:
    Matko sypiemy się powoli:-)

aphrodita pytam bo ja też miałam pierwszy poród 2w1 i wspominam to koszmarnie.....ale znajoma namawia mnie na SN i się zastanawiam......a mimo planowanej CC miałaś pobierany GBS?

Tak dzisiaj miałam pobierany.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kataloza, moja kuzynka też mi sugerowała SN. Ona po dwóch szybkich porodach go nie ma się co dziwić. Ja miałam cała noc skurcze co 5-7 min bardzo mocne. Rano rozwarcie na 1,5 palca. przynieśli mnie z patologii bo im tam miejsc brakowało. Skurcze cały czas były. O 12 na salę porodowa. Rozwarcie ciągle kiepskie. Do 18 30 się meczylam. Postępy kiepskie, temp mi fosla, crp podwyższone i zdecydowali o cc.

kataloza lubi tę wiadomość

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś się orientuje czy normalne są na tym etapie różowe upławy???

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, nie wiem. Czasami może pęknąć jakieś naczynko albo może być otarcie po stosunku czy badaniu. Jeżeli będą się utrzymywać to może zadzwoń do ginekologa zapytań jeśli masz możliwość.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mam wizytę... Może to jakaś infekcja.. Ale dziś po raz pierwszy pomyślałam że mogę urodzić wcześniej. Nie wiem ale mam przeczucie

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jeju jak to czytam to się cieszę że nie będę tego przeżywała. Ale trzymam kciuki za Was dziewczyny! :* Wszystkie dacie radę! Teraz już pójdzie szybko po kolei :)

Lena nie wiem.. lepiej zgłoś się do lekarza.

• picollina Ekspertka

Wysłany: 13 października 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dopadlo przeziebienie, ktore musze szybko wyleczyc bo nie wyobrazam sobie kaszlec po cięciu, chyba by mnie rozerwalo a tu wielki dzien coraz blizej

f2wl2n0a4zwzr8gi.png
‹‹ 461 462 463 464 465 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ