Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny
Cały dzień Was czytam, Mąż odebrał wynik i gbs ujemny mam na szczęście. Chociaż tyle dobrego. Noc miałam straszna. Miałam skurcze, myślałam że zaczyna się dziać. Mąż wystraszony, do tego miał koszmary, później Mu sie wydawało że ktoś chodzi po mieszkaniu z latarka a po prostu roleta nie była całkiem zasłonięta.. zasnelismy o 5 nad ranem i spaliśmy do 11. Potem obiad i pakowanie torby bo żarty się skończyły. Cały dzień mam silne bóle w dole brzucha, jeszcze gorsze niż na okres. Wzięłam nospe ale nie pomaga. Zobaczę jak ta noc, boję się że faktycznie szybciej urodze ale nie mam na to wpływu, co ma być to będzie. Jestem mniej więcej gotowa. Do torby muszę wrzucić tylko kubek i kosmetyczke ale to już przed wyjazdem. Mąż się postresowal, pytał jak ubrać łóżeczko i prosił żebym przygotowała ubranka dla Małej na wyjście. Więc jest gorąco. Mam nadzieję że wszystko się uspokoi i nie będzie na razie skurczy...kataloza, Lena19938, małamama lubią tę wiadomość
-
Czesc
ja mam termin na 30.11. I myslalam ze raczej przenosze. Ale lekarz uswiadomil mnie ze na poczatku listopada moge sie rozpakowac. Dzis 33+6 i maly wazy 3300. Rowniez bylo podejrzenie makrosomii jednak nie ma co przezywac teraz bo juz nic poza obserwacja przez usg nie da sie zrobic. Jak to mi lekarz wytlumaczyl, najwazniejszy jest rozwoj mozdzku. Moj maly ma na 37 tc wiec prawdopodobnie nie ma zadnego zagrozenia jesli urodzi sie nawet te 5 tygodni wczesniej
glowa do gory.
-
Wirginia mnie tak w czwartek wymęczyło, a teraz cisza jak makiem zasiał zero skurczy. Oby Ci przeszło.
Leż, odpoczywaj. Jak tylko straszy to puści po dniu, dwóch..
Mnie tak nabiera co 2 tygodnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 20:37
Wirginia, Lena19938 lubią tę wiadomość
Syn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
Mnie tez te straszaki zyc spokojnie nie daja. Mam nadzieje ze jak przyjdzie co do czego to sie zorientuje
Ciekawe ile listopadowek rozpakuje sie teraz w pazdziernikuPaju lubi tę wiadomość
-
Zrobilam se test ph gineintima I wyszedl odczyn kwasny . Troszke sie uspokoilam. Od poludnia tez sucho wiec okej
Brawa dla mnie zrobilam pierwsza ture prania !!! Haha masakra. Brak miejsca na suszarce wiec ubranka wypiore jutro. No I jutro jak powysycha to spakuje sie juz wreszcie.
Wirginia magnez nospa I melisa herbatka I do wyra odpoczywac. Musimy wytrzymac razem jeszcze, nie ma bata musi byc dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 21:10
Wirginia, Lena19938 lubią tę wiadomość
-
Właśnie Mąż dzisiaj powiedział że zapomniał mi kupić melisy
to chyba nie będzie głupi pomysł
i tak jutro jedzie do apteki więc powiem żeby kupił, przyda się jednak. Masz rację, musimy wytrzymać. Oby jak najdłużej!
Lena19938 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny moje limo już nie jest aż tak widoczne. Wczoraj jeszcze opuchlizna straszna i zasinienie, a dziś już na żółto się zaczyna robić. Mam octanisept i żel arnikowy. Bardzo dobrze się goi i wyglądam jak człowiek
Swoją drogą to trzeba być mną żeby się tak urządzić!!!
-
Lena za tydzień pewnie już nie będzie śladu po upadku
Hm.. będę musiała coś pomyśleć z tym magnezem. Jeszcze chociaż tydzień.. lepiej dwa ale wiadomo.. nie zatrzymam jak się zacznie.
Ale widzę że ciąża i karmienie piersią jest przeciwwskazaniem do stosowania tego jabłczanu magnezu...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 21:48
-
Np teraz to naprawdę nie ma żartów dziewczyny. Ja już to zrozumiałam. Musimy sobie trochę odpuścić. Nie biegać, nie latać tylko uważać na siebie. Ja zrobię obiad, wyprasuje ciuszki, posprzątam ale wszystko z umiarem. Trzeba teraz uważać, bez szaleństw
manda21 lubi tę wiadomość
-
Moja ciąża będzie jutro donoszona, ale przez ostatni miesiąc przeżyłam to co większość z was teraz. Magnez w małej dawce, a regularnie. Jak pojawiają się skurcze nospa. Trzeba sobie odpuścić, nie gonić po schodach itdSyn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
Lena mi się udało z tą umową to i Tobie też się uda trzymam cały czas kciuki:-)
Komplet piękny też mam taki kocyk tylko niebieski bo teściową kupiła. A dziś w Biedronce były kocyki z takiego grubszego misia po 25zl. Ale ja mam już taki większy to nie brałam.
Co do tych kosmetyków to ponoć z hippa są dobre i tanie, ja się w takie zaopatrzylam.
Nam na szkole neonatolog powiedzial że do pępka żadnych fioletow, czy spirytusu tylko octenisept, bo mamy inne czasy i są zdrowsze metody. Chociaż ile lekarzy tyle pewnie opinie.
Co do wiaderek do kompania to bym się nie odważyla kąpać maluszka nawet jak już pępek odpadnie.
Mieliśmy super wykład dziś o ratowaniu dzieci, dostaliśmy gratisy w tym butelkę z aventu i kilkanaście próbek kosmetyków. Także wysiedzialam się 2,5h ale było warto bo bardzo sensownie nam to wytlumaczyli. Jutro wizyta u gina tak już się nie mogę doczekać, że z tego aż nie zasne
Wirginia odpoczywaj tam z Nadia intensywnie i się relaksuj, jak tylko możesz, żeby jeszcze troszkę w brzuszku posiedziałaLena19938, Wirginia lubią tę wiadomość