X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Cały dzień Was czytam, Mąż odebrał wynik i gbs ujemny mam na szczęście. Chociaż tyle dobrego. Noc miałam straszna. Miałam skurcze, myślałam że zaczyna się dziać. Mąż wystraszony, do tego miał koszmary, później Mu sie wydawało że ktoś chodzi po mieszkaniu z latarka a po prostu roleta nie była całkiem zasłonięta.. zasnelismy o 5 nad ranem i spaliśmy do 11. Potem obiad i pakowanie torby bo żarty się skończyły. Cały dzień mam silne bóle w dole brzucha, jeszcze gorsze niż na okres. Wzięłam nospe ale nie pomaga. Zobaczę jak ta noc, boję się że faktycznie szybciej urodze ale nie mam na to wpływu, co ma być to będzie. Jestem mniej więcej gotowa. Do torby muszę wrzucić tylko kubek i kosmetyczke ale to już przed wyjazdem. Mąż się postresowal, pytał jak ubrać łóżeczko i prosił żebym przygotowała ubranka dla Małej na wyjście. Więc jest gorąco. Mam nadzieję że wszystko się uspokoi i nie będzie na razie skurczy...

kataloza, Lena19938, małamama lubią tę wiadomość

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :) ja mam termin na 30.11. I myslalam ze raczej przenosze. Ale lekarz uswiadomil mnie ze na poczatku listopada moge sie rozpakowac. Dzis 33+6 i maly wazy 3300. Rowniez bylo podejrzenie makrosomii jednak nie ma co przezywac teraz bo juz nic poza obserwacja przez usg nie da sie zrobic. Jak to mi lekarz wytlumaczyl, najwazniejszy jest rozwoj mozdzku. Moj maly ma na 37 tc wiec prawdopodobnie nie ma zadnego zagrozenia jesli urodzi sie nawet te 5 tygodni wczesniej :) glowa do gory.

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirginia kurcze mam nadzieję że to jeszcze nie czas na Was! Trzymam kciuki żeby tak było...

Wirginia lubi tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirginia mnie tak w czwartek wymęczyło, a teraz cisza jak makiem zasiał zero skurczy. Oby Ci przeszło.

Leż, odpoczywaj. Jak tylko straszy to puści po dniu, dwóch..
    Mnie tak nabiera co 2 tygodnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 20:37

Wirginia, Lena19938 lubią tę wiadomość

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pomoglo branie magnezu i no-spy no i wiadomo zwolnienie tempa i odpoczynek bo u mnie wrzesien i poczatek października nie byl zbyt mily

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kochane, mam nadzieję że jeszcze mi trochę czasu zostało, ale jednak się boję. Mała się też bardziej boleśnie wierci. Może szyjka się znowu skróciła? Chyba faktycznie muszę leżeć... Dzięki za słowa otuchy :*

Lena19938 lubi tę wiadomość

• Mysza123 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez te straszaki zyc spokojnie nie daja. Mam nadzieje ze jak przyjdzie co do czego to sie zorientuje :P
    Ciekawe ile listopadowek rozpakuje sie teraz w pazdzierniku :P

Paju lubi tę wiadomość

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobilam se test ph gineintima I wyszedl odczyn kwasny . Troszke sie uspokoilam. Od poludnia tez sucho wiec okej

Brawa dla mnie zrobilam pierwsza ture prania !!! Haha masakra. Brak miejsca na suszarce wiec ubranka wypiore jutro. No I jutro jak powysycha to spakuje sie juz wreszcie.

Wirginia magnez nospa I melisa herbatka I do wyra odpoczywac. Musimy wytrzymac razem jeszcze, nie ma bata musi byc dobrze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 21:10

Wirginia, Lena19938 lubią tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Mąż dzisiaj powiedział że zapomniał mi kupić melisy :) to chyba nie będzie głupi pomysł :) i tak jutro jedzie do apteki więc powiem żeby kupił, przyda się jednak. Masz rację, musimy wytrzymać. Oby jak najdłużej!

Lena19938 lubi tę wiadomość

• Lena19938 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moje limo już nie jest aż tak widoczne. Wczoraj jeszcze opuchlizna straszna i zasinienie, a dziś już na żółto się zaczyna robić. Mam octanisept i żel arnikowy. Bardzo dobrze się goi i wyglądam jak człowiek ;-) Swoją drogą to trzeba być mną żeby się tak urządzić!!! ;-)

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kuzynka poleciła jablczan magnezu bardzo dobrze się przyswaja. Sama brała żeby opóźnić porod. Ja po weekendzie zwiekszylam dawkę bo przez szaleństwo w kuchni skurcze mnie lapaly.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena za tydzień pewnie już nie będzie śladu po upadku :)
    Hm.. będę musiała coś pomyśleć z tym magnezem. Jeszcze chociaż tydzień.. lepiej dwa ale wiadomo.. nie zatrzymam jak się zacznie.

Ale widzę że ciąża i karmienie piersią jest przeciwwskazaniem do stosowania tego jabłczanu magnezu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 21:48

• Lena19938 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Np teraz to naprawdę nie ma żartów dziewczyny. Ja już to zrozumiałam. Musimy sobie trochę odpuścić. Nie biegać, nie latać tylko uważać na siebie. Ja zrobię obiad, wyprasuje ciuszki, posprzątam ale wszystko z umiarem. Trzeba teraz uważać, bez szaleństw

manda21 lubi tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam Slow Mag :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• manda21 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ciąża będzie jutro donoszona, ale przez ostatni miesiąc przeżyłam to co większość z was teraz. Magnez w małej dawce, a regularnie. Jak pojawiają się skurcze nospa. Trzeba sobie odpuścić, nie gonić po schodach itd

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie bardzo duzo siedzę w domu i naprawdę dużo odpoczywam cały czas :) aż się boję powrotu do starych i nowych obowiązków po ciąży! :D jak to zrobię po takim leniuchowaniu? :)

manda21 lubi tę wiadomość

• małamama Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena mi się udało z tą umową to i Tobie też się uda trzymam cały czas kciuki:-)
    Komplet piękny też mam taki kocyk tylko niebieski bo teściową kupiła. A dziś w Biedronce były kocyki z takiego grubszego misia po 25zl. Ale ja mam już taki większy to nie brałam.

Co do tych kosmetyków to ponoć z hippa są dobre i tanie, ja się w takie zaopatrzylam.

Nam na szkole neonatolog powiedzial że do pępka żadnych fioletow, czy spirytusu tylko octenisept, bo mamy inne czasy i są zdrowsze metody. Chociaż ile lekarzy tyle pewnie opinie.
    Co do wiaderek do kompania to bym się nie odważyla kąpać maluszka nawet jak już pępek odpadnie.

Mieliśmy super wykład dziś o ratowaniu dzieci, dostaliśmy gratisy w tym butelkę z aventu i kilkanaście próbek kosmetyków. Także wysiedzialam się 2,5h ale było warto bo bardzo sensownie nam to wytlumaczyli. Jutro wizyta u gina tak już się nie mogę doczekać, że z tego aż nie zasne :-)

Wirginia odpoczywaj tam z Nadia intensywnie i się relaksuj, jak tylko możesz, żeby jeszcze troszkę w brzuszku posiedziała :-)

Lena19938, Wirginia lubią tę wiadomość

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pielęgnacji prącia u chłopców to mogę się dopytac bratowej bo ona miała z tym przeżycia, także jest na bierzaco w temacie. Z resztą jej syn miał zabieg na spodziectwo to jej tłumaczyli, jak postępować.

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małamama dzięki :* OdpoczywaMY i robimy na drutach fioletową sukienkę :) próbuje się jakoś do późna wymeczyc żeby potem lepiej spać :)
    Fajnie że wykład udany :) trzymam kciuki za pozytywną wizytę i czekam na wieści jutro!! :)

małamama lubi tę wiadomość

• Lena19938 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym najbardziej się cieszyła gdybyśmy dostali ten kredyt. Prace się znajdzie a i tak powiedzieli ze mogę wrócić, ale mieszkanie to bym bardzo chciała mieć własne.

Wirginia, małamama lubią tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
‹‹ 479 480 481 482 483 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ