Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Posti77 wrote:Mamusie jeśli teraz mam połowę 39 tc i szyjkę twarda 1.5cm (i tak od 4 miesięcy) to kiedy ona zacznie puszczać? Przy skurczach czy w może w 42 tc?
-
Posti77 wrote:Mamusie jeśli teraz mam połowę 39 tc i szyjkę twarda 1.5cm (i tak od 4 miesięcy) to kiedy ona zacznie puszczać? Przy skurczach czy w może w 42 tc?
Ja mam miękką z rozwaeciem 1,5cm i tak już chodzę 2tyg. -
On ma całkowicie uszkodzony nerw, szumy uszne i jakieś problemy z błędnikiem. Może jakimś cudem w tym centrum będą mogli postawić jakąś diagnozę. Wiem tylko że coraz gorzej słyszy. Cross jest jakimś rozwiązaniem ale bez odpowiedniego leczenia bez diagnozy nie uda się zatrzymać postępującej głuchoty
-
Oby tam jednak znaleźli jakieś rozwiązanie!
IgG mam <5,000 czyli ujemny.
IgM mam 72,07 czyli dodatni a wg norm dodatni zaczyna się od 22 w górę.
Wiec wyszedł bardzo wysoki. Dlatego zrobię jeszcze te bardziej dokładne badanie, kolejne 100 zł.. nam już pieniędzy brakuje na to wszystkocałe oszczędności a raczej resztki wydajemy na moich lekarzy..
-
A jeszcze doczytałam że jeśli tylko IgM dodatnie to równie dobrze może oznaczać wynik fałszywie dodatni. Ale ponoć te badania serologiczne nie są takie miarodajne. Wiem że to duże koszta ale być może uda się rozwiać wątpliwości! Trzymam mocno kciuki :-*
Też wydaliśmy dużo kasy na ciążę zbieramy wszystkie rachunki; lekarz, apteka. I na sam koniec chcemy podliczyćWirginia lubi tę wiadomość
-
Sumka śliczna ale czego się nie zrobi dla mojej małej wiercipiętki? I teksty że szkoda kasy na prenatalne w 30 tygodniu mnie denerwują. To moja ciąża. Koleżanka nie robiła bo chciała jak najmniej kasy wydać i wyszła u synka wada nerek o czym przekonała się dopiero po porodzie.
Wirginia czego się zrobi dla naszym kruszynek?Wirginia lubi tę wiadomość
-
Też słyszałam że te podstawowe badania na bolerioze nie są wiarygodne a w ciąży tym bardziej wyniki mogą być fałszywe.
Ja nie podliczam wydatków. Wolę nie wiedzieć. Same wizyty u lekarza to ponad tysiąc zlotych. Do tego badania. Zakupy. Jakos wolę nie wiedzieć ile kasy poszło.
Dzisiaj robię ostatnie zakupy.
Wzięłam się też za wystawienie ubrań i butów po córce. Bo tyle tego a miejsce zajmują. -
O jeju no coś Ty.. ja robiłam wszystkie badania, chciałam być spokojna ze wszystko dobrze
Lena masz rację :*
Dzwoniłam właśnie do szpitala, i mam się zgłosić już 7 listopada! Jestem w szoku że tak szybko! Ciekawe czy będę leżeć tydzień czy co. Dr przez tel mówiła że będę od razu przygotowywana na drugi dzień na cc. No teraz to mnie strach oblecialLena19938 lubi tę wiadomość
-
Noo mam nadzieję że wszystko pójdzie wg planu
będę pisać na pewno! Dam już znać na leżąco a potem jak wstanę
ach będzie dobrze, musi być
jeszcze zdąże wyjaśnić sprawę karmienia bo jak wynik będzie w czw to będzie już jasne
chyba tak to było dla mnie zaplanowane
Lena19938 lubi tę wiadomość
-
Wstępnie się już spakowałam. Torba sportowa, kosmetyczka duża, mała walizka (taka jak podręczny do samolotu). Same 2 opakowania podpasek to pół torby do tego rożek, ciuszki, kocyk i koniec miejsca. Do walizki wrzuciłam resztę i coś tam dla siebie. Ale pieluchy i podkłady na łóżko to już osobno. A nie wzięłam nic spoza listy ze strony szpitala. Najgorsze ze jest w sumie mało rzeczy ale dość sporych gabarytowo... jak u Was przygotowania?
-
Mąż już wraca do Warszawy i potem Express do Szczecina o 17.00. Zrobili mu wszystkie badania i niczego nowego się nie dowiedzieli. Dalej nie wiadomo skąd te szumy uszne. Ewentualnie operacyjna wymiana ślimaka słuchowego co też nie gwarantuje przywrócenia słuchu. Co z tym chłopem moim.
Wirginia trzymam kciuki za wynikiWirginia lubi tę wiadomość