X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się że u Was wszystkich ok:-)

Ja wczoraj jakoś przeżyłam imprezę urodzinową mojej córki:-)Potańczyłam z dziećmi....powygłupiałam się choć nie ukrywam że bardzo zmęczona byłam......dziś rano wstałyśmy posprzątałyśmy tak z grubsza dom a głównie balony,serpentyny:-)wiem że niedziela no ale nie dało się siedzieć w takim bałaganie.....i razem z moją 11 letnią już córeczką skręciłyśmy łóżeczko dla Wojtusia:-)

Lena19938, Wirginia lubią tę wiadomość

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirginia slicznie wygladalyscie :) i mala tanczyla razem z Wami :)
    Dobrze ze troche sie pobawiliscie jeszcze na koniec ciazy :D

Wirginia lubi tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podpowiedzcie jak to jest z dieta przy karmieniu piersia ? Jestem juz na skraju wykonczenia, mieszkamy chwilowo u mojej mamy i jest tylko "tego nie jedz, tego nie wolno, tego tez nie". Mam dosc gotowanej marchewki, nieosolonego krupniku i pulpecikow z indyka. Z lozka sie podniesc nie moge, kilogramy leca jak szalone a ja przypominam szkielet. Brak snu, brak jedzenia ... Wykanczam sie. Mala karmie 1- 2 razy dziennie bo na tyle mi pozwala ilosc mojego mleka (odciagnietego) bo mala dalej sama nie ssie. Reszta to mm. Co robic ? Trzymac restrykcyjna diete czy przy tak zadkim karmieniu cos innego mozna ?

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My czasem jadaliśmy na mieście. Teraz to się skończy z wiadomych przyczyn ;-) jeszcze w tym listopadzie będzie ok z kasą... Dla trzech osób naprawdę ok. Grudzień to będzie masakra.

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza możesz jeść wszystko. Tylko unikać silnie alergizujacych rzeczy np orzeszki tduskawki. To mit z tym nie jedzeniem. Jak się boisz to możesz powoli wprowadzać coś nowego i obserwować. No i wiadomo że zupy to raczej nie z kostki.

Poczytaj sobie na blogu hafija na ten temat.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza123 wrote:
    Dziewczyny podpowiedzcie jak to jest z dieta przy karmieniu piersia ? Jestem juz na skraju wykonczenia, mieszkamy chwilowo u mojej mamy i jest tylko "tego nie jedz, tego nie wolno, tego tez nie". Mam dosc gotowanej marchewki, nieosolonego krupniku i pulpecikow z indyka. Z lozka sie podniesc nie moge, kilogramy leca jak szalone a ja przypominam szkielet. Brak snu, brak jedzenia ... Wykanczam sie. Mala karmie 1- 2 razy dziennie bo na tyle mi pozwala ilosc mojego mleka (odciagnietego) bo mala dalej sama nie ssie. Reszta to mm. Co robic ? Trzymac restrykcyjna diete czy przy tak zadkim karmieniu cos innego mozna ?

Nawet przy wyłącznym karmieniu piersią nie trzeba trzymać restrykcyjnej diety. Polecam poczytać i podzielić się tym z tymi którzy zabraniają :)
    http://www.hafija.pl/2013/08/dieta-mamy-karmiacej-piersiajedz-co-chcesz-obalamy-mity.html

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza uważam że możesz jeść wszystko tylko uważać na niektóre składniki... Stosujesz jeszcze jakiś suplement witaminowy? Tak jak w ciąży unikaj surowych i niepasteryzowanych rzeczy a tak to nie dajmy się zwariować! Tego nie tamtego też nie, przecież można zwariować... Ja sama jeszcze nie wiem dokładnie ale doswiadczone mamy na pewno wiedzą więcej.

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kataloza fajnie że miałyście taką fajną imprezę :-) Wirginia też nam imprezowała :-) super dziewczyny, bo trochę rozrywki się przyda :-)

Wirginia, kataloza lubią tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Klaudia :)
    Tylko dzisiaj po tych "szalonych tańcach" mnie kręgosłup boli :( nie wiem jak wysiedze w kościele godzinę ale jakoś trza dać radę :)

Mysza z tą dieta to zbytnio nie wiem ale ja chyba będę jadła większość rzeczy.

klauuudia lubi tę wiadomość

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo to dzisiaj musisz sobie zrobic odpoczynkowa niedziele :)

Ja tez zamierzam jesc normalnie oczywiscie nie od razu rzucac sie na cole chipsy czy pizze ale bez przesady :)

Lena19938 lubi tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza u mnie też kiepsko.Dziś znów spałam tylko 2 godz.Mały dosłownie wisi na cycku,ciągnie godzinę a jak odkładam go do łóżeczka śpi 10-15 min.Miałam tego nie robić ale w końcu zabrałm go do nas do łóżka i wtedy spaliśmy 2 godz.
    Gdyby nie mąż to bym nie zjadła i nie umyła się nawet.Sutki bolą masakrycznie wiem że to minie ale każde przystaeienie to taki ból,że marzę o karmieniu mm i dobrze że nie kupiłam żadnego bo bym się dziś w nocy złamała,a pokarm mam więc byłoby szkoda dokarmiać.Muszę dać jakoś radę.
    Dziś pierwsza kąpiel w domu,wiem że będzie krzyk.
    A miało być tak pięknie :( Może kiedyś będzie.

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scorpiolenka na brodawki najlepiej kupić czystą apteczną lanolinę, ale jeśli nie ma to najlepiej kupić krem do brodawek z Rossmanna. Jest tani i ponoć dobry. Ponoć mamy też stosują Bepanthen... Spróbuj sobie choć trochę ulżyć!

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scorpiolenka. Dasz radę kochana, wierzę w Ciebie że się uda. Zapewne po porodzie problemy będą podobne... Ale postaram się nie poddać. Mamusie jesteście silne!

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scorpiolenka ja stosowałąm na brodawki własne mleko.......pomagało po kazdym karmieniu smarowałąm włąsnym mlekiem....

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • agata.gie Koleżanka

Wysłany: 30 października 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scorpiolenka wrote:
    Mysza u mnie też kiepsko.Dziś znów spałam tylko 2 godz.Mały dosłownie wisi na cycku,ciągnie godzinę a jak odkładam go do łóżeczka śpi 10-15 min.Miałam tego nie robić ale w końcu zabrałm go do nas do łóżka i wtedy spaliśmy 2 godz.
    Gdyby nie mąż to bym nie zjadła i nie umyła się nawet.Sutki bolą masakrycznie wiem że to minie ale każde przystaeienie to taki ból,że marzę o karmieniu mm i dobrze że nie kupiłam żadnego bo bym się dziś w nocy złamała,a pokarm mam więc byłoby szkoda dokarmiać.Muszę dać jakoś radę.
    Dziś pierwsza kąpiel w domu,wiem że będzie krzyk.
    A miało być tak pięknie :( Może kiedyś będzie.

Scorpiolenka, a może spróbuj odciągać pokarm i karmić butelką, skoro masz tak bolące skutki. Jednak odciąganie podobno boli nieco mniej... Położna mi mówiła, że zna taką mamę, która od samego początku tak robiła, bo czuła się pewniej i wiedziała, ile dziecko zjadło. I na pewno nikt jej za to nie "zlinczował". Ważne, by dziecko się najadło, a Ty żebyś czuła się lepiej. Wtedy wszyscy będziecie szczęśliwsi :) Ale może gadam głupoty, bo sama jeszcze tego nie przechodziłam. W każdym razie trzymam kciuki, by było lepiej! :)

relg2n0apzfk2ghe.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie smaruję własnym mlekiem i jest trochę lepiej albo powoli przyzwyczajam się do bólu.Maść jutro mąż mi kupi.Jakoś dam radę.

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza nam położna mówiła ze codziennie spotyka się z mega kolkami u dzieci spowodowanymi niestety ale bezmyślnościa mamy które wychodzą z założenia że można jeść wszystko. Niestety nie można. I podczas zajęć w szkole rodzenia zaleciła na 1 miesiąc bardzo restrykcyjną dietę. Ja będe jej przestrzegać nic nie stracę a będę wiedziała że zrobiłam wszystko co mogłam jednak każda mama zrobi jak uważa. W końcu to jej dziecko i pozniejszy stres. Tylko najbardziej żal dziecka w takakim przypadku.

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiam czy w ogóle od samego początku nie karmić z nakładkami albo od razu na drugi czy trzeci dzień. Przecież nie mogą mi zabronić nie? A już i tak mam kupione :)

• Lena19938 Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mała się urodzi to nie będę miała zbytniego wyboru, bo zastanawiam się czy będzie co do garnka włożyć także raczej dietę zalicze tak czy siak. I problem się sam rozwiąże!

A tak na poważnie to sama nie wiem jak to będzie po porodzie. W tej sytuacji będzie bardzo ciężko. Zrządzenie losu.

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Im bliżej tym bardziej się tego wszystkiego boję.. ale nic jakoś to będzie. Dziś brat przywiózł mi kołyskę, tak na akurat wchodzi do sypialni. Jeszcze musimy kupić coś do środka bo nie mamy do niej co włożyć. Znowu wydatki a wypłata daaaawno się skończyła. A kilka rzeczy nam brakuje. Nie jest łatwo.. :(

‹‹ 520 521 522 523 524 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ