Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Czasem jest tak ze cisza kompletna i wszystko zaczyna sie dziac nagle. Chwila moment i dzidzius na swiecie, wiec dziewczyny spokojnie, to ze objawow nie macie nie oznacza, ze nie zapowiada sie na porod, czy bedzie on dlugi
.
U mnie bylo zagrozenie przedwczesnym porodem przez polowe ciazy, mialam non stop ogromne skurcze, a jak zdjeli mi pessar to 18h skurczow i postepu nie bylo a wszyscy wrozyli ze godzina i bedzie po sprawie
Teraz wrzuccie na luz i rozkoszujcie sie spokojem bo ja ogromnie tesknie za moim brzuszkiem. Teraz moje malenstwo absorbuje moj czas w 100%Lena19938, kataloza, Wirginia lubią tę wiadomość
-
a propo spokoju - wlaśnie robie mus z dyni do słoiczków dla Małej, za pół roku bedzie jak znalazł
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2016, 11:29
Lena19938, kataloza lubią tę wiadomość
08.01.2016 [*] 6 tc "Pan dał, Pan zabrał "(Hb)
-
Gama, moje siostry, które rodziły dawno temu, patrzą na mnie sceptycznie, kiedy mówię, że mam skurcze co kilka-kilkanaście minut. One niczego takiego nie miały podobno, nagle przyszły skurcze i na porodówkę. Także każdy ma inaczej
gama lubi tę wiadomość
-
Wiem że trzeba urodzić najpierw ale zaczynam układać już jakiś plan
Mój mąż idzie już w środę na rozmowę o pracę. Narazie chce znaleźć cokolwiek a za jakiś czas znaleźć pracę która naprawdę go zafascynuje. Narazie dorabia jako kierowca w wypożyczalni. Nie wiem jak będzie bo poprzednią pracę znalazł bardzo szybko. Wrócił ze Szwecji, poszedł na dwie rozmowy i okazało się że w dwóch firmach chcieli go przyjąć
więc wybrał tą która najbardziej go interesowała. Także prace znalazł w tydzień
Teraz ma duże doświadczenie i raczej nie powinno być problemu. Jest też trochę mądrzejszy bo powiedział że jeśli znowu będzie miał do czynienia z szefem mobberem to nie będzie kontynuował współpracy.
Co do objawów to rzeczywiście nie ma co przewidywać. Można chodzić z rozwarciem od 35 tygodnia i jeszcze przenosić ciążę. A potem próba oksytocyną i też nicciąża to ciąza
ja już nie biorę nawet magnezu żeby było dobrze
ale nigdy nie wiemy kiedy to będzie. Nagle dziś przestał mnie boleć brzuch i czuję się świetnie! Przez pół ciąży brzuch strasznie bolał, czasem nie mogłam się ruszyć a teraz na ostatniej prostej mogę wszystko. No jak to jest?
Wirginia lubi tę wiadomość
-
U mnie na ktg tez cisza. Ale przypomniałam sobie ze w 13tc crl wskazywało 12 tc. A to jest jedyny pewniak określający wiek ciąży. Pewnie urodze tydzień lub dwa po terminie. Szyjka dalej długa i zamknięta
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2016, 13:12
-
tak, tak, ja tez bym była za wskazaniami:)
nawet mam w suwaczku zalecenia:)
ale czy istnieje prawdopodobieństwo, że mąż też ma tego gronkowca?Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2016, 13:30
08.01.2016 [*] 6 tc "Pan dał, Pan zabrał "(Hb)
-
Jeżeli masz ujemny wynik to raczej jest to wątpliwe żeby miał.
Gama powiem Ci że u nas bieda piszczy i w ogóle, ale poserduszkowaliśmy dzisiajprzez całą ciążę nic, bo nam nie wolno było... No nie ma to jak miłość w biedzie!
gama lubi tę wiadomość
-
Eunice to teraz na spokojnie bez pośpiechu ćwicz. Żeby nie przesadzić
dobrze że już lepiej
Ja przed badaniem normalnie się podmyłam a pytałam lekarza o to przygotowanie do badania i powiedziała że normalnie można się podmyć.
Więc raczej nie ma zagrożenia że wynik jest zły. Byłam pewna że będzie dodatni. -
U mnie dziś 4 doba po porodzie i wyraźnie czuję różnicę w ilości i jakości mleka.Mały wreszcie się najada i śpi pięknie już 3 raz po 2 godz.Rozmawiałam z położna i powiedziała,że źle robiłam przystawiając synka do piersi na 20 min bo wtedy tylko się napije a nie naje i dlatego jest głodny krzyczy.Dziś karmię dłużej i jedno karmienie z jednej piersi a nie jak do tej pory z obu.Idzie ku dobremu choć nadal bolą poranione sutki.
Wirginia, Lena19938, kataloza, małamama, aphrodita, _polin, gama lubią tę wiadomość
-
Eunice nie ma za co
jak tylko coś mogę to chętnie pomogę
U nas żadnej miłości raczej do końca, Mąż bardziej wystraszony niż ja więc nie naciskamtyle czasu wytrzymalismy to jeszcze trochę damy radę
Lena bardzo się cieszę że tak Wam się to ułożyłomówiłam Ci że jakoś to będzie
właśnie, Mąż ma już doświadczenie to teraz bardziej wie czego szukać i nawet w miarę możliwości trochę wymagać
a zawsze może szukać czegoś lepszego.
Ja też myślałam że gbs będzie dodatni a wyszedł ujemny
Dziewczynki nie martwcie się brakiem skurczy czy czegokolwiek!Jak dzidzie będą chciały wyjść to wyjdą
a nawet lepiej ze się nie meczycie z żadnymi skurczami. Tylko niepotrzebne stresy.
Lena19938 lubi tę wiadomość
-
No jak mi mąż zaczął opowiadać z czym się zetknął w swojej pracy ze strony tego człowieka to byłam w szoku. Przypuśćmy że mąż miał jakiś pomysł na usprawnienie logistyki w firmie i przedstawił go temu człowiekowi. Dostał opierdziel że na niczym się nie zna i odesłany z kwitkiem, po czym koleś wykorzystuje ten pomysł i przypisuje sobie jako autorski. A kiedy nie wypali to jest wina pracownika... No takie kwiatki że szok! Powiedział że nigdy więcej takich kierowników buraków... I dobrze bo przez te lata kiedy tam pracował wręcz się uwstecznił. Miał tyle pomysłów! Ale żadnego nie mógł wykorzystać.
Dlatego teraz wierzymy że będzie lepiej.