X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 16:55

Lena19938, zxc, _polin lubią tę wiadomość

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podobnie jak Posti, też miałam takie podejście do studiów i się na nie nie wybrałam :) zrobiłam szkole policealna i jestem zadowolona :) miałam pracę, mam już trochę doświadczenia a znajomi co studiowali bardzo mi zazdrościli że już coś mam a oni pewnie będą ladowac w Mc Donaldzie :D od każdego słyszalam ten sam tekst xD

Posti77 lubi tę wiadomość

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamuski:-)
    Podczytuje Was regularnie ale jakoś nie pisałam.

Gratuluję nowym mamusiom i trzymam kciuki za przyszłe :-*

Ciekawe co tak u Kas, jak jej poszło na pewno wszystko w porządku, czekam na wieści z niecierpliwością :-)

Mysza tak czytam o Twojej kruszynce kochanej i łzy mi się cisna do oczu, bo tak mi szkoda takich maleńkich kochanych istotek. Wiem, że to mało pocieszające, ale jej to nie boli to chociaż się nie na meczy, a z czasem wszystko raz dwa minie na pewno zobaczysz. Kibicuje Wam z całych sił żeby szybciutko minęły problemy i żeby rosła Kalinka jak na drożdżach.

Dziś w szpitalu widziałam świeżo urodzone dziecko z cc przewozili na oddział koło mnie i powiem Wam, że cudze dzieciatko, a taka piękna kruszyna, malenka słodka, że oczu oderwać nie mogłam z resztą mój M też. Już nie mogę się doczekać naszej corci. Małe dzieci mają takie piękne ciemne oczka, już chce widzieć mojej Ninci.

Dziewczyny podziwiam jak studiując i pracując macie dzidzie w drodze. Ja po skończeniu technikum zaczęłam pracę żeby mieć kasę na studia i tak się skończyło, że praca po minimum 12h dziennie i na studia brakło czasu. Potem slub, wesele, przeprowadzka i staranie o dziecko, teraz w planie budowa domu. A tak bardzo chciałam się dalej uczyć. Ale w życiu już tak czasem bywa. Rodzina najważniejsza, bez studiów też da się żyć. A może jeszcze kiedyś pójdę na studia, może się uda.

_polin lubi tę wiadomość

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice to może być też taka czysta ciekawość kiedy to właśnie będzie :) ja bym na Twoim miejscu nikomu nie napisała :) wierzę, że Twoi znajomi mają dobre intencje ale jednak tak jak mówisz to Wasze chwile :)

• Lena19938 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze że jesteś małamama bo się już martwiłam!

Kurde dziewczyny studia czy nie studia... Można studiować i pracować i jeszcze tyle różnych różności ;-)
    Każdy idzie tam gdzie chce i każdy jest równy. Można być profesorem i być totalnym brakiem, nie mieć klasy. A można być po zawodówce i okazać więcej człowieczeństwa niż prof burak.
    I można pójść na studia i skończyć je dla własnej satysfakcji a potem pracować w McDonald's bo się to po prostu lubi :-)

Żaden doktorat nic by mi nie dał skoro przez pewien czas po prostu nie kochałam życia...

Dobranoc mamuśki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 22:56

małamama lubi tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 16:56

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • małamama Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka wszystko z nami w porządku, miło że ktoś o nas pomyslal jestescie kochane dziewczyny :-)
    Dobrze, że już kryzys zażegnany i trudne chwile minęły i teraz czekasz na Olenke, wiadomo, że macierzyństwo to nie lada wyzwanie dla każdej z nas, nikt nie mówił że będzie lekko i trzeba być na to przygotowanym, ale wierzę, że każda z nas da radę i będzie dobrą mamą. Wiadomo że ideałów nie ma, ale przede wszystkim trzeba się starać :-)

Ludzie bez studiów częściej lepiej sobie radzą w życiu niż ci nie wiadomo jacy wykształceni. Nie mówię że wszyscy ale Jak ktoś jest obrotny to sobie i bez studiów poradzi. Bardzo wielu wielkich przedsiębiorców jest bez studiów, tak jak dawniej było i interesy kręcą, życie im się układa to i w tych czasach można sobie świetnie poradzić. Wiadomo, że lepiej mieć niż nie mieć :-D ale przeżyje i ja bez. :-)

Byłyśmy wczoraj na ostatniej już wizycie:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 23:12

Wirginia, Lena19938 lubią tę wiadomość

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robert 03.11.2016 38+0 g.15.25
    4060g 55cm SN

małamama, aphrodita, Wirginia, maggda, Lena19938, zxc, Scorpiolenka, _polin, manda21, agata.gie, gama, kataloza, kicia 123, radiszka, guerretenshi, żabka04 lubią tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• małamama Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas gratulacje duży chłopak super :-*

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Kas. Duży chłopczyk. Napisz w wolnej chwili relacje z porodu jeśli oczywiście będziesz miała ochotę.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas gratulacje!! Bardzo duży synek! :) Zdrówka :*

• Lena19938 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas tak się cieszę!!! :-* gratuluję :-*

kas50 lubi tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie weszłam i zobaczyłam dokładniejszy wynik z tej nieszczęsnej boreliozy. Jestem przerażona, miało być ok a sama nie wiem co jest. Pełno jakiś oznaczeń, pojawiła się interpretacja że pozytywny, graniczny, jakies zero, pełno plusów. Jestem z tego głupia. Już nie zdąże skonsultować przed poniedzialkiem. Ale porownalam z tym samym badaniem z 2013r i tam miałam wszystko na minusach.. więc obawiam się że coś jest nie tak :( już nie mam siły :( chyba będę płakać :(

• kas50 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 12.30 podali oxy,po godzinie skurcze,po kolejnych dwóch finał. Ból masakra,bez znieczulenia,naciecie. Do tego macica się nie obkurczala,zrobil się krwiak i o 20.00 lyzeczkowanie pod narkoza,odlot totalny,już jest ok,ale co przeszlam to moje. Mały był dwa razy obwiniety pepowina:( dostal 9/10/10pkt.Apgar. do tego u mnie pokarm lichy,mam nadzieję że po tym zabiegu będzie,Robcio coś possal,choć poczatki ciezkie i wzieli go na noc,bo ja padam:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 23:31

Lena19938 lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Lena19938 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirginia spokojnie! To jest wynik z tego dokładniejszego badania? Nie masz jakiegoś kontaktu z lekarzem? Choćby e mailowego?

Wirginia lubi tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2016, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    F

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2023, 22:47

kas50, Lena19938, _polin, agata.gie lubią tę wiadomość

• Lena19938 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas trzymaj się mocno, jesteś dzielna. Odpocznij trochę powodzenia!

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach dziewczyny moja gin się na tym nie zna :( ona już ostatnio po tamtym wyniku myślała żeby ciążę rozwiązać bo się wystraszyła :( pośle Męża po ten wynik rano to może jeszcze zdąże na szybką konsultacje do ośrodka zdrowia jak będzie lekarka.

Kas wiemy że dużo wycierpialas, szybkiej regeneracji Ci życzę i zdrowia :*

• Wirginia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena19938 wrote:
    Wirginia spokojnie! To jest wynik z tego dokładniejszego badania? Nie masz jakiegoś kontaktu z lekarzem? Choćby e mailowego?

Tak Lenka to jest ten dokładniejszy który podobno miał być jednoznacznie ujemny a widząc jakiekolwiek plusy wątpię że tak jest :(

• Lena19938 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ważne żeby się cieszyć tym co się ma. Ja te cholerne ukochane studia skończyłam i bardzo się z tego cieszę bo chciałam to zrobić, miałam plany a potem ktoś mi zniszczył trochę życia, potem depresja, a teraz uczę się na kierunku 'mimo wszystko cieszymy się życiem' i nie potrzebuje być przedsiębiorcą i mieć kupę kasy skoro poradziłam sobie z cholerną depresją, a teraz jeszcze staję się matką. Szkoda mieszkania i planów które się zawaliły ale nic to skoro cieszę się że moje dziecko w tej chwili ma czkawkę :-)

Wirginia, zxc lubią tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
‹‹ 538 539 540 541 542 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ