Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja się za sprzątanie domu wzięłam. Ale przypominam raczej sprzątającego paralityka niż kobietę sprzatającą.
MłodaDamo najlepiej zadzwoń do lekarza. Jeśli nie chcesz leżeć to zadzwoń do niego. Ale z drugiej strony skurcze są regularne! Co 7-8 minut ale regularnie... Sama nie wiem! -
MlodaDamo ja też już tak miałam 2,5h ciągły ból miesiączkowy i kłucie w szyjce. Ale co jakieś 10 min mi brzuch twardnial. Też się wystraszyła że to może już, ale po wizycie u gina okazało się że po prostu szyjka zaczęła się skracać i rozpulchniac. I stwierdził lekarz że jeszcze mam czas.
mi położna mowila żeby nie czekać jak się coś dzieje, a ma się mieć cc bo dziecko jak się za bardzo wstawi w kanał to jest problem zrobić cc. A z drugiej strony znów jak by był fałszywy alarm to chcą zostawić na oddziale a to już często problem, zwłaszcza jak się ma małe dziecko w domu. -
No ja mialam wczoraj wizyte widzisz wszystko bylo w porzadku ,szyjka zachowana nic sie nie dzialo. Straszaki mam juz dlugo ale nie tak regularnie no I dlatego spanikowalam ale sama nie wiem co to sie dzieje . Chyba jeszcze poczekam ,bo bol miesiaczkowy zelzal. Do glowy mozna dostac. Czemu nie mozna miec swojego ktg heh
-
Zawsze można podjechać na ktg do szpitala. Przecież jak będą chcieli cię położyć to zawsze można zapytać co i jak czy to konieczne. A tak to będziesz w ciągłej niewiadomej.
No a ten tel do lekarza? Nie masz możliwości? Ja mam zawsze mówione że jak się coś dzieje to mam dzwonić i tak nieraz dzwonilam. -
Często chcą zostawić już na oddziale, zależy na jakiego lekarza i szpital się trafi. Mój gin np woli żeby w domu czekać bo wtedy szybciej wszystko się rozkręca niż jak sie kobieta na oddziale stresuje i meczy.
Może jeszcze ucichnie wszystko MlodaDamo i dzidzia posiedzi trochę w brzuszku -
Tak tylko inaczej jest jak się ma rodzić naturalnie a inaczej SN. Jak cc to nie ma co czekać. Ta samo lepiej być na czczo bo często podczas cc wymiotuje się.
Nieraz idzie powoli wszystko a czasami szybko. Ja miałam regularne skurcze co 5-7 min całą noc,o 12 byłam na porodowej a rozwarcie i tak kiepskie.
Ja bym zadzwoniła jak nie do lekarza czy położnej to nawet na IP. Kto pyta nie błądzi. -
Wirginia wrote:A nie wiecie jak to jest jak dziecko się malutkie urodzi to starać się tylko piersią karmić (w miarę możliwości wiadomo) czy lepiej też mm żeby szybciej przybierała?
U mnie dziś nawal i tylko piersc. Po mm stracil póki co 180g z 4060g. Zobaczymy jutro.Wirginia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wiecie co no zelzal bol miesiaczkowy a napinania sie pojawiaja ale staram sie nie skupiac nie myslec tak. Wzielam magnez I dodatkowa nospe. Najwyzej noca tam na ip pojade jakby cos sie pogorszylo.
Niestety nie mam tego szczescia by moc zadzwonic czy napisac do swojego lekarza ehh
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2016, 15:54