Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
maaadzik1207 wrote:a teraz kiedy macie wizyte?
Ja za tydzien w środe mam przyjśc,zrobi mi znów usg jak bedzie ok zakładamy karte ciazy;)
Następną wizytę mam dopiero 12 kwietnia i dopiero wtedy kartę ciąży mi założy, ale z wcześniejszym wpisem z wczorajszej wizyty.Teraz dostałam zaświadczenie o wczesnej ciąży. -
Scorpiolenka wrote:Następną wizytę mam dopiero 12 kwietnia i dopiero wtedy kartę ciąży mi założy, ale z wcześniejszym wpisem z wczorajszej wizyty.Teraz dostałam zaświadczenie o wczesnej ciąży.
ja zaraz po świętach mam się zgłosić ale jeszcze się nie umawiałam na wizytę -
takasobieja wrote:Ja właśnie zbadalam cały panel tarczycowy rozszerzony. Jutro wyniki. Przeziębienie nie odpuszcza splywal mi katar na gardlo i teraz gardlo gryzie i pokaszluje.
-
Witam wszystkie nowe i stare listopadówki
Kartę ciąży niektórzy lekarze zakładają od razu jak widzą pęcherzyk a inni dopiero jak jest serduszko. Ja byłam na wizycie na początku 4 tyg i nic nie było widać, karty ciąży nie mam. Lekarz zlecił mi podstawowe badania z krwi do zrobienia i mocz, myślę, że jak pójdę z wynikami we wtorek na wizytę to założy mi kartę. Mam nadzieję, że serduszko będzie już bić
Piękna pogoda dziś u mnie, aż chce się działać Mdłości u mnie nie odpuszczają, cudem wcisęłam w siebie ćwiartkę bułki i banana, mam nadzieję, że zostaną w żołądku na dłużej...
Pati83 dobrze, że udało Ci się przełożyć wizytę, koniecznie daj znać po. -
Ale dużo piszecie
Nadrabilam, listę zaktualizuje jak się do komputera dostanę.
Dziś ładna pogoda więc odpoczywam na zewnątrz, Młody zalicza drzemke w wózku dziś
Byłam rano oddać krew bo jutro wizyta i nie oddałam. Chodzę prywatnie, ale zalatwilam sobie od rodzinnej to co może na NFZ - a że u nas w przychodni pobierają tylko we wtorki i czwartki od 9-10 to pojechalam dziś do miasta (wczoraj nie mogłam jechać w tych godzinach, siła wyższa - starszy dziec ;P) i pani mnie informuje że ja tu u nich nie mogę zrobić bo moja przychodnia nie ma z nimi umowy. Znaczy się mogę ale muszę zapłacić. No super! love NFZ! ❤
Wkurzylam się i pojadę jutro oddać do nas no ale na wizytę badań mieć nie będę.. Trudno. Gdyby nie piątkowa wizyta u niego e szpitalu to i tak dopiero jutro dałby mi jakie badania mam zrobić..
-
Melisssa wrote:megimeg a o ile zwiększyłaś dawkę Euthoryxu po pozytywnym teście?
Zastanawiam się, kiey pójść do gina. Mam wizytę umwioną już od jakiegoś czasu na 25 marca, ale nie wiem, czy nie zadzwonić jutro po drugiej becie i umówić się na wcześniejszy termin.
Co myślicie?
Na usg najlepiej po 6 tygodniu wtedy już słychać serduszko.
Ja jestem w 7tc nie byłam jeszcze ani na usg ani u gina.
Pierwsze usg mam 22 marca wtedy będę w 8tc.
-
nadia1 wrote:Hej dziewczyny, robiłam dzisiaj bete i 08.03 miałam 649,30, a dzisiejszy wynik to tylko 987,70... w piątek powtarzam, ale nadziei już nie mam
Nadia szybko do lekarza, niech daje leki na podtrzymanie. Trzeba walczyć!aher lubi tę wiadomość
-
megimeg wrote:Ale się rozpisalyscie:) witam nowe listopadowki:) czy wam też jest tak słabo z rana?
Tak aż się blada robię, nie mam siły, mdli mnie na myśl o jedzeniu ale twardo stoję i przygotowuję kanapkę do pracy inaczej przez 10 godzin będę chodzić głodna
W pokonaniu złego samopoczucia pomaga mi chyba pośpiech, codziennie mega spieszę się do pracy wiec w biegu zapominam o złym samopoczuciu. -
witajcie jejku ile wy piszecie czytam i czytam i doczytać nie moge
U mnie ok mdłości z rana odpusciły i tak do godzi 17 mam spokój za to wieczorem umieram masakra waśnie smaże sobie wątróbkę drobiową z cebulka tak mi chodzi po głowie juz od kulku dni że dzis musiałam ja kupić Dziś miałam ochote nawet coś tam sprzatać ale maż mnie wyzywał że mam odpuścić więc dopuściłam
Czasami sie denerwuje bo raz sa mdłości za chwile ich nie ma boje sie a do 22 jeszcze troszke pocieszam się tym że tydzień temu już serduszko biło mam nadzieje że za tydzień będzie wszytko ok nie dopuszczam innej myśli boje sie jak cholera i jeszcze dzis mąż poszedł do prcy na 14 po 3 tyg chorobowym przyzwyczaiłam się do niego że jest pod ręką a tak to głupie mysli się plataja po głowie -
dzięki ale tu pisza o wołowej a ja lubie drobiową no i nie zjem jej 1 kg sama zostawię cos dla meża ale tak już miałam na nią ochote że nie mogłam jej nie kupić
-
NADIA,jesteś pewna że już nic nie pomoze? Jejku biedna jesteś moze pedz do lekarza może coś zaradzi?
I ja bym chetnie watrobke zjadla mniam... Karola narobiłaś smaka
Ja dzisiaj się niepokoje,bo się zestresowalam jak dzisiaj tesciowa mi powiedziała,że kobietka z wioski poronila i teraz martwie się o moje,ale staram się odpedzac zle mysli. -
Posti77 wrote:Czytałam gdzieś że drobiowa też ma za dużo witaminy A.
Mimo wszystko też jestem zdania, że wszystko można ale w umiarkowanych ilościach
Na zdrowie!